- Komentari -
  1. Novak srušio sam sebe to se Novaku ponavlja kad stvara prevelik teret na sebe a baš sve je zavisilo od Novaka koji je tek kad je gubioo 5-1 počeo igrati i udarati kako zna i gotovo uspeo da se vrati u meč pre toga je igrao kao sa Zverevim i ništa nije menjao a razlika u igri MNedvedeva i Zvreva je ogromna mnogo opasniji po Novaka je Zverev ali šta je tu je to isto mu se dešavalo u Parizu sve dok ga nije uzeo i naravno na OI.igrama 2.puta pa nije Novak robot sam je sebi stvorio prevelik problem.Shvatio tek kad je video da je kraj stvarno šteta da je igrao kako zna dobio bi bez velikog napora Rusa koji nije igrao dobro več Nole loše ustvari nikad gore.
    (slaviša šmigič, 16. septembar 2021 15:12)

    # Link komentara

  2. Ово му је прва и последња слем титула, мада је супер играч.
    Није он победио, него је Новак ИЗГУБИО.
    Било ко од топ 10 би узео трофеј, пошто Новак је тотално ПУКО.
    (Ђоле, 15. septembar 2021 22:31)

    # Link komentara

  3. A daj druže sralo ga je najstrašnije u životu neće odigrati više takav meč... Taktika Mani me ...
    (Aca, 14. septembar 2021 22:17)

    # Link komentara

  4. Pobedio ga je zato što je igrao odlično, Novak je igrao koliko je mogao, a sve u svemu - to nije toliko iznenađenje jer Novak na USO ima 3 od 9, za razliko id AO gde ima 9 od 9. Prošle godine na ATP Finals u Londonu, Meda je odrao Đokovića kao dete, isto kao sada. Posle ga je Đoković oprao u Australiji.
    Vidimo se u Melburnu 2022.
    (bane, 14. septembar 2021 19:12)

    # Link komentara

  5. Meda bolje odigrao kljucne poene, spasao se brejka vise puta za po nekoliko cm i to je odredilo dalji tok meca. Ali tako je i Nole radio u mnogim mecevima, nekada je i do srece. Ne mozemo da se zalimo. Tri slema, top!
    (Vrg, 14. septembar 2021 17:34)

    # Link komentara

  6. Meda bolje odigrao kljucne poene, spasao se brejka vise puta za po nekoliko cm i to je odredilo dalji tok meca. Ali tako je i Nole radio u mnogim mecevima, nekada je i do srece. Ne mozemo da se zalimo. Tri slema, top!
    (Vrg, 14. septembar 2021 17:34)

    # Link komentara

  7. Медведев је сервирао сад и никад више тако у каријери!
    Сад је разбеснео Новака...
    (Тениста, 14. septembar 2021 17:32)

    # Link komentara

  8. Novak je servirao I reternirao slabo. Imao 10ak brejk lopti I nijednu nije iskoristio. Znaci, do njega je, ne do Mede
    (Pier, 14. septembar 2021 15:20)

    # Link komentara

  9. Ja jos uvek ne mogu da verujem da ga je ovaj Medvedev pobedio.
    Siguran sam 100% da je Zverev igrao finale da bi uzeo pehar.
    (Dokholiday, 14. septembar 2021 14:11)

    # Link komentara

  10. сигурно је сада да Новак неће стати док не освоји 25 слемова, и да ће следећи меч против Медведева добити. реално је да освоји Мелбурн.
    (Вук Караџић, 14. septembar 2021 12:22)

    # Link komentara

  11. Navijam za Novaka, oduvek I dokle god bude igrao, ali I ovom momku svaka cast.
    (Sara, 14. septembar 2021 12:04)

    # Link komentara

  12. Svesni ste svi vi da vam sve strategije o kojima palamudite posle po novinama ne vrede nista ako je Novak u svom elementu. Objasnio ujka Toni odavno.
    (Dobro, 14. septembar 2021 10:43)

    # Link komentara

  13. A trener Novaka kao da ne postoji. Kao da nije bio u Njujorku. Nigde ni u jednoj vesti, ni slova o Vajdi. A toliko je dobrog doneo Novaku. Zašto?
    (Borovo naselje, 14. septembar 2021 09:26)

    # Link komentara

  14. Vratio ga na fabričko podešavanje
    (muamer, 14. septembar 2021 08:59)

    # Link komentara

  15. Ja ono što sam gledao... Nole nije igrao ni 50% što zna. A Rusu išao prvi servis kao lud do pred kraj II seta.
    Da je meč ušao u IV set, Nole bi dobio meč, ali psihički pritisak ga je prosto razorio i nije video velike slabosti i pukotine Rusa od trećeg seta.
    Konačno, da je Nole uzeo US Open, ne znam kakva bi mu bila motivacija daljeg igranja i sam Bog je to čini mi se znao.
    Ovako, Nole će da grize kao lud i dalje, ne bi me čudilo da i naredne godine uzme prva 3 Grand slama, a onda u Ameriku dodje iskusniji. Kad i to osvoji naredne godine, kad uzme sva 4 u godini, mislim da će se povući nakon toga... Otići će u legendu kao pobednik, kao osvajač!
    (Neo@, 14. septembar 2021 08:57)

    # Link komentara

  16. Novak pre finala: Doveo sam u savršen balans telo i um. Imam viziju da podižem trofej.
    Medvedev pre finala: Igram često fifu i pes
    Novak posle finala plače.
    Medvedev posle finala baca se u položaj mrtve ribe.
    (motam kablove, 14. septembar 2021 08:32)

    # Link komentara

  17. Djokovic prekjuče nije bio na terenu, tako da je veliko pitanje da li bi ta njihova taktika urodila plodom u normalnim uslovima.
    (Max, 14. septembar 2021 08:29)

    # Link komentara

  18. Ne mogu da verujem kako lupa taj čovek. Kakav Medvedev, Nole je sam poklekao pod neverovatnim pritiskom, ceo svet je to video samo taj čovek nije.
    (dejan, 14. septembar 2021 08:23)

    # Link komentara

  19. Ih kakva filozofija...
    Novak 6, 5 sati vise igre, ozbiljniji protivnici, nije imao energije a ni zivaca...
    Ovi napravise nauku, a covek igrao sa najjacim protivnikom na poziciji 12...pih.
    (Hmm, 14. septembar 2021 08:01)

    # Link komentara

  20. "Trener Medvedeva detaljno objasnio kako je srušen Đoković"
    On objasnio? Sta tu ima da se objasnjava? Djokovic je srusen jer je on sam sebe srusio! Medvedev izuzev odlicnog servisa nema nista drugo sto bi moglo srusiti Djokovica ... sem ako mu Djokovic u tome obilato ne pomogne. A to se desilo u finalu USO, na zalost.
    (mikin, 14. septembar 2021 07:54)

    # Link komentara

  21. Nije nimalo bilo neočekivano da će Medvedev tako da igra. I sam sam ovde pisao da je to jedino što mu daje nekakve šanse. Ali i takva taktika zavisi od Novaka; Novak je po svima, čak i onima koji ga najviše mrze, najbolji riterner svih vremena. U ovom meču ne da nije bio taj najbolji, nego je bio izuzetno loš,a to nema veze sa umorom, nego totalnim odsustvom koncentracije.
    To i jeste ono što Francuz kaže da bi "menjali ako ne ide", ali nije bilo potrebe.
    (Cane, 14. septembar 2021 07:51)

    # Link komentara

  22. Ne tražim razlog da opravdam Novaka i ako sam njegov navijač i smatram ga najboljim ikada.
    Simpatičan je Medvedev i dobar teniser. Ali, u nedelju je igrao sve samo ne tenis... Ako se tenis zove serviranje i osvajanje poena to je degradirajuće za tenis. Slažem se da serva treba biti oružje u tenisu, ali to nije tenis. Najčistiji tenis igra Djoković, Tim, Zverev...
    Ali, Nole nije hteo da bombarduje i osvaja gemove već da publici od 24.000 posetilaca pokaže lepotu tenisa.
    Ali ok, idemo dalje, Novak je bio umoran, iscrpljen i nije bio spreman na vrstu igre koju je Medvedev želeo. Zato, polko idemo dalje, biće još GS-mova i Novak će to pokazati u 2022 godini...
    (danilo, 14. septembar 2021 07:32)

    # Link komentara

  23. Cudno je samo kako Novak nije izgubio pre finala? U 6 od 7 meceva gubio je prvi set. A to znaci da je nespreman dosao na turnir. Dolaze mladi koji su zeljni uspeha i ozbiljno shvacaju ovu igru za razliku od njega kome je vreme vec isteklo.
    (Filip, 14. septembar 2021 07:28)

    # Link komentara

  24. Da nije bilo tajnog žreba, gde se Medvedevu otvorio najlakši žreb u istoriji i da Novak nije bio premoren i malo izduvan sa Olimpijskih agara, srušili biste ga, al' za malo.
    (D, 14. septembar 2021 07:19)

    # Link komentara

  25. Ма шта се палиш толико.Новак није имао довољно времена да се одмори.Слрдећи меч ће победити глатко.Новак је десетак година најбољи и остаће,бар још три,четри године.
    (Александар, 14. septembar 2021 06:53)

    # Link komentara

  26. Djokovica, još uvek, može da pobedi samo on sam i niko više. To se desilo i u nedelju. Izašao je na meč bezvoljan, bez zara za pobedom. Šteta, ali idemo dalje. Sigurno će osvojiti još koji GS. Onda penzijica. Treba malo i živeti, a ne samo igrati tenis. Srećom ima divnu porodicu, svoju ženu i decu da uživa u životu sa njima.
    (vanja, 14. septembar 2021 06:39)

