- Komentari -
  1. Ne, Federer nije GOAT, nego je PRECENJEN!
    (Planinarac, 4. septembar 2021 09:15)

    # Link komentara

  2. Gake skroz nevažno šta misli taj igrač kad nešto izjavljuju grand slam šampioni a ovakve stvari oni koji nisu osvojili ništa pa to je skroz nebitno evo koliko se promenilo mišljenje recimno Rodika koji je priznao kako je Đokovič daleko ispred ostalih i na svakom grand slemu je favorit uključujuči i Pariz gde je dominirao Nadal.Sve je objasnio john Mekenro koga sad više interesuje mišljenje Gaskea nebitan lik mogli su pitati Kiriosa bilo bi isto mišljenje a isto toliko zajedničkih šampionskin grand slem titula znači duplo golo nebitan lik zad če ove da traže iz naftalina ove i ubeđuju sve ostale kako je Federer gout a još pre neki dan bio je to Nadal sad kad su oboje sterani u kut ajde da se igramo igre manekena i balerinica.ha,ha.
    (slaviša šmigič, 15. jul 2021 19:34)

    # Link komentara

  3. Sećam se evropskog prvenstva u fudbalu, 2004 godine u Portugalu.
    Portugal i Češka igrali fudbal pa rasturali, i ćoravom da se svidi, ali sa druge strane Grčka ništa od fudbala , ali gle čuda oni osvojiše evropsko prvenstvo.
    Pa šta ćemo sada da kažemo niste lepo igrali ne svidja nam se vaša igra, e pa nemoze .
    (Rade Piket, 15. jul 2021 17:24)

    # Link komentara

  4. Uvek sam voleo da gledam Gaskea. Zaista igra prelepo, tako da trilera i ne postoji.
    GASKE=GOAT
    (Nebojan, 15. jul 2021 07:31)

    # Link komentara

  5. Negde u pozoristu sa odabranom klijentelom:da i evo federer servira, pa dramska pauza, i evo sudije se slazu , lepo, prelepo,bravo federer , poen bravo, loptica u autu al sudije dodeljuju poen jer im se to dopalo ??? A sada servira djokovic as, zvizduci sa tribina , sudije podizu crvenu zastavicu odmahuju glavama, lose , lose nista ne valja ??? Takav tenis zelite da gledate ??? Ja ne
    (Dragan, 15. jul 2021 00:29)

    # Link komentara

  6. Šta onda radi federer protiv jednog Pat keša ILI Bekera kad je lepota najvažnija onda gledaš ženski tenis i nema problema.Gaske nemože da si pomogne od kompleksa posebno ga zabolela Novakova pobeda nad Nadalom na pesku nekako se nadao da možda Novak neče uspeti nakon povrede kad su federer i Nadal podelili slemove u Novakovom odsustvu od tenisa i teniskih terena.E tu ga je vratila Jelena i njegov sin inače sigurno posle 2016 god.kad nije više imao ni motivacije da još ikad igra tenis.Hvala Jeleni.
    (slaviša šmigič, 14. jul 2021 23:03)

    # Link komentara

  7. Posto je Gaske,smesni guzonja,rekao da su rezultati nebitni,osvojene titule tskodje nebitni,predlaze da izadju na modnu pistu i da malo vrckaju,pa ako publika kaze ca Rozzza Federrra je muj elehante,onda ima on da bude GOAT.A nista nerece o tome da mu je slem ukraden u USA piske glume one smrdljive babe alkosa koja se uzvali ko da je pogodio snajper a kasniji snimci jasno pokazuju da je loptica uopste nije pogodila
    (Mille, 14. jul 2021 22:57)

    # Link komentara

  8. Onda idi na balet mnogo je lepše estetski gledati balet e moj Gaske šta ti treba da se sramotiš ako ti smeta da je jedan Srbin najbolji čak je i Rodik to shvatio kao i Henman.Sampras ga pita nek mu samo objasni kako uspeva da vrati ritern tako da nemaš nikakve šanse čak i ako dobiješ lopticu znaš da nemaš nikakve šanse a vrača strašne bombe kao jih cepaju Raonič,Medvedev i ostali teniseri sa pravim raketama u rukama.
    (slaviša šmigič, 14. jul 2021 22:54)

    # Link komentara

  9. Онда Клаудија Шифер
    (Неко, 14. jul 2021 16:34)

    # Link komentara

  10. Možda RF igra takmicarski tenis s nadigravanjem protivnika, napadački itd.
    Možda je Jordan najbolji igrač tehničar košarkaš svih vremena koji čini se lebdi u vazduhu i pogađa buzzbeater koševe za anale... ALI, sport je u osnovi izmišljen i svodi se na prostu stvar - ko više puta da nekakav poen, ko više puta poentira, pobedi u igri, nadigravanju. Pa tako, jedan Wilt Chamberlain i Bil Rasel imaju više prstenova NBA, iako nisu "graciozni" i ne lete, ali su mnogo korisni za svoje timove. Wilt je možda i najjači sportista svih vremena, ako izumememo ruskog diva rvača. Ima i drugih primera u drugim sportovima, ali i malo politike, podcenjivanja u svim stvarima pa i u tenisu gde se gle čuda jedan mladić, dečak od par godina života zakleo da će jednog dana osvojiti Wimbledon i postati najbolji igrač na svetu. I gle čuda, rad, trening i upornost su se isplatili. Možda i srpski inat, ako smem da kažem. Sam protiv celog sveta. I uspeo je! Ali i mnogo više, jer ne samo da je postao najbolji teniser današnjice, sveta, već i najbolji teniser SVIH VREMENA! Ali, sačekajmo do povlačenja sa scene Velike trojke. Saberimo tada postignute rezultate, uporedimo ih i vidimo ko je zaista GOAT, najveći od svih za sva vremena! Došao je tiho i ušao u Legendu. Došao je na već postavljenu šahovsku tenis tablu dvojice zapadnjaka, duel najboljih, i pomeo ih. Veni, vidi, vici!
    (Eth@n Hunt, 14. jul 2021 11:39)

    # Link komentara

  11. GOAT debata je otvorena za tumacenje.. U boksu je najbolji po rezultatima Roki Marciano, neporazen je ili Mejveder, ali je Muhamed Ali GOAT boksa, the greatest boxer of all times. GOAT nije najbolji, nego najveci, naravno, mora biti uz to i jedan od ili najbolji...Po meni to je Djokovic zbog njegovog puta i kasnije same domknacije. Ali ostavite drugim navijacima njihove GOATe, potpuno pravo imaju da smatraju i Federera i Nadala za goata.
    (ET, 14. jul 2021 10:59)

    # Link komentara

  12. Trebao da uvedu i ocene za umjetnički dojam pa da im se dojmi da je Rodja najbolji....mada i tu teško
    (UPPRD, 14. jul 2021 10:38)

    # Link komentara

  13. Ovaj Francuz je od onih koji idu u restoran gde jelo izgleda ekstra i servirano je ekstra i po ekstra cenama ali bljutavo, neslano i vodi ka stomacnim tegobama.
    Ja sam vise od onih koji vole ukusno, zdravo i obilno da se hrane pa makar prezentacija i ne bila fensi i ekstra.
    (Milos, 14. jul 2021 09:34)

    # Link komentara

  14. Gaske je malo pobrkao lončiće, hehe!!
    Malo ga Wimbledon-sko sunce ošamutilo, svima je jasno šta GOAT titula predstavlja, i pravila ne donosi svaki pojedinac za sebe.
    Ako ipak ima potrebe za proglašenje najelegantnijeg ili najlepšeg igrača tenisa...verujem da će u konkurenciji biti i mnogo teniserki, i ta titula će se svakako drugačije zvati, i imati manji značaj svakako.
    Sportska takmičenja već imaju sudije koje prema jasnim pravilima registruju rezultate, nisu potrebna dodatna tumačenja po pseudo pravilima pojedinaca.
    Ovom izjavom Gaske je uvredio i Đokovića, Hurkača, Beretinija, Šapovalova...pa i sve one koji napreduju tokom sezone, karijere....jer eto njemu je ipak lepota igre na prvom mestu.
    Možda to jeste razlog za njegove blede rezultate, lično ja u njegovim mečevima nisam se baš nagledao lepote...
    Savetujem mu da pogleda i učesnike drugih turnira, koji se igraju na dva dobijena seta, kažu da tek tu lepota dolazi do izražaja, na tri dobijena seta ipak do izražaja dolazi kondicija, spremnost...
    (Lepojević mlađi, 14. jul 2021 09:24)

    # Link komentara

  15. I ja mnogo lepo igram tenis, možda ipak ima šanse za mene.....
    (MS, 14. jul 2021 09:15)

    # Link komentara

  16. Da li u najavi imamo formiranje novog teniskog saveza, koji 'e forsirati lepotu igre...BATP?
    Ovakav pristup te[ko da ima ikakvog smisla u sportu, tako gledano, da li su Italijani zaista Evropski prvaci u fudbalu, realno bilo je tu ekipa koje su igrale lep[i fudbal!?
    Slično pitanje može se postaviti u svakom sportu...dakle besmislena teza dokonih igrača, koji ranim ispadanjem obezbede sebi vreme za medije.

    Gaske bi ipak, uz svo poštovanje, mogao više da radi na svojoj igri, efikasnosti...lepotu i stil...pa ne znam da lije on kompetentan za sudiju? Nije pomenuo DelPo-a, Šapovalova, Dimitrova...i ko zna koliko igrača koji igraju izuzetno lep, atraktivan, fer-play tenis, što jasno ukazuje da je ovde u pitanju naklonjenost ka RF i ništa drugo.
    Pomalo patetično, setiti se takvog argumenta, kada su svi ostali prevaziđeni...
    (Hanibal, 14. jul 2021 08:30)

    # Link komentara

  17. Nije vazna objektivna statistika nego subjektivni osecaj lepote? Kakav lik :)
    (srb, 14. jul 2021 08:26)

    # Link komentara

  18. Hamilton je najbolji vozac F1 jer ima najvise titula. Medjutim, Senna je bio ubedljivo najbolji vozac na kisi ikada. Svako ko malo prati moto sport zna da se na kisi smanjuje uticaj bolida a povecava uticaj vozaca. Dakle Sena je za vecinu ljubitelja ovog sporta a i strucnjaka najbolji ikada. Ovde ne pricamo o tome ovde se govori o estetskoj normi. To je svakako vazno i meni se dopada kako Rodja igra, ali koristiti to da se umanji Noletov istoriski uspeh je najblaze receno jadno.
    (Zohan, 14. jul 2021 08:21)

    # Link komentara

  19. Da je Nole kojim slučajem iz Švajcarske, a Federer iz Srbije priča bi bila potpuno suprotna. "Koga interesuje lepota? Bitni su rezultati!"
    (siki, 14. jul 2021 08:17)

    # Link komentara

  20. Slicno kao za Jokica oko MVP nagrade. Obicnim posmatracima nikako nije bilo prihvatljivo da takvo telo i fizika tako dominira, nedokucivo, cudno. Jos ta antipaticna faca, izgled kao da nema veze sa kosarkaskim. Gde su tu Embiid misici, frizure, namrstena faca ratnika bla bla. Ne poredim direktno ali sustinskinslicno - antipaticnost pojedinima.

    Slicno i ovde... Federer pored lepe igre za oko ima tu neku glumacku facu, oblacenje, marketing... jednostavno izgleda elitno na terenu i van dok Novak i nije nesto lep covek i nema tu glumacku crtu, facijalnu (estetski gledano). Rodzer moze opusteno da prodje i kao neki premijer, direktor, da ne lupetam sad...

    Sve ove gluposti nabrojane iznad apsolutno ne znace da Novakova igra nije  lepa. Sva ta proklizavanja, strecevi, riterni pod noge, paralele i trka, unikatno kretanje, sahovsko nadmudrivanje... o da, prelepa igra i nikakav estetski narativ gospodina i leprsavosti, elegancije ne moze umanjiti lepotu Novakove igre jer je ona IPAK u oku posmatraca.

    Nadal se tu pojavio kao ljuti nemesis, suparnik Federeru, po malo i bajkovito. Jedan baletan, leprsa, drugi kao bik, ratnik, izgara, misici protiv elegancije. Po malo i filmski. Novak se tu umesao za mnoge nedopistivo i takvi i dalje ne mogu da svare takav preokret, zaplet savrsene bajke i rivaliteta Fedal. Istina je da takav preokret i pojava treceg, neshvacenog, antipaticnog, niotkuda sa takvom dominacijom cini bajku jos nestvarnijom.

    Sve ovo navedeno cisto u svrhu tih estetskih podsvesnih povezivanja kod obicnog sveta zasto je neko pojedinima antipatican pa cak i toliko da se usudjuju zanemraivati rezultate i brojeve u prici o najboljem igracu ikada.
    (Pera Ždera, 14. jul 2021 07:57)

    # Link komentara

  21. Ovo stvarno postaje zona sumraka polako :)

    Zasto igrac ucestvuje na turniru? Da ga osvoji, prevagne u kolicini gemova i setova u pojedinacnim mecevima, digne pehar na kraju, uzme najvecu novcanu nagradu ili da ostavi dobar utisak kroz lepotu pokreta i gracioznost??? Pa jedan Momfis bi menjao sve svoje akrobacije koje su i te kako atraktivne za samo jedan jedini GS trofej!

    Cemu brojanje gemova, setova, pobednici i gubitnici meceva i turnira, pehari, raznorazni statisticki parametri ako se pravi narativ oko lepote igre? I na kraju lepota je u oku posmatraca. Ok, Federer igra stvarno lepo i fluidno za oko, lagano ALI nista manje mi nisu lepa Novakova proklizavanja, bekhend paralele iz trka, kretanje, nemoguci riterni pod noge, da ne govorim sah igra i uvek takticka nadmudrivanja i dominacija nad protivnicima. Niti je nista manje lep Nadalov spin, borba, vracanje lopti "sa tribina" itd itd. U svakom sportu je ogromna lepota i u taktici (kosarka), reakciji u trenutku, nadmudrivanju i sposobnosti za istu...

    Ok je da ti Federerov pokret zgloba ili leprsavost budu najlepsi ali to ga nikako ne cini najboljim i to vec nije ni stvar ukusa vec cinjenica zbog kojih se sport i igra - REZULTATI!

    Tako gledano je i AND1 lepsi nekome za oko ali kosarka je skroz nesto drugo i cesto nije samo lepota pokreta.

