- Komentari -
  1. svaka čast na komentaru,Nole je najveći sportmen u istoriji svih sportova.Nole samo napred
    (Dragan Dimitrijevic, 9. septembar 2020 20:48)

    # Link komentara

  2. mislim ds ce posle ovoga samo dobiti naklonost publike , mozda malu ali ce dobiti iz ove situacije .
     (Ernesto ce, 9. septembar 2020 18:35)

    # Link komentara

  3. Koju klasu sto nije izasao ispred novinare da se izvine.
    (King Roger, 09. septembar 2020 10:43)

    Izvini se kaze ispravno.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (andorp, 9. septembar 2020 11:04)

    Mozda je gospodin mislio da ce napraviti most ili izvesti neku slicnu akrobaciju. Ko zna.
    (Nikola)

    Mozda se usinuo?

    PS. Nema veze sa usima.
    (Nista ali logopedi, 9. septembar 2020 18:32)

    # Link komentara

  4. Klasa? Dajte bre ne zamajavajte više, došao da se opravda jer je znao šta mu sledi, pa čak je i to uradio na nadmen način ,,ja sam broj 1 a ona ne mora u bolnicu"...to mu dodje isto kao da je rekao ,,znate vi ko sam ja"..ali to prolazi samo ovde kod nas, mada ovde i da ubije nekoga bilo bi pa šta, on je Novak.
     (eto, 9. septembar 2020 17:41)

    # Link komentara

  5. folirant.
     (Si, 9. septembar 2020 16:32)

    # Link komentara

  6. Poenta je da je Novak I dosao na konferenciju za novinare diskurs bi bio isti, trazili bi dlaku u jajetu, tipa jeste se izvinio ali to I nije bilo izvinjenje, itd.
    (Mazda, 9. septembar 2020 16:28)

    # Link komentara

  7. Igra je od prvog do poslednjeg poena u gemu. Federer je tokom igre pogodio decaka. Novak je posle igre pogodio sudiju. Pa zasto bi merili vreme izmedju dva servisa ako se to ne racuna u igru?
    (Gogi, 9. septembar 2020 13:45)

    U tenisu se sve meri. I koliko traje zagrevanje i kolike su pauze nakon prvog gema, nakon neparnih gemova, između setova, pauze usled ukazivanja medicinske pomoći ili odlaska u WC, 25 sekundi za servis. Ništa od pobrojanog nije igra, ali je deo meča. Igra su samo poeni, koji počinju servisom i završavaju se osvojenim poenom ili ponovnim odigravanjem istog. Kad je Federer vratio lopticu i pogodio klinca, to se nije desilo tokom igre, već u pauzi između 2 poena. Zar bi iko tokom igre poslao lopticu skupljaču loptica?
    Neko je pitao šta bi se desilo da tokom igre igrač stvarno povredi sudiju. Ništa. To se smatra delom igre i ne podleže nikakvim sankcijama...
    (Milan_PT, 9. septembar 2020 16:27)

    # Link komentara

  8. Djokovićeva klasa? On ima klasu? Njegova je nula!
     (ekme, 9. septembar 2020 16:08)

    # Link komentara

  9. @Korekcija
    Netacno. Tokom poena bi bilo da je poen bio u toku. Svaki poen pocinje servisom, tu je servis zavrsio u autu i tu je kraj. Igraci zauzimaju pozicije i onaj koji servirs ima 25 sekundi da ponovo servira. Dakle, udarac izmedju prvog i drugog servisa i posle gema ili zavrsenog seta, nebitno je jer taj udarac nije u toku poena....
    (Vetar u ledja.., 9. septembar 2020 16:06)

    # Link komentara

  10. Svaka cast za tekst zaista. To je to, kratko i jasno.
    (Igor, 9. septembar 2020 15:53)

    # Link komentara

  11. Hiljer. Zapamtići to prezime. Planina i godina. Sve je to veliko. Bravo gospodine.
    (Groče, 9. septembar 2020 15:47)

