- Komentari -
  1. “Luka uzeo samo sedam suteva. Znaci ipak nije privatnik i ume da igra timski za ekipu?”
    (Zeljko, 1. avgust 2021 17:15)

    Za Lukin broj šuteva je “kriva” španska odbrana. Svaki put kada bi se zaleteo u reket čekali su ga Fernandez ili Rubio ili Abranes i samo vrebali da padnu i iznude faul u napadu. Zbog toga je Dončić imao 3 faula već pri kraju prve četvrtine, što ga je izbacilo iz uobičajenog ritma. Skroz ga kapiram kada kaže da mu je lakše da poentira u NBA nego u Evroligi.

    Većina nas ovde smo zaljubljenici u NBA, i sam je pratim još od 80-ih i ere Leri Birda, ali u tih 30+ godina ubedio sam se da su vrhunski evropski treneri (prvih 15-ak) veći stručnjaci od američkih kolega, izuzimajući tu možda njihovih prvih 5 (Popović, Spolstra, Šiževski…). Pola trenera u NBA, uključujući tu i McMilana koji je ove sezone napravio bum sa Atlantom, popili bi otkaz prve sezone u Evropi. Slušam Obradovićev intervju u kome se pita kako Embid može celu utakmicu da lagano prima loptu pod košem i daje po 40 protiv Atlante… I sećam se kako sam se pitao isto to dok sam gledao istu seriju. To Obradović, Ivković, Mesina, Skariolo ili Ataman – nikada ne bi dozvolili.
    (Boston Celtics, 2. avgust 2021 17:44)

    # Link komentara

  2. Slovenci su se sami izborili za sve,niko im ništa nije poklonio.Od četvrtfinala kreće američka mašinerija
    (Biće zanimljivo, 1. avgust 2021 14:02)

    Videćemo još, ali je moguće da ameri sad ubace u viši stepen prenosa i da opleve sve do kraja. Zavisiće dosta i od suđenja, ali Durent, Buker, Tejtum, Lilard, Midlton, Holidej... ako bar trojicu krene šut, ne vidim ko može da ih zaustavi.
    (Srednji bloker, 2. avgust 2021 13:21)

    # Link komentara

  3. Браво за Словенце! Момци су прави. Велики део Србије навија за њих. Нарочито за Дончића и Драгића који су показали своје људске квалитете. Код њих нема изговора, када је у питању НБА сезона... Кидају сваки пут. Срећно момци!
    (Ђорђе, 2. avgust 2021 12:15)

    # Link komentara

  4. Evo par razloga za beograđane koji su uz Sloveniju radi čega ja nisam (a vjerujem ni mnogi drugi). Dončić i Dragić, navijam za njih, očevi su im Srbi i veliki su igrači. Ali, oni su Slovenci i igraju za državu Sloveniju koja je: prva razbila Jugoslaviju udarajući prvo na Srbe, u svim pitanjima su bili i još uvijek su protiv Srba (da ne kažem neprijateljski), među prvima priznali KiM, Tatjana Foje je Slovenka ..... Imajte barem malo dostojanstva. Među ovim ekipama moje simpatije su na strani Španije i Argentine.
    (Nbc, 1. avgust 2021 15:09

    Auuu druze, ala tebi politika ispira mozak. Bas me briga i za Sloveniju, Španiju, Argentinu i Kosovo. Slovenija htela da ima svoju državu i izborila se, niko nama nije kriv što smo hteli da branimo tvorevinu u kojoj smo bili najmanje poštovani i najmanje razvijani i sistemski uništavani. Španija bi među prvima priznala Kosovo da nema Baskiju i Kataloniju i potencijalnu minu u vidu Galicije. A što se tiče Kosova, niti je priznanje Slovenije ili neke druge drzave omogućilo da se odvoji, politicari su to dozvolili. Što bi ja žalio za Kosovo, kad ne zale ni oni sto su prodali kuce Albancima i sada zive po Bg, NS, Kv, Kš, Kg... i srbuju iz fotelja daleko od svog ognjišta? Gledam sport i to me interesuje, a činjenica je da Slovenija kida i da je favorit za osvajanje medalje u košarci i to veliki, a ko je koga priznao ili nije, za to me baš uvo zabole
    (Niti volim Zvezdu niti volim Partizan, 2. avgust 2021 04:33)