    Besmisao.
    (Pera Ždera, 14. jul 2021 07:57)

    # Link komentara

  22. Лепота је субјективна.
    (Из угла, 14. jul 2021 07:52)

    # Link komentara

  23. Posto Sapovalov igra trenutno najlepsi tenis i lepsi tenis od Federera, je l’ to znaci da je Sapovalov goat?
    (Nbgd, 14. jul 2021 07:34)

    # Link komentara

  24. Pa da. Dok je bilo koji statisticki podatak bio na strani federera, statistika je bila najvaznija. Sada kada ni jedan statisticki podatak nije na strani federera najvaznije je nesto neopipljivo i individualno
    (Markonjero, 14. jul 2021 07:33)

    # Link komentara

  25. Lepota je u oku posmatrača a to je, dakle, subjektivna ocena. Ono što je objektivno, jeste broj titula a tu će Nole biti GOAT.
    (Alex, 14. jul 2021 07:21)

    # Link komentara

  26. Onda je Dustin Brown ubedljivo najbolji teniser
    (koloko, 14. jul 2021 07:15)

    # Link komentara

  27. onda ni Federer nije najbolji, lepsi tenis je igrao Michael Stich na primer
    (vlada, 14. jul 2021 07:14)

    # Link komentara

  28. Monfils je onda najbolji
    (nix, 14. jul 2021 06:57)

    # Link komentara

  29. do pre koju godinu bilo najvaznije titule na 4 turnira... sada kada je to dostignuto elegancija... ako ga djokovic i tu prestigne bice onda ko ima crveno belu zastavu....
    (pedja, 14. jul 2021 03:35)

    # Link komentara

  30. zamislite da ovo neko izjavi za sprintera...pa eto on nema najbolje vrijeme...Al najljepše trči...zato je najbolje...
    (pustite vise komentar, 14. jul 2021 01:57)

    # Link komentara

  31. Zato si ti Rišaru Gaske onako slabo igrao protiv Federera, dekoncentrisala te lepota i stil njegove igre!!!
    (m, 14. jul 2021 01:36)

    # Link komentara

  32. Videće oni kad Nole uzme US Open ove godine i samim tim kalendarski Grand Slam. Sa 20+ titula i kalendarskim Grand Slamom prestaje svaka diskusija o najboljem teniseru ikada.
    (Don Duka, 14. jul 2021 01:07)

    # Link komentara

  33. pamte se rezultati
    (Bonaca, 14. jul 2021 00:58)

    # Link komentara

  34. Коме је до лепоте и лепих потеза нека иде да гледа ритмичку гимнастику где је то једино мерило успеха. Тенис је спорт у ком се игра на резултат.
    (мирков, 14. jul 2021 00:54)

    # Link komentara

  35. E pa sad. Nista brojevi, nista titule, nista pobede u sportu vec samo da li neko lepo igra. Pa ako cemo tako onda MJ nije najbolji kosarkas svih vremena nego Boza iz mog bloka jer covek igra tako graciozno i elegantno, i potpuno je nebitno sto nema titule. Kakva glupost od izjave. Ne znam sto se onda broje titule uopste, trebalo bi samo da se gleda ko ie lepsi i koju garderobu je obukao, kakvi crni poeni.
    (prorok, 14. jul 2021 00:11)

    # Link komentara

  36. Onda i Kirijos može da bude GOAT. Nisam znao da i teniseri iz vrha ovog sporta mogu ovako da lupetaju.
    (zoran, 14. jul 2021 00:05)

    # Link komentara

  37. U momčadskim sportovima možemo diskutirati tko je najbolji, jer ovisiš o čitavoj ekipi. U tenisu nema mjesta diskusiji - tu si sam i tu te određuju titule ! Đoković se ovim Wimbledonom izjednačio s ovom dvojicom u Grand Slam turnirima, a ostala dva parametra govore u njegovu korist : 1) rekordni broj tjedana kao prvi na ATP-listi i 2) direktni ogledi s obojicom konkurenata. Znači : Postao je GOAT
    (djedmedjed, 13. jul 2021 23:59)

    # Link komentara

  38. ... Rišar, odluči se, jel voleš Rodžera ili Novaka? Balet je za gledanje i uživanje u lepoti pokreta, a tenis je sport i uživanje u ppbedama...
    (Karakondžula, 13. jul 2021 23:56)

    # Link komentara

  39. To je isto kao da kazes da automobil koji je pobedio u trci ipak nije pobednik jer nije lep i ne vozi se tako elegantno i lepo kao onaj koji je zavrsio na trecem mestu.
    (realno, 13. jul 2021 23:55)

    # Link komentara

  40. Razumem da kad nemas prave argumente onda potezes one koje mozda samo tebi znace.To je ono decje razmisljanje,meni je pomalo zao tih ljudi
    (Mr, 13. jul 2021 23:44)

    # Link komentara

  41. Ђоковић их све убио у појам,
    па сад' јуре уметнички дојам.
    Па није тенис уметничко клизање!
    (СОВА, 13. jul 2021 23:39)

    # Link komentara

  42. setimo se samo šta je bilo bitno pre par godina čuveno 20/310/103....
    (GAJA, 13. jul 2021 23:38)

    # Link komentara

  43. Zamena teza, izvedena kao madjionicarski trik. Skrene ti paznju sa "lepotom tenisa" i "ja to tako vidim" (kao priznaje svoju subjektivnost) a ovamo ti uvali da je tvoj argument "statistika". A nije, vec kvaliteti i uspesi.
    (vronsky, 13. jul 2021 23:32)

    # Link komentara

  44. rod lejver je kažu igrao lep tenis ali ko se toga više seća, njegov zadnji prijatelj umro je pred kraj prošlog veka..pamte se samo njegovi trofeji, brojevi i statistika !!
    (paja, 13. jul 2021 23:29)

    # Link komentara

  45. Rece Gaske koji je od Nadala gubio 17 puta, a Novak ima medjusobni skor pozitivan sa Nadalom..Elem lepota tenisa jeste vazna, ali samo gledaocima, ovim momcima koji su pravi gladijatori, njima je to sigurno na poslednjem mestu, i dali bi sve da imaju vise slema od onog drugog
    (Aleksa, 13. jul 2021 23:28)

    # Link komentara

  46. Ne sećam.se da je iko pominjao lepotu dok je Federer imao više GS.... he he he

    Uzivaj ti u lepoti a mi ostali ćemo u atomskom tenisu :-)))
    (Dey, 13. jul 2021 23:27)

    # Link komentara

  47. Ova prica o tome ko je GOAT je besmislena.
    Na kraju ce biti ubelezeni osvojeni trofeji i rekordi.
    I kada neko za 20 godina gugla ko je osvojio najvise mastersa, GS-ova, nedelja na 1.mestu itd…uvek ce izlaziti samo jedno ime: NOVAK ĐOKOVIĆ.

    Pa neka Goatom ili kako vec zovu koga god hoce
    (armadajj, 13. jul 2021 23:22)

    # Link komentara

  48. Da li je ovaj isfrustrirani francuz svestan kako je Artur Ash graciozno udarao lopticu? Nije. Sto se lepote tice. Najlepsi za oko i dusu i mozak tenis igra upravo Djokovic. Prosto je prelepo gledati kako on gradi poena kako gradi setove kako gradi mec kako se vraca u meceve kako gradi taj brejkove. Cista harmonija.
    (Matrix, 13. jul 2021 23:19)

    # Link komentara

  49. Otkud izjava ovog lika? Pa od njega je Monfis pravio budalu. David Ferer ( nazalost veciti cetvrti) 100 puta je veci covek i igrac od Gaskea, a tek Delpo -legenda! Dajte nam izjave tih ljudi.
    (del boj, 13. jul 2021 23:11)

    # Link komentara

  50. Richard Gasquet, najbolji plasman br.7, trenutni plasman br. 47. Hmm, zato nisam nikad čuo za njega.
    (CrniMika, 13. jul 2021 23:10)

    # Link komentara

  51. Dimitrov znaci pretenduje za GOAT titulu, lik je do detalja iskopirao svaki Federerov udarac
    (sef raje, 13. jul 2021 23:03)

    # Link komentara

  52. Rođače nije tenis BALET to je SPORT.
    REZULTATI SU BITNI.
    Lejkerski igraju ružnu košarku ali su još šampioni
    (Severac®, 13. jul 2021 22:59)

    # Link komentara

  53. Mozda ovaj Gasquet i za sebe smatra da je najbolji - jest da nikada nije osvojio ni jedan grand slam, ali eto to po njemu izgleda vise nije bitno ...
    (The Unforgiven, 13. jul 2021 22:59)

    # Link komentara

  54. Nije tenis umetničko klizanje, pa da se dodjeljuju ocene za umetnički dojam. Osim toga, ako bi to bilo merilo, Gaske bi bio GOAT. Upravo on igra najljepši tenis. To što ne može nikoga da pobedi, potpuno je nevažno.
    (Sim69, 13. jul 2021 22:58)

    # Link komentara

  55. Kao neutralni gledalac i neko ko ne simpatiše ni jednog člana velike trojke preterano, na početku ove godine sam mislio da će Nadal biti GOAT i to je to. Sada je definitivno Novak GOAT bez dileme, najbolji svih vremena. Federer je treći i mislim da je to to od njega. A Nadal... Teško da i on može nešto više da uradi u narednih par godina. Šanse da Đoković ostane najbolji po penzionisanju njih trojice su pa jedno 97%
    (iosonostefan, 13. jul 2021 22:54)

    # Link komentara

  56. Nije sporno da je Federer igrao lep tenis, često istrčavao na mreže, eto sećam se meča protiv Nadala, mislim na US Open-u, koji je igran preko 5 sati u 5 setova, toliko uzbuđenja i aktivne igre nisam video ranije, stvarno prelep meč.
    (Veliki brat, 13. jul 2021 22:41)

    Federer i Nadal nikad nisu igrali na US openu.
    (Djoksa, 13. jul 2021 22:54)

    # Link komentara

  57. Dok je Federer bio prvi po broju GS titula, to je bio jedini kriterijum, kao i broj sedmica na poziciji broj 1 na ATP listi.
    Sad kad više nije sam na 1. mestu po bilo kom od tih kriterijuma, sad je pored broja GS titula i "lepota igre" faktor?

    Nije sporno da je Federer igrao lep tenis, često istrčavao na mreže, eto sećam se meča protiv Nadala, mislim na US Open-u, koji je igran preko 5 sati u 5 setova, toliko uzbuđenja i aktivne igre nisam video ranije, stvarno prelep meč.

    Ali, na kraju, ne gleda se lepota igre, već rezultat, šta vredi lep tenis i aktivna igra sa čestim izlascima na mrežu, ako ispadnete u četvrtfinalu?

    I u fudbalu se isto gleda rezultat, možete imati 100 šansi, 20 stativa i preči, ako izgubite sa 0:1, računa se rezultat, bićete upamćeni samo po nesposobnosti da postignete pogodak.


    Činjenica jeste da Đoković ume da udavi meč kad nije siguran u svoju igru blizu leve ili desne ivice terena (2-3 uzastopna auta), onda igra sa osnovne linije i čeka grešku protivnika - i većina se u većini slučajeva upeca, krene agresivnije, ponekad im prođe, a često pogode mrežicu ili aut.

    I niko onda ne piše o tome, zašto je npr. Fedrer ili Nadal imao toliko auta ili mrežica, zašto nije igrao precizno kao ranije?
    Ako je Federer GOAT, zašto mu "zadrhti" ruka protiv Đokovića pa pogodi mrežicu ili aut?
    (Veliki brat, 13. jul 2021 22:41)

    # Link komentara

  58. Da je lepota igranja mera onda bi se pobednici birali po lepoti igranja, kao u skokovima u vodi.. Međutim, ako je lepota udaranja loptice mera za najboljeg tenisera, onda opet Federer nije taj koji igra najlešše, već Memfis.
    (Janaćije, 13. jul 2021 19:53)
    Mislis Minesota?
    (Monfis*, 13. jul 2021 22:40)

    # Link komentara

  59. Pa zato ti druze moj nikad nista nisi ni osvojio, samo ti "umiri u ljepoti" a pusti Novaka da osvaja najvece turnire! Na kraju ce da gledaju ko je bolje osisan kada osvoji turnir ili ko je bolje obucen, kakav bre tenis, to vise nije vazno...Boze sacuvaj sta sve necu procitati.
    (Aleksandar HN, 13. jul 2021 22:34)

    # Link komentara

  60. Spavas li mirno Gaske Rišare? Kakva je sad to prica kako rekordi nisu vazni? A bili su vazni od 2002 do 2021? 19 godina se samo o nedeljama na prvom mestu i broju GS pricalo. Onda pre 6 meseci prestalo da se prica o broju nedelja na prvom mestu i samo su GS bili bitni. Od juce nije bitno ni jedno ni drugo nego "lepota" Hahahahaha!!!
    (M, 13. jul 2021 22:31)

    # Link komentara

  61. Ovo sto ovaj prica je jako vazno ali u umetnickom klizanju, za tenis je nebitno...
    (ANALiticar, 13. jul 2021 22:26)

    # Link komentara

  62. Pa jeste.
    (Dz, 13. jul 2021 22:17)

    # Link komentara

  63. A ja se čudio što ga je pustio da pobedi na Wimbledonu !
    (jovan, 13. jul 2021 22:13)

    # Link komentara

  64. Lepota tenisa i njegova posebnost u odnosu na druge sportove nije u fizičkoj i tehničkoj dimenziji, već u tome što je to sport koji, kao nijedan drugi, može da istakne najznačajnije ljudske vrline poput hrabrosti, samouverenosti, nesalomivosti duha, ali i da ogoli njegove najveće slabosti. Kada se čovek suoči sa dve meč lopte na servis velikog protivnika u najznačajnijem meču u istoriji sporta, kada 15000 ljudi kliče i gura njegovog protivnika preko te magične nevidljive granice... Tada iz njegovih očiju sevne poruka "ne možete slomiti moj duh", a njegov protivnik duboko u svojim kostima oseti da nema snage da pređe tu magičnu granicu, ma koliko ona bila na dohvat ruke. E to je istinska lepota tenisa, a ne pokret tela prilikom izvođenja nekog udarca.
    (Dusan, 13. jul 2021 22:12)

    # Link komentara

  65. Samo sam cekao kad ce promeniti pravila !
    Žalosni su !!
    (jovan, 13. jul 2021 22:11)

    # Link komentara

  66. Kako se ono kaze..davljenik se i za slamku hvata. Nikakav argument vise nemaju i sada pricaju gluposti i sramote se na svakom koraku. Kakve nebulozozne izjave gubitnika
    (Brane, 13. jul 2021 22:07)

    # Link komentara

  67. Za ovakve ide ona rečenica Mekinroa, ma beži bre.
    (Miško, 13. jul 2021 22:06)

    # Link komentara

  68. Meni Novak igra najlepši tenis
    (Ivanhoo, 13. jul 2021 21:52)

    # Link komentara

  69. I šta sad?
    (Nebojša, 13. jul 2021 21:42)

    # Link komentara

  70. To naročito ima težinu kada kaže neko ko nikad, ali nikad u svojoj karijeri nije osvojio čak ni ATP500...
    (Wllaxy, 13. jul 2021 21:42)