    # Link komentara

  12. dtb-pro
    Ok, znao si, ili nisi kao i vecina, sto se mucila da vidi gde je udaren. Zanima me da objasnis onih 25 sekundi, koji igraci imaju izmedju poena. Znamo svi da to mora da se postuje ili dobiju opomenu. Znamo za pravilo izmedju dva servisa i koliko mora da prodje. Ako prekorace moze se desiti da im oduzmu poen. Kako onda, ako znamo sve to, period izmedju dva servisa nije deo igre, tog gema, vec neka pauza i prekid? Prekid je kada se igra prekine zbog neke situacije, dok cekaju celendz, recimo ili nesto drugo. Ako nema nista od toga, sudija nije objavio nikakav prekid, kako i na koji nacin i zasto mi to klasifikujemo kao prekid? Opet ono pravilo o 25 sekundi uzmi u obzir, a svi teniseri to moraju da postuju, osim ako je glavni sudija zbog necega prekinuo. Na snimku vidimo da nije, znamo svi da nije, znamo svi da je sve ok, ali moramo da izmisljamo. Takav nam kod valjda, neko nam to ostavio u nasledje ili su krive ove godine, nemastina, pa ljudi poceli da izmisljaju stvari.
    (Ahaha, 9. septembar 2020 15:36)

    # Link komentara

  13. Novak je oštećen utoliko što je gospođa pala kao da je udario reketom
    u grlo.Posle male "drame" videlo se da joj nije ništa.Na sledeći us
    open ne bih došao iz principa.Za ostale bih razmislio.Novak će morati
    da dođe,zbog sponzorskih ugovora,ne brinite.To je taj "profesionalizam".
    (a, 9. septembar 2020 15:23)

    # Link komentara

  14. @Ahaha
    Nije kiks, greška je namjerna, zna se u koju "glavu" ga je pogodio, ali nisam to mogao napisati. Trebao sam ipak staviti navodnike, do mene je. ?
     (dtb_pro, 9. septembar 2020 14:58)

    # Link komentara

  15. Šta bi bilo da neki igrač namerno pogodi sudiju u toku poena i taj sudija doživi ozbiljnu povredu???
     (ljubomilko, 9. septembar 2020 14:33)

    # Link komentara

  16. dtb-pro
    Kakav kiks😂😂😂 Znam ne vidi se dobro na onom snimku gde ga je loptica pogodila, cuje se samo smeh, a kasnije vidimo kako decak trci i u krupnom planu njegov osmeh. Ipak, loptica ga nije pogodila u glavu. Pogodila ga je na drugo mesto, a u sledecem tekstu mozes procitati gde.
    (Ahaha, 9. septembar 2020 14:06)

    # Link komentara

  17. Igra je od prvog do poslednjeg poena u gemu. Federer je tokom igre pogodio decaka. Novak je posle igre pogodio sudiju. Pa zasto bi merili vreme izmedju dva servisa ako se to ne racuna u igru?
     (Gogi, 9. septembar 2020 13:45)

    # Link komentara

  18. Zar nisu preterali sa kaznom. Postoje i druge kazne u tenisu opomena, oduzimanje poena ili gema, novcana kazna, znate vi vec to dobro. Diskvalifikacija je tendenciozna, sramna i brzopleta, da se spreci Djokovic da osvoji jos jedan GS i priblizi vodecima, to je svima jasno.
    Djokovic je sprecen, pred ocima celog sveta, ordinarnom kradjom da osvoji novi GS trofej i 3 miliona dolara kao i 2000 bodova i jos niz rekorda da ne nabrajam. Zbog izbacivanja loptice bez ikakve lose namere. Jeli cena adekvatna, da li to toliko kosta? Da niste malo preterali i zloupotrebili ovlascenja? Sramota !
    Ovakvim potezom koji sigurno nije u interesu sporta, doveden je u pitanje kredibilitet ATP-a i organizatora US opena kao i sam rang turnira neucestvovanjem najboljih igraca. Vredi li sada, u ovakvim okolnostima, ovaj turnir 2000 ATP bodova ? Djokovic je mogao i da ne ucestvuje na turniru, kao i mnogi drugi, ali je ipak dosao i spasao rejting turnira inace turnir bi, po kvalitetu bio na nivou Masters 500. Lepo ste mu zahvalili.
    Igraci bi trebali da se organizuju i zahtevaju da se turnir ponisti.
     (Dupla greska, 9. septembar 2020 13:26)

    # Link komentara

  19. Podneo poput gospodina? A nije došao pred novinare nego je odjurio? Zašto je gospodin kažnjen onda?
    (Miki, 9. septembar 2020 12:52)

