Tabu -

Skandal u Španiji: Biskup oženio grešnu ženu, crkva ga se odrekla, ali on ne odustaje

Najmlađi španski biskup Ksavijer Novel Goma lišen je svih crkvenih zvanja jer se oženio autorkom satanističko-erotskih romana Silvijom Kabaljolom.

Izvor: cdm.me
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Kao što je poznato, biskup Solsone Gzavije Novel Goma, sklopio je građanski brak sa Silvijom Kabaljol, 22. novembra 2021. godine u gradu Surija, u provinciji Barselona. Poznato je da svaki sveštenik koji pokuša se venča, čak i samo civilno, podleže suspenziji“, navodi se u saopštenju episkopalne konferencije.

On će zadržati titulu biskupa, ali neće moći da izvršava njedan zadatak koji ta funkcija nalaže, čak ni pružanje pomoći ili predavanje.

Inače, Goma je bio izuzetno konzervativan crkvenjak koji je podržavao i promovisao rituale kojima bi homoseksualace vraćali na pravi put i egzorcizam. Otvoreno je podržavao katalonsku nezavisnost.

On je u avgustu podneo ostavku iz ličnih razloga, da bi nekoliko nedjelja kasnije skandalozna afera sa psihijatrom i autorkom izbila na videlo.

"Zaljubio sam se i želim da sve uradim kako treba", rekao je tada biskup.

Njegova supruga je 38-godišnja klinička psihološkinja i autorka romana "Pakao Gabrilove požude“, koji je ocenjen kao satanističko-erotski. Zbog braka sa ovom kontraverznom autorkom, Novel koji je postao najmlađi biskup u Španiji ikada 2010. godine, sada radi kao agronom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5 idi na stranu