- Komentari -

Ukrotitelj lavova

Rodžer Federer i Rafael Nadal stvarno nisu fer prema Novaku Đokoviću. Nekako su ga u ovoj 2021. godini ostavili samog u kavezu da se bori sa mladim lavovima.

Zoran Kecman
Pošaljite komentar
  1. Federer je zadnji put bio broj jedan na kraju godine pre celih 12 godina, daaavne 2009. godine! Djokovic mu je oborio sve najvaznije teniske rekorde. Tako da... nemojte ni da pomisljate da ubacujete rodju dzemperka u pricu o GOAT-u jer on to jednostavno nije i nikada nece biti. Samo je jedan GOAT i taj je iz Srbije!!!
    (sorry rodjoljupci :D, 10. jul 2021 17:09)

    # Link komentara

  2. Jel moze neko da mi pojasni kako je to Novakova igra tako dobra da drugi igraci, koliko god dobro igrali, imaju male sanse kad igraju sa No1etom? Sta to No1e radi da im unisti igru i da ih 'onesposobi' kad igraju sa njim? Evo, gledao sam Fucovica i Rubljeva i pomislio da ce Novaku biti tesko s kim god da igra 1/4 finale. Onda je No1e doslovno oduvao Fucovica bez imalo problema. Nastavio sam posle gledati mec izmedju Kacanova i Sapovalova i opet mi se cini da obojica igraju fantasticno i da ce No1etu biti problem u 1/2 finalu sutra. Nadam se da ce me No1e opet razuveriti! Ali sta je to sto No1e radi tako dobro a da drugi ne mogu da mu pariraju koliko god dobro da igraju??? Kako No1e 'gusi' njihovu igru i okrece stvari u svoju korist?
    (No1e GOAT!, 8. jul 2021 18:13)

    # Link komentara

  3. @
    Nije Djokovic "iskoristio" Federerovu starost vec je ovaj "iskoristio" Djokovicevu mladost. U momentu kad je Djokovic usao u najbolje godine Federer je "ostario" sa 29 godina i poceo da skuplja "zalutale" GS titule.Federer da je godiste Nadala i Djokovica ne bi imao ni 10 GS titula ovako nek zahvali Bogu za onaj period od 2004-2007 kad Djokovic i Nadal jos nisu izasli iz puberteta.
    (Milan, 8. jul 2021 16:00)

    # Link komentara

  4. Dobar tekst Kecmane, svi se slažu.
    Kada već pričamo o ispadanju Federera, meni su se par kockica složile nakon jedne suptilne promene na ovogodišnjem turniru. Mislim na to što sada pobednik meča na glavnim terenima biva intervjuisan pre odlaska sa terena, a BBC to obavezno prenosi gledaocima svuda. Impresionirali su me organizatori koji su se na vreme setili da se Federer, kome su sve podredili poslednje dve decenije, ove godine skoro sigurno oprašta od svoje verne publike a možda i na bled način, te da moraju da održe interesovanje u narednim godinama. Odjedanput se menja ploča - o Novaku hvalospevi. Svi komentatori ističu njegove statistike, uspehe, glad za novim rekordima, kako je perfekcionista, pa trnovit put do statusa jednog od najboljih ikada. Kao šlag na tortu onda dođe intervju neposredno posle pobede gde je namera da pobednik šarmira publiku kako bi se stvorili novi heroji, a publika vezala za bilo koga od igrača i igračica. A Novak se tu sjajno snalazi. Odličan engleski, respekt za protivnika i publiku, isticanje koliko mu znači da igra pred divnom publikom koja mu je nedostajala, da je zahvalan što ima sreću da se u životu bavi nečim što voli od detinjstva, a da je Centralni teren Vimbldona najsvetije mesto tenisa. Uz sve to odmerena doza humora i pozdravljanje sa pojedincima iz publike. Prevedeno, Bogotac tenisa je umiven, jedan od nas, nije ‘uzleteo’ i raduje se sa svima nama lepoti ovog sporta.
    Ovo je sve moglo i ranijih godina, ali bi onda postojala opasnost od osipanja popularnosti Federera pa samim time i interesovanja za turnir. Ali taj peščanik je neumoljiv i prema organizatorima, tako da je po mom mišljenju uvođenje mikrofona na teren odnosno postavljanje istog ispred Novaka najglasnija objava poruke: “Kralj je umro, neka je dugo živ (novi) kralj!”
    Juče komentator prenosa x puta naziva Šapovalova Kanađaninom ignorišući činjenicu da igraju dva Rusa. Kada je Hurkač iz Poljske osvojio drugi set protiv Federera, komentator će kiselo “Well done, you deserve a banana”. Čik neka to kaže kada bude osvojio neki set Ože Alijasim. U godinama pred nama zato, ako treba da se bira između raznih Rusa, Poljaka (setimo se Brexita), Rumunki ili Mađara, možda je ipak najbolje držati se najvećeg i najboljeg tenisera ikada, Novaka Đokovića, pa neka je sto puta iz Srbije. I tako će biti dok se ne pojavi neki novi mladi šampion iz zapadne hemisfere, po mogućstvu da se pojavi pre nego Novak ostavi reket i pobedi ga 6:0 na poslednjem Vimbldonu za njega. Siguran sam da taj film neće gledati. Novak će rado prepustiti taj rekord Ferereru.
    (Munja, 8. jul 2021 15:57)

