- Komentari -
  1. Aman ljudi, pred rafom I noletom je Jos 5 godina igre sa usponima I padovima Koji su neminovni, trka za goat titulu ce Jos da traje I Jos cemo gledati njihovih duela I mislim da ce obadvojica preci federera.
    (Vlade, 13. septembar 2019 14:46)

    # Link komentara

  2. RAFA je oduvijek br.1 samo su ga povrede omele, kada je zdrav niko mu nije ni do koljena. RAFA = G.O.A.T.
    (Muamer, 10. septembar 2019 20:25)

    # Link komentara

  3. Najbolje da ovi ovde stručnjaci od analiticara odu direktno kod Noleta i kazu mu kako i sta da radi sledeće godine, inace nema leba... Penzija!
    (neverovali, 10. septembar 2019 11:20)

    # Link komentara

  4. Realno, Novak ima vise sansi da pretekne Federera po broju sedmica na broju 1 nego po broju GS. Zato je vazno, ukoliko moze, da smanji razliku u odnosu na Nadala do kraja godine i da pokusa nakon americke turneje (IV i Majami) da se vrati na broj 1, te da momacki zapne iducu godinu. Uz eventualna 2 GS ostvario bi jedan svoj cilj i bio bi ispred Federera na toj listi. Sto se tice GS, Nadal ima najvece sanse da dodje do broja 21.
    (Slobodan, 09. septembar 2019 17:50)

    Pa i budali je jasno da Novak vise nema tjelo da u kontinuitetu biljezi vrhunske rezultate. Pa nije dzaba ove godine onako lako izduvao u Indijan Velsu i Majamiju. Zna on da je tamo daleko dogurao da bi ga to kostalo u nastavku sezone. Samo 3 osvojene titule idu u prilog ovoj moj tvrdnji. Sramota po njega da nakon onog unistvanja Nadala u Melburnu, taj isti Nadal osvoji brzi US Open. Znas kad bi Nadal dozvolio tako nesto na sljaci, nikad, nikad. Novak je uzimajuci kakvu konkurenciju sad trenutno ima, prosto morao ove godine uzeti 3 Slema. Kad to nije uspio ove godine, onda znas da od njega nema nista u buducnosti. Ako u naredne 2-3 godine osvoji jos 2-3 GS puna kapa. Nazalost previse previse je sansi Novak propustio tokom svoje karijere, on dosad prosto morao imati najmanje 20 GS. Najvise sansi je prokockao u Parizu i Njujorku gdje iz 20 polufinala i 12 finala ima "jadne" 4 titule. GOAT se tako ne postaje.
    (dzeki, 10. septembar 2019 10:16)

    # Link komentara

  5. Samo fokus na GS i Masterse a prvo mesto je onda samo posledica. Pitajte Nadala. Uglavnom, svako je imao uspone i padove, pogotovo u ovoj godini. Novak i Rafa su podelili slemove, neka ponove i sledece godine, puna kapa za obojicu. Poz
    (dzoni, 10. septembar 2019 02:32)

    # Link komentara

  6. Dosta je bilo ostrašćenih rasprava! Hajde da se dogovorimo da od sada dajemo komentare bez strasti. Neka logika i činjenice govore umesto ustalasalih emocija!

    Evo, logika i činjenice kažu da je Novak izgubio bitku za GOATA!

    Uopšte nije teško biti logičan! Mada navijam za Novaka, tog trenutka kad sam isključio ostrašćenost, javila mi se istina - Novak neće biti GOAT!

    A i što bi?! Već je postigao za ponos nacije!
    (visoki inženjer i doktor znanja, 9. septembar 2019 20:05)

    # Link komentara

  7. Čuj, diše mu za vratom....

    Ne diše, nego je već dobro zagrizo!
    (alkos, 9. septembar 2019 19:30)

    # Link komentara

  8. Treba imati motiv, tako je najbolje.
    (sasa jokic, 9. septembar 2019 18:04)

    # Link komentara

  9. Realno, Novak ima vise sansi da pretekne Federera po broju sedmica na broju 1 nego po broju GS. Zato je vazno, ukoliko moze, da smanji razliku u odnosu na Nadala do kraja godine i da pokusa nakon americke turneje (IV i Majami) da se vrati na broj 1, te da momacki zapne iducu godinu. Uz eventualna 2 GS ostvario bi jedan svoj cilj i bio bi ispred Federera na toj listi. Sto se tice GS, Nadal ima najvece sanse da dodje do broja 21.
    (Slobodan, 9. septembar 2019 17:50)

    # Link komentara

  10. Meni neki glas u glavi kaze da ce do kraja godine Novak objaviti da se povlaci iz tenisa, povreda, zasicenje, zelja da bude sa porodicom.
    (Rade grobar, 9. septembar 2019 17:05)

