Ljubimac -

Svetski dan životinja: Oni zaslužuju da imaju svoj dom, a zauzvrat nude bezrezervnu ljubav

Ogroman broj pasa i mačaka u Srbiji nikada ne oseti toplinu doma, i svoje dane provode na ulici ili u nekom od mnogobrojnih prihvatilišta za nezbrinute životinje.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Svetski dan zaštite životinja obeležava se 4. oktobra još od 1931. godine. Počeo je da se obeležava u Firenci, na konvenciji ekologa, i u to vreme ovaj dan se proslavljao kao Dan Svetog Franje Asiškog, sveca zaštitnika životinja i životne sredine.

Na Svetski dan životinja, u petak 4. oktobra, omiljeni ograđeni gradski prostor za pse u Tašmajdanskom parku biće domaćin manifestacije udomljavanja nezbrinutih životinja iz gradskih azila koju organizuje JKP "Veterina Beograd" . Od 11 do 13 časova, u akciji udomljavanja pasa, kucama će biti omogućeno da pronađu svoj novi dom i porodicu, a od 13h vlasnicima će biti pružena prilika da njihov ljubimac pobedi na izboru za "Najšarmantnijeg psa Tašmajdana".

Foto: Promo
Foto: Promo

U gradskim azilima JKP "Veterina Beograd" živi oko 3.000 pasa, a predstavnici prihvatilišta upoznaće prisutne sa pet preslatkih kuca – tri ženke i dva mužjaka koji su vakcinisani, čipovani i sterilisani. Akcija udomljavanja trajaće od 11 do 13 časova.

Sa početkom u 13 h biraćemo "Najšarmantnijeg psa Tašmajdana", a pobednik i osvajači drugog i trećeg mesta dobiće vredne poklone.

Foto: Promo
Foto: Promo

Kroz razgovor sa vlasnicima, veterinari će davati savete o zdravlju mezimaca, sa posebnim osvrtom na podmuklu bolest srčanog crva, koja se neretko otkrije u poodmaklom stadijumu zbog simptoma koji su slični prehladi.

U okviru Kutka za decu, zabaviće se i najmlađi jer će moći da crtaju svoje mezimce, ukrašavaju kućice za pse ili uživaju u programu animatora koji će praviti životinje od balona, kao i šminkanjem po licu „oživljavati“ njihove likove ili likove iz crtanih filmova. Svi vlasnici u znak dobrodošlice dobiće ukusne i zdrave grickalice za zube svojih mezimaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 13 idi na stranu