    # Link komentara

  71. "Termin" "svih vremena" u tenisu nema smisla. Zašto? Pa zato što su se OKOLNOSTI toliko promenile, da to više nije isti sport kao nekada od početka do 2000. Poslednje 22 g (tereni su premreženi kamerama, sve se snima; statistika, o svemu i svačemu) tenis je ušao u "industrisku fazu" postoje preduzeća: Rođa, Novak, Nadal....njihovi ih timovi "nauče" šta treba da odigraju na terenu sa igračem XY. Ranije (stari igrači) su sve sami na terenu rešavali....imali su neuporedivu lošiju i opremu. Sada imaju rekete za razne vrste udaraca....BESMISLENO JE POREDITI STARE IGRČE I NOVE.
    (Andjela, 13. jul 2021 20:55)

    # Link komentara

  72. Pa kada je rec o lepoti i stilu vecina tenisera ima neki udarac koji je praznik za oci,a sva lepota Federera ne moze da se meri sa Novakovim dvorucnim bekendom kada ga udari po paraleli,u tom udarcu je spojena elegancija i dozirana snaga,reket deluje kao hirurski skalpel koji se pretvara u kovacki cekic i mrvi sve pred sobom,u tom udarcu je spoj preciznosti i snage doveden do savrsenstva,polozaj tela podseca na statue grckih bogova,svi Rodzerovi udarci nemaju takav osecaj moci,sa tim udarcem Novak je i na umjetnickom dojmu porazio sve tenisere
    (celinc, 13. jul 2021 20:46)

    # Link komentara

  73. Do juče je bio važan broj GS, sad više ne.
    (Djole_Kg, 13. jul 2021 20:42)

    # Link komentara

  74. Grohotom se smejem. Ovo nikada niko nije pričao dok nisu bili sigurni da će ga Nole prestići. Od tada kreću priče da je najbitniji stil i elegancija. Evo Federer nek bude najelegantniji ikada. Najbolji ne može da bude više nilžkad u životu. Titula najboljeg tenisera svih vremena je odavno otišla u Noletove ruke. Danli neko misli da će istorija ili genearacije posle Federera vraćati snimke kako je lepo igrao? Ne. Niko nikada ro neće spomenuti u budućnosti. Svi će juriti GOAT rekorde Novaka Đokovića.
    (4k4.Dex, 13. jul 2021 20:39)

    # Link komentara

  75. Jedan može biti najbolji a to je Djokovic!
    (Miki, 13. jul 2021 20:37)

    # Link komentara

  76. djokovic je najbolji svih vremena pogledajte medjusobni score novaka protiv nadala i federera pa ko je bolji prijatno
    (karle, 13. jul 2021 20:29)

    # Link komentara

  77. Slazem se sa ovom recenicom, iritira me ovoliko analiziranje Novaka kroz statistiku, a ne igra lepi tenis kao nekad, puno oscilacija i neizvesnosti u igri dok ne dođe do pobede, osim toga Rođer je zaista za penziju a i Rafa, Noleta koji se kasnije od njih pojavio, drži neki inat i balanska žilavost, ovi mlađi psihicki nedovoljno stabilni, tako da je ovo rezultat celokupne situacije
    (vukica, 13. jul 2021 20:25)

    # Link komentara

  78. Po sportskim odlikama, posvećenosti i zeljom da uspe, Djoković je najveći. Po rezultatima vaznim za tenis, Djoković je najveći. I priča nije zavrsena. Zato će i biti najveći.
    (LJUBA, 13. jul 2021 20:18)

    # Link komentara

  79. Ja kazem da je dobar servis vazni i od statistike i od ljepote tenisa. Zato je po meni Karlovic najbolji svih vremena. Djokovic ima najbolju statistiku, Federer ljepotu tenisa(mada je ljepota u oku posmatraca), al je ipak Karlovic GOAT, lik ima najbolji servis.
    (Mirza, 13. jul 2021 20:16)

    # Link komentara

  80. Istinski ljubitelj tenisa će kupiti kartu za Rodžera jer je najbolji među najboljima što se tiče tehnike,kretanje i lakoćom kojom igra. To su prepoznali igrači širom svijeta i zato je Rodžer unikat, Goat za 90 posto ljudi. Volim Noleta i navijam za njega, ali moram biti realan.
    (Dmitar, 13. jul 2021 20:10)

    # Link komentara

  81. Da je lepota igranja mera onda bi se pobednici birali po lepoti igranja, kao u skokovima u vodi.. Međutim, ako je lepota udaranja loptice mera za najboljeg tenisera, onda opet Federer nije taj koji igra najlešše, već Memfis.
    (Janaćije, 13. jul 2021 19:53)

    # Link komentara

  82. sad kad imaju svi po 20 gs ,jo si moze da se prica o lepoti jer su izjednaceni ali kad Novak ode u 26-27 gs , sve pada u vodu , bilo kakve , lepote , price , mastarije , ukusi itd.
    (Ernesto ce, 13. jul 2021 19:52)

    # Link komentara

  83. Ana Kurnjikova je najlepsa.
    (Suad, 13. jul 2021 19:52)

    # Link komentara

  84. Da li Rodžer igra tenis lepši za gledanje? Po meni da. Da li je Novak bolji teniser od Rodžera Federera? Apsolutno da, po svemu!!! Rodžere, idi budi lep i graciozan na modnoj pisti, Novak neka pobeđuje, doviđenja, prijatno i sve najbolje u daljem životu.
    P.S. Što bi rekao Ljupko Petrović pred finale KEŠ-a u Bariju, hoćete da igramo lepo ili da osvojimo?!
    (PeroTreger, 13. jul 2021 19:52)

    # Link komentara

  85. Ja sam obozavao tenis Bekera i Agasija. Ali Djokovic je tata. Unisti Federers i Nadala
    (pera, 13. jul 2021 19:52)

    # Link komentara

  86. Мени је убедљиво најлепши тенис када играју Новак и Надал. Све је ту, и техника, и тактика, и знање, и трчање, и мотивација да се стигне свака лопта, буквално се игра до краја.
    (mr, 13. jul 2021 19:48)
    Iskreno i meni . Njihovi mecevi su praznik za oci .
    (RCZ, 13. jul 2021 19:51)

    # Link komentara

  87. Srbija objektivno ima najboljeg tenisera u istoriji sporta, nas Novak je najbolji sportista u istoriji celog Balkana.
    (ElHombre, 13. jul 2021 19:50)

    # Link komentara

  88. Ako gledamo lepotu igre, onda može i Beker da bude najbolji svih vremena.
    (expert, 13. jul 2021 19:50)

    # Link komentara

  89. Мени је убедљиво најлепши тенис када играју Новак и Надал. Све је ту, и техника, и тактика, и знање, и трчање, и мотивација да се стигне свака лопта, буквално се игра до краја.
    (mr, 13. jul 2021 19:48)

    # Link komentara

  90. Bice da je lepota vazna, ili ti umjetnicki dojam, ali u baletu i umjetnickom klizanju, ritmicnoj gimnastici, pa nek se neki takmice tamo :)
    (Miro, 13. jul 2021 19:47)

    # Link komentara

  91. Pre par mjeseci ova dvojica su bila na 20 ? Nole na 17 i onda ste imali neku drugu priču,a sad kad Nole prestiže onda ide neka druga priča.Ljudi ko budne imao najviše slemova,najviše nedjelja na prvom mjestu,bolji u medjusobnim duelima pa naravno da je TAJ IGRAČ I NAJBOLJI IGRAČ SVIH VREMENA(GOAT)
    (Boro, 13. jul 2021 19:45)

    # Link komentara

  92. Ko jje gledao mec Djokovic - Nadal ove godine na Rolland Garosu mogao je da vidi sve u jednom mecu: i snagu i brzinu i nadmudrivanje i sve moguce udarce koji u tenisu postoje i to na momente u istom poenu. Reci da je nesto lepse od toga je smesno.
    (Vlada, 13. jul 2021 19:44)

    # Link komentara

  93. Ova Gaskeove reči su bukvalno "priča i za suze i za smeh". Tragikomično je koliko čovek zna sebe da napravi smešnim. Pobednik turnira dobija trofej zato što je on jedini neporaženi učesnik istog a umetnički dojam nije nikakav faktor jer se zato ne dobijaju ni pobede ni trofeji. Umetnički dojam u umetničkom klizanju je bitan faktor te je kao takav ugradjen u ocenjivanje i odlučivanje ko je najbolji. Gaske je veći "federerista" od samog Federera, koji se verovatno ni sam je slaže sa izrečenim Da je Gaske na mestu Novakovom, sa ovoliko trofeja, sigurno se ne bi složio sa nečijim ovakvim rečima, ali... on nikada ne može biti na Novakovom mestu, ni kao igrač, a izgleda ni kao tealan i pošten čovek.
    (Zare, 13. jul 2021 19:43)

    # Link komentara

  94. Jedno je sigurno, Federer ima daleko vecu popularnost od Noleta i zato ga velika vecina teniskog sveta smatra najboljim svih vremena. Za nas je naravno Nole GOAT. Naprimer, MJ je po vecini najboljih svih vremena u kosarci, ali po brojkama on nije. Bil Rasel ima 11 titula za 13 sezona (znaci skoro duplo od MJ) a Vilt Cembrlen je lider u prosecnim brojevima poena, skokova, i pored toga njih ne stavljaju ispred MJ.
    (Zoran, 13. jul 2021 19:43)

    # Link komentara

  95. ima nekoliko sema, da skrati prebacivanje loptice i na kraju izadje na mrezu.To je vidio od Samprasa. Ali ovo nije balet, I borbe u oktagonu nisu lijepe za vidjeti ali svi to gledaju kao sport. Rolex i Nike guraju tu dvojicu zbog reklama.
    (izlazi na mrezu, 13. jul 2021 19:42)

    # Link komentara

  96. E i jos nesto, Federer se ne povlaci je kad se povuce ostavlja Novaka da 3,4 ili 5 godina bude apsolutini superstar i Bog tenisa kao sto je on bio...igrace Rodja do 50te ako treba samo da baca senku, ali zato ce Novakovih trofeja samo biti dosta dosta vise ;)
    (bruder, 13. jul 2021 19:41)

    # Link komentara

  97. Nije tenis umetničko klizanje pa ko izvodi lepse pokrete, ako je do toga ko igra lepse pa čemu onda razni statistički parametri. Za 100 godina bas ce neko pominjati lepotu već će se gledati brojke
    (Stefke, 13. jul 2021 19:40)

    # Link komentara

  98. Може и тако, Федерер је најбољи свих времена а Ћоковић је бољи од њега :)))
    (Милош, 13. jul 2021 19:40)

    # Link komentara

  99. Ako zanemarimo da je sramno izgubio od Federera u trecem kolu (cini mi se) , i da smo ih pobedili u Dejvis kupu, ova izjava bi bila objektivna.
    (To je to., 13. jul 2021 19:40)

    # Link komentara

  100. Posle Wimbldona brojke ne lazu! Nole is GOAT!
    (DusanUS, 13. jul 2021 19:39)

    # Link komentara

  101. Posle Wimbldona brojke ne lazu! Nole is GOAT!
    (DusanUS, 13. jul 2021 19:39)

    # Link komentara

  102. Problem je u tome sto lepotu Novakove igre mnogi ne razumeju.Suvise komplikovano.
    (boki, 13. jul 2021 19:37)

    # Link komentara

  103. Vavrinka je igrao najljepši tenis...
    (Pajo, 13. jul 2021 19:36)

    # Link komentara

  104. On apsolutno ima pravo da kaze da je Federer njegov najomiljeniji igrac, ali ga to ne cini najboljim. I meni se svojevremeno vise svidjao stil igre Agasija nego Samprasa jer se manje oslanjao na servis a vise na nadmudrivanje, ali Sampras je vise postigao. A Djokovic nije jos zavrsio svoju karijeru, kao ni Nadal, tako da iako je on na najboljem putu da bude najbolji svih vremena, nije jos sve gotovo.
    (PimPong, 13. jul 2021 19:10)

    # Link komentara

  105. Meni Cicipas i Dimitrov igraju lepse od Federera.
    (c.m., 13. jul 2021 18:49)

    # Link komentara

  106. svi će ovo zaboraviti kad bude bilo 26-27 gs-ova...
    (dalje, 13. jul 2021 18:47)

    # Link komentara

  107. Realno sve je bas tako i cak i svi mi sto volimo Noleta to znamo duboko u srcu. I zato besomucno pisemo da je GOAT iako objektivno nije.Njegov tenis je iznurujuci za gledanje a Federerov je neka druga dimenzija.
    (Mile Toledo, 13. jul 2021 18:45)

    # Link komentara

  108. Ako je to u fudbalu i košarci teško merljivo jer su kolektivni sportovi u pitanju u tenisu je bar jasno. Titule i nedelje na prvom mestu su opipljive i uz ostale brojke i rekorde pokazatelj koliko si uspešan u tom sportu. Tenis je individualni sport i Nole ako na kraju karijere istrese na gomilu 25, 26 ili više GS trofeja tu jednostavno nikome nikakva lepota neće moći da pomogne i da opovrgne da je on taj.
    (Džoni, 13. jul 2021 18:35)

    # Link komentara

  109. "Tenis vidim drugačije od drugih. Oduvek sam govorio da za mene nije važan broj Grend slemova kada je u pitanju izbor najboljeg igrača svih vremena."

    Znaci po ovoj njegovoj prici ispada da igrac koji je osvojio 10 GS moze biti GOAT ispred igraca koji je osvojio 25 GS.
    (Darko, 13. jul 2021 18:35)

    # Link komentara

  110. Lepota je u oku posmatraca. Za mene Djokovic igra najlepši tenis jer gradi poene kao u maestralnoj partiji šaha. Za mene je to lepota.
    (titi, 13. jul 2021 18:32)

    # Link komentara

  111. Људи, мало пажње.

    Гаске је потпуно пристрасан!

    Новак Ђоковић је и по лепоти игре најбољи свих времена.

    И Федерер је више пута то признао:"како они то играју у Србији, одакле му овакви поени".

    Нека поново одгледају мечеве.
    Много мечеви, многи ударци Новака Ђоковића су толико оригинални и грациозни да је то спортска јавност више пута признала.

    Федерер игра технички и више је глумац него играч. Зато никада није могао да одигра оне поене које је одиграо Ђоковић.