    # Link komentara

  5. Ti se malo vrati u realnost pa ces videti da Novak i dalje juri Federerove rekorde, ne Federer njegove, a i za to je morao da saceka da ovaj napuni 40.
    (@, 8. jul 2021 13:49)

    Ma džaba sad sva retorika - Federer propo a Nole dominira.
    (Dr Who, 8. jul 2021 15:21)

    # Link komentara

  6. Svi Nolovi protivnici na Vimbldonu:

    1.kolo- Marjan Rističević
    2.kolo- Miroslav Ilić
    3.Milutin Popović-Zahar
    1/8 finala- Miloš Bojanić
    1/4 finala Guta sa TV Happy
    1/2 finala Ruška Jakić
    Svima je Nolo Goat očitao lekciju !
    (Pobro, 8. jul 2021 13:59)

    Opa, kako su Federerovi navijači fanovi i pratioci lika i dela ovih bitnih radnika kulture i umetnosti! Svaka čas'! Tzv. Nolovci baš i ne poznaju rad dotičnih faca, ali vam veruju na reč, jerbo su, očito, Fedali elita. O humoru da i ne govorimo.
    (El Profe, 8. jul 2021 15:18)

    # Link komentara

  7. Novak osvaja Vimbldon!
    (C i n i k, 8. jul 2021 14:46)

    # Link komentara

  8. Naklon za tekst! Kamo sreće da nam je više ovakvih novinara… Zadovoljsto je citati ovako inspirativne članke.
    (Mikki, 8. jul 2021 14:20)

    # Link komentara

  9. Dobar tekst, i svakako priznanje Noaku za sve što radi, na terenu i van njega!
    Priznanje i RF na lavovskoj borbi, i nekim sjajnim potezima koje je odigrao u meču sa Hurkačom, ipak nedovoljno za pobedu. Bilo je tu i dosta grešaka, od kojih se mnoge mogu pripisati godinama plašim se...
    Novak igra sjajno, dominira u svakom meču, ali posle svakog pada sa strepnjom gledamo kako će ustati...igra pod punim gasom, i držim mu palčeve da nejgovo telo to izdrži.
    Novak je postavio mnogo rekorda, još jedina uteha RF fanovima oko broja osvojenih GS ostaje da živi do finala Wimbledona čini mi se....posle toga moraće naučiti da ćute, i puste druge da i oni kažu šta misle!
    (Pandovelov, 8. jul 2021 14:17)

    # Link komentara

  10. Ljudi dragi, da li smo mi svesni činjenice da je u poslednji 10 godina od 38 GS, Nole osvojio 18 i sada ima šansu da osvoji 19 (wimbl.) i možda i uso, tj 20., sto će reci polovinu od mogućih 40!!! Isto tako pre deset godina Federer je imao 29g. i bio 5 godina mladji, nego sada Novak. RF i RN su za to vreme zajedno osvojili 15GS.
    (vanja, 8. jul 2021 14:16)

    # Link komentara

  11. @Hahahahahaha
    Dakle, nisi shvatio....
    (@, 8. jul 2021 14:11)

