Ljubimac -

Veterinarka savetuje: Evo šta nikada ne biste trebali da radite sa svojim psom

Veterinarka Tes Nolan je zbog svojih saveta postala vrlo popularna na TikToku. Prati je 356.000 ljudi, a njeni videi broje više od 19 miliona lajkova. Nedavno je objavila novi video u kojem pojašnjava šta nikada ne bi radila sa svojim psom, zarad njihove bezbednosti.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: 4 PM production/Shutterstock
Foto: 4 PM production/Shutterstock

Prvo vlasnicima pasa savetuje da svoje ljubimce uvek vode na povocu kada šetaju po prometnijim krajevima i ulicama. Ističe da je videla previše nesreća u koje su bili uključeni čak i najposlušniji psi.

Nakon toga upozorava da nikad ne idete u šetnju a da ne proverite ogrlicu psa, koja može predstavljati opasnost od gušenja.

Isto tako, ona svog psa nikad ne bi vodila u park za pse. Razlog? U praksi je videla puno pasa povređenih u "tučama" i okršajima koji su se desili baš na takvim lokacijama.

Četvrti savet je da svojim ljubimcima ne bacaju štapove, jer isti mogu da ih povrede, ukoliko ih nezgodno "zagrzizu" prilikom donošenja.

"Ne očekujete to, ali možete ubosti psa u oko, nepce ili dušnik. To su užasni prizori", poručila je.

Peti i potpuno očekivan savet je da nikada ne ostavljate psa samog u automobilU.

Praktikujete li vi nešto od navedenog?

@tessvetnurse 5 things I would never do with my own dog 🐾👩🏼‍⚕️🩺 #vetnurse #vettech #dogs #vlog #vetnursing #vetmed #dogsafety ♬ original sound - Tess Nolan

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5 idi na stranu