    То се не учи.
    (Стефан, 13. jul 2021 18:26)

    # Link komentara

  112. Zašto bi bilo ko uopšte pomislio da Đoković ne igra lep tenis?
    (Igo, 13. jul 2021 18:20)

    # Link komentara

  113. lepo igra i Gaske ali zato ništa nije osvojio u zivotu.Tako da dzaba mu bila njegova lepota igranja. Tamo za 50-100 godina, rodice se opet neko ko ce praviti rekorde,pa ce mu cilj biti prestići onog najboljeg.Nece mu sigurno biti cilj u karijeri da igra lepo kao Federer.Koga bre briga za to.Do skoro je Sampras bio GOAT te niko nije pricao o tome da Agasi lespe igra.Znalo se ko je najbolji.Isto vazi za svaki sport.
    (dimitrije, 13. jul 2021 18:06)

    # Link komentara

  114. Iako je Nole neprikosnoven, najbolji, nas, ma sve najbolje mislim, po meni najbolje tehnicki igra Federer, to sam oduvek rekao. Znam da od naseg Noleta ne moze ni da mrdne ali on igra i dalje po meni najkvalitetniji tenis iako je navrsio 40 godina ne namerava jos da se povlaci, respect.
    (Igor, 13. jul 2021 18:02)

    # Link komentara

  115. Realno Federer ne igra nista ljepsi tenis od npr samog Gaskea i Wawrinke npr. Stvarno spektakularno izgledaju oni bekend vineri Wawrinke. Znaci eto onda, i Wawrinka moze da koknkurise za GOAT-a, lik igra krajnje spektakularan tenis, sto jes jes.
    (miroo, 13. jul 2021 17:44)

    # Link komentara

  116. Novakov tenis je fenomenalan,u mnogim aspektima igre,posebno kada je na vrhuncu,onda zabija vinere sa svih strana i na svaki moguci nacin...Nije mi jasno odakle se pojavila ta prica da Novak ne igra lijep tenis.
    (Asteriks, 13. jul 2021 17:41)

    # Link komentara

  117. Ma uvek ce biti ovakvih tekstova. Ko je najbolji svih vremena znace se kada ova trojica odu u penziju. Trenutno najbolji svih vremena je Novak ali sta cemo ako Nadal osvoji US Open? Onda je opet on najbolji. Lagano samo, Nole je najblizi tituli GOAT.
    (Milan, 13. jul 2021 17:41)

    # Link komentara

  118. Ne možete da poredite fudbalere i tenisere, jer su u pitanju igrači iz kolektivnih i individualnih sportova. Fudbaleri mogu da pokazuju tehniku i veštine, a na kraju zavise od ostatka ekipe, koja ih vadi kad ih ne krene. Imaju prostora za to. Da li je u tenisu poenta lepo izvesti forhend ili bekhend. Da li to nosi poene? Pravila igre se znaju...ako nadigraš protivnika po tim pravilima, ti si bolji. Čak i u fudbalu, ako i kao ppjedinac bespotrebno radiš finte, a ne predriblaš više puta prorivničkog igrača, nego što te on zaustavi, on znači više doprinosi igri i konačnom rezultatu! Znači ovo ćemo slušati sve više!
    (Miker, 13. jul 2021 17:24)

    # Link komentara

  119. E kako je tek moj komsija sa drugog sprata igrao,tehnika estetika elegancija virtuoznost….najbolji ikad
    (oz, 13. jul 2021 17:17)

    # Link komentara

  120. Jel postoji lepsi tenis nego sto je Djokovic igrao 2011. i 2015., sada igra za rezultat ali opet ne vidim nista ruzno u njegovom tenisu...
    (mitar, 13. jul 2021 17:17)

    # Link komentara

  121. Добро.
    Онда ћемо овако :
    Шекуларац је највећи фудбалер света.
    Славнић је највећи кошаркаш.
    Таљ је највећи.шахиста икада.
    Хм ??!!
    (Дејан, 13. jul 2021 17:16)

    # Link komentara

  122. Da, da... od kako je Nole preuzeo primat, sada ćemo se naslušati raznih gluposti. Evo predloga za novo bodovanje i koncepciju tenisa. Izbaciti poene, gemove i setove. Svako od tenisera ima 10 min. vremena da na svojoj polovini terena, bez loptice ali sa reketom prikaže najgracioznije pokrete iz svog repertoara. Izbaciti teniske sudije, a uvesti one koji prate ritmičku gimnastiku, umetničko klizanje, zimske skokove i skokove u vodu. Svakog igrača neka prati po 5 sudija, koji će na kraju tačke podići karton sa brojem osvojenih poena. Podloga više nije bitna, osim ako se ne uvede i umetnički utisak prilikom proklizavanja. Pozvati i modne kreatore koji bi dali svoj sud o kvalitetu i estetici pulovera i dzempera koje nose teniseri. Ako ovo ne valja, onda osnovati još jednu asocijaciju i podeliti tenis u dva sporta. Običan i umetnički tenis. Pravda za fešn tenis! Kome smeta jak Fešn Tenis Asosiejšn? FTA!
    (F17, 13. jul 2021 17:15)

    # Link komentara

  123. Ovo kao da je rekao da mu je GOAT fudbalska reprezentacija Srbije, lepo igra a brojke nisu najvažnije-nema ih.
    (peracoyote, 13. jul 2021 17:13)

    # Link komentara

  124. Ma moze da bude goat i Nadal i Rodja ali zna se da je Novak Bog tenisa a apolon Bog kućne zabave.
    Sad kad je Nole ušao u Klub 20 to više nije važno, ma idi begaj. Svakako se Nole nece dugo zadrzati u Klubu 20. Za koji mesec ode Nole u elitni Klub 21 a Rafa i Rodja mogu samo da stoje ispred kluba i otvaraju vrata uz reči " Izvolite gospodine Djokoviću". Pametnije bi im bilo da Rodji oduzmu bodove i vrate ga tamo na mesto koliko ima bodova. A to bi znacilo da USO pocinje iz kvalifikacija. U svakom slucaju bih voleo da Novak i Rodja odigraju jos koji meč pa makar Nole morao igrati Bazel i Hale.
    (fenomen, 13. jul 2021 17:12)

    # Link komentara

  125. Kuda ide svet, 2035. godine će biti samo umetničkog tenisa a ocene će sudije davati kao na umetničkom klizanju...
    (jojo, 13. jul 2021 17:12)

    # Link komentara

  126. Sva ta zapadna masinerija je od Federera stvorila neki mit, neko savrsenstvo, zato ga sad i izdizu u nebesa svim silama, jednostavno ne mogu se pomiriti sa tim da su dosli bolji od Federera(pogotovo Djokovic koji je bolji u apsolutno svim stavkama od Federera, a tek ima da bude jos bolji). Mozda ce jedino oladiti ako Novak nabije 25+ GS, tad ce vjerovatno i oni doci i reci "Djokovic je GOAT". Zato Novace znas sta ti je ciniti, ja mislim da je za tebe tih 5 GS maciji kasalj, a relano mozes i mnogo bolje od tih 5 GS.
    (Doni, 13. jul 2021 17:12)

    # Link komentara

  127. Ljudi , ja jos ne mogu sebi da dodjem kakvu je reklamu on snimio u pustio dan pre finala!!! Svi koji se razumeju u advertising i izdavacka prava znaju da takvu reklamu nije mogao Rolex napraviti i pustiti bez njegove dozvole! Maske su pale konacno .. Idemo , samo jako do 25 !
    (Djole, 13. jul 2021 17:11)

    # Link komentara

  128. najbolji fudbaler u istoriji ne mizes biti bez svetskog prvenstva. Prosto.
    pele ima 3, doduse imao je fantasticne timove svaki put.
    maradona ima jednu, sa krs ekipom.
    Njegova argentina je 5 puta slabija od onih sa kojima je mesi isao na svetska prvenstva.
    Ronaldo je najkomoletniji igrac ikada, ali nije najbolji.
    Mesi i Rinaldo su obelezili jednu epohu, ali nisu najbolji ikada.
    Ronaldinjo je igrao najlepsi fudbal, ali nije najbolji.
    To je Pele, na drugom mestu je El Pibe, i to je to.
    Najbolji teniser u istoriji je Djokovic. Kraj rasprave.
    (Ako su ruze, procvetace..., 13. jul 2021 16:34)

    Siguran sam da nisi gledao Argentinu ni 1986 ni 1990. Kakav crni slab tim? Argentina je uvek imala jak tim, pitanje je samo ko je bio lider i kakva je atmosfera i logistika bila?
    (WISH Wish WISH, 13. jul 2021 17:11)

    # Link komentara

  129. Tenis nije balet. Koliko vidim ovde se radi o tri skole koje su prilagođene svakom teniseru da postigne maksimalni rezultat.
    (Ajde, 13. jul 2021 17:11)

    # Link komentara

  130. I Holandija na tri SP igrase najlepsi fudbal, pa izgubi sva tri finala... I ko se seca te igre, te lepote, ali svi pamte pobednike iz 1974, 1978 i 2010....nigde se ne pominje ni latica od lala....
    Benfika pet, ej pet finala LS i KS izgubise... Ko to pamti? Samo navijaci Benfike, ali 1991 i jedini naslov Zvezde, svi pominju i pominjace dok je veka i sveta.
    Ko se seca, osim nas, Cavica, ko pise Felpsa na 100 m leptir, nazalost.
    Dakle, ako uzme samo jos jedan, a mozda i ne mora, pita se i Rafa, Nole je vrh. Uostalom i bas nas briga, sta je nekom milo, kad de facto stoji tabela. Pozzz
    (Ajmo ovako, 13. jul 2021 17:10)

    # Link komentara

  131. Negde sam procitao dobar komentar na sve ovo i pogodio je u centar. Dakle, da li se neko danas seca kako je igrao Borg, ili Beker, kojom lepotom je igrao Agasi ili Mekinro? Ne seca se niko. Ali zato vecno stoji upisano ko je osvojio koliko turnira i kakav skor ima. Tako da gospodo, vecnost koristi malo drugaciju matematiku, a ona je sada stoprocentno na Djokovicevoj strani.
    (Lemi, 13. jul 2021 17:10)

    # Link komentara

  132. Gde ste vi Federerovci bili 2010-e kada je Rođa imao 16 a Nole 1 GS, tada su ipak bili važno
    (DžejAr65, 13. jul 2021 17:10)

    # Link komentara

  133. Ljudi, nemojte da se "primate" na te priče GOAT. To je čisto markentinški trik, da bi se dodatno privukla pažnja, da bi se povećalo tržište, da bi se povećao profit teniske industrije. I to je normalno i OK. Sa sportske strane, odavno je jasno da je Novak najbolji teniser svih vremena (GOAT), zato što ima najbolje rezultate. Ove godine je tu činjenicu i dodatno "podebljao". U sportu su stvari veoma jednostavne i jasne. Rezultat je jedino merilo i sve govori. Sa sociološke strane su, takođe, stvari vrlo jasne. Anglo-saksonska aristokratija (koja je izmislila tenis i svatra ga svojim sportom), nikada neće priznati činjenicu da najbolji teniser u istoriji (GOAT) neki "balkanski gorštak", kao što ne može da prizna kao je tenis od početka 21.veka postao globalni sport i nije više "samo njihov". Oni to vrlo dobro znaju, ali nikada neće priznati. Zato već godinama pokušavaju da relativizuju Novakove rezultate ili da postave neke nove standarte (tipa elegancije). Novak Đoković je G.O.A.T. !!!
    (Aleksandra, 13. jul 2021 17:10)

    # Link komentara

  134. cak ni mnogi federerovi fanovi ne veruju vise da je on goat

    sve polako dolazi na mesto
    (bagzi, 13. jul 2021 17:10)

    # Link komentara

  135. i to kaze nada francuskog tenisa?
    pa taj ni lopticu ne ume da udara o pod, nije to kosarkaska lopta....
    o ostalom se sve vec zna
    (teoden, 13. jul 2021 17:09)

    # Link komentara

  136. За 100 година ће се причати ко је колико освојио а Гаскеа се ни праунуци неће сећати, зато гази Ноле још за историју.
    (Ђенерал, 13. jul 2021 17:08)

    # Link komentara

  137. svako ima svoje mišljenje, za mene je Novak GOAT i neču ga sigurno menjati...
    (dare slovenac, 13. jul 2021 17:07)

    # Link komentara

  138. Ne znam što je ljudima bitno mišljenje nekog prosečnog tenisera koji nikad nije igrao GS finale a pri tom živi u Švajcarskoj.
    (previše pažnje se posvećuje nebitnim likovima, 13. jul 2021 17:07)

    # Link komentara

  139. Možda se malo stariji sećaju, kada su RF pitali ko je najtalentovaniji teniser novog talasa i ko će ga naslediti, on je odgovorio da je to Gaske i pored toga što su Marej i Nole tada imali bolje rezultate na mastersima. Štaviše, Mareja je stavio ispred Noleta. Danas su gde jesu, Gaske igra prvo kolo ATP 250 u Baštadu, a Nole pozira sa peharom W. Tako da je ova izjava u stilu, ti meni serdare, ja tebi vojvodo.
    (Vuk sa Cera, 13. jul 2021 17:07)

    # Link komentara

  140. Kada ce jednom ovi zapadnjaci da kazu posteno.Ne volimo ga brate ali je on najbolji svih vremena.
    (nebojsa, 13. jul 2021 17:07)

    # Link komentara

  141. NOVACE SAMELJI IH SVE !!!

    N O V A K J E G O A T !
    (Dragan, 13. jul 2021 17:07)

    # Link komentara

  142. Pojedinci ne umeju da se izrazavaju. Mozes reci da ti je neki sportista omiljen, da najlepse igra, ima najdopadljiviju igru ali ako postoji nacin da se odredi i to je vise nego ocigledno, "najbolji" svakako nije adekvatna rec za kontekst.
    Skroz je u redu reci da najvise volis da gledas Federera na primer ali da je najbolji,...pa nije, treci je svih vremena i to je to.
    (Rakac Gavrilo, 13. jul 2021 17:06)

    # Link komentara

  143. Šta je lepše u Federerovim udarcima od Novakovi?
    Jednoručni bekend je najlepši kod Varvirka i Cicipasu,ali ,kao i Federerov,nemaju ucinak.
    Sport je meren vremenom(najčešće stotinama sekunde),poenom,metrom(u milimetrima)…Čime još?
    Umetnički dojam ima u gimnastici i klizanju.
    Federerov i,izvolite staviti vaseg ljubimca na klizaljke ili na konja sa jvataljkama.
    Tenis se meri poenima pod istim uslovima i pravilima za sve takmičare.
    U dvobojima sa Rodzerom,Novak je bolji.Može neko da izračuna i kakav im je odnos u broju dobijenih gemova i poena u celini,ali to Nebi moglo ući u rezultat,jer postojeca pravila igre to ne priznaju.
    Inače,Rodzer je sjajan teniser,ali bolji od njega je Novak,a verovatno i Nadal.To su fakta koja su nepobitna i neupitna.
    (Djed Gavrilo, 13. jul 2021 17:06)

    # Link komentara

  144. Baš je Federer lepo i graciozno odigrao protiv Hurkača.
    (komedija, 13. jul 2021 17:05)

    # Link komentara

  145. Pa dobro i Đoković ima estetiku i lep stil igre.
    (Leeli, 13. jul 2021 17:05)

    # Link komentara

  146. Nadal je proglašen za najboljeg sportistu godine a u svom sportu završio godinu na drugom mjestu
    ima li granica glupostima
    (smeč, 13. jul 2021 17:05)