    # Link komentara

  27. Čeka njega Nole na AO '22!!! Pa redom.....
    (m, 14. septembar 2021 06:08)

    # Link komentara

  28. Poremetila ga publika, ne zato sto ga voli, nego onog drugog vise mrzi, a i plus su hteli svi da budu na mecu gde se pise istorija, selfi za drustvene mreze. Bolje da je igrao sa cepovima u usima.
    (Ivan, 14. septembar 2021 05:18)

    # Link komentara

  29. A koja je to "supreme" strategija krasila meč u nedelju? Strategija servis igre? To nije tenis. To je strategija igranja "samog sa sobom", a tenis to danas ne sme i ne treba da bude. Potrebno je u tenisu dobro preispitati uvodjenja novih pravila od kojih ključno treba da bude, umesto dva, jedan ispravan servis u poenu. Servis je danas potpuno pasivan i "nedinamički" element igre, servis igra je zastarela jer baca u senku ostale predivne elemente ovog prelepog sporta koji su tokom vremena toliko evoluirali, koji su danas nadgradjeni i na mnogo višem nivou su nego nekada. Svaki sport kontinuirano preispituje stara pravila i menja ih ukoliko to savremeni sport čini sporim, tromim, jednoličnim. Medvedevu sve čestitke, naravno. Nole, imaš još da igraš, u sjajnoj si formi!
    (Tenisačica psiholog, 14. septembar 2021 05:01)

    # Link komentara

  30. Možda je ovo za Noletov dalji motiv i dobro? Ne mogu ni da zamislim do kakvog bi pražnjenja došlo da je ovo osvojio? Možda više nikada ne bi ni prišao finalima GS jer bi ga ovo uljuljkalo i možda čak i ugasilo tu vatru za daljim nadmetanjem. Ovako će Nole svakako da održava taj plamen jer zna da još ništa nije gotovo i da nije rekao poslednju reč, a verujem da mu sledeće godine bar motiva neće faliti a i pritisak moranja i očekivanja javnosti će biti manji. Da je ovo osvojio verovatno bi tu i ostao jer bi došlo do zadovoljenja i zasićenja, ovako...
    (Džoni, 14. septembar 2021 03:29)

    # Link komentara

  31. Mozda I strategija je pomogla ali Novak je sinoc sam sebe pobedio, ne mislim na pritisak on zna kako to da kanalise.
    Nije bio njegov dan, igrao je ispod svojih mogucnosti.
    Iskreno mislim da ce Novak ponoviti uspeh iz ove godine ali samo pod uslovom da ne pravi velike odmore izmedju turnira jer jednostavno gubi na ostrini.
    Sa 35 godina sad je najjaci kako fizicki tako I psihicki!

    Ponovi ovu godinu I prepusti deci nek se igraju...
    (Gogx, 14. septembar 2021 02:34)

    # Link komentara

  32. Kalčo.., premoren Nolo..., aha..., zgazio ga Medo kao krušku
    (Đenka, 13. septembar 2021 23:13)


    Sve cestitke Medvedevu ali od svih strategija koje su spremili najvise je doprinela ona da ga ide servis.
    Em nije imao teske protivnike, em je imao mnogo vise vremena za odmor a sam je rekao da je pred kraj dobio grceve i sreca da je uspeo mec da privede kraju.
    Deset godina je mladji od Novaka , sam priznao da je osecao umor a ti se usudjujes da kazes da Novak nije bio umoran.
    Niko ne omalovazava njegovu pobedu, sjajan momak, sjajan sportista ali cemu omalovazavanje Novaka?
    (Just sayin', 14. septembar 2021 02:32)

    # Link komentara

  33. Kako je srusen Djokovic? Pa sta tu treba objasnjavati. Sam se srusio jer je potpuno nespreman dosao na ovaj GS. Direktno sa mora iz CG, gde se bukvalno zajebavao. I sta je ocekivao? Da ce svi pred njim padati, jer on je, Boze moj, veliki Novak. Bez ijednog pripremnog turnira valjda je mislio da on moze osvojiti veliki GS ili sta? Pa tako nesto mogu misliti samo oni koji se ne bave tim sportom. A Medvedev igrao u Kanadi i Sinsinatiju i ozbiljno se pripremao, pa normalno i uspeo. Svaka mu cast. Mislim da je ovo Novakov pocetak kraja i ne verujem da vise moze osvojiti GS, jer godina proizvodnje cini svoje, a osim Medvedeva, tu su jos Zverev, Tsitsipas, Rublev, Sapovalov, Beretini, Alkaraz, Feliks i jos mnogo mladih koji dolaze. A on kao i Federer i Nadal polako mogu okaciti reket i u zasluzenu penziju.
    (Milutin, 14. septembar 2021 02:31)

    # Link komentara

  34. Sam sebe je srušio. bez filozofije . nervoza i prevelika želja je uzela danak
    (Dragan, 14. septembar 2021 01:27)

    # Link komentara

  35. Neki bi menjali pravila tenisa jer ih je Medvedev mnogo zaboleo. Kazu da treba biti dozvoljen jedan servis umesto dva. Kompleksi. Zestoki.
    (Darko, 14. septembar 2021 01:26)

    # Link komentara

  36. Voleo bi da su Medvedev i Zverev igrali polufinale i da je pobedio Medvedev pa da ga onda vidimo sa Djokovicem!Novak je bio premoren to se videlo odma,kakva publika kakvi kurci!
    (Brat iz mase, 14. septembar 2021 01:23)

    # Link komentara

  37. Medvedev je igrao odlično, to mu se mora priznati, ali činjenica je da bi ga Nole počistio u 4 seta da je bilo polufinale umesto finala.

    Svakako mi je drago za Medvedeva, jako gotivan momak
    (Oki, 14. septembar 2021 01:05)

    # Link komentara

  38. Odakle tebi ideja da Ja slusam domace narodnjake?.Pa ta je muzika za povracanje.Od muzike slusam samo strano, najvise NDH ako uopste znas koji je to pravac u muzici.Domace ne slusam, osim kad sam u drustvu pa onda moram, ali to nije slusanje.A sto se tice Nola, gotov je,ne moze da se poredi sa Federerom.
    (Kaiser Roger, 13. septembar 2021 21:33)


    Pa jes stvarno, i nije za poredjenje, sa jedne strane imamo 3 GS titule i finale cetvrtog, a sa druge strane imamo cetvrto kolo i cetvrtfinale. Pa i nije za poredjenje realno.
    (Nemanja Milosevic, 14. septembar 2021 01:02)

    # Link komentara

  39. Saće i drugi da gađaju sredinu terena.
    (pod jaja, 14. septembar 2021 00:38)

    # Link komentara

  40. Da, starategija je ona da Medveđev ima sve udarce bolje od Đokovića osim bekhend dijagonale i skraćene loptice. A ni nije običan Rus, nego igra kao da je iz CCCP. Pogađa kuteve kao Rusi trice od ploče Divcu.
    (šarlatani, 14. septembar 2021 00:10)

    # Link komentara

  41. daj bre ko je hteo da vidi video je da je meč Novak pustio niz vodu...
    ko ne želi da vidi njegova stvar...
    (Jenny kiss'd me when we met, 14. septembar 2021 00:10)

    # Link komentara

  42. Danil je igrao dobro,ali Novak nije imao vatru u pogledu,kada je ponovo bude vratio Danil ce izgubiti...kao i ostali pre njega
    (ivica, 14. septembar 2021 00:04)

    # Link komentara

  43. Ja sam jedini izgleda ubeđen da je publika poremetila Noleta. Mislim da ga je pozitivno navijanje i naklnjenost publike izbacilo iz takta već na prvom poenu i izbacilo iz ritma i hladnokrvnosti do kraja meča. Bio je spreman na sve sem toga
    (Kekec, 13. septembar 2021 23:13)
    Nisi jedini. Ja sam bio optimista do momenta kad sam shvatio da nesto nije ok kada je publika na njegovoj strani. Pratim ga 15 godina, maltene od buenos airesa 2006, i duboko ulazim u analizu njegove igre i razvoja. Mentalni tank je bio prazan. Izazvan osvajanjem 3 gren slema i olimpijade na koju je morao da ide - jer srbija je to brate a bas tada je bilo vreme za odmor i rutinu sa roger kupom ili sinsinatijem. Ispao je iz rutine skroz. Onda dolazak na us open bez pripreme i pritisak medija, pritisak da mora da uzme sva cetiri, pritisak da tokom cele karijere juri nadala i federera i da konacno ima penal...i tu se nadovezuje potpuno neprirodno stanje publike - ej pa svi navijaju za njega!!! To stvara utisak kod njega kao da je debitant a ne kao da igra deveto ili deseto finale...da podvucem crtu, ja sam prezadovoljan njegovom reakcijom na poraz, vrlo je svestan okolnosti, i on nije nadigran sinoc, on je delimicno podlegao kombinaciji pritiska i savrsenoj taktici medvedeva. 2022 je njegova godina, odlucice start i AO, ako to uzme - sve je moguce. Pozz iskrenim i ispravnim navijacima!
    (mst, 14. septembar 2021 00:03)

    # Link komentara

  44. Pa on je Daniil tj da-ni-jil odnosno Danijel na ruskom, a ne Danil iz talijanskog.
    (Medvjedi, zvijeri i koze, 13. septembar 2021 23:48)

