Ljubimac -

Jelena Ilić, Orka: "Ljubimcima dozvoliti da životni vek provedu u svojoj porodici" VIDEO

Odluku grada Požarevca da se broj kućnih ljubimaca u stanu ograniči na jednu životinju mnogi građani su osudili, retko ko ju je podržao, a iz organizacije za poštovanje i brigu o životnjiama Orka ističu da je u odluci sporno to što kaže da vlasnici imaju šest meseci da se prilagode odluci.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printscreen TV Prva
Foto: Printscreen TV Prva

"To znači da oni vlasnici koji imaju, na primer, dva psa, moraju na neki način da se jednog reše. Zamislite situaciju gde porodica sa decom, koji su za ljubimca vezani kao za člana porodice, moraju da nađu način da tog ljubimca udome ili poklone", rekla je za televiziu Prva Jelena Ilić iz organizacije Orka.

Dodala je da je za tu organizaciju to nedopustivo, jer je nemoguće da se donese odluka kog člana porodice neko da se reši i ponudila moguće rešenje kojim svako može da bude zadovoljan.

"Ukoliko ova odluka ostane, smatramo da je bitno da se ona odnosi na nove situacije, a da se postojećim ljubimcima dozvoli da ostanu u svojim porodicima i tu provedu životni vek", istakla je Jelena Ilić.

Rekla je i da su se mnogi građani Požarevca javljali Orki za pomoć, kao i da su sami organizovali proteste protiv ove odluke.

Istakla je da je druga stvar koja je problematična u ovoj odluci to što grad Požarevac tom odlukom pokušava da reši problem neodgovornog vlasništva.

"Taj problem zaista postoji i mi podržavamo njegovo rešavanje, ali ne na ovaj način. Neodgovorno vlasništvo ne zavisi od broja ljubimaca, već je potrebno kažnjavati neodgovorne vlasnike", zaključuje Ilić.

Detaljnije o tome šta je govorila Jelena Ilić iz organizacije Orka o zabrani držanja više od jednog ljubimca u stanu u Požarevcu, pogledajte u video-prilogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 6 idi na stranu