    # Link komentara

  12. Federer posle 2010. ima 4 slema. Tada je imao 30 godina, dakle bio je u najboljim godinama. Nije on pretrerano bio konkurentan Djokovicu i Nadalu ni pre 6-7 godina, a posebo nije bio u ovim "poznim" godinama. Povratak 2017. moze da zahvali Djokovicevom laktu i ramenu koji su ga mucili od kraja 2016. do pocetka 2018.
    (Koza, 8. jul 2021 14:08)

    # Link komentara

  13. @...pošto nisi pametan da shvatiš ,Novak je RF u njegovim najboljim godinama jako često izbacivao u Polufinalu GS turnira.2008,2011,dva puta itd itd.Novak je nekoliko turnira osvojio preko Nadala i RFa,dok RF nijednom tako nešto nije uradio.Sam RF je pričao kako igra najbolji tenis 2013-2018,nekoliko puta je zo isticao.E sada ako ti znaš bolje od samog RFa onda uredu .Da ne pominjem privh 8 GS Federerovih titula i protiv koga ih je osvajao.
    (Rape, 8. jul 2021 14:08)

    # Link komentara

  14. @Sasa
    Nadal je oslabio i to drasticno. Ako nije, zasto ne igra na Vimbldonu i OI?
    Zasto ne igra redovno finala Vimbldona kao od 2006 do 2011?Zasto ga na sljaci dobijaju Fonjini, Djokovic, Zverev i slicni koji mu nisu ni do kolena bili dok je bio na vrhuncu?
    Covek je unisten povredama, propusta po pola sezone.
    Pametnom dosta, a za tebe sledi pojasnjenje... Federer je imao 5-6 godina mladje Djokovica, Nadala, Mareja... a Nolo ima Cicipasa i Fucovica. Uocavas li razliku? Ili da se uvede opcija da moze da se nacrta tebi i slicnima?
    (@, 8. jul 2021 14:07)

    # Link komentara

  15. Ljudi, manite se ovakvih naslova, vidite sta se desilo sa kosarkasima iako smo ih svi vec videli na OI i bavili se sastavom. Korak po korak, najvaznija stvar u sportu.
    (Pulse, 8. jul 2021 14:06)

    # Link komentara

  16. Priča opet,Federer,Ivo Andrić,mladi lavovi...priča,priča..
    (Srki s, 8. jul 2021 14:04)

    # Link komentara

  17. Pa Nolo i osvaja titule samo zato sto su Federer i Nadal drasticno oslabili zbog godina i povreda.
    Pazi, morao da ceka da Federer napuni 33 godine pa da ga pobedi u finalu GS.
    Nolo je 13 od 19 Gs osvojio tek nakon sto je Federer napunio 33, a 12 od 19 nakon sto je presao 34. Dakle, sve jasno, pametnom.
    (@, 8. jul 2021 12:57)

    A Federer je zadnja 3 GS osvojio kad se Novak povredio i pauzirao dugo vremena. Inače bi ostao na 17 GS. Novak prvi GS osvojio upravo eliminacijom Federara u polufinalu 2008. kad je ovaj bio najdominatniji i imao idealnih 28. godina. Najbolju sezonu u istoriji tenisa Novak odradio 2011. Kad je Federer imao skromnih 30 godina. Pametnom dosta, ali ne i tebi jer si G...
    (Ja, 8. jul 2021 14:01)

    # Link komentara

  18. Svi Nolovi protivnici na Vimbldonu:

    1.kolo- Marjan Rističević
    2.kolo- Miroslav Ilić
    3.Milutin Popović-Zahar
    1/8 finala- Miloš Bojanić
    1/4 finala Guta sa TV Happy
    1/2 finala Ruška Jakić
    Svima je Nolo Goat očitao lekciju !
    (Pobro, 8. jul 2021 13:59)

    # Link komentara

  19. Pa Nolo i osvaja titule samo zato sto su Federer i Nadal drasticno oslabili zbog godina i povreda.
    Pazi, morao da ceka da Federer napuni 33 godine pa da ga pobedi u finalu GS.
    Nolo je 13 od 19 Gs osvojio tek nakon sto je Federer napunio 33, a 12 od 19 nakon sto je presao 34. Dakle, sve jasno, pametnom.
    (@, 8. jul 2021 12:57)