    # Link komentara

  147. Gaskeov skor protiv velike trojke: 3-48
    (abrob, 13. jul 2021 17:05)

    # Link komentara

  148. Kaže čovek koji nije osvojio nijedan
    (Igra bez granica, 13. jul 2021 17:01)

    Najbolji komentar !!
    (stefan, 13. jul 2021 17:05)

    # Link komentara

  149. Umjetnički dojam, hahaha...

    P.S: Pravda za Ronalda.
    (Milka B., 13. jul 2021 17:04)

    # Link komentara

  150. Ova ljepota i elegancija je izgleda jedino vazna u tenisu, u ostalim sportovima se gledaju druge stavke za GOAT-a.

    Jos u tenisu bi trebalo najlakse da se odluci ko je GOAT, tu imamo Djokovica koji igra u eri sa jos dva najbolja igraca svih vremena. Znaci slovo je spalo na 3 imena. Djokovic ima bolji medjusobni skor od ta oba igraca, realno da ce na kraju imati i najvise GS, mastersa, sedmica, i to poprilicno vise. Pa kako onda da Federer bude najbolji, to je nemoguce, prosto nemoguce.
    (filadelfija, 13. jul 2021 17:04)

    # Link komentara

  151. Elegancija,stil,lepota su prolazni,a rezultati ce ostati.Koga ce za 100 godina zanimati ko je bio najelegantniji,nikog,kad ukucaju na google ili sta vec bude tada ko je osvojio najvise raznih stvari... izbacice im Novak Djokovic!
    (Dejo, 13. jul 2021 17:04)

    # Link komentara

  152. Eto meni Novak igra elegantnije od Federera i sta sad?
    (Matrixxx7uP, 13. jul 2021 17:04)

    # Link komentara

  153. Možete da puknete Đokovićevci ali Novak nikada za svet tenisa neće biti GOAT. Upravo to što je ovaj rekao. Novak može biti samo rekorder u Ginisu dok ga neko ne zaobiđe.
    O Federeru će se praviti filmovi. Kada Novak okači reket malo ko će ga spominjati osim vas a Federer će uvek biti referenca za prave ljubitelje belog sporta.
    (BB, 13. jul 2021 17:03)

    # Link komentara

  154. Kaže čovek koji nije osvojio nijedan
    (Igra bez granica, 13. jul 2021 17:01)

    # Link komentara

  155. najbolje je da se prekine igra u gemove setove mečeve ako je to nebitno
    nego sakupe se malo napucavaju preko mreže izaberu ko najlepše napucava i proglase ga najboljim
    ali tenis ima jedno pravilo a to je ko dobije zadnji poen u meču taj je pobedio a Nole je dobio više zadnjih poena protiv Federera a i nadala prema tome čemu rasprava koje najbolji
    (smeč, 13. jul 2021 17:01)

    # Link komentara

  156. A i vi se cimate na mišljenje svakog ponaosob. Ne mogu svi smatrati Djokovića najboljim teniserom svih vremena, Džordana košarkašem itd iako to svakako jesu. Kome li šta dokazujete komentarima ovde?!
    (Spaček, 13. jul 2021 17:00)

    # Link komentara

  157. Po tome i Dimitrov igra lep tenis a nije bio blizu gren slema....jel bi on mogao da bude GOAT??
    (matori87, 13. jul 2021 17:00)

    # Link komentara

  158. Još kada bi Federer ukapirao zašto gubi od Novaka od davnog polufinala USA do Vimdldona 2019 te i uspeo da odboluje poraz olje od Cicipasa igrao bi lep tenis. Koji je to teniser koji igra lep tenis a celu karijeru gubi od čoveka i ne zna zašto? Svu lepotu bi on dao samo da sazna zašto gubi. Lično ne vidim šta on to lepo radi. Jeste io veliki teniser, jete bio popularan i tu je kraj...
    (neca, 13. jul 2021 17:00)

    # Link komentara

  159. ...Za nekoga je najbolji fudbaler svih vremena Euzebio ili čak Šekularac, ali objektivno su daleko od toga.
    (veliki strumf, 13. jul 2021 16:02)

    ... i Šestić!
    Nisam baš neki stručnjak za fudbal (što ste možda već primetili) niti ga pratim, ali sećam se jednog komentara koji je činimo se izgledao ovako: "Dok su Brazilci umirali u lepoti fudbala, Nemci su pobeđivali". Sve je tu jasno. Džabe ti lepote ako tu nema rezultata, odnosno ako je drugi bolji.
    (glukozamin, 13. jul 2021 17:00)

    # Link komentara

  160. Verdasko igra još lepše, znači on je GOAT.
    (marko, 13. jul 2021 16:58)

    # Link komentara

  161. A ja? A ja? Gde sam tu ja?
    (Rafa, 13. jul 2021 16:58)

    # Link komentara

  162. Nema sumnje da su Rodžer, Rafa i Novak najbolji u istoriji. Imaju po 20 Grend slemova i fizički su uvek bili na vrhuncu u prethodnih 20 godina.
    Kako sad ovo ako nije bitna statistika i ako je bitna lepota tenisa?
    Sam sebe ukopa.
    (Sax, 13. jul 2021 16:58)

    # Link komentara

  163. Lepota je inace merilo koje je potpuno "objektivno" :)))) . GOAT u trcanju je ko najlepse trci a ne najbrze a u plivanju ko najlepse pliva to je bar poznata stvar. Najlepsi sah inace igra moj komsija, njegovo pomeranje figura je cista umetnost, on je GOAT.
    (Proka, 13. jul 2021 16:57)

    # Link komentara

  164. Jeste, kako da ne....
    (ZliZo, 13. jul 2021 16:56)

    # Link komentara

  165. Dobro nije izjavio,da onaj ko nosi najvise rolexa na ruci,je definitivno goat.
    (Red, 13. jul 2021 16:56)

    # Link komentara

  166. Lepota tenisa nije samo gracioznost nego i brzina, gipkost igraca, odgovor na nateze lopte, uspešnost servisa, adaptacija na uslove tokom meca, taktika i sprovodjenje iste i td.
    (Si, 13. jul 2021 16:55)

    # Link komentara

  167. Ma u redu je... svako misli šta hoće. Neko voli Pelea, neko Maradonu, nekome je Zidan najbolji, nekom Neimar, vole neki Mesija, a neki pravog Ronalda, ili možda Kristijana... Bekenbauer je bio elegantan i čvrst, a tek Krojf!
    Ipak, Pele je osvojio 3 svetska kupa, a ostali po jedan ili nijedan... iako je živih svedoka njegove igre sve manje, brojevi su nepobedivi!
    Ne treba primati k srcu tuđa mišljenja i ukuse, ako se kose s vašima. Činjenice su neoborive, a kome je umetnički dojam bitan, neka gleda klizanje i sinhrono plivanje.
    (Rodoljub Federčić, 13. jul 2021 16:55)

    # Link komentara

  168. Lepota je najbitnija?
    Ih, onda je teska trka. Marija Sharapova, Kirilenko, Bodarenko, Katie Boulter.. pa i Ana Ivanovic..
    Ali kako god gledao ni Federer ni Nadal ni Djokovic nemaju sta da traze sto se tice lepote tenisa mada o ukusima ne vredi rasravljati
    (Nele, 13. jul 2021 16:55)

    # Link komentara

  169. Rišar Gaske, Tsonga, Berdih,Raonić....nastavi niz onih kojima je uništio karijeru ili prerano penzionisao!
    (Stipsa, 13. jul 2021 16:55)

    # Link komentara

  170. Meni lično je puno lepše gledati Mariju Šarapovu i Anu Ivanović od Federera.Znači li to da su one najbolje u istoriji.
    (Peđa, 13. jul 2021 16:54)

    # Link komentara

  171. И Бразилци играју најлепше фудбал али Италијани и Немци победе.
    (ДРАСЕН ДРАСЕН, 13. jul 2021 16:54)

    # Link komentara

  172. pocelo je...
    (grleus, 13. jul 2021 16:54)

    # Link komentara

  173. Sta je ovde problem? Svako ima svoje misljenje. Neko ce reci da je Kristijano Ronaldo najbolji, jer ima najbolju statistiku, dok ce drugi reci da su im bolji Brazilci Ronaldo ili Ronaldinjo, jer igraju lepsi fudbal i veci su majstori, bez obzira sto imaju manje trofeja, individualnih priznanja i golova. Sve zavisi iz kog ugla se gleda.
    (Sve je relativno, 13. jul 2021 16:54)

    # Link komentara

  174. Jaooo bre vise ne smarajte. Dok nije Novak došao do velike brojke GS, svi su govorili da zapravo jesu merilo jedino GS.
    (Kopirano sa tvitera, 13. jul 2021 16:53)

    # Link komentara

  175. Pa i sami zapadnjaci su se poceli sprdati na te price o eleganciji.
    (kiza, 13. jul 2021 16:52)

    # Link komentara

  176. Kao Srbin ne mogu da se slozim sa njim. A kao navijac kad pogledam statistiku Maradone, Ronalda i Ronaldinja i neke zevzeke koji imaju bolju statistiku naravno da su mi drazi oni cija me je igra odusevljavala.
    (Wish WISH Wish WISH wish WISH Wish, 13. jul 2021 16:52)

    # Link komentara

  177. Сад нека каже Роже има лепше ноге,има више деце,рођен у Швици! Ха, ха, ха! Било битно док их Ноле није у свему битном прешишао!
    (Драган Шиљковић, 13. jul 2021 16:52)

    # Link komentara

  178. Pa tebi to nije bitno, jer ne možeš ni na jednom turniru daleko da doguraš. Svestan si toga, i onda ti je lepota važnija od kvaliteta, rekorda i ostalo.
    (The_Dejan, 13. jul 2021 16:52)

    # Link komentara

  179. Ma nemoj!a zasto si ti igrao?i zasto se uopste igra tenis?ako je do lepote i estetike onda si ti promasio profesiju priksone,trebao si onda da se upises u skolu plesa i da ucestvujes na nekom takmicenju u tancovanju,svasta kakva nebulozna izjava!.
    (Mikloš Salamander, 13. jul 2021 16:52)

    # Link komentara

  180. Gluposti, ovako će da se prica još 3 meseca, posle toga svi će Novaka da smatraju za najboljeg.
    Za sve postoji neko merilo. U školi je najbolji onaj koji ima najviše petica i naravno d aje najbolji djak. U privredi je najuspešniji onaj koji je zaradio najviše para. Da ne nabrajam dalje banalne primere.
    Tako i ovde merilo si rezultati i osvojeni trofeji.
    Pa nece najbolji djak da bude neko vrlo dobar Al jako lepo čita pesmice. Svuda postoje merila uspeha i nije ih Novak izmislio, samo ih je razvalio.
    Luzeri uvek negiraju merila kako nisu bitna, mislio sam da je to svojstveno samo srbima Al eto ni svajcarci nisu bolji.
    (milan, 13. jul 2021 16:51)

    # Link komentara

  181. Pa kako da mu i nije važnija lepota od titula kad titula ni nema!

    Neko reče da je košarka, na primer, u lepoti Harlem bi bio najbolji tim ikada. Ali nije.
    Ne bi ni neko kao Italijani bili vbišestruki prvaci sveta i Evrope u fudbalu, ali oni to jesu i to puno puta.
    Jednom rečju: `Ko zanemaruje taktiku .....
    Sport je borba!
    Umetnost je estetika!
    Ta dva nisu isto (hvala bogu) niti će biti.
    (mojeime, 13. jul 2021 16:51)

    # Link komentara

  182. Još je bolje da Goat bude najlepši teniser.
    (499, 13. jul 2021 16:51)

    # Link komentara

  183. Али је најлепше плесао, али је ипак Тајсон највећи ударач. Меџик Џонсон је играо најлепше, јачи у снази су били Леброн и О'Нил, али је Мајлк најбољи. А тек фудбал: Пеле, Марадона, Кројф, Меси, Пикси и Дејо...

    Једно су наша осећања и жеље, али тамо где су бројеви неумољиви, ту се најбољи знају: Ноле, Фелпс, Карељин, Стивенсон (аматери), О'Саливен, Болт, Бекеле...
    (Срђан Јовановић, 13. jul 2021 16:51)

    # Link komentara

  184. "Najbolji igrač svih vremena.". Koja je definicija boljeg, najboljeg? Onaj koji pobedjuje ili onaj koji igra najlepši tenis? Koja je definicija lepog tenisa? Isključivo individualno mišljenje. Kao i fudbal. Nekada sam uz brazilski najviše voleo engleski fudbal, je l' to znači da su bili najbolji? Ne, GOAT je Novak a Federera volite ili ne.
    (Aca, 13. jul 2021 16:51)

    # Link komentara

  185. Mediji, navijači i sponzori su Federera digli u nebesa i na kraju je doživio bolno prizemljenje. Ne može se pomiriti sa onim porazom od Đokovića iz Wimbledona 2019, zato još uvijek i igra. On još uvijek misli da nije imao sreće ili nešto, garantiram. Uvijek se podcjenjivački odnosio prema Đokoviću, čak i kad je gubio od njega našao bi neki izgovor. Federer se mora konačno pomiriti sa svojom sudbinom i početi pripremati za mirovinu. Teško će ikad dočekati novu šansu za grand slam, jedino što može je naučiti važnu životnu lekciju iz svojih poraza, a to je da je poniznost temelj uspjeha. Kad vidimo onu Rolex reklamu, pa i samu pripremu za Wimbledon gdje je mislio da sa onoliko malo mečeva može osvojiti titulu, čini se da on tu lekciju još uvijek nije naučio.
    (Topnik, 13. jul 2021 16:50)

    # Link komentara

  186. Nasli da pitaju rekreativca Gaskea. Podsecanja radi on je generacija s Djokovicem, Marijem, Fonjinijem. Cisto da se zna sta je pobrojana trojka uradila a sta francuski teniski rekreativca Gaske.
    (mickey rudinsky, 13. jul 2021 16:50)

    # Link komentara

  187. Milorad Cavic lepse pliva od Phelpsa. :-)
    (Keynes, 13. jul 2021 16:49)

    # Link komentara

  188. piksi je veći umetnik od ronalda.. da li je piksi goat u fudbalu?
    (pop, 13. jul 2021 16:33)

    u timskom sportu i moze da se raspravlja ko je bolji ali u individualnom pogotovo izmedju rivala koji igraju u istoj eri nema sta da se prica. Eventualno bi moglo da se raspravlja ako jedan ima vise trofeja a drugi mnogo bolji medjusobni odnos.
    (aca, 13. jul 2021 16:49)

    # Link komentara

  189. Ко може да каже ко игра лепши тенис? Ко може да каже која је књига/музика/слика/било које уметничко дело лепше? Све то је ствар укуса. Само нешто што се егзактно може измерити може одредити ко је бољи. Онај који је био дуже први на листи, онај ко је освојио више турнира, ГС је најбољи. Све остало је ствар личног укуса и симпатије коју има према неком тенисеру/спортисти.
    (dd, 13. jul 2021 16:48)