    # Link komentara

  45. Nole može da se sruši samo kad se oklizne pa padne
    (no1e, 13. septembar 2021 23:48)

    # Link komentara

  46. Js

    I ja uživam u tudjem uspehu, nisam opterećen kao VI (ne persiram nego ste vi množina) Djokovićem, ne čekam njegove pobede da bi se radovao kao vi, ne brojim ni njegove ni tudje milione kao vi, čak i ne znam koliko ih ima kao TI, a paštete jede baš taj koji ih spominje, valjda ih ima na stolu pa se setio..A ti jesi uspešan ali brojanju tudjih miliona..
    (A?, 13. septembar 2021 23:46)

    # Link komentara

  47. Dejane iz tvojih usta u Božije uši!!! Mene ovo samo još jače boli kako vreme prolazi i kada čujem ovakva ohrabrenja mnogo znači. Verujem i podrška do kraja
    (NoleGoat, 13. septembar 2021 23:37)

    # Link komentara

  48. Šta ste se raskokodakali?Čovek izgubio,pa šta?
    (Debeli šef, 13. septembar 2021 23:30)

    # Link komentara

  49. Hhahahaha Djokovic je srusen jer mu je ritern bio uzasan, Zverevu je vracao 220 na sat a Medvedevu skoro nista i to dosta siabiji servisi, onda na mrezi Djokovic je prokockao neke poene gde je mogao da napravi brejk i plus ono kad je sudija iz gaca izvukao nec na brejk loptu i dodelio Medvedevu prvi servis, u drugom setu je Djokovic imao mnogo sansi a nista nije iskoristio
    (Lakic, 13. septembar 2021 23:30)

    # Link komentara

  50. Ja se ne sećam kada je Novak poslednji put izgubio na velikom turniru a da ga je protivnik nadigrao u 4-5 setova. Svaki put kada izgubi to je ili čišćenje 3-0 ili povede 1-0 pa se nekim čudom odjednom raspadne i izgubi. Tim, Nadal, poslednji protivnici da se sećam da su igrali neizvestan meč sa Novakom i da su pobedili i nadigrali ga. Ostalo Novak uglavnom izgleda kao noćas, ispuvan balon. Koliko je nekad mentalno jak, toliko se nekad i totalno raspadne i ne liči na sebe. Setim se nekad mečeva sa Marejem, Wawrinkom, Nadalom, Federerom... praše se nekoliko sati pa i izgubi. Sad uglavnom kada gubi to izgleda kao da nema života u njemu. Govor tela sve govori. Dal su godine, umor, šta li je...
    (Petros, 13. septembar 2021 23:30)

    # Link komentara

  51. Djokovic je ovaj mec izgubio odlaskom u Tokio.
    To ne umanjuje zasluzeni uspeh Medvedeva.
    (Zna se ko je najbolji, ali ne pobedjuje se uvek, 13. septembar 2021 23:19)

    # Link komentara

  52. GoatNole..., placljivko..
    (Đenka, 13. septembar 2021 23:16)

    # Link komentara

  53. Cacanin..., vic dana...,gotov je Nolo.., neće doći do Mede.., Zverev ili Cicipas ga izbubetaju.., kao vola u kupusu
    (Đenka, 13. septembar 2021 23:15)

    # Link komentara

  54. Ja sam jedini izgleda ubeđen da je publika poremetila Noleta. Mislim da ga je pozitivno navijanje i naklnjenost publike izbacilo iz takta već na prvom poenu i izbacilo iz ritma i hladnokrvnosti do kraja meča. Bio je spreman na sve sem toga
    (Kekec, 13. septembar 2021 23:13)

    # Link komentara

  55. Kalčo.., premoren Nolo..., aha..., zgazio ga Medo kao krušku
    (Đenka, 13. septembar 2021 23:13)

    # Link komentara

  56. Lala...., hahahahahaha..., vic dana.., odučio ga od tenisa, ponizio.., , obrisao patos s njim.., I na kraju- plače
    (Đenka, 13. septembar 2021 23:12)

    # Link komentara

  57. A koja je to "supreme" strategija krasila sinoćni meč? Strategija servis igre? To nije tenis. To je strategija igranja "samog sa sobom", a tenis to danas ne sme i ne treba da bude. Potrebno je u tenisu dobro preispitati uvodjenja novih pravila od kojih ključno treba da bude, umesto dva, jedan ispravan servis u poenu. Servis je danas potpuno pasivan i "nedinamički" element igre, servis igra je zastarela jer baca u senku ostale predivne elemente ovog prelepog sporta koji su tokom vremena toliko evoluirali, koji su danas nadgradjeni i na mnogo višem nivou su nego nekada. Svaki sport kontinuirano preispituje stara pravila i menja ih ukoliko to savremeni sport čini sporim, tromim, jednoličnim. Medvedevu sve čestitke, naravno. Nole, imaš još da igraš, u sjajnoj si formi!
    (Tenisašica psiholog, 13. septembar 2021 23:11)

    # Link komentara

  58. zz...,jel bio umoran.., Medo ga razvalio i makljao .., gotov je Nolo, gotov..
    (Đenka, 13. septembar 2021 23:10)

    # Link komentara

  59. Прво и основно је да Ђоковић игра испод својих могућности...
    (Milos Radunkovic, 13. septembar 2021 23:08)

    # Link komentara

  60. Lemi... , gotov je Nolo. , Medo ga,istamburao i sad je njegova,stalna musterija..., placljivko
    (Đenka, 13. septembar 2021 23:06)

    # Link komentara

  61. Js
    Šta ti imaš od tih 200 miliona, koliko pašteta?
    (A?,
    Od Noleta nemam milione nit pasterte ali uzivam u tudjem uspehu jer sam i sam uspesan i ne trebaju mi tudji milioni.
    To vi slepci ne kapirate vec samo stvareni ljudi, svako uspesan voli uspeh i drugog oko sebe.
    Uzivajte u pastetama i dalje. 😘
    (Js, 13. septembar 2021 23:04)

    # Link komentara

  62. Da je uzeo u drugom setu Oovak brejk na 1:0 i 0:40 kada je bio na mrezi i odigrao lezerno , Medvedev bi se raspao.
    al Nole nije i onda tri dobra servisa i to je bio kraj.
    (nesa, 13. septembar 2021 22:59)

    # Link komentara

  63. To mu je,sto mu je. Nikada više!
    (Rajko, 13. septembar 2021 22:49)

    # Link komentara

  64. Nema Nolo vise GS da osvoji.Bice kao 2016, samo sto je sad jos stariji, gotovo je.
    (Kaiser Roger, 13. septembar 2021 20:13)

    Shvatas da si isto rekao prosle godine , pa je bilo 3 pobede i Finale? Iskreno svaka cast.
    Od poslednjih 13 GS, Novak je osvojio 8, i igrao 2 finala. To je izuzetan uspeh.

    A sto se tice prvog mesta, mislim da Novak ostaje prvi, zato sto : Medvedev neminovni gubi 500 poena iz Sangaja i 250 iz Peteograda jer se ti turniri odrzavaju, ne moze da ih brani, pa gubi 50% (proverio sam na zvanicnom ATP sajtu). To je 750 poena, sto daje ukupnu razliku od preko 2000 poena, ali to nije sve, Na Indian Velsu, ni Novak ni Medvedev ne brane mnogo, dok u Parizu, obojica gube po 1000 poena, tako da doje mu na isto. I za kraj, tu je ATP finals, gde nole brani 400 poena, a Medvedev 1500. Tako da, da bi prestigao Novaka, Medvedev mora i IW da osvoji i Pariz da osvoji a Novak mora rano da ispada. Teoretski moguce, ali niko Medi ne garantuje titule, a i Novak se nesto pita.
    (Nemanja Milosevic, 13. septembar 2021 22:45)

    # Link komentara

  65. Novak nije igrao svoj tenis ,nijedna strategija ne pomaze kada da svoj maksimum. Ovo sada je bilo na nivou igraca iz prvih 200 na list atp. Neznam zasto je bilo tako...
    (Patriota, 13. septembar 2021 22:39)

    # Link komentara

  66. Djoka je zavrsio svoje. Djoka je terorisao Nadala sa onim reternom u noge i tako pritiskao svaki njegov servis. Medvedev se i ne osvrce na Djokin retern, zna da ga dočeka. Bez tog reterna Djoka je pola Djoke. Ostala je samo druga polovina - trčanje.
    (krca, 13. septembar 2021 22:32)

    # Link komentara

  67. Mnogo bre jako servirao i to sve po ćoškovima.
    (Miki, 13. septembar 2021 22:30)

    # Link komentara

  68. @Milutin Šumadinac

    A misliš da je u Melburnu Djoković imao ,,ozbiljnog" tenisera u polufinalu a ne nekog van top 100 koji se ni kriv ni dužan tu našao, da vas podsetim da uopšte niste ni započeli raspravu na temu polufinala i protivnika, to vam je bilo ok nego je sad problem ovaj mali Feliks, koji je ipak aj pogledaj koje mesto na listi pa javi. I npr da Djoković nije imao ČITAV JEDAN DAN VIŠE ODMORA od Danila. I da li misliš da strategija i onaj cirkus oko navodne povrede eeej PUKO stomačni MIŠIĆ (kad bi se zezali)..bila sramna?
    (A?, 13. septembar 2021 22:30)

    # Link komentara

  69. Jel objasnio Beretinija i Zvereva i Medvedeve protivnike u cetvrtfinalu i polufinalu? Pitam, za druga.
    (Bane, 13. septembar 2021 22:29)

