Nauka -

Čak 213 metara ispod zemlje: Naučnici otkrili misteriozni "devičanski" bazen pun mleka FOTO

U dubini pećine naučnici su pronašli "devičanski bazen" prepun jedinstvenog mleka.

Izvor: Net.hr
Podeli
Foto: Doug Meek/Shutterstock
Foto: Doug Meek/Shutterstock

Kako prenosi Daily Star, u Carlsbad Caverns National Park u Novom Meksiku u SAD-u, naučnici su otkrili jedinstvenu pećinu za koju niko nije znao.

Bazen koji su pronašli je okružen belim matiranim stenama, dok voda koja teče je mutna s kremastom nijansom koja podseća na mleko.

I dok su se mnogi ponadali da se radi o čarobnom mleku, naučnici su ipak potvrdili da je u pitanju optička iluzija s obzirom na to da je voda kristalno čista.

Ovaj bazen je pronađen čak 213 metara ispod zemlje, a naučnici nisu mogli da sakriju svoje oduševljenje ovakvim otkrićem.

Foto: sunsinger/Shutterstock
Foto: sunsinger/Shutterstock

"Istraživanje u pećinama ponekad donosi male, ali čudesne prizore. Čini se da je ovaj pećinski bazen, pronađen u pećini Lechuguilla, potpuno netaknut. Čini se da su rubovi ispod ovog bazena 'prsti bazena', što bi mogle biti bakterijske kolonije koje su evoluirale potpuno bez ljudske prisutnosti", napisali su u objavi.

Carlsbad Caverns je izvor istraživanja već decenijama, a često se otkrivaju nova područja. Godine 2012. istraživači su pronašli potpuno novu mrežu povezanih tunela koji su vodili do divovske prostorije, duge gotovo 182 metara i visoke 45 metara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 15 idi na stranu