Ljubimac -

Ko će da brine o ljubimcima preminulih?

O velikom broju kućnih ljubimaca čiji su vlasnici izgubili bitku sa koronavirusom, u SAD brinu centri za zaštitu životinje, prenosi CNN.

Izvor: B92
Podeli
Foto: depositphotos, AndrewLozovyi
Foto: depositphotos, AndrewLozovyi

Prihvatilišta za napuštene životinje ostala su potpuno pusta nakon proglašenja vanrednog stanja, jer su mnogi Amerikanci rešili da usvoje kućnog ljubimca i tako prekrate vreme u samoizolaciji.

Sada, posle ukidanja vanrednih mera, u većini američkih država prihvatilišta počinju da se pune napuštenim životinjama čiji su vlasnici preminuli od posledica kovida-19.

U jednom prihvatilištu u Njujorku kažu da su ljudi počeli da prijavljuju da je neko iz njihove neposredne blizine preminuo i ostavio iza sebe kućnog ljubimca.

Zaposleni u njujorškom prihvatilištu i brojni volonteri obilaze sve prijavljene lokacije i preuzimaju brigu o napuštenim kućnim ljubimcima.

"To se događa širom SAD. Mi u Njujorku imamo veliki broj poziva i intervencija, a samo u nekim slučajevima uspemo da ljubimce predamo porodici preminulog vlasnika na dalje čuvanje", objasnila je Dženi Kofi, direktorka prihvatilišta u Njujorku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 12 idi na stranu