Ljubimac -

Mačak Bu "preležao" koronavirus - vlasnica bila u šoku VIDEO

U jeku pandemije, imali smo priliku da saznamo da su i životonje podložne oboljevanju od koronavirusa. Međutim, prema rečima veterinara, kućni ljubimci i, generalno, životinje ne prenose koronavirus. Svakako, ovo predstavlja alarmantnu situaciju kod mnogih vlasnika kućnih ljubimaca.

Izvor: B92, Prva TV
Podeli
Foto: Printscreen/TV Prva
Foto: Printscreen/TV Prva

Pročitajte još:

Baraku Obami uginuo pas

Otkriven prenos koronavirusa sa ljudi na mačke - ali za sada ne i obrnuto

Kada su Valjevki, Tijani Todorović iz veterinarske stanice javili da su u krvi njenog mačora Bu pronašli koronavirus, ona je bila zatečena.

"Bila sam iznenađena, bio je iznemogao par dana, tačnije dva dana i kada sam ga povela kod veterinara, ustanovljeno je prisustvo koronavirusa. To je bio šok za mene", priča Tijana Todorović.

Tijana je veliki ljubitelj životinja, pa pored mačka Bu, u svom domaćinstvu ima još dve mačke. Na svu sreću, mačak koji je bio zaražen virusom, nije preneo ostalim mačkama, a on se brzo oporavio.

"Bio je u izolaciji 10 dana, primao je infuziju, pa se brzo i oporavio. Sada je veoma aktivan mačor", priča vlasnica mačaka za TV Prvu.

Prema rečima veterinara Nikole Maksimovića, trebalo bi vakcinisati regularnim vakcinama svaku mačku do 3 meseca starosti, jer je to najbolja zaštita za životinju, a i njenog vlasnika.

"Mačke bi trebalo obeležiti, odnosno, čipovati u prva tri meseca života, a onda vakcinisati protiv besnila. Naravno, trebalo bi ih vakcinisati i protiv drugih infektivnih bolesti", napominje veterinar Maksimović.

Opširnije u video-prilogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5 idi na stranu