- Komentari -

Nole, uzmi tu titulu i beži, što pre

Žao mi je što ću nekima morati da srušim kulu od karata o ovogodišnjem Vimbldonu, ali to, jednostavno, nije više "onaj" Vimbldon.

Zoran Kecman Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. bravo,svaka ti cast. Sve je to zapadnjacka zavera i ljubomora koja prati djokovica od pocetka njegove karijere. Ali je to njima za djabe. Pravda ce pobediti i istina isplivati na vidjelo.
    (dan malic, 8. jul 2022 16:06)

    # Link komentara

  2. Koliko je odluka diskriminatorska prema Rusima govori podatak da je jednom Nemcu dozvoljeno da ucestvuje na Vimbldonu 1939. godine u vreme kada je nacisticka Nemacka imala koncentracione logore, nakon sto je uzela deo teritorije Ceske i pripojila celu Austriju. Iduce godine je Hitler toliko izbombardovao Centralni teren da je nakon toga renoviranje trajalo sve do 1949 godine. A Nemac koji je ucestvovao na turniru bez problema 1939. godine je poslusno ucestvovao u ratu kao Nemacki vojnik i nastradao a gde bi drugde nego u Staljingradu. Eto, cak i takvom teniseru iz takve zemlje je bilo dozvoljeno da igra.
    (Goran, 6. jul 2022 15:22)

    # Link komentara

  3. Moraš baš biti džukela od čoveka da izjednačiš kad neko nosi ukrajinsku zastavu na majici kao podršku zemlji koja je napadnuta i rusku kao podršku agresoru. Prava džukela.
    (Danilo, 2. jul 2022 16:38)

    # Link komentara

  4. Očajan tekst, sa toliko netačnih i dječačko navijačkih frustracija.
    Novak je sam odabrao svoj put ali mi i dalje se pravimo da ga nijesmo dobro shvatili.Javno je rekao da mu je bitnije zdravlje( bez vakcine) nego GS.Zato Novak zna da neće igrati US open i AO ako vlasti tih država ostanu pri stavu da je vakcina obavezna za ulaz u zemlju.To što njegovi navijači očekuju povlašten položaj je smiješno.
    Novakje, ponavljam, odlučio da do kraja karijere ništa ne zavisi od njega i to je odluka iza koje on stoji.Nema šanse da se nešto promjeni do US opena, čak se pominja nova vakcina protiv podvarijante Omikrona.Isto je i sa AO.
    Novak je sam sebi presudio i bukvalno potpuno svjesno prepustio Nadalu potencijalne 2 Gs titule.
    Znači nema žalbi, nema kritika.Pravila za ulaz u Ameriku i Australiju za sve strane državljane su jasne i moraju da se poptuju.
    (Sasa, 2. jul 2022 11:45)

    # Link komentara

  5. Dakle, počeli ste shvatati da se Rafaelu Nadalu svašta uređuje, dozvolhava i od ATP i od organizatora turnira da bi mogai osvajati titule. Od kako je Novak Đoković postao pravi takmac Federeru i Rafi pokušavalo se "prikriveno" rasporedom odigravanja mečeva da zaustave Noleta da osvaja turnire. Moje razmišljanje je toliko slobodno da sam siguran u to da je Novak morao da izgubi nekoliko finala, tj nije smeo da pobedi, da ne bi previše odmakao u GOAT trci. Sada, kad je Novak na vrhu pribegava se i administrativnim potezima u sprečavanju da bude GOAT. Siguran sam da tu nije kraj, da će ATP i organizatori turnira isčačkati još neku situaciju da zaustave Novaka. No u svetu ima i mnogo strašnijih situacija u režiji vlastodržaca pa digađanja u sportu predstavljaju, praktično deo toga.
    (Emil Crvenković, 2. jul 2022 04:19)

    # Link komentara

  6. Ma Tako je bre majstore 👍 svaka cast na ovom doktoratu Kojim si sve rekao ...bravo, sada to Treba da procitaju oni Koji su takav sistem u sportu uveli....Jos jednom bravo, sve je receno!!!!
    (Lara, 1. jul 2022 21:48)