    # Link komentara

  11. E moj Nole! Volimo te. Dobar si dečko, čovek. Ali ipak si u suštini ostao Nolo. Da si Novak, bio bi ozbiljniji i na kraju karijere GOAT. Bar privremeno. Ovako će to biti Rodžer ili Rafa. A onda, u bliskoj budućnosti, neki novi klinac.
    (Dragoljub, 9. septembar 2019 16:45)

    # Link komentara

  12. Da se Djokovic nije povrijedio i da je igrao u finalu,desilo bi se isto ono sto se desilo u Auatraliji,jednostavno Nadal ne moze protiv najboljeg Novaka na betonu...Ali eto,maksimalno koriste Federer i Nadal situaciju kada Novak ispadne sa turnira.
    (Sinki, 9. septembar 2019 16:27)

    # Link komentara

  13. Biće jako teško da Novak zadrži prvo mesto. Nadal već sada ima u ovoj godini skoro 2000 osvojenih poena više. Ali postoji tračak nade, a za to ima više faktora, pre svega u kakvom je stanju rame i povreda. Sigurno će Novak biti prvi do sredine oktobra, a onda sledi pakao. Brani Šangaj, finale Pariza i finale Završnog mastersa. Mislim da kako stoje stvari, realno, praktično je nemoguće odbraniti prvo mesto. Nadal je najavio da će igrati Lejver kup egzibicioni turnir, a onda i ženidbu u oktobru, što ostavlja prostor da će preskočiti Šangaj. Ako tako bude usredsrediće se na Završni masters jedini trofej koji mu nedostaje od tih velikih. U svakom slučaju, svaka čast Đokoviću za sve, preskočiće Konorsa i Lendla po broju nedelja na prvom mestu, a onda ostaje Sampras i Federer. Nadam se da će i njih bar sledeće godine!
    (srle, 9. septembar 2019 16:22)

    # Link komentara

  14. Nadamo se da ovaj Španac neće biti prvi na kraju godine. Samo mi nije jasno, kako neko može da navija za ovog iskompleksiranog Španca.
    (Dejan, 9. septembar 2019 16:19)

    # Link komentara

  15. Manje više to prvo mesto...
    Ljudi mi imamo 5 igrača u prvih 50. na SVETU!!!
    Svaka čast momci...!!!:)
    (sava, 9. septembar 2019 16:10)

    # Link komentara

  16. Djokovic na instagramu cestitao Nadalu, ljudina i gospodin.
    (Jumko, 9. septembar 2019 16:08)

    # Link komentara

  17. Videćemo ga sledeće godine u ovo vreme kada bude branio sve ove silne poene. Ali ne brinite, tu je nova doza...
    (Magic, 09. septembar 2019 13:46)

    Nisi normalan. Ali, ti već znamo...
    (pop, 9. septembar 2019 16:07)

    # Link komentara

  18. nadala ne zanima broj 1.na taj nacin,i danas je lijepo rekao "radim stvari na svoj nacin,slazem raspored na svoj nacin,ako tako mogu do broja 1 odlicno,ako ne opet dobro,imam previse godina da bih trosio energiju jureci br.1 pod svaku cijenu,moj cilj je da budem jak i spreman na turnirima na kojima zelim igrati i koji su mi vazni,imam svoje ciljeve za buducnost,trcanje za renkingom nije jedan od njih" dakle igranje pod svaku cijenu zbog renkinga ga ne zanima,smatra da je to kontraproduktivno u ovim godinama,to mu je bilo sigurno vazno dok nije bio br.1,ili dok je bio mladji,sad mu to nema nekog smisla ..osobno mislim da ga pitaju bi li radije jos 100 tjedana kao prvi ili jos samo jedan RG da bi se samo nasmijao
    (jure, 9. septembar 2019 16:06)

    # Link komentara

  19. Opet Djokovicevom povredom drugi preuzimaju tron, prvo Marej, pa Federer, sad Nadal, nisu ga pobedama pomerili sa trona vec njegovim povredama.
    (Wlada, 09. septembar 2019 13:24)

    A je li? A kada je on preuzimao zbog tudjih povreda, to je onda bilo u redu??? Koje botine, bože me oprosti.
    (laza, 9. septembar 2019 16:06)

    # Link komentara

  20. po stoti put pisem isto i ponavljam ,samo sto ovaj b92 bojkotuje: Ima li licemjernijeg naroda od naroda iz Srbije?!!!
    Sada se takmicite tko vise voli Rafu i kako vi tepate Rodju. SRAMOTA! Nole oprosti im ne znaju sto cine!
    (navijac, 9. septembar 2019 16:04)

    # Link komentara

  21. Novak uzima sva cetiri dogodine,videcete...
    (darko, 9. septembar 2019 15:43)

    # Link komentara

  22. Tako sto je osvojio 4 od 5 GS samarao Federera i Nadala gde god je stigao
    (Urke, 9. septembar 2019 13:58)

    Koliko neistina u tvom komentaru.