    Nije "podneo" nego poneo. Konferencija za novinare nije obavezna ako imaš $7500, a to je njemu kao tebi kesica kokica. U vreme kad je zakazana konferencija, Novak očigledno još je bio pod uticajem svega što se desilo i nije bio spreman da se mirno suoči sa provokatorima. Javio se kasnije, kad se smirio.
    (Đoka iz potoka, 9. septembar 2020 13:20)

    # Link komentara

  20. Za mitomane: Rodžer je skupljača lopti pogodio tokom poena, a ne posle gema, kao što je učinio Novak.
    (Korekcija, 09. septembar 2020 12:57)

    Nikakva mitomanija. Federerov prvi servis je bio aut. Loptica nakon toga je mrtva. Igra je zaustavljena. Skupljači loptica kupe tu lopticu. Igrač kao izraz dobre volje može lopticu da doda ili dobaci kao znak dobre volje. Federer je mrtvu lopticu još u vazduhu opalio bekendom u pravcu skupljača na suprotnoj strani mreže (taj ne skuplja tu lopticu). To nije bio ni prvi ni poslednji put da to uradi. Imaš dosta snimaka gdje to uradi pa skupljači uhvate lopticu u letu. I svi se dive jer su uhvatili solidno brzu i napucanu lopticu. Ovaj dječak nije to očekivao i dobio je lopticu u glavu. Dakle, završen prvi servis, mrtva loptica, Federer je bez ikakve potrebe raspaljuje djetetu u glavu. I još se smije i dobacuje kako mali mira biti spreman na to.
    U pravu si. To nije isto. To je cinično i još gore jer se i čitav stadion smijeh duhovitosti svoga miljenika. Federera niko ne bi smio diskvalifikovati i to je jednostavno tako.
    A na sve to opaska da je Novak kriv 100% i da nije smio ono uraditi i da je zasluženo diskvalifikovan. Da ne pomisliš kako ga branim.
     (dtb_pro, 9. septembar 2020 13:09)

    # Link komentara

  21. Za mitomane: Rodžer je skupljača lopti pogodio tokom poena, a ne posle gema, kao što je učinio Novak.
     (Korekcija, 9. septembar 2020 12:57)

    # Link komentara

  22. Da li može neko da mi objasni otkuda Srbima taj trip da ih neko ne voli zato što su Srbi?
    (a, 09. septembar 2020 12:13)

    Pa ukljuci mozak. Potrudi se sam malo.
    Kao sto su Rusi zapadnom visedecenijskom hladnoratovskom propagandom omrazeni na zapadu za sva vremena (kolateralna steta u manjoj meri su i cela ist. Evropa, pa i mi Balkanci), tako su na slican nacin i Srbi sistematski demonizovani 90-ih kao jedini iskljucivi krivci, jedini zlocinci, jedini losi "momci", jer zapadna, posebno americka javnost (pa i politika) voli da stvari posmatra crno- belo, (bad gay, good gay) pa im se i istina tako uprosceno servira. Njima je prekomplikovano da ulaze u detalje, gubi se onda pozija za jasan stav, ovako ih je lakse manipulisati. I svi to znaju, vrapci na grani to znaju, ceo inteligentan svet to zna, ali vecina je prosecne ili ispodprisecne pameti.

    Nadjite na netu skoro deklasifikovani dokument CIE iz 80-ih, o scenariju rusenja SFR Jugoslavije na sto vise malih drzava, koje bi bile lake za politicku, vojnu i ekonomsku kontrolu. Nista neobicno, velika sila sledi svoju logiku. Snimljen je cak taj dokument u jednom slovenackom dokunentarcu o jugoslovenskom svemirskom programu 60-ih. Mali primer.
    Jasnije?
     (pusa, 9. septembar 2020 12:52)

    # Link komentara

  23. Podneo poput gospodina? A nije došao pred novinare nego je odjurio? Zašto je gospodin kažnjen onda?
     (Miki, 9. septembar 2020 12:52)