    # Link komentara

  190. Nole najbolji,Rodzer najlepsi a gse je Rafa?
    (milojko, 13. jul 2021 16:48)

    # Link komentara

  191. ne znam zasto onda daju pehar kad neko pobedi,koji je pritisak do sad nole izdrzao,mnogi su se slomili a znaju da igraju,tako da jeste najbitnije da se pobedi,a umetnost u igri nije parametar
    (milanche, 13. jul 2021 16:48)

    # Link komentara

  192. Realno Federer je vec sad treci svih vremena, a kroz par godina ima da bude DEBELO treci.
    (sina, 13. jul 2021 16:47)

    # Link komentara

  193. Đoko je siguran 3. u toj raspravi
    (?????, 13. jul 2021 16:47)

    # Link komentara

  194. Gladijator daje mišljenje o drugim gladijatorima,?Ali gladijatori nisu plaćeni da misle nego da se bore između sebe.
    (Srki s, 13. jul 2021 16:47)

    # Link komentara

  195. Ne, GOAT je onaj koji ima najbolji medjusobni skor u slučaju da je broj osvojenih slamova jednak. Ljepota igre je relativan pojam.
    (Myrthos, 13. jul 2021 16:47)

    # Link komentara

  196. Treba onda ukiniti pehare i uvesti glasanje kao za umetnicko klizanje, sa posebnim poenima za "umetnicki dojam".
    (Sarkazam, 13. jul 2021 16:47)

    # Link komentara

  197. Koliko su postale jadne ove price o ljepoti i eleganciji, ne moze to na dobro izaci. Mekenro i ostali sampioni su se vec poceli smijati i sprdati na takve price, vjerujem da je i samog Federera vise sramota takvih prica. Federerovi obozavaoci prosto moraju prihvatiti da je njihov miljenik izgubio GOAT trku. Lik vise ne drzi nijedan bitan rekord u tenisu, a kroz 2-3 godine tek ima da zaostaje.
    (Mika, 13. jul 2021 16:46)

    # Link komentara

  198. Najljepši tenis je igrao Felix Santoro. Najefikasniji Novak Đoković.
    Jasno je ko je tu bolji.
    (jaka struja, 13. jul 2021 16:45)

    # Link komentara

  199. Ko bi znao za Federa i Nadala da nisu osvajali bodove turnire.Tenis je takmičarski sport gde se teniser vrednuje po rezultatima a ne kao BALET po UMETNIČKOM DOJMU Do sada su mu bili važni grant šlemovi a sada kada vidi da će Đoković biti najuspešniji svih vremena i da će ga prestici po svim merljivim parametrima u tenisu sada to odjednom nije važno.Kao da je neko pao sa kruške pa da poveruje u te priče.
    (Milenko, 13. jul 2021 16:45)

    # Link komentara

  200. Kad se dele nagrade (novac, poene, auto n.p.r....) poslednjeg dana turnira, jel ikad dobio onaj koji je igrao najlepsi i najelegantniji tenis, ili pokupe oni koji osvoje turnir?
    (kima, 13. jul 2021 16:44)

    # Link komentara

  201. “Oduvek sam govorio da za mene nije važan broj Grend slemova”

    Pod oduvek mislim na zadnja dva meseca.
    (rišar gaske, 13. jul 2021 16:43)

    # Link komentara

  202. Ako je lepota tenisa a ne rezultati i titule presudna da odluci ko je GOAT sto to ne rekoste 2007. kada je Federer imaO 12 titula a Sampras 14?Novak Djokovic 2008. osvaja svoj prvi GS,od te godine pa do 2011. Federer osvaja jos 4 GS i stize na broj 16.Kako se tada niko nije setio da kaze da je lepota tenisa presudna da odluci ko je GOAT?Od 2011. do pre neki dan Novak osvaja osvaja jos 19 GS dok za to vreme Federer osvaja samo 4 GS.Dakle,za zadnjih 10 godina odnos GS je Novak 19-Federer 4.ALO BRE RODJACI,19:4!!!!!
    I bas sad kad je Novak stigao Federera i Nadala u ukupnom broju osvojenih GS svi se kao nesto sete da je lepota najvaznija.SRAMOTNO!!!
    (Gavra, 13. jul 2021 16:43)

    # Link komentara

  203. Ako bi bio kriterijum naj seksapilnije stenjanje pri bekhendu i vorhendu, onda je za mene Kris Evert GOAT svih tenisera.
    (Joda, 13. jul 2021 16:43)

    # Link komentara

  204. Cak i da je Djokovic Eskim bio bi mi lepsi i zanimljiviji njegov tenis nego Federerov. To je jedan narativ koji se vuce preko 15 godina da su u to poverovali vecina. Federer u prajmu je igru zasnivao na jakom servisu gde je brzo zavrsavao poene posle vrhunskih servisa. Ne moze meni to biti zanimljivije i lepse za gledanje od terminatorskih dugackih bombardovanja Djokovica i Nadala sa svih strana terena i iz svih mogucih uglova. Pogotovo sto je Federer kao pi.. skoro uvek skracivao dobro vracene servise felsirao i pokusavao umrtviti protivnikov udarac da bi svaku vislje vracenu mogao brzo zavrsavati. Meni to ne moze biti lepse od Novakovih ludih pronalazenje uglica iz svih mogucih pozicija, proklizavanja itd.

    Narativ o prelepom Federerovom tenisu malo nema logike ako se zna da je svoju dominaciju uspostavljao mahom jakim servisom 🙄
    Daleko od toga da nije bio u prajmu velicanstven ali malo( tj malo vise) marketinga i narativa je preuvelicalo sve oko Federera.

    Feki je sa jakim i vrlo preciznim servisom resavao ogromnu vecinu gemova na svoj servis. Kakve je sve Nole imao ludacke poene pogodjene neke neverovatne uglove to nisam video u toj meri nikada kod Federera. Kada bi se lepota tenisa gledala najvise kroz servis i prvih par udaraca onda i nekako, ali ovako nema sanse da mi je lepse gledati servis- bum bum taktiku od filigrantski preciznih bombardovanja uglova sa svih delova terena 🙄
    (Dragan Borca, 13. jul 2021 16:43)

    # Link komentara

  205. Sta bi rekli NBA igraci i komentatori da im neki NBA kosarkas ovo objavi: Lepota kosarke je vaznija od statistike
    Pete Marovic je GOAT.
    (kosarkas, 13. jul 2021 16:42)

    # Link komentara

  206. lepota je subjektivna.
    meni je lepse kako novak igra.
    ali sta god da su kriterijumi za ? u njih svakako ne spada senzibilitet gaskea.
    svako ima pravo da voli ili podrzava nekoga, medjutim tenis je kompetitivan sport i kada je teniski mec na gs, pobedi onaj ko osvoji 3 seta, a be onaj ko se vise dopao gaskeu.
    kada pricamo da li je danas bolji djokovic od federera onda pogledamo ko je danas pobedio u njihovom mecu i taj je bolji. kada pricamo da li je bolji djokovic sveukupno, onda pogledamo ko je sveukupno vise pobedjivao. toliko je prosto.
    da se lepota tenisa gleda, serena ne bi bila u prvih 20 zena svih vremena.
    (veverica, 13. jul 2021 16:42)

    # Link komentara

  207. Bitka je završena RF ostaje na 20, RN 20 ili 21 a Novak Đoković 26-27 i 400 nedelja na čelu ATP. Ovi zaljubljenici RF pričaće unucima da je to bio najelegantniji teniser jer statistika je neumoljiva
    G.O.A.T. je Novak Đoković.
    (NEDOĐIJA, 13. jul 2021 16:41)

    # Link komentara

  208. Ako ćemo da gledamo lepotu,onda može da se kaže i da ko ima najviše talenta može biti najbolji.Po tome bi Monfis,Kirijos i ostali zabavljači trebalo da se stave u trku za najboljeg svih vremena.Smešna izjava Gaskea.
    (Marko, 13. jul 2021 16:41)

    # Link komentara

  209. sta je sledece: Bolt nije GOAT, bilo je trkaca koji lepse trce od njega :) jes da nemaju rekorde ali su elegantnije trcali :)
    (aca, 13. jul 2021 16:40)

    # Link komentara

  210. Ma da, važi
    (vlada, 13. jul 2021 16:40)

    # Link komentara

  211. On mora sebe nekako da uteši, jer uskoro se i njegova karijera završava, a vrhunskih rezultata nije imao nikada. Večiti talenat, koji obično dok gubi mečeve ima par spektakularnih i lepih poena i to je sve…Mora sebi to da ponavlja, da je lepota tenisa nešto najvažnije, jer inače ne bi mogao da se motiviše i da dalje igra. Naravno sva ta priča se sad poteže da bi se održao mit Federera kao najvećeg. Koliko je providno, toliko je i tragikomično. Ono poslednje u nizu što je još ostalo…Trebao se povući kad je zaista bio veki…
    (Ljubica, 13. jul 2021 16:40)

    # Link komentara

  212. Mogao je objasnit sve u cetiri rijeci.
    Objektivno-Đokovic, subjektivno-Federer.
    (kako_kome, 13. jul 2021 16:38)

    # Link komentara

  213. Gaske je 92. na GOAT listi bez ijednog osvojenog velikog turnira (GS, masters, finalni masters, OI). Zato mu brojke i nisu bitne, jer je osvojio u svojoj karijeri jedno veliko nista na kvadrat. Evo meni je Beretinin najbolji teniser ikada zato sto ume da servira 222km/h.
    (Cinjenica, 13. jul 2021 16:37)

    # Link komentara

  214. Па и ово је одличан параметар - "лепота игре".

    Значи Пит Сампрас и Род Лејвер су најбољи свих времена, је ли тако Роџер? Нећеш свакако бити испред њих по лепоти игре,је ли тако?
    (Стефан, 13. jul 2021 16:35)

    # Link komentara

  215. Santoro je moj GOAT, igrao je ko beli labud tenis...
    (Zlija, 13. jul 2021 16:35)

    # Link komentara

  216. Па и ово је одличан параметар - "лепота игре".

    Значи Пит Сампрас и Род Лејвер су најбољи свих времена, је ли тако Роџер? Нећеш свакако бити испред њих по лепоти испред Пита Сампраса,је ли тако?
    (Стефан, 13. jul 2021 16:35)

    # Link komentara

  217. najbolji fudbaler u istoriji ne mizes biti bez svetskog prvenstva. Prosto.
    pele ima 3, doduse imao je fantasticne timove svaki put.
    maradona ima jednu, sa krs ekipom.
    Njegova argentina je 5 puta slabija od onih sa kojima je mesi isao na svetska prvenstva.
    Ronaldo je najkomoletniji igrac ikada, ali nije najbolji.
    Mesi i Rinaldo su obelezili jednu epohu, ali nisu najbolji ikada.
    Ronaldinjo je igrao najlepsi fudbal, ali nije najbolji.
    To je Pele, na drugom mestu je El Pibe, i to je to.
    Najbolji teniser u istoriji je Djokovic. Kraj rasprave.
    (Ako su ruze, procvetace..., 13. jul 2021 16:34)

    # Link komentara

  218. Da je malo vise vremena posvetio treniranju, umesto lepoti bekenda, mozda bi osvojio i neku titulu. Smesna je ova rasprava. Na kraju karijera bice sve jasno. Federer 3., Nadal 2., Nole no. 1.
    (varburg limuzina, 13. jul 2021 16:34)

    # Link komentara

  219. Uvek kada su srbi u pitanju, prosto MORA neka diskreditacija.
    Pre 30 godina, nisam verovao u to, a sada verujem, jer se pokazalo kao tačno. Osim fudbala, u ostalim ekipnim sportovima smo više nego odlični, s obzirom na to koliko nas ima. Takodje, raduje me nemoć "zapadnjaka", koji imaju višak keša, a ne mogu da dostignu visine koje mi dostižemo. Zato me ničije mišljenje onih preko bare, uopšte ne zanima.
    (Tetak iz Kanade, 13. jul 2021 16:34)

    # Link komentara

  220. Ovo je prosto ko pasulj. Ako je neko najbolji svih vremena to znaci da ne postoji bolji igrac a Federer ima negativan score sa DVOJICOM, i Djokovicem i Nadalom. Kako je to moguce ako je najbolji?
    (Pavle, 13. jul 2021 16:34)

    # Link komentara

  221. Ova prica oko najboljeg nece jos dugo trajati. Novak ce uzeti jos jedno 4-5 slemova u naredne dvije godine tako da ce svima biti jasno i onima kojima sada nije da na je najbolji svih vremena Novak Djokovic
    (Cetko, 13. jul 2021 16:34)

    # Link komentara

  222. Pa nista, onda od sad svu djecu treba uciti da igraju za oko ljep tenis, a trofeje nek ostave ovima sto igraju dvorucni bekend. Recept za GOAT-a u tenisu, da igras iskljucivo jednorucni bekend(po mogucnosti da sto elegantnije izvodis taj udarac), i da igras ofanzivan tenis, to sto ti je defanziva ispod-prosjecna, ma to je nebitno, bitna je ELEGANCIJA.
    (Milos, 13. jul 2021 16:34)

    # Link komentara

  223. Може ли неко да ме подсети да ли добро памтим, Новак је једном већ освојио четири ГС заредом, с тим да је ваљда један био у претходној сезони, а три у следећој везао? То онда када је први пут победио на Ролан Гаросу. Признајем, мало сам заборавио, наш ГОАТ ме размазио победама
    (malo ja, 13. jul 2021 16:34)

    # Link komentara

  224. To je kao kada bi npr. dao mišljenje: "Ja mislim da je Belgija najbolja fudbalska reprezentacija u Evropi. Naravno, ako gledamo rezultatski, šampion je Italija, ali ja na fudbal gledam na drugačiji način... lepršava igra, napadačka orijentacija itd.".