    # Link komentara

  7. Odličan tekst, Novak nikad GOAT zauvek nikad GOAT

    1. Federer
    2. Borg
    3.Nadal
    4.Konors
    5.Nolo
    (GOAT lista, 30. jun 2022 19:35)

    Haha,odlicna ti je lista
    1.musaka
    2.sarma
    3.pasulj prebranac
    4.podvarak
    5.sve sa rostilja

    moji favoriti.
    (Mix, 1. jul 2022 10:48)

    # Link komentara

  8. Zoran Kecman je bez premca najbolji tenisko-sociološki analitičar i pisac u zemlji, i ovaj tekst je najbolja potvrda te ocene. Doktorat!
    (Vuk Brajovic, 30. jun 2022 15:41)

    Za takve kao ti doktorat, a za normalne obican pamflet.
    (mile, 30. jun 2022 16:24)

    Ako si ti "nova normala" nije ni cudo sto se deca zadovoljavaju sa 55 do 60 bodova posle prijemnog ispita
    (Steve, 1. jul 2022 09:31)

    # Link komentara

  9. Nikada u istoriji pogrdnije zemlje poput Velike Britanije i Amerike neće biti. Dva najveća zla i velika najveća pretnja po svetski mir. Takva dva zla još nisam videla.
    (Tatjana Deutschland, 1. jul 2022 05:04)

    Piše Srpkinja iz Nemacke!!!! Eto, ako ste hteli definiciju apsurda…
    (Apsurd, 1. jul 2022 09:11)

    # Link komentara

  10. Nikada u istoriji pogrdnije zemlje poput Velike Britanije i Amerike neće biti. Dva najveća zla i velika najveća pretnja po svetski mir. Takva dva zla još nisam videla.
    (Tatjana Deutschland, 1. jul 2022 05:04)

    # Link komentara

  11. KAPA DOLE ZORANU KECMANU !!!
    Od prvog do poslednjeg slova !
    A Nole - prestići će on i Štefi i Rafu ... Samo polako, vreme je ipak njegov saveznik... A posle toga njega dugo, dugo NIKO NEĆE PRESTIĆI !! Samo da ga zdravlje služi...
    (Samo čitam..., 30. jun 2022 19:44)

    # Link komentara

  12. Odličan tekst, Novak nikad GOAT zauvek nikad GOAT

    1. Federer
    2. Borg
    3.Nadal
    4.Konors
    5.Nolo
    (GOAT lista, 30. jun 2022 19:35)

    # Link komentara

  13. @sasha, Pa ima nas ovde koji pratimo tenis dok je jo Boba jeo sendvic a McEnroe divljao, pa DC mecevi u BG, pa secam se uspehe Mima Jausovec, pa uspesi M. Seles i tako to. Pa sta sa tim? A drugi deo komentara,rad neke javne licnosti treba razdvojiti na dva dela, profesionalni i onaj drugi. Evo ja sam U2 obozavao, sve do onih njihovihi sarejevskih epizoda. No i dalje mi se svidjau pesme sa onih prvih par albuma. Kasniji muzicki rad se nekako utopio u taj njihov politicki rad, no atare pesme i dalje ostaju legendarne. Ko Novakov sportski rad ne voli, zbog njegovog privatnog zivota, pa njegov stvar. ....
    (Hak Fin, 30. jun 2022 19:16)

    # Link komentara

  14. @Nikon Sevast
    Tenis pratim jos od Samprasa i bio sam srecan kad je neko nas usao u Top10.
    Novaka sam pratio i navijao za njega sve dok nije poceo da promovise pseudonauku i da se prenemaze na terenu.
    Sa Nestorom radi na Teslinim patentima, emocijama preciscava vodu, hoda bos po bosanskim piramidama...
    Uz sve to na silu pokusao da udje u Australiju sa fals testom.
    Ali nama je lakse da verujemo da ga ne vole jer dolazi iz Srbije...
    (sasha, 30. jun 2022 18:15)

    # Link komentara

  15. Surovo dobro napisano.Da se razumemo,nema idealnog drustva ni sistema a tenis bukvalo pokazuje bedu kapitalizma.Ono mozemo sta hocemo i koliko hocemo i prema kome hocemo.
    (Nik, 30. jun 2022 17:56)