    # Link komentara

  70. Možda jeste spremili dobru taktiku ali Djokovic je sam sebe pobedio, mislim da se ne lažemo...
    (markan, 13. septembar 2021 22:28)

    # Link komentara

  71. Nole samo sam sebe moze pobediti!
    (Golden Slam, 13. septembar 2021 22:22)

    # Link komentara

  72. pobedio je jer je Nole prvo bio umoran,drugo bio je pod velikim pritiskom.Iscrpljen bato i fizicki i psihicki.Da je odigrao kao protiv Zvereva odrao bi Medvedeva ko jarca jer realno Medvedev nije igrao ni pola dobro kako je igrao Zverev.Jedino ga je sluzio servis. Verujem da ce Nole posle ovoga,jedino muciti muku sa Zverevom.Mada iz iskustva bih rekao da ga tek sada vise niko nece pobediti,jer Noleta dobijes jednom,drugi put si gotov.Verujem cak i da moze opet da se bori za kalendarski slem.Zivi bili pa videli
    (Dejan, 13. septembar 2021 22:21)

    # Link komentara

  73. Ovde svako svasta prica i pametan se pravi ,pitanje je da li su ikad reket u ruke uzeli..pogotovo ovi sto lupaju i pricaju Novaka onaj oducio od tenisa...to je smesno
    Dakle Medo je prvim servisom pravio prednost konstantno gotovo citavog meca ,i nista vise ..u razmenama su bili podjednaki cak je Novak ima i bolji procenat poena na mrezi, ali Djokovic apsolutno nista nije napravio po pitanju brejk lopti koje su mu se ukazivale ,mnogo nerezonskih udaraca na mrezi i gotovo cistih lopti za realizaciju poena ,koji su ga na kraju kostali..Ni tri neiskoristene vezane brejk lopte pocetkom drugog seta ga nisu mogle trgnuti iz ogromnog psihickog pritiska .Kakav je zicer promasio za vodjstvo od 2:0u drugom setu ,to da je izvukao podigao bi se i medvedev se ne bi mogao sastaviti vise ...Jednostavno je sagorio od velikog opterecenja i cinjenice sta mu je mogao ovaj slem donjeti .Idemo dalje dace Bog u Melburnu da se raestartuje i odbrani titulu .idemooo.
    (no name, 13. septembar 2021 22:21)

    # Link komentara

  74. Moras da zapinjes kao sivonja, pa ako pogadjas, pobedices ga!
    (PRSKAJ POLIVAJ !!!, 13. septembar 2021 22:20)

    # Link komentara

  75. Ne menja ova pobeda ništa rođače, a to ćeš tek da uvidiš na sledećem susretu ;)
    (jdjsjjs, 13. septembar 2021 22:18)

    # Link komentara

  76. Uz svu tu strategiju Medvedeva trebalo je i da druga strana ima jako loš dan. Vreme je pred svima nama.......
    (m, 13. septembar 2021 22:18)

    # Link komentara

  77. Dajte ljudi ne se...te mnogo. Bolji bio Medvedev, koji su razlozi, sta, kako itd, nebitno. 3:0 setovi i to je to, zasluzena pobeda. Covek korektan, odlican teniser i nije kompleksas (sto je medju teniserima jako retka pojava). 10GS je neki njegov domet. Ali svakako nije jurio, samo da bi "skinuo Novaka, ili pobedio Novaka", kao pojedina "nasa braca". Igrao za sebe i svoj prvi GS. Na kraju meca je decko lepo rekao, "Novak je za mene najveci svih vremena" i nema vise sta da se doda.
    (Gde ja zivim, 13. septembar 2021 22:15)

    # Link komentara

  78. Medvedova pobeda je zasluzena i uverljiva,ali da je odigrao najbolji mec zivota i nije,odigrao ga je kao i vecinu svojih meceva,Novak nije bio svestan ni meca ni svoje taktike,pritisak ga je pojeo,te price kako je bio umoran ne piju vode,on je vrhunski atleta,u bilo kojem stanju umora jos uvek moze odlicno odigrati set ili dva,ali on je vec u prvom gemu pokazao da nije spreman za mec mentalno,Medvedev je dao sve od sebe,pa sam je izjavio da su ga sredinom treceg seta poceli hvatati grcevi u nogama i rukama,ali sa druge strane mreze nije bio Novak terminator da to kazni nego razbijeni teniser koji je zeleo da se mec [mucenje] sto pre zavrsi,na svoju visinu Rus ima manjka 10-tak kg misicne mase,stoji na daleko iza osnovne linije,vecinom iz korak-dva eventualno tri dolazi na loptu i udara,kao na D3 igrici,treba pogledati njegove meceve sa Nadalom i Zverevim,Timom,oni ne prebacuju lopticu preko mreze i cekaju njegovu gresku,teraju ga da vise trci sa jedne na drugu stranu terena,sta se vise krece zbog nedostatka misicne mase telo gubi snagu,servis mu postaje slabiji i neprecizniji i onda je prici kraj,tako je nekad Novak umarao Nadala i dolazio do velikog broja pobeda posle tri ili cetri odigrana seta,Rus ce sigurno da uzme jos koji GS,ali da ce u buducnosti biti vladar teniskih terena prosto sumnjam,ako su ga noge i ruke izdavale u trecem setu protiv raspalog Novaka sta ce biti onda sa pravim udaracima,koji nece vracati lpoticu i cekati da pogresi
    (celinc, 13. septembar 2021 22:13)

    # Link komentara

  79. Odakle tebi ideja da Ja slusam domace narodnjake?.Pa ta je muzika za povracanje.Od muzike slusam samo strano, najvise NDH ako uopste znas koji je to pravac u muzici.Domace ne slusam, osim kad sam u drustvu pa onda moram, ali to nije slusanje.A sto se tice Nola, gotov je,ne moze da se poredi sa Federerom.
    (Kaiser Roger, 13. septembar 2021 21:33)

    Slušaš, slušaš provalio te čovek nemoj da si sramežljiv. Malo u društvu... znaš kako se kaže: "s' kim si takav si".
    (Blaster, 13. septembar 2021 22:10)

    # Link komentara

  80. Nolo ide u penziju kao GOAT tezak 200 miliona, ajde sad otvori paštetu i lagano. Sutra je novi dan…. 😘
    (Js, 13. septembar 2021 21:17) # Link komentara

    Pazi ja iskreno mislim da je Novak najbolji teniser do sad (a verovatno ce da prodje i doooosta vremena dok se ne pojavi neki zmaj kao on da sve to anulira). A sto se pastete tice, i ja i ti cemo da je otvorimo ujutro, veruj mi, u odnosu na Novaka, sta god da doruckujemo je pasteta. Tako da ova paljevina na za i protiv po komentarima je malo glupava, realno, jer nismo to mi. Njegove pobede s nama nemaju ama bas nikakve veze. To sto je postigao u karijeri je zasluzan samo on.
    (teniser, 13. septembar 2021 22:05)

    # Link komentara

  81. Nole bate, daj poslužavnik da ne mrvim leba po patosu.
    (Djido, 13. septembar 2021 22:01)

    # Link komentara

  82. Svaka čast Medvedevu za prikazanu igru, dominirao je potpuno.
    Jasno je da ta strategija ne bi postojala da je igrao polufinale u 5 setova, a ne sa malim Feliksom koji se ni kriv ni dužan tu našao.
    Prvi meč Zverev-Medvedev objasniće treneru "strategiju" koja ne postoji!!
    Medvedev mi je drag igrač, i revanširao se za finale AO 2021, ali ovo lupetanje trenera, tipa strategija se svodi na jak servis je sramno!
    (Milutin Šumadinac, 13. septembar 2021 22:00)

    # Link komentara

  83. Kako da ne ćeraćete se...
    (Čeki opinionista del budjazzo, 13. septembar 2021 22:00)

    # Link komentara

  84. @Js
    Šta ti imaš od tih 200 miliona, koliko pašteta?
    (A?, 13. septembar 2021 21:59)

    # Link komentara

  85. @ @
    Reci ti nama da li je Barilli korstio peškirić kad je plakao protiv Nadala kao Nolo?
    (Jam J, 13. septembar 2021 21:59)

    # Link komentara

  86. Trener Medvedeva sada velica svoju strategiju i taktiku...problem je bila Novakova taktika,ta servis volej igra koja nije njegov stil,nikada to nije koristio,ali sada je izgleda bio primoran da tako skracuje poene zbog umora i iscrpljenosti od prethodnih teskih meceva,iako taj umor postoji jos od olimpijade zbog koje je propustio turnire i direktno dosao na US open sto nikada pre tako nije uradio...istrosio se i to je glavni razlog poraza,i odlican servis Medvedeva
    (macconi, 13. septembar 2021 21:55)

    # Link komentara

  87. Novak pobedio samkg sebe kazete.. Znaci ipak je osvojio svoj 21. GS? Ili ipak ne.
    (Rus sampion, 13. septembar 2021 21:51)

    # Link komentara

  88. @Djido, trpaj mandove, ne staj!
    (kec u Melburnu, 13. septembar 2021 21:48)

    # Link komentara

  89. tako je i Zverev govorio nakon olimpijade pa je na sledećem susretu popio poraz. samo polako. da ove generacije stižu Novaka normalno ne ali on još nije rekao zadnju reč.
    (anapllitičar, 13. septembar 2021 21:43)

    # Link komentara

  90. Kakav je Medo car. Bilo bi fino saznati nešto o njegovim počecima. Rusiju nisu bombardovali, ali ono u fazonu otac maltretira porodicu i Meda ga dočeka iz bekenda i tu otac dođe sebi i skonta da je veliki talenat za tenis. Ostalo je istorija:)
    (stevo, 13. septembar 2021 21:42)

    # Link komentara

  91. Noleta je stigao umor, preveliki pritisak, a nije imao ni sportske srece kada je sudija dosudio nec kada se lomio drugi set. Da je Medvedev bio u Noletovoj strani zreba i da mu je dosao u cetvrtfinalu ili polufinalu, drugu bi pesmu sada pevao.
    Ali dobro, jedan je Novak i ostace jedan, usamljen i nedostizan na vrhu. A to ce potvrditi prvom narednom prilikom, iako mu sada treba malo duza pauza i punjenje baterija.