    # Link komentara

  5. Evo par razloga za beograđane koji su uz Sloveniju radi čega ja nisam (a vjerujem ni mnogi drugi). Dončić i Dragić, navijam za njih, očevi su im Srbi i veliki su igrači. Ali, oni su Slovenci i igraju za državu Sloveniju koja je: prva razbila Jugoslaviju udarajući prvo na Srbe, u svim pitanjima su bili i još uvijek su protiv Srba (da ne kažem neprijateljski), među prvima priznali KiM, Tatjana Foje je Slovenka ..... Imajte barem malo dostojanstva. Među ovim ekipama moje simpatije su na strani Španije i Argentine.
    (Nbc, 01. avgust 2021 15:09)


    Kad skontas, da sport nema nista sa politikom i nacionalizmom, bice ti bolje. A do tada, sedi u svojoj propaloj fotelji i ljuti se na ceo svet.

    Ps, I sta tebi smeta, ako su slovenci odlucili da hoce ziveti bolje od srba? Ljubomora?
    (neopterecen, 1. avgust 2021 22:12)

    # Link komentara

  6. Amerika ce izgubiti od Spanije. Igraju slabo, niski su, i unistice ih Spanija u skoku. Trener Popovic slabo se snalazi po Evropskim pravilima kosarke, gde su duzi napadi. Gledao sam Italiju protiv Srbije, sa onim sutem za 3 poena, verovatno ulaze u finale, sa Spanijom.
    (Basketas, 1. avgust 2021 22:07)

    # Link komentara

  7. Finale SAD:Slovenija
    (Dragan, 1. avgust 2021 20:04)

    # Link komentara

  8. Iz čega da igraju 1-4 i 2-3 kad imaš tri grupe sa po dve prvoplasirane ekipe, plus 2 trećeplasirane od 3??? Ni iz čega ne može taj sistem da se upotrebi, grupe nisu vise sa po 6 timova, nego 3 grupe sa po 4 tima. Edukuj se pre nego što počneš da razmišljaš previše.
    (Niti volim Zvezdu niti volim Partizan, 01. avgust 2021 15:27)

    Edukuj se??? Vidi, nisam znao da se treba edukovati za potrebe OI. Ni ja pre početka turnira nisam imao pojma sistem, i sasvim slučajno sam se informisao u razgovoru sa drugim ljudima. Menjaju se prioriteti, i ljudi jednostavno od obaveza, ne stignu da isprate novitete.
    (Dag Kristi, 1. avgust 2021 17:13

    Normalno,kad o nečemu pričaš,treba da imaš relevantne činjenice a ne da lupaš kao Maksim po diviziji, bile oi ,ekonomija, politika. Bas zbog toga sto lupamo napamet i pricmo sve sto cujemo preko TV smo ovde gde i jesmo. A ko ne može da isprati, ne mora ni da prati OI, a kamoli da komentariše iste. Neka sedi u hladovini i cirka pivo ispred zadruge u svom zaseoku. Toliko!!!
    (Niti volim Zvezdu, niti Partizan, 1. avgust 2021 19:52)

    # Link komentara

  9. @nenad
    Evo u periodu kad je Partizan osvajao ABA ligu (2006-12 sa pauzom za Makabi),
    0/2 plasmana na OI, jedno srebro na EP (a mislim da su i 11 i 13 npr. Hrvati bili bolje plasirani, Makedonci isto imali jedno cetvrto mesto), jedno ispadanje u top 16 i jedno cetvrto mesto na SP.
    Od kad je Zvezda jaci klub, imamo jedno srebro i jedno peto mesto na SP (mnogo bolje nego ispadanje u osmini finala), jedno srebro i jedno cetvrto mesto na EP, jedno srebro i jedne propustene OI. Po tvojoj nakaradnoj logici, Zvezda je spasla reprezentaciju.
    (jsx, 1. avgust 2021 19:22)