    # Link komentara

  16. Ovaj Kecman je otišao na kvasinu, pa sta on sve isprica u ovom tekstu ajme
    (GrofModerneHrvatske, 30. jun 2022 17:18)

    # Link komentara

  17. Koji pristrasan teks meni kao Novakovom navijaču je malo muka posle ovolike gomile gluposti koje su navedene. Koliko god ne volim Nadala da se tako lupa kao da mu je sve poklonjena na tacni. Pa ko je kriv Medvedevu što posle 2:0 u setovima na turniru gde je favorit izgubi od polu raspalog Nadala. takođe ko je kriv Novaku što je ušao u meč sa Nadalom na RG ko da ne kažem šta. Letargija, očajna taktika u meču gde zna da Nadal ako pobedi uzima 22. titulu. Jel i za to kriva neka svetska zavera? Na ovom Wim sve je u Novakovim rukama, njegov žreb je isto lagan do finala, ima Alkaraza koji nema nikakav pedigre na travi , nema nikoga više ko bi mogao da ga ugrozi znaci bice se na njemu. A sto se tice Nadalovog dela jel autor sugeriše da su se Beretini i Čilić povukli da bi olakšali put Nadalu. Pa nisam cuo gluplji rezon. Onda tako isto možemo da lupimo kako su Hurkač i Opelka ispali namerno da bi Novak imao lakši put. Takođe argument da ne daju Novaku da bude rekorder po broju titula je glup da je tako nebi on dogurao do 20 prošle godine sigurno bi našli nešto da mu podmetnu. Nadal da li se dopinguje ili sta vec ali niko mu ne može uzeti onu borbenost i borbu do poslednjeg poena. Đoković na žalost nema te kvalitete i dosta kroz svoju karijeru je ulazio u važne mečeve be imalo volje i zara zato i ima toliko izgubljenih finala od kojekakvih Vavrinki Marija i Medvedeva. Ako sad ne uzme Vimbldon može da se oprosti od rekorda po broju slemova a ne dao bog da ga uzme Nadal onda je ta priča završena zauvek
    (nemo, 30. jun 2022 17:09)

    # Link komentara

  18. Jel bio korner
    (Milos, 30. jun 2022 17:03)

    # Link komentara

  19. E moj nolo
    (Milos, 30. jun 2022 17:02)

    # Link komentara

  20. Тенис, нарочито Вимблдон данас, се показао као политиканска пришипетља и обичан прилепак колонијалиста и неолиберала!!! Јаки ми ти женски и мушки тениски савези, који су избацили половину конкуренције...!!! Као, много се секирају за мир у свету, исти ти који су колонизовали, поробили, опљачкали и побили пола планете!!!
    (Бојан, 30. jun 2022 16:57)

    # Link komentara

  21. Pazi ovo!!! Tenisko- sociološki analitičar.. Politićki analitićari budite zabrinuti za budućnost svoje "profesije". Evo vam ide konkurencija u objašnjavanju kako je Zapad, a Boga mi i Masoni protiv nas.
    (niko, 30. jun 2022 16:56)

    # Link komentara

  22. Sve receno u tekstu je samo mali deo onoga sto se desava van teniskog terena...van njega je tragicno. Opsti razvrat...
    (Filly, 30. jun 2022 16:55)

    # Link komentara

  23. Konačno da neko napiše.....
    Bolje ikad nego nikad.
    (jackie, 30. jun 2022 16:52)

    # Link komentara

  24. Sve je nama nešto čudno. Nisam čitao dalje...
    (niko, 30. jun 2022 16:49)

    # Link komentara

  25. Ako Đoković osvoji Vimbldon, taj GS neće da mu priznaju zbog toga što turnir nije ni bodovan, a ako ga Rafa ili bilo ko drugi osvoji sve će da važi normalno.
    (joker, 30. jun 2022 16:49)

    # Link komentara

  26. Samo da mu ne podmetnu Koronu, da mora da napusti turnir.
    (The end, 30. jun 2022 16:44)

    # Link komentara

  27. Ovo je nepravda! Jos jedan Kalimero...
    (Novak, 30. jun 2022 15:38)

    Kako si samo pametan.
    (uji, 30. jun 2022 16:39)

    # Link komentara

  28. Ако дође до финала, сада је скоро сигурно да ће са друге стране да буде Надал.
    А у финалима знамо да се само један од њих појављује безвољан.
    (3 од 3, 30. jun 2022 16:34)