    # Link komentara

  24. a
    Trip da nas mrze zato sto smo Srbi je cista manipulacija ljudima. Ovi ovde sto to pisu su placeni da pisu takve komentare. Vidis ove sto pominju Federera, vecinom su placeni. Drugo je posledica nemastine, pa da kazem i gluposti. Ovi naslovi sada, posto sudiju vise ne mogu da terorisu, su placeni od strane Srdjana. Sada je poceo da terorise Federera, za nesto sto se desilo pre 14 godina, a u toku je poen, servis je deo igre. Nasi ljudi, predstave sami sebe kao idiote, posle onih malicioznih poruka sudiji, ali... Tu je bitno to ali. Oni okrive svet da ih mrzi, da je taj isti svet kriv sto su oni to tako pisali. Sto bi se reklo, ja tebe odalamim, ali si ti sam kriv sto si naleteo na moju pesnicu. Sve ovo sto se pise danima, nije nista neuobicajeno, cak je i normalno za nasu zemlju. Srdjan redovno srozava Novakov ugled, ali umesto da sagleda svoje postupke on krivi Federera za to. Federer se ne oglasava na te prozivke i uvrede, vec mudro cuti i pusta ih da se udave. Novaka novinari, kasnije terorisu zbog Srdjanovih ispada i mora da se pravda. Novinar ovog teksta je dobio kintu da napise ovaj tekst, posle 3 dana od incidenta. U sutini, odgovor na tvoje pitanje sbodi se na, Srdjan je ubedio ljude da mrze Novaka zato sto je Srbin. Neki su se dozvali pameti, usled nekih dogadjaja, pa sada jasno vide svoju zabludu.
    (Pa...., 9. septembar 2020 12:49)

    # Link komentara

  25. Naravno da je klasa i to viša klasa u odnosu na ostale... Ali bas zbog srpskog inata, treba da ucestvuje na svim sledecim americkim turnirima, brzinom munje da pocisti svakog takmicara i da nestane odmah iz amerike i da im samo kaze na koji racun da pošalju pare...
     (икодије, 9. septembar 2020 12:47)

    # Link komentara

  26. Da li može neko da mi objasni otkuda Srbima taj trip da ih neko ne voli zato što su Srbi?
    (a, 09. septembar 2020 12:13)

    Tako je lakše. Uvek je onda drugi kriv za tvoje neuspehe. Time lako pravdaš svoju nesposobnost. Sposobnom i uspešnom Srbinu to ne pada na pamet.
     (Goran, 9. septembar 2020 12:45)

    # Link komentara

  27. Uvek bio veliki gospodin i GOAT!!!
     (Vlada, 9. septembar 2020 12:35)

    # Link komentara

  28. Za mene je ovo još jedan plus za Novaka za GOAT trku. On je jedini iz ove velike trojike kojem se ovo desilo. Ovo je nekako ispalo šmekerski. Svi su osuđivali ovaj turnir zbog neigranje velikih imena, čak unapred govorili da se turnir čak neće ni "računati" ako ga Novak osvoji. Na kraju Novak niti je izbačen od tvrdog protivnika, niti zbog virusa, ne on je samog sebe izbacio. Njemu se to može. Kao Čak Noris je. On može da uđe i izađe na turnir kad god mu se prohte. Čovek je imao preča posla u tom momentu i morao da se vrati u Evropu. Na kraju će veći događaj biti njegova disfallifikacija nego što će biti pobeda nekog igrača na ovom turniru. Ovo mu je sada vetar u leđa.
    (vladimir, 9. septembar 2020 12:33)

    # Link komentara

  29. Dokle, aman!
    (///, 9. septembar 2020 12:32)

    # Link komentara

  30. "Novak je zasluženo izgubio šansu da nastavi sa takmičenjem, ali i zaslužuje da dobije još više navijača zbog svog sportskog duha", navodi Hiljer."
    A ona ATP/GS mafija ga je kaznila sa 17.500$ zbog NESPORTSKOG ponasanja!
    (mikin, 9. septembar 2020 12:30)

    # Link komentara

  31. @
    ...Sudija je svoj posao odlicno uradila. Ja sam stonoteniski sudija i desilo mi se da sam dobio lopticu posred cela. Verujte, boli. Legenda i sto hiljada puta ali kad gresi mora snositi odgovornost.
    (Goran, 9. septembar 2020 11:31)

    Ne ulazim u odluku sudija sa Novakovog meca.
    Zanima me nacin na koji argumentujes svoj stav- kazes sudija si stonog tenisa.
    Ja sam aktivan liga i turnir igrac strong tenisa solidne klase. Svaki dan mi se desi da me udari loptica u nepokriveni deo tela, ruku, glavu. Ti udarci su direktni, upuceni od protivnika sa punom snagom. To nije osjecaj bola vec vise osjecaj vrucine koji traje kratko vreme. Loptica nema masu da bi izazvala pravu bol.
    Sudija sedi pod uglom od 45´i time je udarac prema njemu daleko blazi i to su lopte koje su slucajno odbijene, najcesce rubom reketa. Dakle imaju daleko manje ubrzanje od udarca licem reketa.
    Svakao imas pravo da izneses svoj stav, ali nemoj da izmisljas kako stonoteniska loptica izaziva nekakav znacajan bol. To je jednostavno neistina.
    (Liang Ko Liang, 9. septembar 2020 12:30)

