Ljubimac -

Cica-mace imaju neka veoma neobična ponašanja

Svaka vrsta ljubimca ima neke osobine i ponašanja koji su svojstveni samo njima. Mačke imaju nekoliko stvari po kojima su specifične i koje ih čine posebnim.

Izvor: petmagazine.rs
Podeli
Ilustracija/Foto: depositphotos/Larineb
Ilustracija/Foto: depositphotos/Larineb

Svaki vlasnik trudi se da učini svog ljubimca srećnim i zadovoljnim pa im tako kupuje razne igračke, penjalice, slatkiše… Ali neretko je mačkama sve to manje zanimljivo od, na primer, čupkanja odeće ili penjanja na drveće.

Iako su i dalje misteriozna bića, postoje objašnjenja za neke poteze mačaka koji baš i nisu standardno ponašanje.

Pije vodu iz slavine

Iako ima dostupan izvor vode, mačke će često piti vodu iz vaše čaše ili sa slavine. Zašto? Pa, mačke jednostavno ne shvataju da je vaša čaša vode zapravo vaša. U divljini, mačka će piti vodu gde god je vidi, pa to ima veze i s njihovim precima. Drugi razlog je da mačka jednostavno želi ono što vi imate. Ako je dobro vama, veruje da je dobro i njoj. Voda iz slavine može da fascinira mačku jer – odakle se odjednom stvorila?

Obara stvari sa stola ili police

Sigurno ste primetili da mačka bez očitog razloga gurne stvar sa stola, nameštaja i slično? Možda je mački samo zabavno da gleda predmete kako padaju i lome se u više delova. Ili jednostavno vole posmatrati kako odskoče od površine na koju padnu. U svakom slučaju, ljubimac će se zabaviti.

Kutije

Zašto su neke mačke opsednute kutijama? One su stvorenja udobnosti i nekad im je jednostavno udobno da borave u njima. Takođe, kutija pruža osećaj sigurnosti jer ima zaštitu sa svih strana. Zanimljive su i jer se mačke u njih mogu sakriti i iznenaditi druge ljude i druge ljubimce. Postoje teorije da je mačkama zanimljiv izraz lica iznenađenih osoba, prenosi Petmagazine.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 12 idi na stranu