    Slabo pratis tenis. Nadal uopšte nije oslabio. Federer jeste . Nole od svoje 24. godine zivota ima više GS nego njih dvojica zajedno . Da nisi ocekivao da do 24. osvoji 50 GS? A o 33,34 godine koje pominjes. Pa zar ti ne govore trenutno Novakove 34 nesto o tome? Neko zna i sa 34 da igra. Pametnom dosta.
    (Sasa, 8. jul 2021 13:52)

    # Link komentara

  20. @pokahintas nije @ mrzitelj svegs dobrog nego je to nas dobri komso mujo, ujo i sipac. nek gledaju i dive superiornim Srbima.
    (Guts, 8. jul 2021 13:51)

    # Link komentara

  21. @pribil
    Ko od tih mladjih Nolovih konkurenata igra na nivou na kojem su igrali Nolo, Nadal ili Marej kada je Federer imao 33-34 godine? Da nisu Fucovic i Beretini na tom nivou? Dakle, moras da se skoncentrises da bi shvatio poentu komentara. Nije isto.
    Ti se malo vrati u realnost pa ces videti da Novak i dalje juri Federerove rekorde, ne Federer njegove, a i za to je morao da saceka da ovaj napuni 40.
    (@, 8. jul 2021 13:49)

    # Link komentara

  22. @@ Novak.je imao licno Federera i Nadala kao konkurente koji su i dalje tu al.jednostavno zadnjih 10 godina skabijii od njega. uzivaj mujo i gledaj kako se obaraju rekordi i nemoj mnogo da se nerviras. poz
    (Guts, 8. jul 2021 13:48)

    # Link komentara

  23. Pa Nolo i osvaja titule samo zato sto su Federer i Nadal drasticno oslabili zbog godina i povreda.
    Pazi, morao da ceka da Federer napuni 33 godine pa da ga pobedi u finalu GS.
    Nolo je 13 od 19 Gs osvojio tek nakon sto je Federer napunio 33, a 12 od 19 nakon sto je presao 34. Dakle, sve jasno, pametnom.
    (@, 8. jul 2021 12:57)

    U tvojoj poslednjoj recenici je sve rečeno. Šteta to ti nisi među onima kojima je sve jaano.
    (Hahahahahaha, 8. jul 2021 13:46)

    # Link komentara

  24. Kings of lion!
    (Toranj, 8. jul 2021 13:42)

    # Link komentara

  25. Bice teze Novaku na ovom Wimbledonu, nego inace sa ovim igracima, iz razloga jer je Djokovic ove god vec osvojio GS-emove gde je morao da igra do kraja, dok su ovi odmarali. Medjutim Novak u toku Wimbledona pokusava da vrati svezinu, jer ima pauze izmedju izlazaka na teren. Medjutim u narednim godinama kad Djokovic dodje svez i tempiran na bilo koji GS to ce i dalje biti izuvanje kao Medvedeva u finalu . Daleko od toga da Novak ovde nije favorit protiv Sapovalova, ima dovoljno svezine jos, bez obzira sto je prosle turnire sve igrao do kraja. Bitno je da ima fokus da osvaja svoje servis gemove, a da se relaksira dok protivnik servira.
    (Analizator, 8. jul 2021 13:38)

    # Link komentara

  26. @4k4.Dex
    Kad ne znas, zasto komentarises? Bolje cuti kad ne znas, da se ne blamiras.
    (@, 8. jul 2021 13:33)

    # Link komentara

  27. U skladu sa onom narodnom da "Bez starca nema udarca"... Zaista bih voleo da Novak bude po svim parametrima najbolji ikada, ako ni zbog cega drugog onda samo zbog ogromne ljubavi kojom ga civilizovana gospoda, a i gospodje, sa zapada obasipaju. Ili jednostavno recene iz inata! Gazi Novace, samo napred!
    (nenad, 8. jul 2021 13:33)

    # Link komentara

  28. Svaka čast za autora teksta, svaki put oduševi znanjem i rečitošću. Sto se tiče sportskog novinarstva, neprevazidjen. Bravo majstore !
    (Mile, 8. jul 2021 13:32)