    Osvojio je jedan od poslednja tri GS, na jedvite jade pobedio Federera koji je u polufinalu igrao sa Nadalom...Da, poslednji meč sa Nadalom je izgubio (finale Rima kada je dobio "krompir")
    (mile, 9. septembar 2019 15:36)

    # Link komentara

  23. citam i ne verujem....da li ce ili nece zavrsiti godinu na prvom mestu, zavisi od Djokovica, a ne Federera i Nadala

    isto kao sto Nadal ne brani nista do kraja godine, tako Djokovic posle Australije pa sve do RG ne brani skoro nista....

    (jedan od mnogih, 09. septembar 2019 15:02)

    Kakve veze ima sta Djok brani posle Australije ako pricamo ko zavrsava godinu na prvom mestu?
    (Larry, 9. septembar 2019 15:19)

    # Link komentara

  24. King Rafa da uzme Pariz, Sangaj, i AO u januaru i Kralj se vraca na presto.
    (Bodibond, 9. septembar 2019 15:18)

    # Link komentara

  25. Jordan,Pele, RAFA NADAL.... nastavi niz
    (muamer, 9. septembar 2019 15:06)

    # Link komentara

  26. Nadal ce uskoro,zasluzeno,preuzeti prvo mesto,najkonstantniji je cele godine.Novak placa ceh svom opustanju nakon osvajanja AO i 40-odnevnoj pauzi nakon prvog turnira u sezoni,sto je krajnje neozbijlno.Nakon te pauze nije uspeo da se vrati na nivo tenisa na AO.
    (dzigi, 9. septembar 2019 15:06)

    # Link komentara

  27. Ubrzo novi broj 1 ako Bog da, i da tu ostane naredne 2 godine
    (muamer, 9. septembar 2019 15:02)

    # Link komentara

  28. citam i ne verujem....da li ce ili nece zavrsiti godinu na prvom mestu, zavisi od Djokovica, a ne Federera i Nadala

    isto kao sto Nadal ne brani nista do kraja godine, tako Djokovic posle Australije pa sve do RG ne brani skoro nista....

    Djokovic ce na kraju karijere biti igrac sa najvise nedelja na prvom mestu ATP liste i to je to...mozda bude imao i najvise GS, a drugi iza njega nece biti Federer, vec Nadal

    Djokovic, po meni, treba ili da se manje slika sa zenom okolo po svetu ili da zavrsi karijeru ranije pa nek uziva kako draga kaze...ne moze i privatan zivot i karijera uporedo iz prostog razloga jer je tenis individualni sport

    za mene je Djokovic vec sada najbolji ikada jer ih je tuko gde je stigo i jedini imao preko 16.000 poena, sve ostalo na stranu
    (jedan od mnogih, 9. septembar 2019 15:02)

    # Link komentara

  29. Ovo ce biti "kradja" 1. mesta kao 2016. god. Tada je bas na kraju sezone Endi uzeo br.1 od Novaka, koji ga je drzao cele godine.
    (Robert, 9. septembar 2019 14:59)

    # Link komentara

  30. (Gedza) Jesi baš pravi gedža.
    (zvezdoprc, 9. septembar 2019 14:57)

    # Link komentara

  31. Биће право чудо ако Новак заврши годину као #1 , да Надал брани макар неке поене па и да има где да изгуби, али овако Надал где год да се појави до краја године само ће зарадити поене. Не верујем да ће Рафа играти и Шангај и Париз, мислим да ће прескочити један од та два да би био одморнији за Завршни Турнир.
    (Трооки Гавран, 9. septembar 2019 14:56)

    # Link komentara

  32. (Nikola) O čemu čoveče pričaš, zanemario si činjenicu da Nadal do kraja sezone ne brani ništa pošto nije igrao prošle godine posle US OPENA. Đoković brani 3600 bodova do kraja sezone, pa čak i ako bi osvojio tih 3600 bodova, Nadal bi preuzeo prvo mesto sa dva finala na mastersima ili jednim osvojenim mastersom. Znači, Đoković ostaje prvi samo ako Nadal odustane od drugog dela sezone.
    (zvezdoprc, 9. septembar 2019 14:56)

