Ljubimac -

Želja da bude tata jača od svega: Orao čuvao kamen, sada se brine o ptiću bez roditelja FOTO

Poslednjih nedelja, beloglavi orao Marfi u rezervatu za ptice u Misuriju brinuo se o kamenu. Marfi je svakodnevno sedeo na kamenu čekajući da se izlegne, što je privuklo pažnju zaposlenih u rezervatu.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Marcia Straub/Shutterstock
Foto: Marcia Straub/Shutterstock

"Iako bi vas moglo rastužiti što je Marfi izgradio gnezdo u kojem se prema kamenu ponašao kao da je jaje, to je samo njegov hormonalni odgovor na proleće. Marfi nije tužan pa ne morate biti ni vi", objavili su iz reyervata na Fejsbuku.

A pošto je tako jako hteo da bude tata, kad se pojavilo mladunče orla bez roditelja, Marfi je dobio priliku da uskoči u pomoć i pomogne mu. Tako da je kamen zamenilo pravo mladunče.

Inače, Marfi ima 31 godinu i smešten je sa još 4 orla. Orlovi žive 15 do 25 godina u divljini, ali duže u zatočeništvu. Obično polažu jedno do tri jaja jednom godišnje. Zaposleni u rezervatu objašnjavaju da mužjaci orlova igraju veliku ulogu u podizanju mladih pa Marfijevo ponašanje sa kamenom nije neobično.

"Marfi ne treba pravo jaje da bi se osećao ispunjenim. On je prilično zadovoljan svojim kamenom i jako ga štiti. Nakon što se njegovi hormoni "smire" dosadiće mu i krenuće na druge aktivnosti", objasnili su.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5 idi na stranu