- Nauka -

Da li je "Armagedon" predvideo budućnost?

Nasa je nedavno lansirala svemirski brod kako bi pokušala da uništi asteroid, a reditelj Majkl Bej se našalio da je njegov film "Armagedon“ predvideo budućnost.

Izvor: RTS
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Akcioni klasik Armagedon, iz 1998. godine prikazuje grupu stručnjaka za bušenje nafte koje je angažovala Nasa u pokušaju da raznese asteroid nuklearnom bombom, što je slično novoj najavljenoj ideji svemirske agencije o lansiranju rakete na asteroid da bi ga skrenula sa puta u blizini Zemlje.

Reditelj je na Instagramu napisao: "Rekao sam već, ali niko nije hteo da me sasluša. Nasina raketa je Dart poletela".

Kasnije je za medije dodao: "Hvala Bogu što rade nešto jer su ove stvari (asteroidi) smrtonosne. Dolaze brzinom od 24.000 milja na sat, ako se dobro sećam - to je pravi vazdušni napad na Zemlju".

NASA krenula u akciju - cilj: skrenuti asteroid sa putanje ka Zemlji FOTO

Bej je takođe razgovarao o važnosti misija poput ove u smislu toga da je važno da čovečanstvo bude svesno pretnje koju asteroidi predstavljaju za Zemlju.

"To samo čini svet svesnim da postoji veliki problem koji bismo mogli imati jednog dana, pa je bolje da dobijemo prednost i vežbamo za ono što može biti veoma ozbiljna situacija. Sjajno je što pokušavaju nešto", naglasio je reditelj filma Armagedon u kome glavne uloge tumače Brus Vilis, Liv Tajler i Ben Aflek.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 12 idi na stranu