    # Link komentara

  29. @Pokahontas
    Skoncentrisi se, pitaj nekog da ti procita i objasni, ali nemoj da pises ako ne razumes.
    Nolo je 6 godina mladji od Federera i zato je iskoristio njegovu starost. Jel treba da nacrtam?
    Ima li mozda Djokovic za konkurenciju nekog mladjeg igraca nivoa Federera, Nadala ili Djokovica? Nema, zato i nije za poredjenje, idiote, njemu su konkurenti Fucovic, Hurkac, Beretini, Cicipas i slicni polutalenti.
    (@, 8. jul 2021 13:32)

    # Link komentara

  30. @ Pametnom dosta, samo pogledaj od 2011-2021, Federer 4 slema, od toga 2 kad je Novak bio povredjen. A Novak ima sad 34 godine, apsolutno dominira , pobedjuje momke od 20 i kusur, tako da ako si hteo da opravdas Federerov pad njegovim godinama, malo si se preracunao. Prosta je cinjenica da su Nadal i Nole jednostavno oduvali Rodju, i stavili ga u red za najgracioznijeg ikad. A do nedavno je bio goat, cije rekorde nikad niko nece oboriti.
    (pribil, 8. jul 2021 13:30)

    # Link komentara

  31. Druga stvar... kad pominjete zlatno doba tenisa to označava eru ove trojice i dok god Federer igra, a ne bi morao jer ispada od smešnih tenisera, biće zlatno doba. Sam ga produžava. Nadal i Đoković su slična godišta tako da nadal nema opravdanje za godine ako gubi od Novaka. To samo znači da je Novak bolji tj. istrajniji teniser sa stabilnijom psihom što i pravi razliku da li ćeš biti GOAT ili nećeš. Sada je već izvesno da je Novak najbolji teniser svih vremena ali i kad je zaostajao 4-5 titula već se naslućuvalo jer je u svemu drufom superiorniji
    (4k4.Dex, 8. jul 2021 13:23)

    # Link komentara

  32. @@
    Ja ne znam pta ti pišeš i kojim se ti rezonima vodiš jer nit si tačne stvari napisao a napisao si kao da du činjenice niti ti je razmišljanje u bilo kom smislu normalno i nepristrasno.
    (4k4.Dex, 8. jul 2021 13:19)

    # Link komentara

  33. @ @
    Si ti procitao sta si napisao, pre objave?
    Pa Nole SAD ima preko 30 pa bije i one od 20 i svoje generacije i one od 40, narocito! Koga on ceka da ostari???
    Drugi ce njega cekati. Ali samo da okaci reket o klin.
    Bedni mrzitelji svega dobrog i uspesnog.
    Koje je vase zadovoljstvo u zivotu?
    (Pokahontas, 8. jul 2021 13:17)

    # Link komentara

  34. Veliki pozdrav za autora ovog teksta. Divno, svaka cast.
    Idemooo
    (Bane, 8. jul 2021 13:16)

    # Link komentara

  35. Nakon finala: Djoker - 20, Federer - 20, Nadal 2-, linijska sudinica za US Opena - 1
    (Koza, 8. jul 2021 13:14)

    # Link komentara

  36. Poredis Medvedeva i Cicipasa koji su vec par godina u top 10 sa nekima za koje niko nikad nije cuo do pre dve nedelje.
    (Koza, 8. jul 2021 13:08)

    # Link komentara

  37. Bravo Kec zaista si napisao fenomenalan tekst sa jednim realnim rezimeom kraljeva belog sporta…. 👏
    (Violeta, 8. jul 2021 13:05)

    # Link komentara

  38. Ja sam siguran ako Nole bude igrao jos Par godina da moze do 25 grend slemova bez problema.
    (Zika, 8. jul 2021 13:03)

    # Link komentara

  39. Pa Nolo i osvaja titule samo zato sto su Federer i Nadal drasticno oslabili zbog godina i povreda.
    Pazi, morao da ceka da Federer napuni 33 godine pa da ga pobedi u finalu GS.
    Nolo je 13 od 19 Gs osvojio tek nakon sto je Federer napunio 33, a 12 od 19 nakon sto je presao 34. Dakle, sve jasno, pametnom.
    (@, 8. jul 2021 12:57)