    # Link komentara

  32. Sada, posle svega, mozemo sa sigurnoscu reci, da ce Federer biti jos popularniji, dok ce Novak pretpeti tezak udarac. Ovo insistiranje, da je Federer uradio isto sto i Novak, a nije diskvalifikovan, ide na stetu Novaku. Ljudi nisu slepi, ljudi vide jednu od razlika, a to je, da je kod Federera poen u toku, a kod Novaka je zavrsen gem i ide se na pauzu. Vide osmeh na licu deteta u krupnom planu. Ocigledno se novinar, uz dobru stimulaciju, posle 3 dana setio, da napise neki tekst, cisto reda radi. 99% ljudi, oni koji su igrali ili jos uvek igraju tenis, rekli su apsolutno isto. Tacnije, samo Pilic nije komentarisao situaciju, vec je pricao kako Federera ne bi tako kaznili. Nista od svega ovoga nije dobar marketing za Novaka. Mozda ovde u Srbiji moze pojedine da ubedi da su ove dve situacije iste, ali van granica, tesko. Ti ljudi su se odavno okrenuli svom zivotu i ne razmisljaju vise o tome.
    (Ovaj, 9. septembar 2020 12:29)

    # Link komentara

  33. @Goran
    Preko 100 km/h?!?! Prosecna brzina prvog servisa je negde ispod ili oko 200 km/h a ispade da je onako, iz lakta udarena loptica islampreko 100km/h...Sudija, sudija...
    (Vetar u ledja.., 9. septembar 2020 12:26)

    # Link komentara

  34. Pa nije novinare povredio da se njima izvinjava.
    Izvinio se tamo gde treba, na drustvenim mrezama.
    Proslo je vreme golubova pismonosa.


    @Koju klasu sto nije izasao ispred novinare da se izvine.
    (King Roger, 09. septembar 2020 10:43)
    (21 vek, 9. septembar 2020 12:25)

    # Link komentara

  35. @Goran 100km na sat????🤔
    (Cph, 9. septembar 2020 12:23)

    # Link komentara

  36. Steta jedne kakve takve karijere.
    (Goran, 9. septembar 2020 12:22)

    # Link komentara

  37. Nole je veliki car a sa našim temperamentom on je imao takvu samokontrolu i ponašanje za svako poštovanje,svet se ogrešio o njega ali ubedi će ih on na kraju svojim rezultatima u to sam 100% siguran pa i oni koji ga danas sputavaju/omalovažavaju će ga na kraju tapkati po ramenima!
     (CM82, 9. septembar 2020 12:16)

    # Link komentara

  38. Novakove reakcije nakon greške su stvarno bile gospodske:
    - rekao je da je opravdano diskvalifikovan, te nije ulazio u debatu da li je to bilo preterano. A mogao je da potegne slučaj Serene koja je linijskoj sutkinji, čak u dva navrata, pretila da će joj nabiti lopticu u j..eno grlo, u drugoj prilici sudiju u stolici je nazvala rasistom, lopovom i lažovom, i nijednom nije bila diskvalifikovana. Kad se pre 25 godina Džef Tarango na Vimbldonu posvađao sa sudijom i rekao mu da je “the most corrupt tennis judge” i napustio teren, bio je kažnjen zabranom učešća na 2 GSa, uključujući i naredni Vimbldon. Bilo je tu i drugih prestupa Mekinroa, Samprasa, Federera, Agasija, koji nisu završeni diskvalifikacijom. Novak nije nikog pomenuo. Gospodski.
    - nije rekao nijednu reč protiv preterane reakcije sutkinje. Opet je gospodski prešao preko njene uloge za Oskara.
    - kad je čuo za preterane reakcije njegovih navijača na društvenim mrežama uperene prema sutkinji, odmah je reagovao i zamolio da prestanu sa tim.
    - u svom izvinjenju svima oštećenim njegovim nepromišljenim postupkom nije ni pokušao da navede ništa u svoju korist, jednostavno je prihvatio punu krivicu i rekao da je to dobra lekcija za ubuduće.
    (Milan_PT, 9. septembar 2020 12:15)

    # Link komentara

  39. Velike sportske legende mozes da volis ili ne, ali moras da ih postujes.

    Maradona, Ronaldo, Rodman, Djokovic..