    # Link komentara

  33. Veliki Nole, još veći Rafa, najveći Rodžer.
    (Pedja, 9. septembar 2019 14:53)

    # Link komentara

  34. Nadao sam se da će Nole u dve kategorije biti prvi kada završi karijeru: broj nedelja na 1. mestu i pozitivan skor sa ostalom dvojicom. Koliko vidim od toga da prestigne Rodžera po nedeljama kao broj jedan neće biti ništa. O tome da osvoji 20 GS. definitivno nema ništa. To se mi samo zaludjujemo. Dakle sve u svemu skoro ništa, kada je u pitanju polemika ko je GOAT! Šteta. Odlučujuće su bili US Open 2016 i naredni turniri. Marej zapeo kao lud. Postao br. 1, sebe uništio i onemogućio Noletu da prestigne Federerovih 310 nedelja.
    (Petar, 9. septembar 2019 14:51)

    # Link komentara

  35. (Larry, 09. septembar 2019 14:45)

    Secam se ali ti ponavljam, Vimbldon 3-2, Australija 3-0
    (Wlada, 9. septembar 2019 14:48)

    # Link komentara

  36. Moje misljenje je da ce ovaj usopen Rafi biti veliki zalet za naredne 3,4 godine i da ce uzeti minimalno jos 3 GSa tako da ce sigurno uzeti titulu GOATa po tom kriteriju.
    Po kriteriju publike to ce vjecno biti Roger,tako da i kad zavrse karijere ovu dvojicu cemo gledati na svakom GSu kao pocasne goste (kao Rod Laver sada) radi ta dva kriterija.
    Ovog treceg se nitko vise nece sjecati.Jedino ako naslijedi mikrofon eurosporta od velikog Mc Enroea
    (Tomislav, 9. septembar 2019 14:46)

    # Link komentara

  37. A kako je Novak uzeo prvo mesto prosle godine?
    (Larry, 09. septembar 2019 13:42)

    Tako bote sto je osvojio Vimbldon, Us Open i Australiju, pebedio Nadala na Vimbldonu, pobedio Nadala u Australiji, pobedio Del Potra na Us Openu, pobedio Federera na Vimbldonu... dok drugi njegovim povredama dolaze na prvo mesto.
    (Wlada, 09. septembar 2019 13:49)

    Nisam bot, navijam za Djok. Nadal je prosle god predao US Open i nije igrao do kraja. Ako se ne secas ima internet pa pogledaj
    (Larry, 9. septembar 2019 14:45)

    # Link komentara

  38. A kako je Novak uzeo prvo mesto prosle godine?
    (Larry, 09. septembar 2019 13:42)

    Tako sto je osvojio 4 od 5 GS samarao Federera i Nadala gde god je stigao
    (Urke, 09. septembar 2019 13:58)

    Govorim o 2018 a ne 2019. Nadal je predao US open u polufinalu i nije odigrao nijedan turnir nakon toga.
    (Larry, 9. septembar 2019 14:44)

    # Link komentara

  39. A kako je Novak uzeo prvo mesto prosle godine?
    (Larry, 09. septembar 2019 13:42)


    Tako sto je osvojio:

    Vimbldon (izbacio Nadala)
    Us Open (izbacio Del Potra)
    Sinsinati (izbacio Federera)
    Sangaj (izbacio Federera)
    Australija (izbacio Nadala)

    Koliko puta i na kom turniru je Nadal izbacio Djokovica, i na osnovu cega je zasluzio da se vrati na prvo mesto???
    (Gedza, 09. septembar 2019 14:06)

    Na osnovu toga sto mu je sezona konstantnija od Djokoviceve. Da se razumemo, veliki sam Djok navijac, ali budimo realni. Nije sezona samo GS. Pogledaj masterse. Djok se previse fokusirao na GS (i jesu najvazniji) tako da je zaboravio na Masters turnire. Prva polusezona gde je mogao da prikupi dodatnih 2000-3000 poena nije uradio nista znacajno osim Madrida.
    (Larry, 9. septembar 2019 14:42)

    # Link komentara

  40. Ako osvoji sve turnire do kraja koje bude igrao i pobedi svaki mec na mastersu ima sansi da ostane prvi. Rafa ovaj deo sezone obicno odigra lose, a ni dvoranski uslovi mu bas ne prijaju. Kako god, Novak postaje uskoro treci svih vremena po broju nedelja provedenih na prvom mestu, sto je nestvaran uspeh. Iskreno divljenje i naklon do poda za to.
    ("koju posluku porati", 9. septembar 2019 14:41)