    # Link komentara

  40. Dajte ovom coveku pulicer i nibelivu nagradu..jedva cekam sledece sta napise..novakova muzika uz onu sliku vuka je “werewolves of london” auuuuuuu
    (Rodni, 8. jul 2021 12:34)

    # Link komentara

  41. kakav gospodski tekst...
    (grleus, 8. jul 2021 12:33)

    # Link komentara

  42. Ене само да ве ја нешто кажем. Мој Ноло ће ве све победи!
    (Рајко Четник жутих гаћа, 8. jul 2021 12:26)

    # Link komentara

  43. Sapovalov, Hurkac i Beretini, su sva trojica fantastični teniseri. Svi su oko deceniju mlađi od Novaka i protiv njega zajedno imaju skor 0:10.
    To je skoro pa neverovatno, ali Novak nas je navikao na "neverovatnosti". Da osvoji Vimbldon, Novak će morati da podigne međusobni skor na još neverovatnijih 0:12. Siguran sam da neće biti lako, ali... nadamo se i verujemo.
    Elem, brojke govore da se na Grand Slamovima ove godine big 3 sveo na big 1. Federer je izborio četvrtfinale, osminu finala i propustio. Nadal je izborio polufinale, četvrtfinale i propustio.
    (Čitalac, 8. jul 2021 12:23)

    # Link komentara

  44. Ajmo Sokole, do istorije, do vecnosti. Bice tesko, ali verujemo u tebe!
    (Djoda, 8. jul 2021 12:21)

    # Link komentara

  45. 21.septembra 2021 No.1e zvani mister 21, postaje G.O.A.T najbolji teniser, sportista No.1 ne samo planete zemlje, nego i galaksije, mlijecnog puta I cjelokupnog svemira.
    (Рајко Ђукановић, 8. jul 2021 12:18)

    # Link komentara

  46. Bravo za tekst, nisam nikakav teniski strucnjak ali kad u dahu bez smaranja ovako nesto se procita…kapa dole. Najupecatljiviji dio mi je:
    Rodžer obara vremenske rekorde, ali sa pogrešne strane – ne dobija time više ništa.
    Ovo je toliko jaka recenica da bi autor trebao dobiti nagradu, pulicera ako se tako nesto dodjeljuje za sport.
    (sye, 8. jul 2021 12:17)

    # Link komentara

  47. Kad odu u sportsku penziju, Djoković, Nadal, Federer ovi sa ATP tura i ovi sa GS turnira najbolje sto mogu da urade je da puste prvih godinu dana ovu decu da se igraju malo, i kad vidi narod da je to postao zenski tenis onda od sledece godine da lepo stave video bin na teren i pustaju stare meceve ovih trojice. Garantujem da ce vise gledaoca da dodje da gleda stare meceve njih trojice na snimku nego da gleda ove mlade puvandere.
    (Nedostižni, 8. jul 2021 12:14)

    # Link komentara

  48. Ostala su mu jos dva meca na turniru, a jos se posteno nije ni izmorio. Situacija mu je 5 puta bolja nego pred polufinale i finale RG-a + trava mu bolje lezi od sljake. Ne vidim nacin na koji moze da ostane bez titule ove godine. Martin je do meca sa Novakom imao 39% nevracenih servisa, a u mecu sa Novakom, u prvom setu nula, i onda se popelo na nekih 15%. Oni jedva prolaze kad iz servisa osvajaju pola poena, a kako ce kad ih Novak spusti na 10%? Ja ne znam...
    (anakin, 8. jul 2021 12:13)

    # Link komentara

  49. Smanji dozivljaj. Posle 2 godine neigranja, povreda, operacija, covek odigrao tek nekoliko meceva i nespreman dosao na Vimbldon. Nije to razlog za penziju, iako noline ne mogu da odahnu dok kralju ne vide ledja.
    (hi, 8. jul 2021 12:13)

    # Link komentara

  50. "Nema reprize onog epskog finala iz 2019. godine. I sada sam nekako sasvim siguran, bila je to labudova pesma. To finale se u hramu tenisa po svemu sudeći više nikada neće dogoditi."