    # Link komentara

  29. Svaka cast za tekst!! Milina za citati
    (Ema, 30. jun 2022 16:31)

    # Link komentara

  30. Da bi se ti takav oglašavao, e pa ne može
    (aaaauuu breee, 30. jun 2022 16:27)

    # Link komentara

  31. Nadal je izmislio bolest zbog testova na doping a ne da bi se folirao.Mirao je da pokrije nečim ako mu nađu tragove supstanci u dogovoru sa doktorima i pored toga što ga puštaju odavno da se pumpa.
    (mini, 30. jun 2022 16:27)

    # Link komentara

  32. Zoran Kecman je bez premca najbolji tenisko-sociološki analitičar i pisac u zemlji, i ovaj tekst je najbolja potvrda te ocene. Doktorat!
    (Vuk Brajovic, 30. jun 2022 15:41)

    Za takve kao ti doktorat, a za normalne obican pamflet.
    (mile, 30. jun 2022 16:24)

    # Link komentara

  33. Stvarno nevjerovatno da ima ljudi ovdje koji vjeruju da su se Čilić i Beretini namjerno povukli, pa da li ste realni hahaha.
    (jova, 30. jun 2022 16:23)

    # Link komentara

  34. aaauuuu breee, 30. jun 2022 16:05)
    Ispadni ti čovek i vise se ne oglasavaj.
    (Tako je kako je, 30. jun 2022 16:18)

    # Link komentara

  35. Dobra kvota na Berankisa danas, oko 15. Valja da se isprati. Daleko bolji od Cerundola na travi a ovaj bio 50-50 sa Nadalom.
    (Kg, 30. jun 2022 16:15)

    # Link komentara

  36. Odličan tekst, Novak GOAT zauvek GOAT

    1. Novak
    2. Borg
    3.Federer
    4.Nadal
    5.Konors
    (m, 30. jun 2022 16:14)

    # Link komentara

  37. Ne razumem koji je ovo soj ljudi koji toliko fanaticno pljuju Novaka. To nisu Rafin navijaci, jer su do pre dve godine navijali za Rodzera, Rafu niko nije pominjao ako GOAT-a. Da li ih ima samo desetak pa im je posao da ovde botuju?
    Posto ja licno ne znam ni jednog a ovde ih ima jedno trecina. Mozda se boje da javno izraze svoju mrznju prema Novaku pa onda iskaljuju frustracije ovde.
    (Nikon Sevast, 30. jun 2022 16:13)

    # Link komentara

  38. Idemo Nolo
    (bolje sutra, 30. jun 2022 16:05)

    # Link komentara

  39. Nole testiraj se, budi čovek i priznaj da si zaražen, ispadni bar jednom pošten i ljudi će te više ceniti
    (aaauuuu breee, 30. jun 2022 16:05)

    # Link komentara

  40. Pa znamo sve to. Jel to nesto novo?
    (Pop, 30. jun 2022 16:02)

    # Link komentara

  41. Nije nista ove sezone kao ranije, pa ipak je Nadal otišao na 22 GS i to je jedino bitno.
    (Djordje, 30. jun 2022 16:01)

    # Link komentara

  42. Ne moze Nole sa ovim Wimpedonom na zelenu granu nikako u smislu price o GOAT. Ako Nole osvoji ovaj pa jos jedan oa npr i on i Nada zavrse karijeru sa 22 slama onda ce medijska masinerija na zapadu da kaze da ovaj Wimledon nije ravan standardnom grandslam-u...
    (Yossarian, 30. jun 2022 15:58)

    # Link komentara

  43. Kirgios će sam sebe izbaciti, Novaku ce do kraja nesto smestiti, bas me cudi da ga nisu izbacili zbog treninga sa Cilicem. Izvukao ga Mateo jer se Nadal zeznuo u izboru partnera za trening. Nikad posle 2 kola nije bilo ovako.
    (Micko, 30. jun 2022 15:55)

