Ljubimac -

Mislila je da je spasla mače: Kad je došla kući shvatila je da je u pitanju divlja životinja

Kad je pre nešto više od dve nedelje Džil Hiks iz američkog Tenesija krenula na večeru s prijateljima, na putu je pronašla mače. Barem je mislila da je mače.

Izvor: B92
Podeli

Bobket (Lynx rufus) je severnoamerička divlja mačka srednje veličine, koja se prvi put pojavila pre oko 1,8 miliona godina. Ova mačka je veoma prilagodljiva grabljivica koja živi u šumovitim predelima i močvarama, ali se mogu videti i u predgrađima. U proseku je manja od kanadskog risa, sa kojim deli neke karakteristike, ali je znatno veća od obične domaće mačke. Ima smeđe krzno i crne uši.

"Prvo sam mislila da se radi o zecu jer je životinja bila toliko pufnasta. Kad sam se približila, videla sam da je u pitanju mače pa sam ga ponela sa sobom", ispričala je Džil za sajt "The Dodo".

Takođe je pogledala da li u blizini ima još napuštenih mačica.

"Mislila sam da ih je neko ostavio pa sam dozivala 'mac, mac'. Mače koje sam ostavila u automobilu počelo je da se penje po meni. Morala sam nekoliko puta da stanem kako bih ga smirila, a na kraju mi je ostao u krilu do kuće", ispričala je Džil.

Kad je mače smestila u garažu, vratila se na večeru. Na Fejsbuku je objavila njegovu sliku i pitala da li bi neko želeo da ga udomi.

Komšinica je svratila do nje i pitala da li bi mogla da pogleda mače.

"Mislim da se radi o divljoj mački (bobcat)", rekla je zaprepašćenoj Džil.

Kad su ga bolje pogledale, pokazalo se da je komšinica u pravu.

"Odao ga je rep. Odmah sam primetila da ima kraći rep, ali nisam bolje pogledala pre nego što sam krenula na večeru. Postoje mačke s kraćim repovima, ali ovaj je imao šiljast vrh i belu tačku", istakla je Džil.

Sledećeg dana pozvala je Udruženje za spasavanje divljih životinja "For fox sake", koji su preuzeli životinju. Procenjuje se da se radi o ženki staroj sedam nedelja. Nazvali su je Arven.

U Udruženju će biti do proleća kada će je pustiti u divljinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 13 idi na stranu