    # Link komentara

  41. To je sport.....kao sto se jednom vratio moze se vratiti opet.....ali mora da bude spreman ne za dva turnira godisnje ili tri nego za 10, kao sto je bio nekad.....naravno nije isto nekad I sad, pre svega u Novakovoj glavi, jer je ranije isao ka svom snu- tronu i osvajanju GS, a onda ga je obasjala Svetlost Univerzuma, od tog bljeska jos uvek mu se muti vid I ne vidi put koji je izgubio....da mnogo toga nije isto nekad I sad , ali to je uslov ….da bi bio opet konkurentan za Najveceg mora da bude takav kakav je bio nekad, onda kada je isao ka tronu. Surovo ali to je to. Put jednog Mareja je jos suroviji…..to je sport I tako je pravicno...ili si Bos il' si Hadzija.
    (miodrag, 9. septembar 2019 14:41)

    # Link komentara

  42. Gomila komentara sa racunicama ako ovo - onda ono... Racunica je vrlo jasna, jedino je sigurno da je Nole jos 4 nedelje 1. i tako prelazi na 3 mesto vecne liste. Nakon toga 99% Nadal preuzima prvo mesto i ostaje tu minimum do zavrsetka Australien Opena. Tak nakon toga, ukoliko se Nole vrati oporavljen i opet u punom fokusu, moze da skupi relativno veliko broj poena na prolece jer ove godine nije puno osvojio i ne brani mnogo poena.
    Jedina mogucnost da se ovo ne desi je da Rafa odustane od ostatka sezone (kao prosle godine) ali posto nije povredjen, bio bi naivan da ne preuzme 1. mesto.
    Za Noleta je svakako najbolje da dobro zaleci povredu (o kojoj jos niko ne zna koliko je ozbiljna) i vrati se tek kada bude potpuno fit.
    (igop, 9. septembar 2019 14:33)

    # Link komentara

  43. Ljudi, lepo je hvaliti Nadala, to on zasluzuje posto je gospodin covek in GOAT, ali ne treba sad kritikovati Novaka, ko sto puno ljudi rade. Novak je nas i treba ga postovati i ceniti.
    (Petar, 9. septembar 2019 14:31)

    # Link komentara

  44. Novak mora sve da osvoji do kraja godine. Al ni tada ne bi značiloooo ništa jer Nadalu recimo dovoljno da dođe do polufinala Pariz i Šangaja odnosno mastersa Kup. Opet bi Rafa bio prvi na kraju godine.
    (Poštovalac igre, 9. septembar 2019 14:26)

    # Link komentara

  45. Dobro, bar će stići Lendla ili prestići za 3. mesto u istoriji...
    (Lax, 9. septembar 2019 14:24)

    # Link komentara

  46. Ne mu dihat za ovratnik!
    (Lacni Franz, 9. septembar 2019 14:18)

    # Link komentara

  47. Ovo je bila odlicna sezona i za Novaka i za Rafu. Uzeli po dva GS, igrali još neka polufinala i finala. Sve u svemu, nemam skoro nikakvih zamerki 🎾🎾
    (kimiko, 9. septembar 2019 14:17)

    # Link komentara

  48. Bit ce doprvak...do prva dva!!!
    (Tomislav, 9. septembar 2019 14:15)

    # Link komentara

  49. Za Noleta je u igri 4000 bodova do kraja, dok je za Rafu 3500 prema turnirima za koje su se prijavili. Rafa se mozda naknadno prikavi za Tokio 500, pa i za njega bude dostupno 4000.
    Za Bazel i Bec se jos uvek nisu prijavili, a to su takodje 500 turniri.
    Ako bi Nole osvojio svih 4000 za koje se prijavio, Rafa bi u porazima u finalima osvojio 2200, sto je 1800 razlike. Nole brani 2600 a prednost mu je 640, odnosno mora da osvoji vise 1960. Fali mu 160 pa da sve zavisi od njega. Ili da Rafa kiksne i ne udje u neko finale ili da Nole igra i Bazel i imao bi pravo da izgubi finale Bazela ili finale Tokia a da sve ostalo osvoji i tada ne bi zavisio od Rafinih rezultata. Zvuci nemoguce, ali jos nije gotovo.
    (Nikola, 9. septembar 2019 14:12)

    # Link komentara

  50. A kako je Novak uzeo prvo mesto prosle godine?
    (Larry, 09. septembar 2019 13:42)


    Tako sto je osvojio:

    Vimbldon (izbacio Nadala)
    Us Open (izbacio Del Potra)
    Sinsinati (izbacio Federera)
    Sangaj (izbacio Federera)
    Australija (izbacio Nadala)

    Koliko puta i na kom turniru je Nadal izbacio Djokovica, i na osnovu cega je zasluzio da se vrati na prvo mesto???
    (Gedza, 9. septembar 2019 14:06)