    # Link komentara

  44. Tako je, ali Beretiniju, Hurkacu, Sapovalovu, itd ne fali 4 (slovima cetiri) nedelje da pre/stigne Steffi Graf kao apsolutni lider po broju nedelja na br. 1. Vama koji namerno ne vidite sumu od drveta taj sitan detalj je izgleda promakao. Neka mu Bog samo podari zdravlja, poobarace Novak sve rekorde, pa ce ga onda valda anglosaksonski establisment, a i lokalni "skeptici" priznati za neprikosnovenog GOAT-a. Sustinski je to vec odavno. Sportski pozdrav
    (@Choda, 30. jun 2022 15:54)

    # Link komentara

  45. Taj će baš da uzme titulu, hahahah. Psihički je u nokadaunu još od kad ga je Medvedev penzionisao na US Openu. Kad se setim da je čovek plakao jer ga protivnik razbio. Zamisli plače jer je nemoćan, jel ima veće blamaže?? Hahaha.
    (mare, 30. jun 2022 15:39)
    Ja mogu da razumem da svako ima svog idola. Al nemogu da razumem da se sa toliko mržnje daju komentari na račun Nazovimo ga tako ,,našeg Novaka” vidim da se potpisuješ jao Mare. Jel ti to samo nik, ili i pravo ime Al nema veze možda si i druge nacionalnosti Al bez obzira verovatno sa ovih ,,naših” prostora vuces ,, korene”. Kako bi se ti osećao da tebi neki tako pogrdne komentare daju. Veruj meni bi bilo zao i te kako …. Po tome se vidi dali ima nešto ljudskog u tebi i tebi sličnim. Živi bili pa videli bude.
    (deps, 30. jun 2022 15:53)

    # Link komentara

  46. Šta reći? Napred Rafa!
    (krle, 30. jun 2022 15:51)

    # Link komentara

  47. Kad bi ti prestao, svakodnevno, da prosipas "mudrosti", daleko bi utisak bio bolji..
    (g, 30. jun 2022 15:50)

    # Link komentara

  48. Ne brini Nolo, igraces na mastersu u Moskvi
    (Gile, 30. jun 2022 15:48)

    # Link komentara

  49. Sjajan Tekst.
    (Capo, 30. jun 2022 15:45)

    # Link komentara

  50. Fantastičan tekst. U jednom dahu sam ga pročitao. Ovogodišnji Vimbldon je katastrofalan po svemu. Počev od diskriminatorske zabrane ruskim i beloruskim teniserima da na njemu nastupe, čime se krše sve najvažnije etičke i moralne postavke na kojima sport i savremeno društvo počivaju, sve do manipulacija sa koronavirusom i kontradiktornim pravilima u vezi koronavirusa koja niko ne poštuje, svi se ponašaju neodgovorno i u celoj toj gunguli kažnjavaju se samo oni koje neko želi da kazni. Sad, da li je tu neka zavera u pitanju ili puka slučajnost, prosudite sami, ali da je nešto ludo, je, ludo je zaista. U Australiji Đokovića su osudili i proterali na bazi PRETPOSTAVKI da će "negativno" uticati na tamošnju populaciju po pitanju bocki što je zaista sramota svemirskih veličina, da se neko osudi pod PRETPOSTAVKOM da će činiti neka dela u budućnosti, to je zaista presedan, a sada vidimo da se drugima tolerišu mnogo veći prestupi, recimo Kirjos je pljunuo u lice neku osobu na tribinama, bukvalno pljunuo i NIKO, apsolutno NIKO mu ne zamera na tome, zamislite samo da je Nole to učinio, pa u SB UN bi o tome polemisali i kaznili ga verovatno na 5 godina zabrane igranja tenisa. Na sve to, tu je ovo sramno prenemaganje Nadala o povredi koje zaista baca veliku senku na njegovu inače blistavu karijeru. Osvojiće na kraju Kalendarski slem ali će taj uspeh biti večito pod senkom hapšenja Đokovića i njegovih prenemaganja oko povrede naravno. Sport je propao uplivom politike u njega, definitivno.
    (Ivan, 30. jun 2022 15:44)

    # Link komentara

  51. Psi laju,karavani prolaze...
    (Mare, 30. jun 2022 15:42)

    # Link komentara

  52. Zoran Kecman je bez premca najbolji tenisko-sociološki analitičar i pisac u zemlji, i ovaj tekst je najbolja potvrda te ocene. Doktorat!
    (Vuk Brajovic, 30. jun 2022 15:41)

