- Ljubimac -

"Komšije misle da nije normalan": Topolčanin udomio čak 22 psa

Parolu "udomi, ne kupuj" Ivan Nikolić (41) izgleda da je ozbiljno shvatio, jer je ovaj meštanin sela Zagorica kod Topole do sada dom napravio i na sigurno sklonio čak 22 psa. U njegovom dvorištu žive rasni terijeri, rotvajleri, haskiji i nemački vučjaci. Deo komšija se njegovom hobiju divi, a drugi deo misli da nije normalan.

Izvor: B92, RINA
Podeli
Foto: RINA/Privatna arhiva
Foto: RINA/Privatna arhiva

"Kad neko prođe pored mog imanja, lavež koji se čuje zaista je neverovatan. Svi psi su vezani, svaki dan ih izvodim u šetnju, a redovno nam dolazi i veterinar.

Pošto su većina mojih ljubimaca rasni psi, trudim se da ih kvalitetno hranim, u klanici uzimam iznutrice i tako im spremam hranu. Briga o tako velikom broju kućnih ljubimacaiziskuje mnogo vremena, ali ljubav prema ovim životinjama nema cenu", rekao je Ivan za Rinu.

Sve je počelo sasvim slučajno, pre dve godine, kad njegov prijatelj nije mogao više da vodi računa o svom psu i poklonio ga je Ivanu. Nakon te prve ženke rota, u Zagoricu je stigao jedan haski i polako se ova vest širila dalje, pa ja pasa bilo sve više.

Foto: RINA/Privatna arhiva
Foto: RINA/Privatna arhiva

"Preko prijatelja uvek sam čuo za ljude koji ne mogu da se više brinu o svom psu a ne žele da ga bace i ja se ponudim, uzmem i dovedem kod sebe. Većina prokomentariše, 'šta će mu toliki psi', ali ljudi koji se odluče da udome psa kod mene pohvale moj trud i angažovanje. Najvažnije je da tako veliki psi, uglavnom rasni, ne lutaju po ulici ili selu, jer mogu nekoga da povrede. Bolje da se smeste na jedno mesto i da o njima neko brine" , kaže ovaj ljubitelj životinja.

Trudi se da im obezbedi dobre uslove za život, imao je nekoliko kućica od svojih ranijih ljubimaca, a za preostale članove napravio je improvizovane objekte. U Ivanovom srcu, ali i dvorištu još ima mesta, tako da očekuje da mu ovih dana stigne i novo pojačanje – mladi staford.

strana 1 od 11 idi na stranu