    Mozda se ispostavi da ce ovaj poraz biti korisniji za njegovu karijeru nego da je osvojio sada sva 4 slema. Ovako ce glad i dalje da postoji, a nakon osvajanja golden slema, mislim da on vise ne bi imao nikakav motiv da se pojavi na terenu.
    Igricu je vec obrnuo vise puta (4 vezana slema, svi mastersi 2 puta, 20 slemova ukupno, najveci broj nedelja na prvom mestu, najveci broj bodova ikada itd.). On sada bukvalno igra ne za istoriju, vec za misteriju :)
    (Lemi, 13. septembar 2021 21:41)

    # Link komentara

  92. Nema nista od toga, da se nas Nole odmori, padaju opet svi redom.....
    Nole je najbolji i nadalje....
    (Peki, 13. septembar 2021 21:40)

    # Link komentara

  93. Umor, iscrpljenost i definitivno pritisak Jelene koja u prvi plan zeli da stavi porodicu sto se vidi i iz izjava samog Novaka. . Novak je posvetio mnogo vremena usavrsavanju, od ishrane, mentalne pripreme i na kraju fizicke sposobnosti. Nista od toga nije slucajno, ljudi ustvari i ne znaju kakav je to perfekcionizam i upornost. Svaki dan vam je unaprijed isplaniran i doveden prakticno do savrsenstva. Sve sto je osvojio je veliki rad i zapostavljanje svega ostalog. Na kraju razumijem i Jelenu, ali ovakvog covjeka imati kraj sebe je dar od Boga, mozda nece nadoknaditi djetinjstvo svoje djece za koje mislim da nije u tolikoj mjeri zapostavljeno kako to Jelena istice, ali je ostavio nesto po cemu ga nikada nece zaboraviti, definitivno.
    (aleksa, 13. septembar 2021 21:38)

    # Link komentara

  94. Mozda si cak i u pravu, ali on jos uvek moze da zasedla konja i osvoji barem jos jedan, a vec i sada je bacio sve rekorde Svajcarca koji sprema italijanske spagete na kolena, dok ti slusas domace narodnjake i razmisljas sta je Aglio Olio, a Mr. Barilli igra stoni tenis i snima Instargram klipove. Jedino sto je ostalo je da zakuca jos jedan slem, a Nole i dalje igra. Gotovo je za Mr. Barillija, a Nole jos uvek ima po koju da kaze. Bice sve teze, ali tvog ljubimca je vec davno ostavio da cisti prasinu za njim i brise srebrne posluzavnike.


    Odakle tebi ideja da Ja slusam domace narodnjake?.Pa ta je muzika za povracanje.Od muzike slusam samo strano, najvise NDH ako uopste znas koji je to pravac u muzici.Domace ne slusam, osim kad sam u drustvu pa onda moram, ali to nije slusanje.A sto se tice Nola, gotov je,ne moze da se poredi sa Federerom.
    (Kaiser Roger, 13. septembar 2021 21:33)

    # Link komentara

  95. Mozda si cak i u pravu, ali on jos uvek moze da zasedla konja i osvoji barem jos jedan, a vec i sada je bacio sve rekorde Svajcarca koji sprema italijanske spagete na kolena, dok ti slusas domace narodnjake i razmisljas sta je Aglio Olio, a Mr. Barilli igra stoni tenis i snima Instargram klipove. Jedino sto je ostalo je da zakuca jos jedan slem, a Nole i dalje igra. Gotovo je za Mr. Barillija, a Nole jos uvek ima po koju da kaze. Bice sve teze, ali tvog ljubimca je vec davno ostavio da cisti prasinu za njim i brise srebrne posluzavnike.


    Odakle tebi ideja da Ja slusam domace narodnjake?.Pa ta je muzika za povracanje.Od muzike slusam samo strano, najvise NDH ako uopste znas koji je to pravac u muzici.Domace ne slusam, osim kad sam u drustvu pa onda moram, ali to nije slusanje.A sto se tice Nola, gotov je,ne moze da se poredi sa Federerom.
    (Kaiser Roger, 13. septembar 2021 21:33)

    # Link komentara

  96. Medo ga rasturio na sitne komade, vratio na fabrička, i slobodno mogu reći odučio od tenisa a vi ono čuveno ,,sam sebe pobedio, bio premoren (valjda od ovih nn u žrebu), nije bio na nibou bla bla bla...Vi ko da niste gledali meč sinoć, Novak je bio u čudu kako Medo igra, nemoćan da bilo šta uradi, iz te nemoći je počeo i da cmizdri..(oteo je trin Federeru), ta mentalna gromada kako ga nazivate se raspadne uvek pred pritiskom, taj najbolji riterner nema rešenje za servise ne samo Mede nego svih servera. I na kraju, čak i da su svi ti vaši izgovori tačni, upitate li se nekad kada Novak pobedi da li je protivnik bio premoren, da li je bio na nekom svom nivou ili ne, ili je možda sam sebe pobedio? NE! TO se ne računa, tada je Novak pobedio i slede podsmevanja...Eto vam ga sad!
    (znači, 13. septembar 2021 21:32)

    # Link komentara

  97. srusen je Djokovicevom nikad losijom igrom. Medu su servisi sluzili kao nikad do sada i to je to.
    (eee, 13. septembar 2021 21:24)

    # Link komentara

  98. Djokovic je srusio samog sebe. Srusio ga je pritisak javnosti napetost pred jedinstveni dogadjaj u tenisu ikada. Preveliko breme cak i za njega. Sada je bila prilika za tako nesto pa ko zna kada ponovo?! On, plasim se, vise nece imati snage da ponovi ovogodišnji niz.
    (Si, 13. septembar 2021 21:22)

    # Link komentara

  99. Previse smarate s djokovicem i vi novinari i strucnjavci u komentarima. Ajde, gubite se
    (Nisam ja, 13. septembar 2021 21:20)

    # Link komentara

  100. Ubio ga Meda.Nolo ide u penziju.
    (Kaiser Roger

    Nolo ide u penziju kao GOAT tezak 200 miliona, ajde sad otvori paštetu i lagano. Sutra je novi dan…. 😘
    (Js, 13. septembar 2021 21:17)

    # Link komentara

  101. Da sudija nije sudio nec na pocetku drugog seta, bio bi tu brejk a onda ko zna sta sve.
    (Dusanovo carstvo!, 13. septembar 2021 21:15)

    # Link komentara

  102. Nema Nolo vise GS da osvoji.Bice kao 2016, samo sto je sad jos stariji, gotovo je.
    (Kaiser Roger, 13. septembar 2021 20:13)

    Mozda si cak i u pravu, ali on jos uvek moze da zasedla konja i osvoji barem jos jedan, a vec i sada je bacio sve rekorde Svajcarca koji sprema italijanske spagete na kolena, dok ti slusas domace narodnjake i razmisljas sta je Aglio Olio, a Mr. Barilli igra stoni tenis i snima Instargram klipove. Jedino sto je ostalo je da zakuca jos jedan slem, a Nole i dalje igra. Gotovo je za Mr. Barillija, a Nole jos uvek ima po koju da kaze. Bice sve teze, ali tvog ljubimca je vec davno ostavio da cisti prasinu za njim i brise srebrne posluzavnike.
    (@Kaiser Roger, 13. septembar 2021 21:12)

    # Link komentara

  103. Sad svi filozofiraju i svi znaju tajni sastojak. Svima je jasno da je Olimpijada bila nepotrebna, ali jasno je bilo da je to jedini Novakov nedosanjan san i da će ići i protiv zdrave logike ne bi li uzeo zlatnu medalju. Dubl je bio verovatno najveća greška.

    I pored svega toga treba reći da je Novak imao najteži mogući žreb ovoga puta i tri preteška meča. Sa druge strane Danil je imao bozu od turnira do finala. Dečko se nije pošteno oznojio, a da ne pričamo o emotivnom pražnjenju kojega nije imao do finala.

    Drago mi je samo zbog potcenjivača koji Zvereva, Medvedeva i Cipiripija vide kao polutane. Momci su ozbiljna teniska klasa, mlađi su i imaju dosta više snage i bilo je pitanje trenutka kada će jedan od njih da dođe do GS.