    U svakom sportu je moguće davati paušalne izjave tipa "za mene je najbolji taj i taj...", ali se zato i porede i gledaju rezultati da bi se isključila subjektivnost.
    (football fan, 13. jul 2021 16:34)

    # Link komentara

  225. Aha, pa onda Boris Beker u muskom, Ana Kurnjikova u zenskom tenisu :)
    (BB, 13. jul 2021 16:33)

    # Link komentara

  226. @Naisus Roger da bi osvojio Bazel 2019. morao je dobiti Wawrinku, De Minaura i Tsitsipasa. Pitanje je da li je Novak imao teži put od tog NA OVOM WIMBLEDONU?
    (jcw, 13. jul 2021 16:33)

    # Link komentara

  227. piksi je veći umetnik od ronalda.. da li je piksi goat u fudbalu?
    (pop, 13. jul 2021 16:33)

    # Link komentara

  228. Samo neka nastave sa ovim, tako ga jos vise motivisu.
    Imace na kraju 30+ slemova.
    (Miki, 13. jul 2021 16:32)

    # Link komentara

  229. Mogao bi slobodno onda da se preotijentiše na umetničko klizanje umesto tenisa mada generalno govoreći, kakav je teniser, uopšte ne sumnjam da bi Gaske u tom sportu ostvario više uspeha nego u tenisu!
    (Wllaxy, 13. jul 2021 16:32)

    # Link komentara

  230. Glupost, nije upravu, moze da kaze da Federer igra najlepsi tenis, ali ne i da je najbolji igrac, lepota ga ne cini najboljim igracem, to je Novak.
    (2CRAZY, 13. jul 2021 16:32)

    # Link komentara

  231. Pa ako ćeš o estetici, onda je Sampras ubedljivo broj 1 !!! Iza njega Edberg i Bjorg… No dobro, lik je na 14-1 u minusu sa Noletom pa može da buba !
    (JPR24, 13. jul 2021 16:13

    Potpuno se slažem sa tvojim komentarom samo mi nije jasno odakle sad ovo- Bjorg...mislio si, siguran sam, na Borga...čovek se zove- Bjorn Borg i inače je moj najomiljeniji teniser ( ne kažem najbolji jer to je Novak)...prosto sam ga obožavao u vreme kada je igrao...najveća karizma u istoriji tenisa sigurno...plus- igrao je fenomenalno...11 GS do dvadeset šeste godine i onda- ajd zdravo- ćao, ne bih vas više zadržavao...
    (Pravi Mile, 13. jul 2021 16:32)

    # Link komentara

  232. @Sabre Pa vi od 2014. govorite da je Novak goat iako tad nije bio ni blizu Rogeru po titulama hhahaha, i da, Roger je goat po lepoti igre a Novak po broju trofeja.
    (jcw, 13. jul 2021 16:32)

    # Link komentara

  233. Eto mladi igrači nemojte da trenirate i da se dzabe mucite da osvajate turnire i pobedjujete vec sve bacite na stil,pokret i izraz,moze i balet da pomogne i mozda jednog dana postanete GOAT
    (petarczv, 13. jul 2021 16:32)

    # Link komentara

  234. federer je goat a nole ga dere 8d 2012 te kad god poželi :)
    (luka, 13. jul 2021 16:31)

    # Link komentara

  235. U redu je, Rišar. Ušao si u 36-u i sve više će ti trebati pomoć ATPa. Razumemo te mi...
    (Milan_PT, 13. jul 2021 16:31)

    # Link komentara

  236. (Stef, 13. jul 2021 16:15)

    Ronaldinjo i jeste najbolji fudbaler svih vremena, ali je i Novak najbolji u istoriji tenisa.
    (uji, 13. jul 2021 16:30)

    # Link komentara

  237. Cenim njegov stav, pogotovu što je on teniser, i sam! Međutim, u protoku vremena, na kraju ostaju samo brojke. A što se brojki tiče, vreme radi za Noleta! On je taj koji sada pomera letvicu na gore i buduće generacije tenisera će se meriti s tim.
    (okac, 13. jul 2021 16:30)

    # Link komentara

  238. Slazem se. Meni je npr. Ronaldinjo najbolji igrac svih vremena, iako ima mnogo manje titula od Mesija ili Ronalda. Isto je i sa Federerom.
    (axl, 13. jul 2021 16:30)

    # Link komentara

  239. Gledao sam Momfisa vise puta. Igra jako lep i atraktivan tenis. Znaci on je GOAT.
    (Kuki, 13. jul 2021 16:29)

    # Link komentara

  240. Aman ljudi, manite se vise teme...uzivajte, ionako je sad sve jasno :)
    (DelijeZG, 13. jul 2021 16:29)

    # Link komentara

  241. Aj mozda bi razumio Gaskea da Djokovic i Federer nisu igrali u istoj eri, al covjece Djokovic je Federera drao u njegovo vreme, skoro 30 puta ga dobio, 11 puta na Slemovima, 3 puta u finalu Masters kupa, 6 puta u finalu mastersa, jos Federer prije pojave Djokovica vec bio osvojio 12 GS. Pa stvarno moras biti krajnje krajnje subjektivan da izjavis da je Federer najboljih svih vremena pored zivih Nadala i Djokovica. On u najboljem slucaju ima da bude treci najbolji svih vremena, jer Nadal a pogotovo Djokovic nisu rekli poslednju rjec(Federer je realno gotov). Federer je nekad bio dobar, strasan u odnosu na ostalu konkurenciju, al Nadal i Djokovic su jednostavno bolji od njega, oni su nivo fizicke spreme i tenisa digli na neki visi nivo, na nivo daleko iznad Federera. Zao mi je Rodzera stvarno, al njegov maksimum je da ce na kraju ostati upamcen kao treci najbolji igrac svih vremena.
    (blic, 13. jul 2021 16:29)

    # Link komentara

  242. Hahahaha, video Gaske reklamu Rolexa na youtube.
    (Radovan, 13. jul 2021 16:28)

    # Link komentara

  243. Po ovome je najbolji teniser neko ko možda igra rekreativno tenis i nije osvojio nikad ništa!?
    Možda je najbolji neko od pre 100 godina jer nemamo zapis koliko je elegantno igrao!?
    Možda je i Gaske najbolji jer je sigurno on nekome najlepši (njegovoj mami, sestri, ženi...)
    Ajde sada da sve relativizujemo, tako se to radi!!
    Proverena finta!!!
    (Dejan, 13. jul 2021 16:28)

    # Link komentara

  244. Ne prihvatamo misljenje koje nije kao nase.
    (Srbi, 13. jul 2021 16:28)

    # Link komentara

  245. ...a na kraju je ipak i on sam spomenuo statistiku...e moj Gaske...
    (Zoran, 13. jul 2021 16:27)

    # Link komentara

  246. Razumem Gaskea, samo mogao je to malo drugačije da kaže:evo, najiskrenije ću reći, najveći dribler u fudbalu je Srboljub Stamenković, sada nažalost pokojni. Za Zvezdu je odigrao 40-50 utakmica, malo, ima više razloga. Međutim, daleko je od mnogih fudbalera po drugim parametrima. To je subjektivan osećaj.
    (Alan Ford, 13. jul 2021 16:27)

    # Link komentara

  247. Hahaha počelo je...
    (goblin, 13. jul 2021 16:26)

    # Link komentara

  248. Lepota je prolazna. Rezultati ostaju vecno. To jedno ime daleko ispred svih.

    Lepota je takodje subjektivna stvar. Meni se ne svidja kako Federer igra, a sto kaze i Pilic: Federer nista nije promenio od kako je poceo sa tenisom. Dosadno i ocekivati je od Svajcarca.
    (Pile, 13. jul 2021 16:26)

    # Link komentara

  249. meni je goat vavrinka ,ima najleprsaviji bekend!!
    (Ernesto ce, 13. jul 2021 16:26)

    # Link komentara

  250. Moj komsija Zivadin igra najlepsi fudbal na svetu i on je GOAT, nije bitno sto nije dao gol na zvanicnoj utakmici, on je najbolji fudbaler svih vremena.
    (Rajko, 13. jul 2021 16:25)

    # Link komentara

  251. Kao u klizanju da se uvede bodovanje za umjetnicki dojam.A onda npr. moze i za modni stil,za sarm itd.
    (ovoono, 13. jul 2021 16:25)

    # Link komentara

  252. Dokle ide ovo ludilo svih na zapadu, kaze Gaske Roder je najbolji ali eto svidja mu se i Novak, ili kao sva trojica su najbolji. Postoji goat lista koja najbolje opisuje sve do detalja, Novak je konacno prvi i nebo je granica. Rfa zaostaje 93 poena, Federer nema tu vise sta da trazi. Oni sada nipodastavaju goat listu koja je izmisljena zbog Federera. Pre tri godine RODja je imao preko 100 poena prednosti. Trka je gotova
    (sale, 13. jul 2021 16:25)

    # Link komentara

  253. Pa da igrač sa 100 ATP bodova ukupno u karijeri moze biti GOAT samo ako lepo igra svašta. A lepota nije za svakoga ista nekome lepo igraš nekome ne a statistika je uvek validna.
    (Igor, 13. jul 2021 16:24)

    # Link komentara

  254. Sad već počinju da pretjeruju, na kraju će biti najvažnije ko je duže u braku i koliko djece ima. Šalu na stranu, neki ljudi nikako ne mogu da prihvate činjenicu da se ipak našao neko bolji od Federera. A i Nadala. Dostignuća u tenisu, kao ni u fudbalu ili košarci, ne mjere se estetskim aršinima već isključivo mjerljivim pokazateljima, tj. rezultatom. A tu je Novak najbolji, sa najvećim šansama da tu i ostane i čak poveća razliku u svoju korist. Razumljiv je taj hajp oko Federera i Nadala, ali svemu jednom dođe kraj, a realni ljudi to i prihvataju. Kao što je došao kraj 'vladavine' Lejvera, Emersona, Samprasa, tako i Federera i Nadala. Kad-tad i Novaka će neko prestići po rezultatima, i to se mora prihvatiti. Uživajmo dok traje. Ništa nije vječno.
    (Lav Lazo, 13. jul 2021 16:24)

    # Link komentara

  255. Hahahaha "Nema sumnje da su Rodžer, Rafa i Novak najbolji u istoriji. Imaju po 20 Grend slemova" Pa kazes da su Grend slemovi nebitni, zasto onda nema sumnje da su njih trojica najbolji? Ako su titule nebitne onda neka svako izabere svog GOAT-a, evo ja cu da biram Tipsarevica, sta ima veze sto Federer ima 20 GS, meni majke mi Tipsa lepse igra, ima lepse tetovaze i uvek fantastican ram za naocare, ima nesto i u tome a ne samo u trofejima, Tipsa GOAT bez razmisljana!
    (Sub013, 13. jul 2021 16:24)

    # Link komentara

  256. Zasto se onda recimo Bjorn Borg ne proglasi za GOAT? Stil, elegancija, lepota tenisa, hladnokrvnost. A o traci za kosu da i ne pricam. A moze i Konors, ili Sampras... ili ipak Agasi?
    (Mufljuz, 13. jul 2021 16:24)

    # Link komentara

  257. Kako elegantno i sa lakocom Federer izbacuje bekhend metar u aut.
    (brat, 13. jul 2021 16:09)

    Da si ti pratio tenis od 2000te pa negde do 2010 kad je Federer bio na vrhuncu i kad je bio mlad,pa ti ne bi verovao koliko taj covek linija pogodi u toku meca bekhendom! Ali dobro,vecina vas je pocela da gleda tenis od 2011-12!
    (mikonostas, 13. jul 2021 16:23)

    # Link komentara

  258. Potpuno razuman komentar. Uporedimo Jay-Jay Okochu I Serhia Ramosa, npr. Ko je bolji fudbaler? Ili recimo, da bude postenije, Maldinija i Ramosa. Koliko je vise dosadno to pitanje oko tzv. GOAT, glupavo koliko i pound for pound, u MMA. Priznajem samo jednog GOATa, u svom sportu, Aleksandar Kareljin!
    (Ivke85, 13. jul 2021 16:23)

    # Link komentara

  259. Mogu ja da mislim tj da je meni komsija najbolji teniser al to je samo individualno misljenje. Brojevi su ti sto odlucuju.
    (goran, 13. jul 2021 16:23)

    # Link komentara

  260. Naravno da nije sve u statistici, ali ovom logikom je ronaldinjo najbolji ikada u fudbalu, a realno koliko god ga svi mi obozavali i cenili, ronaldo i messi su apsolutno iznad. U svakom slucaju covek ima pravo na svoje misljenje i vidjenje situacije..
    (grobar, 13. jul 2021 16:22)

    # Link komentara

  261. Dobro, čovjek je lijepo objasnio i to je njegovo mišljenje. Ali... Tenis je, za razliku od fudbala, individualan sport i mnogo lakše je "izmjeriti" ko je bolji i uspješniji. Statistika je u tenisu mnogo više egzaktna. Onaj ko je po svim podacima najuspješniji avtomatski je i najbolji. Nemoguće je da se je u zadnjih 50-60 godina najviše vrednovao broj osvojenih GS, a sada je odjednom to postalo nevažno. Ako Nole dodje do 25 GS (a vjerovatno hoće) kako onda da Federer sa 20 GS bude bolji na vječnoj ljestvici?! Nema logike!!!
    (Mariborcan1970, 13. jul 2021 16:22)

    # Link komentara

  262. Gabrijela Sabatini je GOAT.
    (gaucho, 13. jul 2021 16:22)

    # Link komentara

  263. Sto rece John, ma na kraju ce da brojite lajkove i pratioce.
    (parx, 13. jul 2021 16:22)

    # Link komentara

  264. Čekam da ih čujem kad Nole bude bio na 30 GS titula ?
    Sta li ce tada da im padne na pamet...
    (zzz, 13. jul 2021 16:22)

    # Link komentara

  265. hahaha Uvek kroz istoriju pa i sporta pobednici pišu istoriju
    (za sva vremena, 13. jul 2021 16:21)

    # Link komentara

  266. Ako cemo ovako, onda moze i Monfis da bude GOAT, lepsi tenis igra po mom misljenju od Federera, a s obzirom da titule i rezultati nisu bitni, to je to.
    (hoodie, 13. jul 2021 16:21)

    # Link komentara

  267. Znači tebe je ROLEX kopirao, ahahaha. Umjetnički dojam ocjenjuje se u drugom sportu.
    (Rade, ZG, 13. jul 2021 16:21)

    # Link komentara

  268. to zato sto je on uspevao cesto da ga pobedi, a Djokovica jednom (mozda dva puta), pa indirektno sebe uzdize
    (neko ko zna, 13. jul 2021 16:06)


    Koga cesto da pobedi?!
    Gaske ima skor sa Federerom 2-19, a sa Djokovicem 1-13!
    (x, 13. jul 2021 16:21)

    # Link komentara

  269. Po toj logici Ronaldinjo je najbolji igrac svih vremena, Redzi Miler u kosarci i tako dalje. Sjedi jedan.
    (shein, 13. jul 2021 16:20)

    # Link komentara

  270. Kao Srbin ne mogu da se slozim sa njim. A kao navijac kad pogledam statistiku Maradone, Ronalda i Ronaldinja i neke zevzeke koji imaju bolju statistiku naravno da su mi drazi oni cija me je igra odusevljavala.
    (Wish WISH Wish WISH wish WISH Wish, 13. jul 2021 16:20)

    # Link komentara

  271. Naravno, sada će izmišljati sve živo kako bi osporili Đokovićeve uspehe. Do pre par godina bilo je najvažnije imati najviše osvojenih GS trofeja i najviše nedelja na vrhu ATP liste. Sada naprasno to više ne važi, sada je važan stil igre i sutra će novi parametar verovatno biti ko ima lepšu frizuru. GOAT priča je završena, treba to javiti Gaskeu, Nole je obrnuo igricu odavno.
    (srle, 13. jul 2021 16:20)

    # Link komentara

  272. Igra i Tiafoe lep tenis ali to ne znaci da je najbolji….Zamarate više…Ako je najbolji neka pokaze.. Ne moze biti najbolji a izgubiti 3 finala Wimbledona protiv Noleta…
    (Deki-Španija, 13. jul 2021 16:19)