    # Link komentara

  10. @tjah
    Slovenci se nisu nasli ovde neyasluzeno. Jeste da nisu bili na SP zbog nakaradnog sistema kvalifikacija, ali su osvojili EP i zasluzili pozivnicu koju su iskoristili i pobedili najjacu ekipu koja se nije kvalifikovala (mozda su Kanadjani bolji, mi sa onom igrom protiv Italije sigurno nismo).
    Onog ko kaze da su Argentninci prosli dalje pobedom protiv Japan podseticu da su Argentinci vicesampioni sveta i time zasluzili direktan plasman. Da su bili u grupi u kojoj je bila Australija, verovatno bi bili drugi ako ne i prvi (mada mislim da je Australija jaca, ali videcemo).
    Jeste bilo nesrecno sto su se ove kvalifikacije igrale u toku NBA sezone, tako da su Slovenci ovde samo zato sto je Porzingis izigravao beka-sutera, ali osim Italije, Nigerije, Irana i Japana, niko nije dosao na turnir nezasluzeno. A koliko se utakmica igra do medalje nije toliko bitno, zar bi neki mec protiv Poljske, Portorika, Rusije zaista toliko povecao prestiz takmicenja?
    (jsx, 1. avgust 2021 19:12)

    # Link komentara

  11. Srbeubin
    Au brate, na cemu li si ti?
    (Kula, 1. avgust 2021 18:27)

    # Link komentara

  12. "Ovi Slovenci imaju više sreće nego pameti . Navijam za Nemačku .
    (Deli, 1. avgust 2021 13:50"

    Pratiš li ti uopšte išta. Slovenija tri pobjede iz tri utakmice. Španija se ne pobjeđuje na sreću. Pogledaj neku utakmicu pa komentariši.
    (WillyWonka, 1. avgust 2021 18:19)

    # Link komentara

  13. Spanija-Sad , utorak 3. avgust 06.40h
    Dakle prvo gledamo Ivanu kako osvaja zlato, pa finale pre finala
    Za one ljubitelje ex Jugoslavije, njihov Lukica igra od 03h, za nas koji volimo svoju zemlju gledamo Ivanu u 03.50h
    (vesti sa igara, 1. avgust 2021 18:18)

    # Link komentara

  14. U pf italija-francuska na slovenija-nemacka...sad-spanija na australija-argentina
    (Nikola, 1. avgust 2021 18:02)

    # Link komentara

  15. Amerikanci su imali sreću da su izbjegli Sloveniju do finala.
    (Mariborcan1970, 1. avgust 2021 17:54)

    # Link komentara

  16. (Marko, 1. avgust 2021 13:55)

    Mnogo smrdi iz KSS. Sve je počelo postavljanjem Pedže koji je potpuno privatizovao savez. Formirali su trijadu Salo-Pedža-Vlade, radi sticanja lične finansijske koristi.
    Jedan na uštrb ekipe I rezultata isforsirao Zeta u najavi da bi se kod drugog - Gen Managera pokrio max ugovor. U tu šemu uleteo Bjeli, dobivši ugovor kad ga niko nije hteo. Lik koji je odbacio Luku jer ovaj nije hteo u dil, uzeo Sanju najvećeg ex-Yu prospekta (?!?). Naravno iz sportskih razloga, isto kao I ono prvo.
    Salo gurao komovske igrače Bradulju I Birču za % umesto Milutinova I Jokića. A I što bi igrali ovi bolji, kad već imaju ugovore? On je uvek u svoje klubove dovodio Srbe za % od PAO-Bayerna-Virtusa-Rep… Pogledaj rostere, ali I epilog. Najuren I naružen.
    Nedu I Kalinu nije ni zvao, zbog ličnih a ne košarkaških razloga. Vasa se kako sam kaže u to nije uklapao.
    Svi to gledaju, i naravno da ne žele da uđu u to blato. Biće sve manje dobrih igrača (onih sa jakim ugovorima) koji se odazivaju. I zašto bi? Da budu pokriće za nečije tuđe dilove?
    Na kval za OI Kokoškov je ostao sam. Bez leđa I podrške KSS. Od svih odazvanih igrača, ugovor su imali samo neupućeni Dobrić I Dvidovac. Svi ostali su došli na pijacu.Tako su I odigrali.
    Kao ni posle Sala ni posle Kokoškova nema Pedžinog izveštaja. A što bi I bilo? Koga briga za bačenih 5 mil e držvnih para.
    Što bi to bilo drugačije od bilo čega drugog u Srbistanu. Ovde se ništa ne radi za opštu korist, već samo za ličnu.
    (SrbEUin, 1. avgust 2021 17:25)

    # Link komentara

  17. Jedva cekam denver i budjenje ujutru.. Onda se komentatori presaltuju na nba mode i zaborave bukvalno sve sto su pisali i pljuvali o dzokeju#15.. Nadje se poneki zaostali (umno) pa pljucka jos malo ono..
    (staravolina, 1. avgust 2021 17:19)