    Nadam se da će se Novak ubrzo oporaviti, jer nema vremena za godinu dana malodušnosti kao što je to sebi mogao da priušti pre 5-6 godina. I dalje ima šta da pokaže, ali mu je za to potrebna energija.
    (Globtroter, 13. septembar 2021 21:07)

    # Link komentara

  104. У спорту је просто, посебно индивидуалном, увек је победио бољи. Али, од овог меча једино што жалим, а верујем и да ће Новаку то бити најбитније, то је што је одиграо катастрофалан меч и на тај начин пре свега није поштовао публику на стадиону, себе и на крају своје навијаче. Остао је заробљен негде тамо у својој глави, са расутом енергијом пре меча, и мислима о небитним стварима. Новак није био на терену. Није Данилов сервис био брз, Новак то редовно враћа. Није Данил имао игру и пуно поена, већ је Новак набијао у мрежу. Данил је играо игру без огре, без ватре, само пребацивао и то споре лопте, што је опште познато да Новаку не одгвора никако (сетите се Монфиса), и са том игром је додатно утукао Новака, и то му је генерално најбољи тактички потез у мечу. Све у свему заслужена победа, и није данил крв што је Новак био катастрофалан. И управо то Новак дугује свима, да покаже опет онај свој најачи тенис.
    (mr, 13. septembar 2021 21:05)

    # Link komentara

  105. Ja cu reci pravu istinu kako je srusen Djokovic. Tako sto od pocetka do kraja turnira nije odigrao mec ni blizu svoje najbolje igre. Zasto je to tako ne znam. Ali znam ono sto vidim. Riterna koji je njegov zastitni znak skoro da nije ni u pola bilo. Protiv Zvereva je uzasno reternirao, protiv Medvedeva jos gore. Servisa nije ni bilo. Bekhend pasivan, forhend neprecizan. U finalu je odigrao i najgori mec na turniru. Promasivao neke lopte na mrezi koje ne bi ni amateri promasili.
    Novak nije bio Novak na citavom turniru i ne shvatam sta tu ima polemisati o nekakvoj taktici i teorijama. Pobijedila ga je sopstvena losa igra ( za njegove standarde ).
    (Riki, 13. septembar 2021 21:04)

    # Link komentara

  106. Da Nole nije onoliko srljao na mrežu i da je bar polovinu onih voleja odigrao kako treba, mogli biste vi milion taktika da pravite.
    (veliki strumf, 13. septembar 2021 21:03)

    # Link komentara

  107. Sada su svi pametni, svi su imali strategiju kako pobediti Novaka. Ali se nepitaju jer niko od njih niti zna niti će znati za ceo svoj sportski život, pod kakvim je pritiskom bio Novak. Jedino, Patrik Muratoglu, je izjavio, jer je kao trener Serene, to iskusio, da će taj nadljudski pritisak biti od ključne važnosti u meču, a to se i obistinilo. Sve ostalo je mlaćenje prazne slame, što imamo priliku da čitamo.
    (Bratislav, 13. septembar 2021 21:01)

    # Link komentara

  108. Svi koji prate Novaka godinama znaju da je Novaka srušiob Novak. Spržen je bio, Medvedev bio sjajan u svakom slucaju ali nekakve taktike su naucna fantastika, kada je Novak u pitanju. Da smo gledali obostranu borbu skinuo bih kapu ovako samo mogu da kazem da je Novak i dalje nepobediv od strane igre protivnika ako je raspolozen.
    U svakom slucaju zao mi je Medvedeva, sinoc me je podsetio na Noletove početke i borbe za prve slemove. Covek nije bukvalno smeo da se raduje posle poena da ga publika ne unisti.
    Noletu nemam vise sta da pozelim dao mi je sve i sebi naravno kao najbolji ikada, a Medvedevu zelim da nastavi ovako.
    (Ja, 13. septembar 2021 21:00)

    # Link komentara

  109. Svaka cast Medvedevu. U prvom setu je bilo skoro nemoguce naraviti brejk, ali u drugom i trecem i te kako je bilo sansi, pogotovo kod onih 0:40 i kada se razvio poen Novak je dva puta pogresio sto mu se retko dogadja.Rani brejk u drugom setu bi svakako odveo mec u nekom drugom pravcu , ali Novak nije bio na nivou, bolje reci ni blizu svog nivoa.Razlozi su brojni ima ih mnogo, a po meni jedan od glavnih je odlazak na olimpijadu i potpuno poremecen program priprema za USO. Tek se sada vidi koliko je ovo bilo vaznije od olimpijade, jer i da je uzeo zlato na OI, zal za ovim gubitkom od sinoc bio bi isti.
    (Slobo, 13. septembar 2021 20:59)

    # Link komentara

  110. ma kakav Medvedev ,Nole je podlegao ogromnom psihičkim pritisku, niko nije toliko jak da izdrži sve što se dešavalo pre meča i tokom čitavog turnira ...inače kad igra kako ume ,niko ,ali niko na svetu ne može da ga pobedi
    (dr, 13. septembar 2021 20:59)

    # Link komentara

  111. Lako je biti general posle bitke
    (sportetika, 13. septembar 2021 20:06)

    Izreka glasi - "Posle izgubljene bitke svi su generali pametni", ovo tvoje ne znači ništa.
    (Ubijate neznanjem, 13. septembar 2021 20:59)

    # Link komentara

  112. Prakljacenje (still serviranja Medvedeva & Cferefa) dalo rezultata sinoc! Novak los, prelos, odsutan, bezvoljan, umoran! Ne bih o "legatu" Rodnija Lejvera. Daleko je to od L od legata! Mislim to sva 4 slema u jednoj sezoni pre 52 godine!!
    (judd trump, 13. septembar 2021 20:51)

    # Link komentara

  113. Prazne price, on ce da prica kako su uspeli da pobede Djokovica, Djokovic pobedio sam sebe, da je u u trecem setu imao samo jedan izgubljeni gem, kojeg je nadoknadio, ne bi vi sad pricali kako ste pobedili Djokovica, nego bi pricali zasto ste izgubili. od kada gledam tenis nisam video ni jednog udaraca, da na 80% servisa dobije mec, ove servise ne bi izdrzali ni Federe ni Nadal iz najboljih dana. Sta ima tu da se filozofira, Djokovic je mec izgubio servisom a ne nekom igrom Medvedeva.Videce mo dokle ce tako Medvedev dobijati meceve na servis.
    (Milorad, 13. septembar 2021 20:51)

    # Link komentara

  114. Da je Nole bio na svom nivou dzaba bi im bile sve taktike...
    Samo da je Nole uzeo onaj gem kad je bio "nec" u 2om setu verovatno bi sada bila druga prica
    Ovako ostaje nada da ce Nole dogodine pametnim rasporedom ponovo biti u situaciji da ima sva 4 GS u svojim rukama i da ce iskorostiti sansu...
    Za 3 god ponovo sansa za zlatni slem. s Novakom je sve moguće...
    (zz, 13. septembar 2021 20:51)

    # Link komentara

  115. Sta se ovaj lozi, Novak jedva da je igrao na 30-40% svojih mogucnosti.
    (Lala, 13. septembar 2021 20:50)

    # Link komentara

  116. Novak ima duplo teži put do finala pišete svašta. Medvedev se prošetao do finala na terenu proveo manje oko 5 sati manje. Dobiće od po nosu Medo. Volimo te Nole. Pozdrav iz Doboja
    (Sten, 13. septembar 2021 20:49)

    # Link komentara

  117. Ne treba nikakva strategija kad Djokovic izadje na teren i protiv takvog servera izgubi svoj prvi servis. Nešto je debelo zakazao u Djokovicevom timu na ovom US openu jer mu ovo definitivno nije bio samo jedan slučajan loš ulazak u meč eto pod pritiskom finala i istorije. Skoro u svim mečevima je gubio prvi set, i ljudi ovde su se zezali kako Nole daje protivnicima set fore dok se malo zagreje, ali to je bio očigledan signal da Novak nije u formi.
    (Jova, 13. septembar 2021 20:49)

    # Link komentara

  118. Da si ti meni živ i zdrav, u narednih godinu-dve neće Nole izgubiti više nijedan meč od Mede. Sad mu je jasno šta treba da čini.
    (pirke kombinirke, 13. septembar 2021 20:47)

    # Link komentara

  119. E moj Žile, lako je da se praviš pametan posle meča...
    Da je Medo našao Novaka u polufinalu kao Zverev loše bi se proveo.
    Ovako je iznabadao zombi-Novaka što i nije neki podvig.
    Ćeraćemo se još...
    (Čeki opinionista del cazzo, 13. septembar 2021 20:44)

    # Link komentara

  120. Strategija je bila da se Nole raspekmezi i onda da ne igra ni 10% svojih mogucnosti...
    (pekmez, 13. septembar 2021 20:41)

    # Link komentara

  121. Lipeeetanje trenera ,da i on uzme zasluge.
    Novak je pao tako sto Dani nije napravio vise od jedne greske ,koju Nole nije iskoristio.A Nivak ih je pravio bas dosta.Igra koju je pokazao je daleko od njegovih sposobnosti i uopste igre kakvu gaji vec 10 gidina.
    Tako da se drugacije ovaj mec nije ni mogao zavrsiti.Sledeci mec izmedju njih dvoice moze bitibsasvim druga prica
    (Lucky, 13. septembar 2021 20:41)

    # Link komentara

  122. Za pocetak probaj ga obavestiti da postoje jos dve podloge sem betona. Nece valjda buduci broj 1 biti i dalje toliko inferioran u Parizu i Londonu.
    (pacman007, 13. septembar 2021 20:40)

    # Link komentara

  123. Pobedio je jer je Novak bio premoren to je jedina istina da Medvedev pobedi Đokovića, Zvereva i Beretinija jednostavno neizvodljivo.. A jedan smeč je nedostajao da se vodenica okrene na drugu stranu da jw iskoristio samo jednu od 5 brejk lopti u drugom setu počistio bi ga lagano.. Novak je počeo tek da igra kad je izbacio kroz plač sve emocije iz sebe, da je sreće zaplakao posle prvog seta i skinuo pritisak obrisao bi sa Medom patos lagano i to je jedina istina.. Kakve tvoje crne taktike, sad posle bitke svi pametni...
    (Kalčo, 13. septembar 2021 20:40)