    # Link komentara

  51. Gde su sad stručnjaci od pre dve nedelje koji su govorili da je Race lista nebitna i da na ATP listi Nolo ispred Nadala više od 3000 bodova? Istopi se prednost za 2 nedelje!
    (esi mi nola?, 9. septembar 2019 14:01)

    # Link komentara

  52. Nikad ne potcenjujte Đokovićevu sposobnost da se vrati na sam vrh i da u sportskom smislu "vrati iz mrtvih". Iako mu sada Rafa i Federer "beže" za 3 i 4 GS, borba za GOAT bi mogla da bude zanimljiva još 2-3 godine.
    (Miloš_NS, 9. septembar 2019 14:00)

    # Link komentara

  53. A kako je Novak uzeo prvo mesto prosle godine?
    (Larry, 9. septembar 2019 13:42)
    Dva GS 2 Masters turnira. Federer nije bio povređen ni u finalu Cincinatia ni na GS na kojima je ranije ispao
    (vox net, 9. septembar 2019 13:59)

    # Link komentara

  54. Rafa ce prestici Federera a mislim da je Djokovic propustio svoju sansu 2016 kada je bio nepobediv.Onds se desila povreda koja i nije toliko upitna kao saradnja sa Pepeom Imazom ptpustanje strucnoh staba sa Bekerom i Vajdom pa kratka saradnja sa Agasijem i Stefanekom operacija i onda ponovni povratak Vajde koji je nakratko uspeo da mu vrati fokus na tenis.Onda opet dovodjenje Ivanisevica za trenera,dug odmor pa ooet pripreme kod Imaza za Americku turneju odlazak Grica...mozemo da zalimo za tim sto nije prestigao Fedexa ali to je balkanski mentalitet brzo se zadovoljavamo uspehom i nismo fokusirani kao Latini i Germani.
    (Aleksandar, 9. septembar 2019 13:58)

    # Link komentara

  55. A kako je Novak uzeo prvo mesto prosle godine?
    (Larry, 09. septembar 2019 13:42)

    Tako sto je osvojio 4 od 5 GS samarao Federera i Nadala gde god je stigao
    (Urke, 9. septembar 2019 13:58)

    # Link komentara

  56. Obrni okreni i dalje od Nola sve zavisi.Ako i ne bude prvi na kraju godine,Rafa mu ne može pobeći nekom velikom razlikom.Što bi rekao mudri Matija
    ćeraće se još.
    (Nole se pita, 9. septembar 2019 13:58)

    # Link komentara

  57. Posle US Opena ATP lista nema neki značaj, a pošto je kraj sezone sve bliži, ATP Race ima veći značaj. Na ovoj listi Novak ima 2000 bodova manje (dobro, 1960, što je isto), pa ne znam kako bi Novak mogao da godinu završi na prvom mestu. Naši novinari nikad ne pominju Racu, što je neshvatljivo. Novak na ATP listi još drži prvo mesto zahvaljujući bodovima iz Melburna, a oni su praktično već izbrisani.
    (Nadal je već izbio na prvo mesto, 9. septembar 2019 13:54)

    # Link komentara

  58. Do sinoc nismo znali koliko ce jos Federer igrati,ali posto je Nadal prisao na jednu titulu,znajuci njegove komplekse,znaci Rodja igra jos najamnje 3-4 godine!
    (Maki, 9. septembar 2019 13:51)

    # Link komentara

  59. Šanse da završi Nole na prvom mestu su jako male jer ako gledamo ATP trku Nadal je prvi sa skoro 2000 bodova prednosti u odnosu na Noleta, a jedina nada da se Nole još uvek zadrži na prvom mestu jeste da Nole osvoji preostale turnire koji već brani bodove, a da Nadal bude povredjen tako da sve u svemu Nole je postigao mnogo toga samo što mu fali Olimpijsko zlato koji još nije osvojio.
    (miodrag, 9. septembar 2019 13:50)

    # Link komentara

  60. A kako je Novak uzeo prvo mesto prosle godine?
    (Larry, 09. septembar 2019 13:42)

    Tako bote sto je osvojio Vimbldon, Us Open i Australiju, pebedio Nadala na Vimbldonu, pobedio Nadala u Australiji, pobedio Del Potra na Us Openu, pobedio Federera na Vimbldonu... dok drugi njegovim povredama dolaze na prvo mesto.
    (Wlada, 9. septembar 2019 13:49)

    # Link komentara

  61. Nadal samo da stigne do polufinala i da na mastersu kupu isto dogura daleko stvarno bi bila praktično rešena. Novak bi mora sve da osvoji do kraja sezone pa čak tad ne postoji šanse koje bi omogućila španca da ne zasedne na tron.
    (Postovalac igre, 9. septembar 2019 13:49)

