Istorija -

Moja ODA njima, okupatorima i krojačima

Zašto tražite? Zašto otimate Kosovo i Metohiju? Da li vi koji krojite tuđe i vi koji otimate, na njemu imate nešto svoje - bar kamen...?

Izvor: Đorđe Bojanić/srpskaistorija.com
Podeli
Foto: HakanGider/Shutterstock
Foto: HakanGider/Shutterstock

Imate vi samo izgrađeno na mojoj zemlji i zgarištu Srpskog kamena, koji ste u pepeo razgradili, na zemlji Srbina, koji je na tim prostorima od davnina.

Ti koji otimaš i koji krojiš… na toj zemlji je preko 1200 srpskih hramova, crkva i manastira… stariji mnogo više i od Američke države (SAD).

Reci mi, krojaču, da možda tu nije moj Srbin ratovao i prolivao krv vekovima? Ta je zemlja krvlju srpskom natopljena!

Pa vi koji otimate niste rekli krojaču da ni svog imena nemate za tu ,,vašu tvorevinu”, već ste i ime Kosovo oteli. Izgleda da vam Kosovi stalno pevaju Srbinovu pesmu.

Nećete da spomenete i Metohiju. Ako znate šta je Metoh!?

Metoh je crkvena zemlja, imanje… čak i to otimate.

Ej, osvajači… oteli ste i Skenderbega, našeg Srbina. Idite do Hilandara i posetite grob njegovog oca Jovana i brata Repoša… tamo možda spoznate istinu.

Zaboravili ste i Skadar… hiljadugodišnju prestonicu Srbinovu.

Znam ja dobro šta je ,,moje” Srbinovo!

Dovoljno govore i imena, toponimi… Evo nekih: Drenica drenjinom je puna; Srbica prepuna je Srba; orahom je Orahovac prepun; Dragašu Dragaš ime dao kao Uroševcu što je Uroš dao; Brezovica brezama je puna, a Mitrovicu po Mitru nazvaše; Lipljanom lipe cvetale i mirisale; Lešak lešnicima prepun, Istok po suncu nazvaše…

Čiji su božuri?

Metohijom zvona neprestano zvone…

Ali i vi,okupatori, koje vas Srbin davno primi pred srpskim ćivotima, klečali ste i pod ikonama naših svetitelja, molili ste pred ćivotima za milost i isceljenje. I treba. Nikada vam niko branio nije.

A vi lomite groblja, polomili ste mi grob mog dede i moje babe. Pa zar su vam te kosti krive za nešto? Ili vam govore na čijoj ste zemlji, pa vam to ne da mira?

Reke moje… Beli Drim, Bistrica, Ibar…. ne mogu vam oprati svo zlo koje načiniste.

A Prizren… ej Dušanov.

A Gračanica… ej Milutinova.

I zapamtite, da ni jednog Srbina ne bude na Svetom Kosmetu, opet nas je više nego vas, mnogo više… Mi imamo gradove pod zemljom. Znate li kakva je to armija, koja vam nikada neće dati mira na otetoj zemlji Srbina?

I zapamti, nikada se Kosmeta nećemo odreći!

Nema toga koji to može pokloniti ili darivati… taj može to sa svojim imanjem, kućom, stanom ali sa Kosmetom NE.

Čekaćemo, makar i 2000 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu