Hrvati žale za medaljom – "Gruzin pod srpskom zastavom uzeo bronzu Hukleku"

Srpski rvač Zurab Datunašvili je osvojio bronzano odličje na Olimpijskim igrama u Tokiju pobedom nad Hrvatom Ivanom Huklekom.

SSIzvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/AP Photo/Aaron Favila
Foto: Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

U rvanju grčko-rimskim stilom do 87 kilograma Datunašvili je slavio rezultatom 6:1 u borbi repasaža.

Hrvatski mediji očekivali su novu medalju, ali su na kraju konstatovali da ona ide u Srbiju.

Neki od njih su isticali poreklo Datunašvilija i navodili da je medalju osvojio Gruzin koji nastupa pod srpskom zastavom.

"Hrvatski borac Ivan Huklek nakon hrabre borbe ipak nije uspeo da izbori bronzanu medalju u kategoriji do 87 kilograma grčko-rimskim stilom na Olimpijskim igrama u Tokiju. Huklek je izgubio od Gruzijca koji se takmiči za Srbiju, Zuraba Datunašvilija rezultatom 6:1", piše Večernji list.

Na zvaničnom sajtu HRT-a stoji da je izmaklo bronzano odličje "Hulku iz Sesveta" kako u Hrvatskoj zovu Hukleka.

"Huklekov protivnik bio je Gruzijac sa srpskim pasošem Zurab Datunašvili koji je borbu za bronzu izborio kroz repesaž. Datunašvili je ove godine na Evropskom prvenstvu u Varšavi osvojio zlato, a zlatni je bio i na Evropskim prvenstvima 2016. i 2017., ali u kategorijama 75 kg i 80 kg", naveli su na sajtu HRT-a.

"Hrvatski rvač Ivan Huklek nije uspeo osvojiti bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju. Suparnik u borbi za bronzano odličje na u kategoriji do 87 kilograma bio mu je aktualni evropski prvak i srpski reprezentativac Zurab Datunašvilij, a Huklek protiv njega nije mogao", zaključuje Index.hr.

"Kakva šteta! Ivan Huklek izgubio u meču za bronzu, ona ide u Srbiju", naslov je na sajtu Dnevnik.hr, a Sportske novosti su ovako izvestile: "Ništa od medalje za Ivana Hukleka, predstavnik Srbije došao do bronze ekplozijom u jednoj akciji".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.