    # Link komentara

  62. Broj nedelja na prvom mestu, broj masters, ucesca u finalima, polufinala, broj patka sve je to nevazno! Bitni su samo GS turniri to jest broj titula!!!
    (Mile, 9. septembar 2019 13:48)

    # Link komentara

  63. Šteta. Kako povreda u nevreme (a da li postoji pravo vreme za povredu) može da poremeti sve planove.
    Novak na Race listi zaostaje za Nadalom 1960 poena. Interesantno je da Nadal još uvek nije prijavio nijedno učešće na dalekoistočnoj turneji, već samo Pariz Masters i ATP Finals. Novak je još davno prijavio učešće i na turnirima u Tokiju i Šangaju, ali je to sad pod znakom pitanja. Da bi Novak uspeo da bude No1 na kraju godine potrebno je:
    1) Da Nadal stvarno ne ode na Daleki istok.
    2) Da se Novak u potpunosti oporavi i da pobedi u Tokiju i Šangaju (500+1000 poena).
    3) Da u Parizu i ATP Finalsu osvoji više od 460 poena nego što će Nadal osvojiti. Najbolje bi bilo da osvoji ATP Finals bez poraza (minimalno 500 poena više od Nadala, čak ako i Rafa dođe do finala).

    Da bi nakon Pariza, a pre ATP Finalsa, Novak zadržao prvo mesto na ATP listi, potrebno je da dotad osvoji više od pomenutih 1960 poena, a to je moguće ako Rafa ne igra Daleki istok, Novak pobedi na oba turnira tamo plus da pobedi i u Parizu, a da Rafa u Parizu ne dođe do finala.

    Uf...
    (Milan_PT, 9. septembar 2019 13:47)

    # Link komentara

  64. Videćemo ga sledeće godine u ovo vreme kada bude branio sve ove silne poene. Ali ne brinite, tu je nova doza...
    (Magic, 9. septembar 2019 13:46)

    # Link komentara

  65. Pa, stručnjaci rekoše da će osvojiti sve, a narod poverovo , pa počo da grakće... kad ono cvrc gevezn!
    (problem u najavi, 9. septembar 2019 13:43)

    # Link komentara

  66. Novak pobedi Nadala i Federera u finalima a Rafa Tima i Medvedeva i ni kriv ni dužan Rafa će završiti sezonu na 1.mestu.Ogrebao se lepo o ovaj US Open.
    (điu,liu i sadriu, 9. septembar 2019 13:43)

    # Link komentara

  67. Opet Djokovicevom povredom drugi preuzimaju tron, prvo Marej, pa Federer, sad Nadal, nisu ga pobedama pomerili sa trona vec njegovim povredama.
    (Wlada, 09. septembar 2019 13:24)

    A kako je Novak uzeo prvo mesto prosle godine?
    (Larry, 9. septembar 2019 13:42)

    # Link komentara

  68. Nadal sad lagano moze da odmara negdje do Pariza, eventualno Sangaja.
    Nakon sinocne titule, koja vrlo lako moze biti i presudna za prvu poziciju, ima sjajne sanse da zavrsi godinu kao prvi.

    Bice vrlo tesko Djokovicu, ali ako i ovu sezonu izvuce kao No.1 zaista bi bilo fenomenalno.
    (Stefan, 9. septembar 2019 13:36)

    # Link komentara

  69. Nole je nažalost mnogo propustio.
    Greške su trener Ivanišević i rastanak sa Fil Gričom. Takođe dug odmor u Hrvatskoj umesto oporavak na planini i zalečenje povrede.
    Bojim se da će večno ostati treći a mogao je biti prvi.
    (KAOXXXL, 9. septembar 2019 13:35)

    # Link komentara

  70. Obici ce ga Rafa vec u Sangaju
    (Ivan, 9. septembar 2019 13:34)

    # Link komentara

  71. Dzaba im sve. Jedna jedini je kralj ove igre. Jednostavno je uzivanje gledati njegove meceve.
    (Minja, 9. septembar 2019 13:33)

    # Link komentara

  72. Novak sigurno prvi do 14. oktobra , tada će imati 272-e nedelje na prvom mestu. Posle toga neka mu je Bog u pomoći. Činjenica je da Novak uvek dobro igra na turnirima koji slede, a Nadal slabo, često neke i preskače...
    (Gazela11, 9. septembar 2019 13:30)

    # Link komentara

  73. A Nole je bio baš blizu rekorda po broju sedmica kao broj jedan. Sad će i to biti teško jer ne igra ozbiljno na Mastersima.
    Ali izgledalo je i pre teško pa Nole nađe put, nadam se i ovoga puta.
    (Bbb, 9. septembar 2019 13:29)