    # Link komentara

  273. A on je pa kao gledao sve tenisere sre pa moze da kaze da fedex igra najlepse u istoriji...
    (zzz, 13. jul 2021 16:19)

    # Link komentara

  274. Ubedljivo najljepši tenis koji sam ja gledao jeste onaj koji je Novak igrao 2011. godine! I to u vrijeme dok su i Nadal i Federer bili u punoj snazi, što samo dodatno potvrđuje da je najbolji svih vremena.
    (Ogi, 13. jul 2021 16:18)

    # Link komentara

  275. Ništa novo, naslušaćemo se mnogo ovakvih priča u budućnosti. Spremimo se za dominaciju "lepote tenisa", "ljubavi navijača", "elegancije" i sličnih stvari kao najznačajnijih G.O.A.T. parametara. Što se tiče ljubavi navijača, Nole je baš zbog odsustva toga (čitaj: mržnje prema njemu na najvećim turnirima) još više zapečatirao svoj status najvećeg. Znatno je teže osvojiti nešto kad ceo stadion navija protiv nego za tebe. A što se tiče ove prevare od tenisera, neki smatraju da i on takođe igra lep tenis, a skor kaže sledeće: Gaske - Đoković 1:13, Gaske - Nadal 0:17, Gaske - Federer 2:19. Je l' to znači da je posle Federera, on najbolji ikada?
    (Johnny, 13. jul 2021 16:18)

    # Link komentara

  276. Jeste neverovatno osvojiti tri grand slema zaredom, ali je još magičnije osvojit četri. Dečko izgleda nije upućen da je Novak to već jednom uradio (a uskoro će ponovo, nadam se). Što se lepote tenisa tiče meni se mnogo sviđalo kako kirnjikova igra, tako da je po Gaskeovoj logici ona GOAT.
    (Pedja78, 13. jul 2021 16:18)

    # Link komentara

  277. Vise ne vidim komentare 310-20 🏆 nesto ih nema, tad su bili bitni isključivo rekordi. Novak je pre samo 3 godine imao 12 slema i bio gotovo opisan, neka podosgne 25 🏆 i neka ode u penziju sa jedno 450 nedelja na prvom mestu i onda neka pricaju o lepoti. Gaske je pomesao tenis i umetničko klizanje
    (Petar, 13. jul 2021 16:17)

    # Link komentara

  278. Znaci Ana Kornikova je najbolja teniserka svih vremena?
    (niko kao ja, 13. jul 2021 16:17)

    # Link komentara

  279. Pa do sada je argument za GOATa bio upravo broj osvojenih turnira i statistika. Sta su na kraju parametri pa da se dogovorimo. A posto pamtim tenis i igrace vise od pola veka pitam Gaskea sta misli o lepoti igre koju su imali, Manuel Santana, Roj Emerson, Miroslav Mecir, Marija Bueno medju zenama - da pomenem samo neke. Verovatno ne misli nista jer ih nije ni gledao.
    (mali mikica, 13. jul 2021 16:16)

    # Link komentara

  280. Karmelo Entoni ima najlepši skok šut. On je košarkaški GOAT!
    (whothefuck, 13. jul 2021 16:16)

    # Link komentara

  281. Generalno brojevi su na prvom mestu. Npr cim se spomene Sampras, u produzetku prvo sto pise je broj GS, pa broj nedelja na prvom mestu itd.Isticanje estetike u prvi plan, hm?! Time samo teše Sajdziju i nista vise. Novak je istorijski broj 1 i tako ce ostati dok ga i ako neko ne pretekne. Borg je najharizmaticniji teniser koji se ikad pojavio. Moje misljenje.
    (Che, 13. jul 2021 16:16)

    # Link komentara

  282. Novak je ubedljivi GOAT, najbolji svih vremena.
    Kada bude takmičenje u umetničkom tenisu, neka proglase nekog drugog.
    S druge strane, Nadal nikada ne može biti ispred Federera u GOAT trci. 65 % GS-a je osvojio na jednoj podlozi. Niko ne spori da je kralj šljake, ali ukupno je treći. Čovek nema nijedan završni masters osvojen.
    Druga tema, zašto Federer i dalje igra? Odgovor nije u sponzorskim ugovorima kako mnogi ovde pišu. Majkl Džordan zarađuje i dan danas, Ana Ivanović zarađuje i dan danas, Luiš Figo zarađuje i dan danas, a ne igra. Federer igra isključivo zato što se neće pričati o nekom drugom kao GOAT-u dok je on prisutan na Turu. Čim okači reket o klin, priča će se okrenuti na drugu stranu. To je jedini razlog zašto on igra.
    (Kevin Durant, 13. jul 2021 16:16)

    # Link komentara

  283. Onda je Ronaldinjo najbolji fudbaler svih vremena.
    Novak iz ovakvih razloga treba da igra na Olimpijskim igrama, kako bi imali sto manje argumenata da nije Goat
    (Stef, 13. jul 2021 16:15)

    # Link komentara

  284. Potpuno realno. Covek ima pravo na svog favorita. Neko voli Mesija, neko Maradonu, neko Pelea. Mozda je Rodja najveci talenat, ali gledano celokupno, ako bi vam zivot zavisio od toga i da morate izabrati da neko igra mec da bi vam spasio zivot( hipoteticki) i dobije ga za vas, 100% ljudi bi izabralo Novaka. Time je sve receno.
    (pribil, 13. jul 2021 16:15)

    # Link komentara

  285. Е сад барем знамо како је Федерер стигао до четвртфинала...
    (Мајстор бре, 13. jul 2021 16:15)

    # Link komentara

  286. Bravo Rišar.
    (THE G.O.A.T. FROM BASEL, 13. jul 2021 16:15)

    # Link komentara

  287. Onda je Gaske GOAT. Ako je to hteo zapravo da kaze.
    Niko nema lepse pokrete od njega.
    (svasta, 13. jul 2021 16:15)

    # Link komentara

  288. rece neko ko nema gs,mozda mu zato nije bitno,a celu karijeru pokusavao,strasan komentar
    (milanche, 13. jul 2021 16:15)

    # Link komentara

  289. Po toj logici tenis treba da bude ko umetničko klizanje ili gimnastika, nema poena nego se meč ocenjuje od strane sudija i onda pobeđuje onaj ko ima bolje ocene.
    Ali je onda bolje pitanje čemu ove statistike???
    (Svetozar, 13. jul 2021 16:14)

    # Link komentara

  290. Tačno je da je u pogledu statistike i kondicije Đoković bolji igrač.

    Bravo sve si rekao.Hvala...
    (soma boba, 13. jul 2021 16:14)

    # Link komentara

  291. Pa ako ćeš o estetici, onda je Sampras ubedljivo broj 1 !!! Iza njega Edberg i Bjorg… No dobro, lik je na 14-1 u minusu sa Noletom pa može da buba !
    (JPR24, 13. jul 2021 16:13)

    # Link komentara

  292. Evo ga pocelo je ahahahahahah
    (mitar, 13. jul 2021 16:13)

    # Link komentara

  293. Ako se prica o sportu u ovom slucaju tenis, onda se gledaju brojevi, statistika, sta si osvojijo itd ako si na modnoj pist onda se gleda lepota, objektivno. Sve drugo je dajanje subjektivnih ocena. Jel ako cemo tako sto nebi u najbolje islo, koje i najlepsi ili najruzniji itd.. Svaka stvar ima samu jednu objektivnost ali zato vise subjektivnosti.
    (Mihe, 13. jul 2021 16:12)

    # Link komentara

  294. Nisam a ma uopste razumeo ovu njeguvu izjavu. Prvo kaze da nisu samo brojke vazne kao Gren Slemovi etc. (mislim da je ovo bezmisljeno) nego takodje i estetika. Da bih na kraju rekao da su sva trojica najbolji svih vremena posto su svako po 20 slemovi pokupili. Zato treba sto vise da cirkulise dve snimke koje su napravljene. Prvo ovaj snimak od Rolexa i Federer i odmah posle toga onaj dementi od Mekenroa gde se sprda Rolexovom stajtmentu.
    (cemu to?, 13. jul 2021 16:12)

    # Link komentara

  295. Pogotovo kada statistika nije, vise, na tvojoj strani. Sad je vazniji i nivo planktona u okeanima.
    (mazut, 13. jul 2021 16:11)

    # Link komentara

  296. Čisto subjektivno mišljenje je taj novi izraz"lepota tenisa"
    (Ilić, 13. jul 2021 16:11)

    # Link komentara

  297. Ja bih ovakvu komparaciju napravio sa fudbalom, Mesi - Djokovic, Nadal - C. Ronaldo i Federer - Ronaldinjo.

    Igra najlepsi fudbal - tenis, ali nije najbolji igrac!
    (danilos, 13. jul 2021 16:11)

    # Link komentara

  298. Ja sam mislio da je u tenisu, kao i u ostalim sportovima, najvaznije da pobedjujes. Ako pobedjujes, osvajas titule. Kad osvajas titule, postajes vremenom dobar, bolji i najbolji u svom sportu. Gaske igra lep tenis na oko, ali nije osvojio nista. Neka bude i on GOAT.
    (DG, 13. jul 2021 16:10)

    # Link komentara

  299. Nije,Ja Sam najveci Nadalov fan,Ali momentalni redosled je Novak,Rafa,pa zadnji Federer.Bitka ce da Bude medju Nadala I Noleta,Roger ostaje treci
    (Luckyone, 13. jul 2021 16:10)

    # Link komentara

  300. A sta drugo nego uspesi može da se uzme u obzir? Možda neki stoti teniser ima dobro kretanje ili lep forhend pa sta sad treba on da bude goat
    (np, 13. jul 2021 16:10)

    # Link komentara

  301. Lepota tenisa nije bila bitna dok nalickani Švajcarac statistički nije prevaziđen.
    (Stiv, 13. jul 2021 16:09)

    # Link komentara

  302. Дирљиво - скоро да поверујем!
    (Гага, 13. jul 2021 16:09)

    # Link komentara

  303. Rišar gleda na tenis kako ga i sam igra. Bez trofeja ali ima najlepši jednoručni bekhend. Ima pravo na to, nije time uvredio niti osporio Novaka. Samo zvuči malo kiselkasto kao onomad navijači Arsenala koji su horski uživali u najlepšem fudbalu bez trofeja LŠ.

    Okej je, ali nemoj samo da se vaćari na tome. Prvi je sam Federer jurio Samprasa da mu sruši sve rekorde. Sad kad je došao mlađi i uspešniji, ajmo o lepoti. Nećemo te forice.
    (prijatelj nekih prijatelja, 13. jul 2021 16:09)

    # Link komentara

  304. Kako elegantno i sa lakocom Federer izbacuje bekhend metar u aut.
    (brat, 13. jul 2021 16:09)

    # Link komentara

  305. Da li ćeš tako reći kada Novak za par godina bude imao oko 25, a Federer naravno ostane na 20?
    (Petar, 13. jul 2021 16:09)

    # Link komentara

  306. "Rodžer je najbolji, ali i Đoković mi se jako sviđa. Nešto slično je u fudbalu sa Mesijem, Nejmarom."

    A Ronaldo u neverici...
    (Ronaldov ćale, 13. jul 2021 16:09)

    # Link komentara

  307. Veoma je bitno ovo "po meni", "za mene" itd. Zato se i rade statistike, brojke, KPI-evi u svakom poslu i odluke se donose na osnovu brojki i trendova.
    Lako je kada nemas sta da izgubis da pricas po osecaju.
    NOLE je po svim parametrima GOAT, nema rasprave, pokazes brojeve i cao.
    (Deki, 13. jul 2021 16:09)

    # Link komentara

  308. Ma da, ja cuo da su uvedene nove kategorije za GOAT.
    1. Ko ima najvise osvojenih turnira u Bazelu.
    2. Ko igra najelegantniji tenis.
    3. I ko ima najvise navijaca.
    Rekordi, turniri, sve to nije bitno. Jedino mi nije jasno, zasto se broje? Zasto se vodi statistika?
    (Naisus, 13. jul 2021 16:07)

    # Link komentara

  309. Boze sacuvaj
    (N95, 13. jul 2021 16:06)

    # Link komentara

  310. Lepota je prolazna....
    (Šou Biznis, 13. jul 2021 16:06)

    # Link komentara

  311. to zato sto je on uspevao cesto da ga pobedi, a Djokovica jednom (mozda dva puta), pa indirektno sebe uzdize
    (neko ko zna, 13. jul 2021 16:06)

    # Link komentara

  312. Pa gde ces lepse od Novakove spage (koju retko ko moze da izvede) I bekenda za direktan poen
    (Enigma, 13. jul 2021 16:05)

    # Link komentara

  313. Ahahaha, sad smo dosli do ovoga…
    Teo > Lebron i Jordan u tom slucaju ?
    (lllll, 13. jul 2021 16:05)

    # Link komentara

  314. U psihologiji to se zove poricanje.
    (Hefe, 13. jul 2021 16:05)

    # Link komentara

  315. ok
    (darkos, 13. jul 2021 16:03)

    # Link komentara

  316. Ahaaa znaci sad se i estetika ubraja i to kao najvaznija kategorija. Sad i kad ih imaju pred sobom, ljudi ocito ne zele da se suoce sa cinjenicama
    (xd, 13. jul 2021 16:03)

    # Link komentara

  317. Ahahahaha, ponestaju argumenti, rodjaci, pa idemo na sta god. Tuzno.
    (Sabre, 13. jul 2021 16:02)

    # Link komentara

  318. :-)))) Gaske je igrao lep tenis, jako lep jednorucni bekend…al to je sve
    ((jedino smo vakcinaciju org.kako treba, ostalo je dno), 13. jul 2021 16:02)

    # Link komentara

  319. pa dobro, moze po njemu da bude najbolji teniser svih vremena i Triocki, to je skroz indivialno i nema u tome nista lose, ali da bismo objektivno dosli do najboljeg svih vremena tu nema meni se vise svidja ovaj forhend, ovaj bekhend, tu se gleda statistika i tu vise nema nikakve dileme ko je najbolji
    (kjeeer, 13. jul 2021 16:02)

    # Link komentara

  320. Jedno je subjektivan osecaj, a drugo je objektivno gledanje. Risar i sam kaže da je ZA NJEGA Roger najbolji. Dakle subjektivno. Kada se gleda objektivno - samo su rezultati merilo, jedno i jedino! Za nekoga je najbolji fudbaler svih vremena Euzebio ili čak Šekularac, ali objektivno su daleko od toga.
    (veliki strumf, 13. jul 2021 16:02)

    # Link komentara

  321. Класичан шарлатан.....ако титуле,бројке,резултати и рекорди нису битни....зашто се уопште онда било ко такмичи???
    (Раиконен, 13. jul 2021 16:02)

    # Link komentara

  322. Pošteno.
    (,x,y, 13. jul 2021 16:01)

    # Link komentara