    # Link komentara

  18. Bravo za Slovence. Za njih navijam. A nama nema repke bez jakog Partizana uz poštovanje svih ostalih. A kome god ova izjava ne prija nek naprave retrospektivu poslednjih 40 godina.
    (nenad, 01. avgust 2021 15:15)

    Nadam se da će Panter, onaj drugi crnac iz Milana i reprezentativac Albanije, doprineti boljitku našeg nacionalnog tima, na OI 2024.
    (Dag Kristi, 1. avgust 2021 17:15)

    # Link komentara

  19. Luka uzeo samo sedam suteva. Znaci ipak nije privatnik i ume da igra timski za ekipu?
    (Zeljko, 1. avgust 2021 17:15)

    # Link komentara

  20. Iz čega da igraju 1-4 i 2-3 kad imaš tri grupe sa po dve prvoplasirane ekipe, plus 2 trećeplasirane od 3??? Ni iz čega ne može taj sistem da se upotrebi, grupe nisu vise sa po 6 timova, nego 3 grupe sa po 4 tima. Edukuj se pre nego što počneš da razmišljaš previše.
    (Niti volim Zvezdu niti volim Partizan, 01. avgust 2021 15:27)

    Edukuj se??? Vidi, nisam znao da se treba edukovati za potrebe OI. Ni ja pre početka turnira nisam imao pojma sistem, i sasvim slučajno sam se informisao u razgovoru sa drugim ljudima. Menjaju se prioriteti, i ljudi jednostavno od obaveza, ne stignu da isprate novitete.
    (Dag Kristi, 1. avgust 2021 17:13)

    # Link komentara

  21. Gledam danas one Spance, bracu Gasol, Fernandeza, Riki Rubija... Ginu za reprezentaciju kao da im je prvo takmicenje, a imaju vec 15, 20 godina u nacionalnom timu i na desetine osvojenih medalja. Jednostavno vidis da su tako vaspitani i odgajani i da im je cast da igraju za reprezentaciju. Sa druge strane kod nas stasavaju generacije mladih sportista, ciji roditelji su dizelasi iz devedesetih. Neka nam je svima bog u pomoci.
    (Marko, 01. avgust 2021 13:55)

    Da li ce neko "ginuti" za svoju zemlju zavisi od mnogo faktora, vaspitanje igra vaznu ali ne odlucujucu ulogu. Kao sto bi rekao Lazar iz mitske recenice pred boj na Kosovu, bitna je svetinja koja se brani. Nasu svetinju su unistili politicari pocevsi od devedesetih pa sve do danas. Drzava je menjala ime vise puta, ne znamo gde su nam granice, ne znamo gde nam je narod, ne znamo kome pripadamo, nismo opredeljeni i ne znamo kuda idemo. Nema pravde i prava, vlada nepotizam, partijska drzava, korupcija i siromastvo, kic i sund, nekultura, losi djaci na rukovodecim mestima, sprega kriminala i drzave, plagijatori, lazovi i secikese nam upravljaju zivotima... I to je drzava za koju bi ginuo? Neka gine taj koji je doveo drzavu tu gde jeste. Ja nisam i nisam odgovoran za to. Realnost je surova a vi se slobodno tesite da ja to samo tako jer sam autosovinista.
    (Real, 1. avgust 2021 17:10)

    # Link komentara

  22. da l je moguce da ljudi ovde misle da su slovenci zaista pobedili spance, bice da su spanci izgubili ne plaseci se amerikanaca. ne volim kalkulisanje ali spanci to redovno rade a bogami i mi mozda u vaterpolu(i ostali), secam se i jednog turnira kad je selektor bio Sale, izgubili smo dve u grupnoj fazi a onda napravili nekoliko iznenadjenja i uzeli srebro, e spanci pa srecno, to vam jedino nedostaje a amerikanci su najslabiji na centru. moze li se bez...
    (milan, 1. avgust 2021 17:02)

    # Link komentara

  23. Respekt za Spance sto se njihovi igracu uvijek odazovu pozivu za reprezentaciju. Ali mi je drago sto ce naletiti na Amere. Zbog njih su najvise uveli ovakav sistem takmicenja.. Misevi, sad se pokazite
    (Igor, 1. avgust 2021 16:55)

    # Link komentara

  24. Citanje ovih komentare prosto mi donese osmeh na lice jer je kolicina kompleksa i frustracije koju su Spanci naneli ovom jadnom, napacenom Srblju neverovatna. Tolika pakost i zloba u jednom narodu je jeziva. Nek nam Bog pomogne, ako nije digao ruke.
    (Mikii, 1. avgust 2021 16:44)

    # Link komentara

  25. A da mi ovde proglasimo da se Olimpijada poništava i ne mučimo više sebe.
    (Mika, 1. avgust 2021 16:18)

    # Link komentara

  26. Slovenija sa Dončićem ide po titulu u finalu sa Australijom. Onakav igrač nikada nije postojao u istoriji košarke sa kakvom lakoćom igra on se šali sa protivnicima kada uzme loptu. NBA od njega napravila mitsku zver.
    (Zuja, 1. avgust 2021 13:39)

    Sve najbolje mislim o Dončiću,ali ako ti je ova utakmica reper,pogledaj da je Luka dao 12 poena za 33min,od toga šest sa slobodnih bacanja.Odlično su ga Španci čuvali.Ali se borio,skakao i asistirao.Slovenija je pre svega TIM!!! Ono sve što mi nismo.I da se ne pljuje samo Kokoškov,Sale Đorđević je popio vaspitne od Argentine i Španije,sa sve Jokićem i Bogdanovićem u timu.
    (Steva Signal, 1. avgust 2021 16:02)

    # Link komentara

  27. Mozda neki jos uvek malo podcjenjuju Sloveniju kao zemlju košarke.. Ali u zadnjih Godinama postali smo ozbiljna sportska nacija.. Težko naci šport da nismo blizu ili cak na vrhu.. Npr u tom mesecu postali smo eurpski prvaci u košarki do20 Godina I eurpski prvaci u odbojki do 17 godina.. To su čuda sa 2 milijona..a sto se tiče košarke.. Mi smo u poslednjih 20 Godina imali igrače :Smodiš, na hbar, Milič, Nesterović,Tušek, vujacic, Udrih, Lakovič, brezec, Lorbek, Bečirovič itd.. To je bila generacija koja je trebala harat europom 10 Godina a videli smo kako je proslo..mi s bilo kom ekipo dodjemouvek smo opasni kap sto su uvek opasne Litva, Srbija I slicne zemlje kosarke
    (Blaz, 1. avgust 2021 15:59)

    # Link komentara

  28. A ko se s kim ukrsta u polufinalu?
    (Milos, 1. avgust 2021 15:57)

    # Link komentara

  29. Under KV, 1. avgust 2021 15:38)

    S tom ekipom Hrvatsku u punom sastavu nebi prosli, macane
    (quixver, 1. avgust 2021 15:56)

    # Link komentara

  30. @Under KV

    Zaboravio si Nolana Smitha...
    (NOLAN SMITH, 1. avgust 2021 15:53)

    # Link komentara

  31. Under KV, jos Vujosevic da stavis i to je to... ???
    (Skeptik, 1. avgust 2021 15:51)

    # Link komentara

  32. Ne mogu da navijam za Sloveniju nikada!!!

    Posle one kradje u finalu evropskog, 2017.god., kad je sam Bogi igrao celo prvenstvo i u finalu protiv njih. Bez velike pomoći sudija, mi bismo se okitili zlatom! I pored umornog Bogija tada!!!

    Nikada za njih!
    (Under KV, 1. avgust 2021 15:47)

    # Link komentara

  33. A sa kojom to trenutnom igrom?!

    Igrom bez najboljeg naseg košarkaša...Bogdana Bogdanovića?!

    A koga bi Slovenija prosla bez Luke Doncica?!


    Smanjite dozivljaj vise!!!

    Sale Djordjević trener, Bogi u trenutnoj formi, uz Lucica i Milutinova bo bio u finalu! Ajd zdravo!
    (Under KV, 1. avgust 2021 15:38)

    # Link komentara

  34. Australija će izbaciti Sloveniju u polufinalu, imaju strašan tim. Ali svejedno, opet će se Dončić boriti za medalju, bronza bi bila nestvaran uspeh imajući u vidu da su mu saigrači zaista prosečni Čančar, Z. Dragić, Prepelič, Murić, Blažič. Sve su to stariji igrači ili nisu neki faktor u svojim timovima, kao recimo Čančar u Denveru.
    (srle, 1. avgust 2021 15:37)

    # Link komentara

  35. Slovenija sa Dončićem ide po titulu u finalu sa Australijom. Onakav igrač nikada nije postojao u istoriji košarke sa kakvom lakoćom igra on se šali sa protivnicima kada uzme loptu. NBA od njega napravila mitsku zver.
    (Zuja, 1. avgust 2021 13:39)

    Smanji doživljaj dečko.

