- Wimbledon 2019 -

Majstor preokreta – Fernando Verdasko

Trećeg dana takmičenja na Vimbldonu najveći uspeh napravio je iskusni španski teniser, Fernando Verdasko.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Clive Brunskill/Getty Images
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Španac, kojem je šljaka omiljena podloga, plasirao se u treće kolo pobedom nad britanskim teniserom Kajlom Edmundom u pet setova, 4:6, 4:6, 7:6 (3), 6:3, 6:4.

Verdasko je praktičnmo sve do polovine trećeg seta bio kao grogirani bokser. Gubio je sa 2:0 u setovima i čak sa 3:0 u trećem, ali onda se poput mitskog feniksa izdigao iz pepela.

Zaigrao je mirnije, kao da je opustio ruku, i sve je polako počelo da se okreće na njegovu stranu.

Posebno kada je uspeo da dobije taj brejk u trećem setu. Edmund je bio sve nesigurniji, Verdasko je uhvatio voz za pobedu i stigao do trećeg kola gde ga čeka jedno od prijatnijih iznenađenja turnira, Tomas Fabijano.

Posle tri sata i 46 minuta igre bilo je razumljivo što je na pres konferenciji odgovorio samo na dva pitanja. Toliko je bio umoran.

"Vidno sam umoran. Bio je to dug i iscrpljujući meč iz mnogo razloga. Ipak, osećaj je sjajan. Pobedio sam odličnog igrača, u njegovoj zemlji, gde je većina navijala za njega. Bila je to teška bitka za mene, ali uspeo sam nekako da se vratim posle 0:2 u setovima. Pokušavao sam samo da ostanem u meču što duže, da se borim, da nastavim. Na kraju, uspeo sam sve da okrenem", srećan je Verdasko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.