    Ko ce se za 10g sjecati neke njihove gluposti, ispada i sl.
    Ostaje statistika koja se pamti, broj trofeja, nacin na koji jw igrao...

    Idemo Nole...
    Shvati ovo kao obican put ma more. Pukla ti je guma i to je samo mali zastoj ali nastavljas dalje...
    (Silton, 9. septembar 2020 12:13)

    # Link komentara

  40. Da li može neko da mi objasni otkuda Srbima taj trip da ih neko ne voli zato što su Srbi?
    (a, 9. septembar 2020 12:13)

    # Link komentara

  41. Zakljucak je da je zena izbacila Novaka sa turnira...Loptica je nenamjerno udarila u glavu,ona je pala,uhvatila se za vrat,stenjala,gusila se,urlikala...Kada su to culi organizatori,bila je neminovna diskvalifikacija...Da se ponijela posteno i da nije glumila,sve bi bilo drugacije.
     (Matrix, 9. septembar 2020 12:05)

    # Link komentara

  42. Gledam taj snimak i dalje ne vidim da ga je opalio, vidim da se svi smeju, cak i taj decak, vidim da je poen u toku, posto je i servis deo poena. I dalje, koliko god puta da gledam, kod Novaka, vidim da je zavrsen gem i da je 6:5 i da svi idu na pauzu kao inace. Decak je ovde imao 9-10 godina, sto znaci da mladi preduzetnik sada ima 24. Koliko god puta da gledam, vidim da je decak potrcao za lopticom. Vidim da je igra u toku. Ono sto jos vidim, da porodica Djokovic radi savrsen marketing za Federera. Federer mudro cuti i ne odgovara na provokacije. Sta mislite koga ce proglasiti u svetu za veceg gospodina? Pored ovog snimka naravno.
    (Evo, 9. septembar 2020 12:05)

    # Link komentara

  43. (Goran, 9. septembar 2020 11:31)

    Ne branim Novakovo ponašanje ali tvrditi da je ta loptica letela 100 km/h, za to treba da ozbiljno ne poznaješ ni tenis ni fiziku. Ali dobro, koga boli udarac stonoteniske loptice, njemu se verovatno čini da se od ovoga može umreti.
    (Vlada, 9. septembar 2020 12:02)

    # Link komentara

  44. "Ja sam stonoteniski sudija i desilo mi se da sam dobio lopticu posred
    cela. Verujte, boli."

    Verujemo ti, svi ti verujemo xD
    (bolujem ja boluješ ti, 9. septembar 2020 12:02)

    # Link komentara

  45. Možda je malo bzvze. porediti bTeslu i Novaka, međutim... Tesla nije bio naučnik, bio je izuzetno ekscentričan - usredsređen na svoje genijalne izume, bez porodice i dece, maltene i bez prijatelja - ali je ostao upamćen kao jedan od najvećih genija, koji je hodao planetom Zemljom. Za razliku od njega, Đoković, neponovljivi teniser koji je hodao planetom Zemljom, ima i suprugu i decu, veliki je humanitarac, živi život punim plućima, pa može sebi da dozvoli i neke ekscentrične poteze, ponekad. Gazi Đole sve pred sobom, dok te zdravlje i snaga služe!!! (Moguće je da će i Ilon Musk uskoro svoje automobile "Tesla" preimenovati u "Novak").
    (Geijalci, 9. septembar 2020 11:56)

    # Link komentara

  46. Pa mi smo skroz otisli u aut. Prvo su sudiju razvlacili, objavljivali njene privatne slike, maliciozno je vredjali. Pa kada su zamoljeni da to ne rade, izvlace slike iz naftalina i pominju decaka koji se ocigledno onesvestio, izneli su ga na nosilima, a Federer se nije udostojio ni da se izvini i to sve dok traje gem, poen, jer je i servis deo igre. Ovaj novinar se posle 3 dana setio da pohvali Novaka. Ok, ok, Srdjane, uspori malo, znamo da vetar duva sa tvoje strane. Ne pravi sinu medvedju uslugu i ne razvlaci ga po novinama. Dovoljno je sto su navijaci napravili glupost sa sudijom, ne treba mu ovo. Ucinices samo da Federera jos vise vole, a tvog sina jos vise terorisu. Pusti da to sve prodje i ne uplici vise Federera. Dozvoli ljudima da zaborave da se to desilo.
    (Hahahaha, 9. septembar 2020 11:55)