    "Nikada nije postojao u istoriji košarke", "Mitska zver" ... ccc svasta se ovde moze pročitati.
    (Under KV, 1. avgust 2021 15:36)

    # Link komentara

  36. Neka neko objasni, zasto zreb? Zar nije 1-4, 2-3.....
    (Vix, 1. avgust 2021 13:35

    Iz čega da igraju 1-4 i 2-3 kad imaš tri grupe sa po dve prvoplasirane ekipe, plus 2 trećeplasirane od 3??? Ni iz čega ne može taj sistem da se upotrebi, grupe nisu vise sa po 6 timova, nego 3 grupe sa po 4 tima. Edukuj se pre nego što počneš da razmišljaš previše.
    (Niti volim Zvezdu niti volim Partizan, 1. avgust 2021 15:27)

    # Link komentara

  37. Najboljih 8 na svetu su tu, stvarno prejak turnir, moraću da navijam za crnce
    (Maverick, 1. avgust 2021 15:19)

    # Link komentara

  38. Kad mi igramo?
    (rebro, 1. avgust 2021 14:59) # Link komentara

    2024. u Parizu
    (no1e, 1. avgust 2021 15:15)

    # Link komentara

  39. Bravo za Slovence. Za njih navijam. A nama nema repke bez jakog Partizana uz poštovanje svih ostalih. A kome god ova izjava ne prija nek naprave retrospektivu poslednjih 40 godina.
    (nenad, 1. avgust 2021 15:15)

    # Link komentara

  40. Neka neko objasni, zasto zreb? Zar nije 1-4, 2-3.....
    (Vix, 01. avgust 2021 13:35)

    Objasni ti taj svoj rezon, obzirom da se četvrtoplasirani ne kvalifikuju za četvrtfinale, već prve dve iz svake grupe i dve najbolje trećeplasirane.

    Prvi nikako ne može sa četvrtim, iz prostog razloga jer četvrti ne postoje u četvrtfinalu.
    (panter pudlica, 1. avgust 2021 15:15)

    # Link komentara

  41. Sića, 1. avgust 2021 14:13)
    Ko te tera da gledaš košarku? Ako su igrači ispod tvog nivoja, gledaj nešto drugo ili idi u prirodu!
    (Slovenac 1952, 01. avgust 2021 14:30)

    Brate iz Slovenije, ko je rekao da gledam, pročitao sam vest i prokomentarisao činjenično stanje, a inače sam upravo na Staroj planini, dođi, ima dosta tvojih, planinarska društva iz Slovenije. I ako budem gledao završnicu navijaću za Blažića, Luku, Dragića, Zvezdaše i Srbe u bratskoj Sloveniji.
    Jedino još da dodam jedan veliki naklon za Pol Gasola, živu legendu košarke, koji inače, da podsetim, nije igrao na EP u Srbiji 2005. kao tada jedan od najboljih na svetu, već je bio stručni konsultant za špansku tv, čovek koji je sa našim ljudima tada igrao mali fudbal u Novom Sadu, a u Beogradu bio najprizemniji čovek koga sam upoznao, i već naredne godine bio MVP SP.
    (Sića, 1. avgust 2021 15:14)

    # Link komentara

  42. Ajde ovako:

    Spanija,
    Francuska,
    Australija (ovo sam najmanje siguran),
    Slovenija.
    (Kontras, 1. avgust 2021 15:11)

    # Link komentara

  43. Slovenci su zasluzili a ne imali sreće. Na -12 se nisu predavali, borili se kao lavovi, a Španiji ko je kriv što ne zatvoriše utakmicu kada su poveli, nego se Rubio šeta kao da je regularna NBA utakmica.
    @Marko
    Nemoj lupetati. Da smo otisli na OI, lagano bi otišli u polufinale. Nas problem je bio pristup igri u kljucnoj utakmici (a i reprezentaciji) a ne nedostatak kvaliteta.
    Ili mislis da je Čančar, koji nema 5min u svom timu, Klej Tompson a Edo Muric, Jaka Blažič i Prepelič (promenio 11 timova za 12g) buduće NBA zvezde.
    (drvobradi, 1. avgust 2021 15:09)

