Datunašvili: Srećan sam, Srbija je moja kuća – idemo po zlato u Parizu

Srpski rvač Zarub Datunašvili stigao je u Beograd i izneo utiske posle osvojene bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Izvor: B92
Podeli
Foto: MT/B92
Foto: MT/B92

Zarub je doneo šestu medalju Srbiji na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto je osvojio bronzanu medalju za Srbiju u rvanju grčko-rimskim stilom do 87 kilograma.

Srpski rvač je u repasažu za bronzu pobedio hrvatskog borca Ivana Hukleka rezultatom 6:1.

Iz Tokija je u petak ujutru stigao na aerodrom Nikola Tesla, gde je održana konferencija za novinare.

"Srećan sam, dobro se osećam, sanjao sam medalju. Pravio sam taktičke greške u prvom kolu, iako sam ga pobedio na Evropskom prvenstvu. Na kraju sam zadovoljan bronzom. Plan je da u Parizu uzmemo zlato. Srbija je moja kuća", rekao je Datunašvili.

Jasan je bio i njegov trener Stojan Dobrev.

"Ovo je jako dobar trenutak za nas, ovo je istorija za srpsko rvanje. Srećan sam zbog Zurabija. Došao je iz Gruzije, dali smo mu priliku. Trenutno nas tim ima dobre rvače. Ovo je bilo jako teško takmičenje. Mate Nemeš je bio jako spreman, ali nije imao sreće u žrebu. U prvom kolu je ispao i olimpijski pobednik. U ovom takmičenju se ništa ne zna", rekao je Dobev.

Drugi trener, Vojislav Trajković:

"Znali smo da će prva borba biti najteža i da će pobednik biti olimpijski šampion. Bili smo posle sigurni da će proći do finala, bio je koncentrisan", rekao je Trajković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.