    # Link komentara

  124. "Da ne bih stavljali"?
    (Ludilo, 13. septembar 2021 20:39)

    # Link komentara

  125. Ulio strah u kosti zitelju Monte Karla.
    (roarrr, 13. septembar 2021 20:38)

    # Link komentara

  126. Novak je srusio sebe.Ako je vec isao u Japan a nije uopste trebao dovoljno je bilo da odigra samo singl.Takodje trebao je da igra Sinsinati kao pripremu za ovaj.Uz to sve nije imao srece na onih 0:40 u drugom setu,da je tad bio brejk drugacije bi mec isao.
    (Sinjorita porfavor turi noge u lavor, 13. septembar 2021 20:36)

    # Link komentara

  127. Strategija je bila - izadji na teren i moli boga da Novaku nije dan i da će sam sebe pobediti. To se i desilo. Kada je Novak na 80% ili vise, ne postoji apsolutno niko ko ga može dobiti
    (Marko, 13. septembar 2021 20:36)

    # Link komentara

  128. Djido, nije tebi lako. Ni najmanje.
    (Deki, 13. septembar 2021 20:36)

    # Link komentara

  129. Osveta stize na AO
    IDEMO LEGENDO
    (miso, 13. septembar 2021 20:35)

    # Link komentara

  130. Nije Medvedev odigrao ništa specijalno. Odigrao je na svom prepoznatljivom nivou. Sa druge strane, Novak nije igrao ni 50% svoje igre. Premor, pritisak, ali i godine - sve je to uticalo da gledamo Đokovića kakvog nismo gledali ni kada je imao 20 godina.
    Ne želim da umanjujem uspeh Medvedeva, nikako. Dečko je zaslužio titulu. Apsolutno.
    Samo što sa druge strane mreže nije imao adekvatnog protivnika. Sposobnog da pruži iole ozbiljniji otpor...
    (društvance iz predgrađa, 13. septembar 2021 20:35)

    # Link komentara

  131. Novaku se prvih 90 min od pritiska trese ruka, toliko mu treba da se zagreje i opusti..Obavezno osvajas prvi set ( svi su ga uzeli) u drugom se vraca, tu treba da izdrzis nalet, nastavis agresivnom igrom i da se izpucas sa servama…ako dobijes i 2 set unutar 90 min pobednik si, Novak ce se mentalno slomit ako izjednaci i odete u duboke vode gotov si…Tako je to od prilike izgledalo
    (dare slovenac, 13. septembar 2021 20:34)

    # Link komentara

  132. Svaka čas vama dvojici ali pobedi je đnogo doprinelo fizičko stanje Novakovo u kombinaciji sa nenormalnim pritiskom.
    Videćemo već u sledećim mečevima šta će biti. Cenim da će Novak u velikoj većini pobedjivati.
    Naravno, Medvedev deluje kao najozbiljniji kanddidat za prvo mesto kad Novak odluči da je dosta.
    (Max, 13. septembar 2021 20:32)

    # Link komentara

  133. Vidimo se u Australiji
    (Sinisa, 13. septembar 2021 20:28)

    # Link komentara

  134. Ovde se ljudi ubise da kazu Novaku da iako je izgubio, za njih je pobedio. Da je najbolji za njih, da mu ne zameraju, da, da su njegove emotivne, da ga zbog toga vole, da... Realno, mislim da je on vec danas zaboravio da je juce igrao finale i da je izgubio. Njemu je deo zivota, kao sto je nama deo zivota nesto drugo i ne sedimo 10 dana i ne analiziramo, ne tesimo se, ne pricamo gluposti vec nastavljamo dalje. Saberite se...
    (Hahahaha, 13. septembar 2021 20:24)

    # Link komentara

  135. Znaci carina se ladno preziva SERVARA!!! Alal ti cufta daso, nije ni cudo sto Medved ubija ko Sv Ilija one ludacke asove ????
    (brate, 13. septembar 2021 20:24)

    # Link komentara

  136. Odrace te Novak u Australiji kao musa jarca! Zivi svi bili pa to videli.!!!!
    (Cacanin, 13. septembar 2021 20:23)

    # Link komentara

  137. Ljubivoje Ršumović & Djido
    (Djido, 13. septembar 2021 19:43)


    djido al si ti ajsnuo!
    (dak, 13. septembar 2021 20:22)

    # Link komentara

  138. Srušen je tako što je gospodinu nemcu ruskog porekla namešten žreb i igrao sve sa igračima koji su bili diletanti a Novak sa igračima koji su u rangu ovog nemcorusa. I još sve igrao po 3 seta a Novak po 5 i duplo odmorniji. Pa i HULK bi pao. Ovaj je to iskoristio i normalno da ga je pobedio. Kad amerikanci to lepo isprojektuju tako je to. Vis legis! Eto to je bio recept za pobedu. Na sledećem turniru ili gs ima da ostane samo ona majica od njega sto mu landara. Dezintegrisace ga Novak i neće stati ovde, nije kraj treneru još d ćete da gubite gs-ove od strane Noleta, polako. Mnogo faktora je bilo protiv Noleta a na ruku rusonemca. Zato je i dobio, ne radujte se prerano dušmani!
    (cia, 13. septembar 2021 20:20)

    # Link komentara

  139. Pobedio ga je zbog Novakove iscrpljenosti i sto je igrao iznad svojih mogucnosti.
    Sledi AO.Cekamo 21 GS.
    (Rolo Martins, 13. septembar 2021 20:18)

    # Link komentara

  140. Smatram da je poraz vec poceo onog trenutka kada je izubio 4. set od Zvereva. Ko je gledao, mogao je da primeti koliko je Novak bio besan na sebe gledajuci u pravcu svog tima, tokom cele pauze izmedju setova.

    Vec je takav slucaj imao sa Beretinijem na RG, ali je mec zavrsio u 4. setu i bio potpuno spreman za Nadala.

    Na kraju se nekako izvukao u finalu, snagom volje ali i neiskustvom Tsitsipasa.

    Zverev ga je naceo, Medvedev zavrsio na ovogodisnjem US Open-u.

    O pritisku ne bih mnogo, svi smo videli sta on radi coveku koji je na mentalnom planu broj 1.

    Slozio bih se sa vecinom da ovaj poraz jeste najtezi, kao i onaj od Wawrinke na RG. Olaksavajuca okolnost jeste da se zavrsio mec u 3 seta, umesto 4 ili 5.

    U svakom slucaju, svi znamo kako se ta prica nastavila (RG 2015) tj. nije se zavrsila jer mu je samo dala dodatno vise motiv da se bori i napreduje dok ne ostvari cilj. A na kraju kada ga je ostvario, usledio je vakum i odsustvo motivacije!

    Takodje je presudilo i neiskustvo u ovakvim situacijama, koje niko nije imao vise od 50 godina!

    Siguran sam da ce sledeci put zadati zavrsni udarac, ukoliko do njega dodje.

    A zasto i ne bi? Ako neko moze da ponovi sve ovo jos jednom, to je upravo sam Novak.

    Poz
    (donji dzep, 13. septembar 2021 20:17)

    # Link komentara

  141. Djido,odmori malo.Naspavaj se...
    (Filip Vujoševic, 13. septembar 2021 20:17)

    # Link komentara

  142. Nema Nolo vise GS da osvoji.Bice kao 2016, samo sto je sad jos stariji, gotovo je.
    (Kaiser Roger, 13. septembar 2021 20:13)

    # Link komentara

  143. Na bržoj podlozi će morati da bude agresivniji.
    (Student, 13. septembar 2021 20:12)

    # Link komentara

  144. Ubio ga Meda.Nolo ide u penziju.
    (Kaiser Roger, 13. septembar 2021 20:10)

    # Link komentara

  145. I jos da dodam onaj trenutak iz drugog seta kad je neki moron namerno pustio muziku usred bejk poena za Noleta koji je maltene bio osvojio i sudija dosudio "let".

    Tad mi se stegla knedla u grlu, znala sam da nije dobro.
    Jos kad je odmah u sledecem Med. gemu propustio tri vezane brejk lopte, narocito onu prvu, bila je zicer...

    Nema veze...cisto da se zna da nije ovo Medvedova pobeda, mec je uvek bio i uvek ce biti na Noletovom reketu bez obzira sto je Medved odlicno servirao u pocetku.

    Mnogo mi je zao sto se sve to desilo, sto je svim srcem zeleo da mu noge lete po terenu kao uvek sto lete, ali sto ga nisu slusale ...e tu nije mista mogao, to je bila Bozija volja.
    A mi koji u njega verujemo znamo da je Bozija volja uvek najbolja.
    Saznacemo jednoga dana i zasto.

    U medjuvrenemenu, ziv nam bio Sokole nas i ponose!
    (noleisthebest, 13. septembar 2021 20:09)

    # Link komentara

  146. I jos da dodam onaj trenutak iz drugog seta kad je neki moron namerno pustio muziku usred bejk poena za Noleta koji je maltene bio osvojio i sudija dosudio "let".

    Tad mi se stegla knedla u grlu, znala sam da nije dobro.
    Jos kad je odmah u sledecem Med. gemu propustio tri vezane brejk lopte, narocito onu prvu, bila je zicer...