    # Link komentara

  47. Rece jedan amerikanac...
    (Pivot, 9. septembar 2020 11:54)

    # Link komentara

  48. Amerikanci, stidite se...
    maunt5
     (maunt5, 9. septembar 2020 11:50)

    # Link komentara

  49. Sve je dobro objasnio ali razlog da ga publika manje voli zbog govora tela naspram Federerove elegancije i Nadalove srcanosti nisu tacne. Novaka ne vole jer je: Sloven, Srbin i demonter elagantnih i srcanih tenisera.
     (ja da dam zavrsnu rec, 9. septembar 2020 11:46)

    # Link komentara

  50. @Koju klasu sto nije izasao ispred novinare da se izvine.
    (King Roger, 09. septembar 2020 10:43)

    Izvini se kaze ispravno.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (andorp, 9. septembar 2020 11:04)

    Mozda je gospodin mislio da ce napraviti most ili izvesti neku slicnu akrobaciju. Ko zna.
    (Nikola, 9. septembar 2020 11:41)

    # Link komentara

  51. Da, da, mora biti. Jaka mu je klasa.
     (luke, 9. septembar 2020 11:41)

    # Link komentara

  52. Ne znam zašto ga toliko razvlačite po medijima kad se "svi" slažu da je pogrešio i da je kažnjen u skladu sa propisima. Više bi trebali da se pozabavite sudijom koja je odreagovala kao da ju je meteor pogodio a ne plasirana teniska loptica.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (T67, 9. septembar 2020 10:52)

    Pomislio sam, evo.jednog normalnog komentatora a onda zakljucak komentara izbrisa utisak inteligencije. Da li je moguce da postoji covek koji moze opravdati udaranje loptice koja je dostigla brzinu preko 100 kmh u vrat sudije van igre za poen? Pa sta je trebala sudija sa uradi? Da odmahne rukom, nasmeje se grohotom i kaze: "Ma, ok je! Lol!"
    Jeste Djokovic i trenutni broj jedan i odlican teniser ali nema ponasanje na terenu. Od imitiranja (karikiranja) kolega koje samo u Srbiji ima publiku do izliva besa, licnih frustracija doslo je do toga da mu se ovo desilo. Bolje i sad nego u mecu kojim rusi Federerov rekord. To moze biti za godinu ili dve a onda vise nece imati pravo na gresku. Telo ce mu biti 2 godine starije. Sudija je svoj posao odlicno uradila. Ja sam stonoteniski sudija i desilo mi se da sam dobio lopticu posred cela. Verujte, boli. Legenda i sto hiljada puta ali kad gresi mora snositi odgovornost.
    (Goran, 9. septembar 2020 11:31)

    # Link komentara

  53. "Cak i Novaku naklonjeni ljudi Rusedski, Beker, Navratilova kažu da je diskalifikacija ispravna."
    Pa kako more jedan Ruzecki da ga voli ?
    Pa samo da rekne nesta protiv kralja i da pljune na njega. Pa presiso ga upravo po broju sedmica i godina kao broj 1.
    ps. jos nekoliko mjeseci i ode i rodger...
     (Hercegovac, 9. septembar 2020 11:27)

    # Link komentara

  54. E muka mi je vise od ovakvih i slicnih americkih”objasnjenja”jednostavno zapad ne moze da se pomiri sa cinjenicom da ih neko iz male Srbije delje kao vrbov prut
    (nema ovde leba, 9. septembar 2020 11:26)

    # Link komentara

  55. Strogo po pravilima zasluženo je diskvalifikovan. Ali, problem je u detaljima. Federer je udario nenamjerno skupljača lopti na AO - i ništa. Slovenac Bedene prije nekoliko dana, takodje nenamjerno, kamermana - ništa. Serena u finalu US opena degutantno i nekulturno se svadjala sa glavnim sudijom - opet ništa. U pravilima ne piše da je nenamjerno udaranje lopticom po glavi skupljača lopti ili kamermana izmedju poena dozvoljeno. Ili vrijedjanje sudija. To je suština.
    (Mariborcan1970, 9. septembar 2020 11:25)

