- Wimbledon 2019 -

Ivanin prvenac na Grend slemu i na travi

Dugo je Ivana Jorović čekala na svoj prvenac na Grend slemu i dočekala ga je tamo gde se najmanje nadala, na travnatoj podlozi Vimbldona.

Z.K.
Podeli
Photo by Shaun Botterill/Getty Images
Photo by Shaun Botterill/Getty Images

Teniserka rodom iz Čačka je pobedila Holanđanku Lesli Kerhove sa 7:6 (5), 6:4 i tako iz trećeg pokušaja stigla do plasmana u drugo kolo nekog od turnira "četvorke".

Ono što je bilo veoma bitno u tom meču jeste činjenica da je srpska teniserka uspela da se izvuče iz nekoliko neugodnih pozicija u oba seta.

U taj-brejku prvog seta gubila je sa 5:2, potom je nanizala pet poena i dobila početni set.

U drugom je Ivana imala brejk zaostatka, gubila je sa 0:2, pa je opet uspela da izbriše sve minuse i pobedi protivnicu koja je stigla iz kvalifikacija i koja je u toj finalnoj rundi eliminisala Nemicu Sabine Lisicki, finalistkinju Vimbldona iz 2013. godine.

Blistala je Jorovićeva od sreće kada se pojavila pred novinarima.

"Govorila sam sve najgore o travi, a sad je hvalim, ma najbolja je!", nasmejala se srpska teniserka.

Kaže da ju je to maksimalno rasteretilo i da je uopšte ne zanima ko će biti sa druge strane mreže. Rekla je da je bitno samo to kako će ona igrati.

A sa druge strane imaće Amerikanku Alison Risk koja je posle velike borbe, poslednje završenom meču drugog dana, u tri seta na Terenu 1 pobedila Donu Vekić iz Hrvatske, 3:6, 6:3, 7:5.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.