    Bio sam ubeđen da posle 2015 US Opena, finale, Federer neće osvojiti ni jedan GS, kakava 2019. god. Posle onoga obrta više nema prolaza pored Novaka, što se i pokazalo. Ali povreda Novaka mu je omogućila još 3 GS-a.
    (draganTenis, 8. jul 2021 12:09)

    # Link komentara

  51. Bože zdravlja, našem Novaku i čuvaj ga od svkog zla, a ostalo će On sam do pehara.
    (samo, 8. jul 2021 12:05)

    # Link komentara

  52. U Mocartu trenutno:
    Nole 1.20
    Beretini 8
    Hurkac 15
    Sapovalov 17
    (Rale, 8. jul 2021 11:55)

    # Link komentara

  53. Najbitnije je sad osvojiti ovaj Wimbldon da se izjednaci sa Rafom i Rodzerom(kakve crne OI, sto se mene tice, ne treba ih ni igrati), i onda u naredne 3-4 godine lagano da osvoji jos najmanje 7 GS i tako postavi GS rekord za zivota. Sto se tice Nadala, nisam siguran da je Nadal vise favorit i na RG pored zivog Novaka. Ako se Novaku posloze kockice, moze na kraju karijere poprilicno da odmakne Rodzeru i Rafi u Slemovima.
    (bole, 8. jul 2021 11:52)

    # Link komentara

  54. Vreme je da se pojave mladi to je normalno već duže vreme Novaku niko ništa ne može....
    (aca, 8. jul 2021 11:51)

    # Link komentara

  55. Ostaje sve na Đokoviću i Nadalu, s tim da iznad Nadala visi puno više upitnika, dok Đoković igra kao u najboljim danima. Red je da budu poravnati sva trojica na 20, a onda ćemo vidjeti tko će zadnji ostati na nogama, Nadal ili Đoković. Nole je favorit svakako, no Nadal još uvijek igra dovoljno dobro da uđe u završnicu bilo kojeg turnira.

    Federer otpada, nema tu više nikakve sumnje. Svaki sportaš dođe do granice kad tijelo više ne može izdržati napore. Dugo je trajao, do 38. godine je igrao odlično i imao idealnu priliku za posljednji grand slam i bajkovit oproštaj od tenisa, no znamo kako je to završilo prije dvije godine. Sad kao da pokušava to nekako ispraviti, to je razamuljivo, ali neće ići. Previše velikih bitaka je izgubio u karijeri i previše šansi propustio.
    (Topnik, 8. jul 2021 11:46)

    # Link komentara

  56. Nole zna kako se to radi, samo strpljenja i sreće!!! I, naravno, Nole mi te volimo!!!
    (m, 8. jul 2021 11:44)

    # Link komentara

  57. Sad je svima u interesu da Novak osvoji turnir.
    Vimbldonu, jer ce mu to biti 20 GS i to je najbolja reklama za organizatore.
    Organizatorima u Njujorku, jer onda tamo ima sansu da osvoji 21 GS i kalendarski GS, a tek je to onda reklama za njih.
    Mozda samo ne odgovara organizatorima Australian Opena, jer kod njih nece obarati nikakve rekorde.
    (got, 8. jul 2021 11:43)

    # Link komentara

  58. IDEMOOOOOOOOO
    (Plavi, 8. jul 2021 11:35)

    # Link komentara

  59. Nema coveka na svetu koji nas je vise usrecio kao narod!
    (Hentreal, 8. jul 2021 11:34)

    # Link komentara

  60. Odlican tekst. Samo bih nesto dodao. Nema tu mnogo price. Novakova A igra donosi 20 slem. A Novak je suvise iskusan da bi ispustion ovakvu sansu. 2021 moze biti istorijska, neponovljiva. Ostaje zal za Rodjom, po malo i Rafom, taj trio fantastikus ce se tesko ponoviti, jedan drugoga su vukli prema neslucenim visinama.
    (pribil, 8. jul 2021 11:33)

    # Link komentara

  61. Tenis kao i zivot moze da vas iznenadi, sacekajmo finale.
    (Finale, 8. jul 2021 11:28)

    # Link komentara

  62. Marketing ugovori i želja da dobije bar još jedan GS kako bi ostao najveći odvešće ga u propast.
    (tata, 8. jul 2021 11:24)