    # Link komentara

  44. Evo par razloga za beograđane koji su uz Sloveniju radi čega ja nisam (a vjerujem ni mnogi drugi). Dončić i Dragić, navijam za njih, očevi su im Srbi i veliki su igrači. Ali, oni su Slovenci i igraju za državu Sloveniju koja je: prva razbila Jugoslaviju udarajući prvo na Srbe, u svim pitanjima su bili i još uvijek su protiv Srba (da ne kažem neprijateljski), među prvima priznali KiM, Tatjana Foje je Slovenka ..... Imajte barem malo dostojanstva. Među ovim ekipama moje simpatije su na strani Španije i Argentine.
    (Nbc, 1. avgust 2021 15:09)

    # Link komentara

  45. Iskreno jedva cekam utakmicu SAD-spanija,cisto da se stavi tacka na ovu generaciju krajnje antipaticnih likova
    (pcinjskiokrug, 1. avgust 2021 13:42)

    Generaciju koja je izdominirala deceniju i po i koja je jedna od najboljih u istoriji eu kosarke..i koja je uzgred toliko bola nanela nasoj reprezentacji nanevsi nam brojne poraze...treba biti covek i priznati da su bili na svom vrhuncu nezaustavljivi
    (Ratatuj, 1. avgust 2021 15:09)

    # Link komentara

  46. @tjah
    Ne bi samo bio iskljuciv sa recima kao vi, ali sam saglasan po pitanju trenda koji kosarka polako dobija u svom statusu. Stete, volim basket i zbog toga mi je pracenje ovih OI praznije nego ikad.
    (Demar Derozan, 1. avgust 2021 15:09)

    # Link komentara

  47. Sto pisete o onima koji nisu tamo.... Spanija - SAD , najjaci par...Slovenija ce pobediti Nemacku, ali ne lako, Francuska malo bolja od Italije i Australija prolazi Gaucose....Pozz
    (Petar, 1. avgust 2021 15:08)

    # Link komentara

  48. Sve zavisi ko je predsednik KSS, to rezultati govore...napredno do Tokia
    (Dragan, 1. avgust 2021 15:06)

    # Link komentara

  49. Kad mi igramo?
    (rebro, 1. avgust 2021 14:59)

    # Link komentara

  50. Kako izgleda spanci bojie da nisu isli na olimpijadu udarili su na amerikance. Ali ako kojim slucajemizbace njihovoje zlato
    (zdravko, 1. avgust 2021 14:50)

    # Link komentara

  51. Ja ovde jedini neizvestan duel vidim u Australija Argentina, mogu Argentinci da ih iznenade. Ostalo mi deluje kao rutinski posao za SAD, Francusku i Sloveniju

    Nema nista rutinsko u cetvrtfinalu OI. Opet, jedino gdje ne vidim moguce iznenadjenje je Slovenija. Italijani su tvrd orah, nimalo nece biti lako Francuzima. A Ameri i Spanci... ko zna. Nije da je 100 odsto za Amere.
    (delboj, 1. avgust 2021 14:48)

    # Link komentara

  52. Nikad slabiji Olimpijski turnir u košarci, bez najboljih košarkaša na svetu: Lebron, Stef Kari, Harden, Kajri Irving, Kris Pol (USA), Datome, Belineli, Barnjani (ITA), Šruder (GER) i još Adetokumbo MVP finala NBA, Jokić MVP NBA, Micić MVP EL, Teo MVP EC...
    (Sića, 01. avgust 2021 14:13

    Ne zbog nabrojanih imena, već generalno, zhvaljujući FIBA. Ovo nije ni za balkansko prvenstvo. I da se razumemo, isto bi bilo da smo se plasirali mi, Litvanci, Hrvati, Grci. Košarka ide u katgoriju bacanje kamena s ramena, a ti mi se skloni sa puta da to uradim.
    (tjah, 1. avgust 2021 14:45)

    # Link komentara

  53. Nisu Slovenci prosli kao najbolje. Pobedom nad Spanijom osvojili su prvo mesto u grupi, tako da su im moguci protivnici u cetvrtfinalu bili jedino Nemci ili Italijani.
    (Vasilije, 1. avgust 2021 14:45)

