- Komentari -

"Medvedev je verovao u sebe"

Aleks Koreča, nekada drugi igrač sveta, kaže da je Danil Medvedev zasluženo stigao do trofeja u Njujorku.

Z.K.
Pošaljite komentar
  1. *MariN
    (Treca sreca, 13. septembar 2021 14:24)

    # Link komentara

  2. (Pera Ždera, 13. septembar 2021 12:18)

    Dobar Vam je komentar,uglavnom mnogi su pod utiskom naseg TV koomentatora Eurosporta,Matsa i ostalih.

    Licno mislim da je Danil bio cak ispod svojih visokih standarda,igrao je sasvim prosecno,nije hteo da pokaze svoje slabosti,a po prirodi je u neku ruku "cutolog",tako da neznas nikad sta misli.

    Recimo videlo se da je bio spreman da da treci set, da bi se odmario za cetvrti(jedva je stajao na nogama),ali je stegao zube i cak 2 puta brejknuo Novaka.

    U dugim razmenama nije bio nesto posebno,ali pored onakvog "izgubljenog" Dokovica sa "zaboravjenim" riternom i servisom mogao je da radi sta hoce,cak i da se sam brejkne.

    Novak je bio preplasen jos pre meca i pucao iz prazne puske,kako bi zaplasio Medvedeva.

    Poceo je sa tremom,napravio nekoliko neozbiljnih poteza,recimo u prvom setu kod 40:0 gadja nepotrebno linije,igra rizicne poteze,umesto da nista ne rizikuje,a kad Danil povede sa 1:0,danas ga je tesko pobediti.

    Kad vodi sa 2:0 samo lud moze verovati u preokret,jer nije to vise Medvedev od lane.

    Mnogi kazu zasto Daniel nije odigrao "preko kolena",posto su dobri drugari? Ne nije mogao,imao je vec dva izgubljena finala.Da nije bilo toga,mozda bi i to uradio.Novak je puno toga cinio u Montekarlo za njega(Daniel je bio Novakov gost sa suprugom Darjom,davao mu savete,druzili se-fragmenti iz jednog Danijelovog intervjua Ruskom novinaru).
    (Dermendziev, 13. septembar 2021 13:20)

    # Link komentara

  3. Dve stvari...

    Ispostavlja se (u sali ili ne) da kada ima publiku protiv sebe Novak nekako ima motiv vise, brzinu vise.. Ne bi cudilo (sad je vec sala) da su namerno navijali u ogromnoj vecini ne bi li ga uljuljkali i oduzeli mu onaj njegov inat :))

    Sto se Medvedeva tice, prvenstveno savrsena taktika. Rizicna ali savrsena! Da igra bez drugog servisa (oba servira jacinom kao prvi) - Novaku oduzima u velikoj meri najjace oruzije protiv ovakvih igraca, ritern... vreme da se postavi, da se igra, da se udje u poen. Takodje je extremno malo vremena koristio izmedju dva servisa - Koristio ipak veci umor Novaka i prilicno vise sati na rerenu.

    Da, rizicna taktika ultra ofanzivnog i brzog tenisa (prvenstveno gledajuci brzinu izmedju poena) gde se igralo sa jako malo udaraca u poenu (Novak voli da se udje u poen i da se igra razvije) + kada na taj rizik dodamo da je extremno dobro Danil pogadjao prvi servis, rizik na drugi apsolutno opravdan = savrsena taktika u ovom trenutku za ovakvog, tu i tamo unornog Novaka.

    Namece se zakljucak da Medvedev ima taj "Novak" deo taktickog, inteligentnog tenisa, mogucnost prilagodjavanja stanju protivniku, momentu... Ono sto Cicipas, Beretini i donekle Zverev nikako nemaju.

    Ubrzao igru, oduzeo vreme za predah, oduzeo mogucnost napada drugog servisa riternom i ipak iznenadjujuce laka pobeda...

    Napred Novak, i pored propustene istorijske sanse bice Slemova za nedvosmislenu potvrdu dominacije najveceg ikada!
    (Pera Ždera, 13. septembar 2021 12:18)

    # Link komentara

  4. Medvedev nije imao ni jednog top 10 igraca kao protivnika do finala. Cetvrtfinale i polufinale protiv Beretinija i Zvereva su ostavili traga, plus ogroman pritisak. Ali mozda je i bolje ovako. Sada ce Novak sigurno uzeti jos 4-5 slemova i zacementirati GOAT debatu, i u muskoj i u zenskoj konkurenciji.
    (Milan, 13. septembar 2021 10:40)

    # Link komentara

  5. Mario Čilić - US OPEN
    Del Potro - US OPEN
    Dominic Thiem - US OPEN
    Denill Medvedev- US OPEN

    cekamo ZVEREVA :D pa da mogu mirno u peMziju...
    (code47, 13. septembar 2021 09:26)

    # Link komentara

  6. Da Nole izjavljuje kako će igrati kao da mu je najvažniji meč u karijeri i da će dati sve od sebe, to liči na to da je trebalo "popaliti" kladioničare. A tu se vrti OGROMNA lova.
    (duvar, 13. septembar 2021 08:55)

    # Link komentara

  7. veliki sam rusofil, ali sam najvijao za Novaka, bice jos par prilika za 21 titulu...za Federera je vise nema, Nadal mozda jos iduce godine rolan gaross ima i to je to.
    (marko, 13. septembar 2021 08:42)

    # Link komentara

  8. Novak je imao svoje (break) sanse ali ih nije iskoristio. NIJE TREBAO ICI NA OLIMPIJSKE IGRE!!!!!! Medvedev zasluzeno pobedio ... idemo po 21. slem
    (Goran NS, 13. septembar 2021 08:28)

    # Link komentara

  9. Medvedev je vidio kad je Đoković rekao da već sebe vidi sa peharom u rukama, i vidio je kako stalno govori o tim rekordima kao da protivnika uopće ni ne doživljava. To ga je motiviralo i odigrao je kao u transu.
    (Topnik, 13. septembar 2021 08:18)

    # Link komentara