    # Link komentara

  53. Uzme trofej i odlazi sa Atp tura do sledeceg Rga makar
    (Master, 30. jun 2022 15:41)

    # Link komentara

  54. Не знам због чега се више спомиње неки рекорд Штефи Граф и какве везе има Новак или било који тенисер Атп тура са тим...Верујем да Новаку није ни на крај памети, а можда и не зна колико је Штефи била прва нити је битно више прво место обзиром да је у том сегменту недостижан за дуго времена...
    (Бобан, 30. jun 2022 15:40)

    # Link komentara

  55. Taj će baš da uzme titulu, hahahah. Psihički je u nokadaunu još od kad ga je Medvedev penzionisao na US Openu. Kad se setim da je čovek plakao jer ga protivnik razbio. Zamisli plače jer je nemoćan, jel ima veće blamaže?? Hahaha.
    (mare, 30. jun 2022 15:39)

    # Link komentara

  56. Ovo je nepravda! Jos jedan Kalimero...
    (Novak, 30. jun 2022 15:38)

    # Link komentara

  57. Pa ako je Vimbldon toliko loš i ljigav, zašto učestvuje na turniru, i za šta će mu taj prljavi trofej. Ah da, tu su i tri miliona dolara.
    (Shigman, 30. jun 2022 15:37)

    # Link komentara

  58. Dajte ljudi, preterujete sa ovakvim tekstovima...


    Kao da je atp zabranio samo Djokovicu da dobije bodove... smesno.


    previse patetike.
    (Qwe, 30. jun 2022 15:36)

    # Link komentara

  59. Finale Novak vs Kirjos. Novak dobija, Kirjos pljuje publiku i sudije.
    (sulja, 30. jun 2022 15:34)

    # Link komentara

  60. Dosta toga iz ovog teksta stoji, medjutim, Noletu niko nije stao na put ka tituli na RG, osim samog Nadala i to u direktnom obračunu. Nije tu bilo nikakvih nameštanja, loših sudijskih odluka, ni zavere. Tako da je on tu mogao sve da uradi kako bi se izjednačio sa Rafom i sprečio ga u trci za kalendarski slem, a epilog je katastrofalan.
    (pfff, 30. jun 2022 15:33)

    # Link komentara

  61. Veliki si Rafa, najveci.
    (Gaston, 30. jun 2022 15:33)

    # Link komentara

  62. Свака част на тексту.
    (Igokea since 2007, 30. jun 2022 15:31)

    # Link komentara

  63. Autora članka da malo podestimo: u Ukrajini je rat, ljudi ginu, bacaju se bombe i ubijaju mladi tenkisti i vojnici, kao i neduzni civili. To je na par hiljada km od Londona. Armija volontera i zaposlenih je radila mesecima na prioremama da se održi još jedan turnir. Malo respekta nije na odmet. Tu su novinari, publika, teniseri. Turnir je u toku, znači dešava se. To je pozitivno, zar ne? Naslov je takodje čudan, uvredljiv i neprimeran, sorry .
    (Adria, 30. jun 2022 15:29)

    # Link komentara

  64. Čemu dodavanje na spisak igrača koji više ne igraju one koji su pošteno i sportski eliminisani, kao i igrače sa sportskim povredama, pa i virusom (što je sve sastavni deo svakog sporta), osim zbog potrebe za senzacionalizmom? Loženje naroda na konspiracije, zavere, nepravde, svi su protiv Novaka pa se namerno povrđuju da bi pustili Nadala. Svašta.
    (Vračarac, 30. jun 2022 15:28)

    # Link komentara

  65. GOAT trka i Open Era su okončani Australian Openom. Prestanite da se ložite.
    (P, 30. jun 2022 15:25)

    # Link komentara

  66. Sjajan tekst. S druge strane, malo je trulo da Australijanci i Englezi određuju pravila, a svi ostali na kolenima.
    (Mahatma, 30. jun 2022 15:24)