    # Link komentara

  74. Race to London lista, Nadal beži oko 2000 poena Novaku trenutno. Jednostavno, ako na kraju godine želi da ostane prvi Novak mora toliko više osvojiti od Nadala na narednim turnirima. Sledeća dva Mastersa će dati odgovor da li je rame ok ili se Nadal vraća na broj 1 i pre kraja godine.
    (DukiNS, 9. septembar 2019 13:27)

    # Link komentara

  75. Sta da se radi? To je samo sport... ako nista drugo, Novaku je zagarantovano trece mesto sa 272. nedelje provedene na prvom mestu ATP liste. Siguran je jos 4 nedelje, dok se ne zavrse turniri u Pekingu i Tokiju, a posle toga verovatno Nadal seda na prvo mesto i zavrsice godinu kao prvi. Opet se ponavlja kraj 2016. godine. Ne znam, ali ukljucujuci sve parametre i statistike, nasem Novaku kao da je sudjeno da bude treci najveci svih vremena. Da je mogao vise, mogao je, iako ce u nastavku biti tesko, jos nije kasno da osvoji jos koji Grend slem. Zasluzuje da ih ima kao Federer. Zelim ti Novace da se opet vratis nego ikad i osvojis narednih 4 od 5 grend slemova, pa da svi troje imate po 20. Krivo mi je sto je ovako sve ispalo na kraju godine, narocito posle onako osvojenog Vimbldona, ali opet kazem, malo smo se kao nacija zaneli - to je ipak samo sport i to ne najpopularniji na svetu.
    (Anksiozan_91, 9. septembar 2019 13:26)

    # Link komentara

  76. Nazalost ovo znaci da cak iako novak odbrani tih 2600 bodova, ukoliko nadal zaigra na ovim turnirima uzima prvo mesto na atp listi.
    (laa, 9. septembar 2019 13:25)

    # Link komentara

  77. значи да без икакве дилеме Надал преузима први место на следећем турниру.
    (мики, 9. septembar 2019 13:24)

    # Link komentara

  78. Rafa ce biti 1. na kraju godine
    (Somi, 9. septembar 2019 13:24)

    # Link komentara

  79. Potpuno zasluženo.
    (Đokovićev navijač, 9. septembar 2019 13:24)

    # Link komentara

  80. Opet Djokovicevom povredom drugi preuzimaju tron, prvo Marej, pa Federer, sad Nadal, nisu ga pobedama pomerili sa trona vec njegovim povredama.
    (Wlada, 9. septembar 2019 13:24)

    # Link komentara

  81. Nadal u ovoj godini ima 1960 bodova vise od Djokovica, sto znaci ako djokovic osvoji sve do kraja pitanje da li ce biti prvi.

    Samo 2019-a:
    Nadal 9,225
    Djokovic 7,265
    Federer 5,510
    ...
    (ime, 9. septembar 2019 13:24)

    # Link komentara

  82. To je gotovo pa riješena stvar, šanse da Novak završi godinu na tronu su 10%, još veći problem za njega će biti u slučaju kiksa na AO sljedeće godine pa bi se stvorio temelj za Rafu da dosta dugo (pod uvjetom da bude zdrav) ostane na jedinici
    (CroFed, 9. septembar 2019 13:23)

    # Link komentara

  83. Vamos Rafa, od srca ti želim prvo mjesto.
    (Kolateralna šteta, 9. septembar 2019 13:21)

    # Link komentara

  84. Ali,Nadal nije majka
    (mladen, 9. septembar 2019 13:21)

    # Link komentara

  85. 5 u top 50 respekt
    (? _? _? _?, 9. septembar 2019 13:19)

    # Link komentara

  86. Ako bude prvi, a vjerovatno i hoce onda ce to biti vise nego zasluzeno. Imao je veoma dobru sezonu 2 titule na gs , jedno finale i jedno polufinale , a na mastersima 2 titule i 4 polufinala
    (sijalica, 9. septembar 2019 13:18)

    # Link komentara

  87. Znaci ode prvo mesto, ne moze se nikako sacuvati. Steta bas...
    (ST, 9. septembar 2019 13:17)

    # Link komentara

  88. Legendarna slika!
    (Pjer, 9. septembar 2019 13:17)

    # Link komentara

  89. Steta Nole zbog povrede ali idemo dalje, borba do kraja
    (Kale, 9. septembar 2019 13:16)

    # Link komentara

  90. Možda će ta supertrojka, generacijski da bude smenjena... Samo pic.
    (Mediocritical, 9. septembar 2019 13:16)

    # Link komentara