    # Link komentara

  63. Apsolutno je tačno sve.
    Odličan tekst...
    (Lo, 8. jul 2021 11:24)

    # Link komentara

  64. Bravo!
    (Ko to tamo peva, 8. jul 2021 11:23)

    # Link komentara

  65. Kakav roman od teksta
    (nemanja, 8. jul 2021 11:18)

    # Link komentara

  66. Lepo napisano kao i uvek.Ne bih se složio sa konstatacijom,da su ga ostavili samog protiv mladih lavova.Naime,Federer koliko god bio sinonim za Wimbldon,nije imao šansu.Što se tiče Rafe,prosto je igrao pogrešan meč protiv Novaka(polufinale)i da je on tu pobedio,zar neko sumnja da bi pobedio Cicipasa.Novak ne krije svoje ciljeve,i mislim da je ono što svi znamo,da kad nema Rafe i nekad bilo Rodžera, samo Novak može pobediti Novaka.Juče me posle onih 5-0 nije iznervirao,bilo mi ga žao, jer je bio našpanovan a Fučovičev ottpor očajan.Iskreno se nadam, da će sledeća dva protivnika,motivisati Novaka za ono najbolje što ima.
    (Put, 8. jul 2021 11:17)

    # Link komentara

  67. Nole,
    Bog Ti pomog'o i
    niko Ti ništa
    ne mogo.
    (Bogoljub, 8. jul 2021 11:14)

    # Link komentara

  68. Predivan i realan tekst!Sretno,šampionu!
    (Vera, 8. jul 2021 11:14)

    # Link komentara

  69. "Novak će u ovu završnicu ući sa svojim teretom – željom da se na ovom turniru izjednači sa rivalima Federerom i Nadalom po broju slemova (20) i da nastavi pohod ka zacrtanom cilju, Zlatnom slemu u 2021.

    Dok svi oni, neće imati na leđima apsolutno ništa i kidisaće u tim mečevima svom snagom."

    ...nisam siguran da su novakovi ciljevi teret, pre biih rekao da on ima odlicnu motivaciju da i na wimbldonu podigne pehar...
    ...a mladi, oni imaju motivaciju samo da pobede novaka, a sve njegove brojke su za njih science fiction...
    (kraja, 8. jul 2021 11:14)

    # Link komentara

  70. Danas svi znaju da igraju tenis a samo nole pobeđuje
    (prle, 8. jul 2021 11:10)

    # Link komentara

  71. Zlatno doba tenisa, beš ovakvu konkurenciju i njegovu dominaciju
    (aaaauuuu breeee, 8. jul 2021 11:10)

    # Link komentara

  72. Masina za mlevenje mesa...
    (Novak Djokovic, 8. jul 2021 11:09)

    # Link komentara

  73. Погледајте те људе, погледајте публику.. Јел то нешто величанствено, историјски?? Разумем да они од себе праве некакву господу али дајте мало критичке мисли, безвезе је падати на ту причу и још ићи около и рекламирати је за њихов рачун..
    (Урке, 8. jul 2021 11:08)

    # Link komentara

  74. Volimo te Noleee…ee ...
    (anica velickovic, 8. jul 2021 11:05)

    # Link komentara

  75. Mala ispravka, nije bilo epsko finale vec polufinale. Pretpostavljam da se mislilo na mec sa Federerom a ne Andersonom.
    (svi_redsi_na_jednom_mijestu, 8. jul 2021 10:59)

    # Link komentara

  76. Nole će osvojiti gren slemova onoliko koliko bude hteo!
    (Petar, 8. jul 2021 10:53)

    # Link komentara

  77. Noletu baš leže ovi ''Kanađani''
    Protiv Raonića iz Crne Gore ima međusobni skor 12:0, a protiv Šapovalova Rusa ima 6:0
    (Urosh, 8. jul 2021 10:52)

    # Link komentara

  78. Одличан текст, али што се тиче велике тројке што би рекао Горштак може бити само један и остао је само један највећи.
    Уживајмо још док игра после ће нам остати само сећања и на срећу видео записи.
    (Рајко Четник, клуб 311+, 8. jul 2021 10:51)

    # Link komentara