    Nema veze...cisto da se zna da nije ovo Medvedova pobeda, mec je uvek bio i uvek ce biti na Noletovom reketu bez obzira sto je Medved odlicno servirao u pocetku.

    Mnogo mi je zao sto se sve to desilo, sto je svim srcem zeleo da mu noge lete po terenu kao uvek sto lete, ali sto ga nisu slusale ...e tu nije mista mogao, to je bila Bozija volja.
    A mi koji u njega verujemo znamo da je Bozija volja uvek najbolja.
    Saznacemo jednoga dana i zasto.

    U medjuvrenemenu, ziv nam bio Sokole nas i ponose!
    (noleisthebest, 13. septembar 2021 20:09)

    # Link komentara

  147. Srušio je Novak sam sebe,nije izdržao preveliki pritisak
    (Goran, 13. septembar 2021 20:08)

    # Link komentara

  148. Strategija bila mlati po servisu i moli se da meč ne udje u četvrti set.
    (Mladen, 13. septembar 2021 20:06)

    # Link komentara

  149. Lako je biti general posle bitke
    (sportetika, 13. septembar 2021 20:06)

    # Link komentara

  150. Jedina taktika Medvedeva je bila to sto je Novak imao tezi zreb, i u cetvrtfinalu i polufinalu Beretinija i Zvereva i u finale usao umorniji. Sledeci GS novi zreb, i nova prilika. Bude li obrnuta situacija da Novak udje sveziji u finale, razbice Medvedeva na param parcad.
    (Realan, 13. septembar 2021 20:06)

    # Link komentara

  151. Čekamo da čujemo Novaka, kako i zašto. Nadamo odgovoru na AO 2022.
    (draganTenis, 13. septembar 2021 20:05)

    # Link komentara

  152. Znaci ovaj francuz ima sve odlike rusa, od izgleda pa do toga da je hladan kao Medvedev i njegova zena, niti se raduju poenima, niti uopste reaguju, klasicni rusi...
    (Brada Bg, 13. septembar 2021 20:03)

    # Link komentara

  153. Daj ne lupaj...

    Nole je pobedio samog sebe, tj poklekao pod pritiskom. To je to i nista vise.

    Noge su mu otkazale bio je na korak-pola koraka sporiji. Nije mogao da se prepozna.
    Nije mogao da se opusti, previse su ga udavili novinari narocito nasi...

    Da li je moglo drugacije...verovatno ne.

    To se zove zivot i tako se placa iskustvo.
    Sutra kad bi igrao mec, dobio bi Medvedeva garantovano.

    Isto se desilo i Sereni Vilijams, njoj cak u polufinalu protiv Vinci.

    Nole je velilki emotivac, duhovan covek, njega sve pogadja mnogo dublje.
    Trudio se maksimalno da se zastiti ali nije mogao.

    Idemo dalje. Zivot je putovanje.

    Bravo Nole na fenomenalnoj godini.
    Oterao si i Federera i Nadala u penziju svojim pobedama...oporavi se malo, napuni baterije pa krecemo u '22.

    Osecam da ce biti sjajna!
    (noleisthebest, 13. septembar 2021 20:03)

    # Link komentara

  154. po mom laickom misljenju, daniil (sa dva i) je dva-tri puta izazvao novaka na beskrajnu razmenu - i dobio! bez forsiranja mu je rekao - hajde sad ti, ako mozes... novak nije mogao, ostao je bez odgovora...daniil se nije uhvatio u klopku da krene napred, pa da ga novak iz defanzive sah-matuje...onda je novak poceo da se muci- pa kako ja dobijem poen? i tu je poceo kraj... novakovi trikovi bili su istroseni
    (singrrr!, 13. septembar 2021 20:02)

    # Link komentara

  155. Sada ga malo preteruju. Suština je da je Novak bio psihički u fazi raspada usled enormnog pritiska, a kada na to dodamo iscrpljujući meč protiv Zvereva i malo vremena za oporavak onda dolazimo do ovog rezultata. U normalnim okolnostima rutinska pobeda Novakova.
    (Milan, 13. septembar 2021 20:01)

    # Link komentara

  156. Al sto ima frizuru, ala Saban Saulic 1977/78...
    (Dodji da ostarimo zajedno..., 13. septembar 2021 20:00)

    # Link komentara

  157. U prevodu, bio je odmorniji.
    (Cinjenica koja ne umanjuje pobedu., 13. septembar 2021 19:59)

    # Link komentara

  158. Lik je imao samo servis i to je to, oduzmi mu servis i nema ništa
    (Filip, 13. septembar 2021 19:55)

    # Link komentara

  159. Sad ce svi da kidaju na Medvedeva. Vise cê biti nesto kao Murray ,ipak nije toliko ni mlad da bude neka mega zvezda
    (Momabrazil, 13. septembar 2021 19:54)

    # Link komentara

  160. Na betonu,Medvedev ima ogromnu prednost u servisu u odnosu na sve ostale igrace...Ni Zverev mi tu nije blizu.Jos kad znamo da igra dobro za osnovne linije i sve vraca u teren,onda je to ogromni problem za protivnika koji igra pod velikim pritiskom da mora cuvati svoje servis gejmove,jer ako izgubi servis,Medvedev zavrsi set za 15 minuta.
    (Asteriks, 13. septembar 2021 19:54)

    # Link komentara

  161. Ok. Normalno da je imao strategiju i da ce biti sve teze pobedjivati mladje igrace. Ali opet kazem, mozda bi situacija bila malo drugacija da Novak nije bio pod pritiskom i da je bio malo odmorniji. Sada mozemo da se ljutimo koliko hocemo, igrao je bolje. Malo mi samo bezveze izjava Medvedeva, negde sam procitala u fazonu jos je sladja pobeda kada igras protiv coveka koji juri istoriju. Ne znam dal bi Novak tako nesto izgovorio. Al ajde
    (Seka, 13. septembar 2021 19:53)

    # Link komentara

  162. vokeo bih da medvedev za deset godina
    upise 21 slem
    I.postane the Goat
    (kalcokera I serifova zvezda, 13. septembar 2021 19:52)

    # Link komentara

  163. Cinjenica je da je odigrao odlican mec i bio motivisan, ali mnogo je doprineo pritisak koji je Novak imao.
    (Qwerty86, 13. septembar 2021 19:51)

    # Link komentara

  164. Nakon prvog gejma sam vidio da nece ici u dobrom pravcu....Medvedev je servirao kao lud,a znajuci da je Novak osjetio da je potpuno nemocan na servis protivnika,u drugom setu je dao sve od sebe da napravi brejk,ali nije imao srece,Medvedev je sacuvao svoje servise,i tu je Novak jednostavno pukao...Shvatio je da ako propusti sanse,posle je skoro nemoguce odeuzsti servis.....Kljuc je da je Novak igrao pod ogromnim pritiskom jer je znao da mora cuvati svoje servise,jer ako Medvedev napravi brejk,gotovo je nemoguce vratiti ribrejk....E to se upravo i desilo.Da je bio bilo koji drugi protivnik,a ne Medvedev,sigurno bi Novak osvojio sinoc trofej....I za kraj,ovim servisom koji Medvedev posjeduje,imace svi protivnici ogromih problema u buducnosti na gren slemovima.
    (Sinki, 13. septembar 2021 19:50)

    # Link komentara

  165. Vraćen na fabrička TZV GOAT…
    (Loznica, Gučevo, Cer…, 13. septembar 2021 19:49)

    # Link komentara

  166. Da je Novak bio ok u glavi i odmorniji nista od vase strategije..
    (GoatNole, 13. septembar 2021 19:49)

    # Link komentara

  167. Nedopustivo "ne da biH stavljali više turnira..." verovatno da onaj ko je pisao ovaj tekst nije Srbin iz Srbije a svakako ne zna srpski jezik , jedino ispravno je "ne da bismo stavljali više turnira...".

    Tužno, propast školskosg sistema.
    (Mrkalj i Karadžić, 13. septembar 2021 19:49)

    # Link komentara

  168. Prvo, Djok je srusen jer ga je pojela nervoza. To govori i njegov komentar nakon meca 'drago mi je da je sve gotovo'. Drugo, ja znam 2 granice za Medvedeva (bar za sad) a to su RG i Wimbledon. Sportski pozdrav!
    (Larry, 13. septembar 2021 19:48)

    # Link komentara

  169. A Meda ga gleda u fazonu,sta pricas bre ti
    (da da, 13. septembar 2021 19:48)

    # Link komentara

  170. Sedam ljutih gusara
    Želi Nola pomest
    Rune dobi grčeve
    Ostalo ih šest

    Šest ljutih gusara
    Svak je strah i trepet
    Al’ Grikspor se prepao
    Ostalo ih pet

    Pet ljutih gusara
    Traži harikiri
    Nišikori posluš’o
    Ostalo ih četiri

    Gle četiri gusara
    Svi su pravi meštri
    Frizbi je odleteo
    Ostalo ih tri

    Tri ljuta gusara
    Ostala bez aseva
    Mateo je propao
    Ostala su dva

    Dva ljuta gusara
    Svaki hvale vredan
    Zverev se okliznuo
    Još ostao jedan

    Jedan ljuti gusar
    Postao je Medan
    Novak se istopio
    Ostao ni jedan

    U svakom pogledu
    Prošla me je strava …
    Sad je sve u redu
    Može da se spava

    Djido voli da osvojiš
    Neg’ leba da jede
    Kaže on Mandovima
    Sad će da vas …..

    Ljubivoje Ršumović & Djido
    (Djido, 13. septembar 2021 19:43)

    # Link komentara