    # Link komentara

  56. Koga briga za publiku,publika je samo za predstavu,a rekordi se pamte vecno.
    (Red, 9. septembar 2020 11:24)

    # Link komentara

  57. Rdja opali reketom iza ledja loptom dete u glavu i svi se smeju pa i on. Ni reci izvinjenja. E to je "elegancija".
    (Proka, 9. septembar 2020 11:21)

    # Link komentara

  58. Novak je vec shvatio da nece biti miljenik publike tako da boli ga uvo i samo gazi rekorde.
    (Cccccc, 9. septembar 2020 11:20)

    # Link komentara

  59. Bravo
    (plivace opet, 9. septembar 2020 11:09)

    # Link komentara

  60. Ovo je zanimljivo...
    "" On se zove Hit Džejmison, i trenutno je veoma uspješan preduzetnik u Australiji, a situacija sa US Opena stigla je i do njega. "Dječak" je uporedio diskvalifikaciju Novaka i aplauze za Federera, poručivši da čak nije dobio ni izvinjenje poslije svih ovih godina.

    "Federer me je pogodio i rekao moraš da budeš spreman, poslije čega se nasmiješio. Bilo je to teških 14 godina Rodžere, da li je vrijeme za izvinjenje?", napisao je Hit Džejmison.""
    (BLuka, 9. septembar 2020 11:09)

    # Link komentara

  61. istinski napisano.Sto se publike tice Nole je navikao na razne vrste nepostovanja tako da to nije "as".
    (NADA, 9. septembar 2020 11:08)

    # Link komentara

  62. @Koju klasu sto nije izasao ispred novinare da se izvine.
    (King Roger, 09. septembar 2020 10:43)

    Izvini se kaze ispravno.
     (andorp, 9. septembar 2020 11:04)

    # Link komentara

  63. @Ovaj novinar je pravi gospodin, bio i ostao!
    (spaner, 09. septembar 2020 10:56)

    ti kapiras da je tekst placen? svi placaju. velika je lova. marketinske sluzbe federera i nadala su odradile posao na vreme. djokoviceva se bori ali tesko je. navijam za djokovica, naravno ali ne zanosim se pravicnoscu i slicnim stvarima. milioni su u pitanju.
     (andorp, 9. septembar 2020 11:02)

    # Link komentara

  64. svi ga samo pljuju zbog ovoga... sta ovaj lupeta. Nashi u Srbiji ga pljuju sve vise, mogu da zamislim po svetu... "nije dosao na konferenciju'to su reakcije...
    (?!?, 9. septembar 2020 10:59)

    # Link komentara

  65. Ovaj novinar je pravi gospodin, bio i ostao!
    (spaner, 9. septembar 2020 10:56)

    # Link komentara

  66. Odlican tekst. Samo, miljenik nikad nije bio. Niti ce biti. A da ce biti najbolji u istoriji - bice!
    (Dragan, 9. septembar 2020 10:54)

    # Link komentara

  67. Ne znam zašto ga toliko razvlačite po medijima kad se "svi" slažu da je pogrešio i da je kažnjen u skladu sa propisima. Više bi trebali da se pozabavite sudijom koja je odreagovala kao da ju je meteor pogodio a ne plasirana teniska loptica.
     (T67, 9. septembar 2020 10:52)

    # Link komentara

  68. Svetska javnost nije podeljena. Cak i Novaku naklonjeni ljudi Rusedski, Beker, Navratilova kažu da je diskalifikacija ispravna. Pa i ovaj novinar kaže da je zasluženo kažnjen ali da je to dobro podneo, gospodski. Ne razumem cemu ovakvi naslovi.
     (Bg, 9. septembar 2020 10:50)

    # Link komentara

  69. Video snimak iz novog ugla, pa ona zena stvarno odglumila za medalju. Koji su oni urlici kao da joj neko spucao par metaka u nju, kakva gluma :D Holivudski odglumila :)
    (Dragan Borca, 9. septembar 2020 10:49)

    # Link komentara

  70. "Potera je nešto teža..."
    Uvek se nešto ispreči!!!
    (BLuka, 9. septembar 2020 10:46)

    # Link komentara

  71. Djokovic je bio u fazonu ,lud se svadja ,pametan cuti , i mzd i bolje da je tako inace bi bilo jos vece bure medju americkim hejterima!!
     (andre, 9. septembar 2020 10:45)

    # Link komentara