    # Link komentara

  67. Vrhunski tekst, svaka ti je kao u Njegoša. Prosto je neverovatno da se ovoliki broj dobrih igrača “sklonio” iz drogoševog dela žreba, sve mi sluti, nažalost, da će isti da uzme kalendarski slem ove godine. Medjutim, stara izreka “sreća prati hrabre” je itekako prisutna u Nadalovom slučaju, jer bez obzira na evidentan doping koji praktikuje kroz čitavu karijeru, ta želja za radom i uspehom mu se ne može oduzeti, kao i činjenica da nikad ne odustaje. Trebalo bi mi jedno pola sata da navedem koliko je sreće kroz karijeru imao Nadal što na slemovima, što na mastersima, što na manjim turnirima, te stoga gore navedena izreka itekako ima utemeljenje u stvarnosti.
    (Kontrasinusna flajferica, 30. jun 2022 15:19)

    # Link komentara

  68. Da, kako su Nadalu namestili Australiju i Roland Garos, tako ce i Vimbldon. Da li ste realni vise
    (Ana, 30. jun 2022 15:17)

    # Link komentara

  69. Bravo Kecmane.
    Ovo je novinarstvo, kakvo bi trebalo da bude, i kakvog je, na žalost, sve manje.
    (Txe Prez, 30. jun 2022 15:16)

    # Link komentara

  70. Briljantan tekst, odlična analiza ovog suludog i besmislenog miksa politike i sporta, svaka reč na svom mestu i u pravom kontekstu izrečena.
    Slika i prilika ovogodišnjeg Wimbledon-a, nažalost...
    (Saša, 30. jun 2022 15:16)

    # Link komentara

  71. Odlicna analiza
    Na zalost, poslednja sansa Novaka ne da bude NAJ nego da ne dozvoli prevarantu kome sve namestaju, samo da mu omoguce
    (Pokahontas, 30. jun 2022 15:16)

    # Link komentara

  72. Iz ugla nekog ko nije navijac Djokovica ovaj tekst je presmijesan.
    (Montenegro, 30. jun 2022 15:13)

    # Link komentara

  73. Dosta više sa tim da je Novak jedini oštećen odlukom ATP-a i da je jedina žrtva. Jeste najviše bodova izgubio a sta treba da kaže Matteo Berettini koji je izgubio 1200 bodova ili Shapovalov, Hurkacz... Sramota atpa kako samo smeju da oduzmu šansu Berettiniju da brani silne bodove. Malo realnosti.
    (Choda, 30. jun 2022 15:12)

    # Link komentara

  74. Само дубоко орање и крај!
    (Јован, 30. jun 2022 15:11)

    # Link komentara

  75. Da, kako su Nadalu namestili Australiju i Roland Garos, tako ce i Vimbldon. Da li ste realni vise
    (Ana, 30. jun 2022 15:10)

    # Link komentara

  76. kako god, Wimbldon više nije beo niti će to više ikad biti...
    (Dragan, 30. jun 2022 15:09)

    # Link komentara

  77. uh...težak i istinit opis stanja u svetu tenisa. Dobar zaključak na kraju... Nole uzmi trofej i beži odatle , sokole naš
    (lola, 30. jun 2022 15:08)

    # Link komentara

  78. Novaku ustvari odgovara, da je ceo pritisak na Rafu i da cela publika viče Rafa, Rafa i diže prstiće, kada više nemaju Rodžera i Marija. On je na to navikao. Ostaje samo da stigne do tog finala, jer će Rafa skoro sigurno stići (Cicipas na travi nije nešto). A u finalu, bez neizvesnosti pada ovaj sa injekcijama. A u Londonu muk.
    (Aki, 30. jun 2022 15:05)

    # Link komentara

  79. Rekord stefi graf je 377 nedelja na prvo mestu WTA liste.
    Novak je rekorder na ATP listi.
    Razlika je nebo i zemlja
    (stefi graf, 30. jun 2022 15:02)

    # Link komentara

  80. Jedan od najjačih ikad. Očekujem da ih naredni GS nadmaši !?
    (Boris Banović, 30. jun 2022 15:00)

    # Link komentara

  81. Odličan tekst, bravo!
    (me myself and i, 30. jun 2022 15:00)

    # Link komentara

  82. 23, 23, 23...
    (zoki, 30. jun 2022 14:58)

    # Link komentara

  83. Uzeće ali tacnu.
    (zoki, 30. jun 2022 14:57)

    # Link komentara