    # Link komentara

  54. Neko se ne plasira na SP i časte ga pozivnicom za kvalifikacije za OI i na kraju u četvrtfinalu dobije Nemce. E košarko, gde si završila.
    (tjah, 1. avgust 2021 14:41)

    # Link komentara

  55. Beograd scim srcem uz braću Dončića i Dragića!
    (catapa, 01. avgust 2021 13:45)

    Rođače, govori u svoje ime.
    (Strahotni, 1. avgust 2021 14:36)

    # Link komentara

  56. Nadam se da sad svi shvataju da mi i da smo otisli na olimpijske, nemamo sta da trazimo medju ovih 8 najboljih ekipa. Eventualno smo bolji od Nemacke na papiru, ostali bi nas oprali
    (Marko, 1. avgust 2021 14:33)

    # Link komentara

  57. Jaka Blažič 2/10 trojke.
    (Ćokijev konjušar, 1. avgust 2021 14:31)

    # Link komentara

  58. Neka neko objasni, zasto zreb? Zar nije 1-4, 2-3.....
    (Vix, 01. avgust 2021 13:35)

    Zbog danas ću da izgubim namerno da izbegnem Amere u četvrtfinalu
    (CJC, 1. avgust 2021 14:30)

    # Link komentara

  59. (Sića, 1. avgust 2021 14:13)
    Ko te tera da gledaš košarku? Ako su igrači ispod tvog nivoja, gledaj nešto drugo ili idi u prirodu!
    (Slovenac 1952, 1. avgust 2021 14:30)

    # Link komentara

  60. Kako god biće kvalitetne kosarke za gledanje.
    (Mihailo, 1. avgust 2021 14:28)

    # Link komentara

  61. Kao sto sam ranije govorio, zapamtite kada cemo imsti 3 srebra sa 3 najveca takmicenja u kosarci. Ne moze se ostvariti takav rezultat ako u timu ne igra barem jedan extra igrac kao Doncic. Mi ga imamo ali on ne igra i to je to..
    (123, 1. avgust 2021 14:26)

    # Link komentara

  62. USA glat uzima turnir
    (cuyoshi, 1. avgust 2021 14:25)

    # Link komentara

  63. Koja je poenta grupe? Da ispadnu dva najgora?
    (mighty banana, 1. avgust 2021 14:24)

    # Link komentara

  64. Nikad slabiji Olimpijski turnir u košarci, bez najboljih košarkaša na svetu: Lebron, Stef Kari, Harden, Kajri Irving, Kris Pol (USA), Datome, Belineli, Barnjani (ITA), Šruder (GER) i još Adetokumbo MVP finala NBA, Jokić MVP NBA, Micić MVP EL, Teo MVP EC...
    (Sića, 01. avgust 2021 14:13)

    A ni se nismo ni kvalifikovali.. Padamo užasno u sportovima..
    (HanSolo, 1. avgust 2021 14:23)

    # Link komentara

  65. KD,Lenard. Dovoljno...
    (Ceda, 1. avgust 2021 14:21)

    # Link komentara

  66. KD,Lenard. Dovoljno...
    (Ceda, 1. avgust 2021 14:21)

    # Link komentara

  67. Mislim da SAD zavrsava takmicenje protiv Spanije
    (Podgorica, 1. avgust 2021 14:20)

    # Link komentara

  68. Neka neko objasni, zasto zreb? Zar nije 1-4, 2-3.....
    (Vix, 01. avgust 2021 13:35)

    Pa nije brate, ima 12 ekipa, 3 grupe po 4.
    3 prvoplasirane i jedna najbolje drugoplasirana ekipa ne mogu da se sastanu u četvrtfinalu. Zato se žreba. Iskrena, mnogo mi je bolje bilo ono dve grupe po 6.
    (Dag Kristi, 1. avgust 2021 14:18)

    # Link komentara

  69. Amerikanci ispadaju u cetvrtfinalu!
    (hm?, 1. avgust 2021 14:16)

    # Link komentara

  70. Slovenija sa Dončićem ide po titulu u finalu sa Australijom. Onakav igrač nikada nije postojao u istoriji košarke sa kakvom lakoćom igra on se šali sa protivnicima kada uzme loptu. NBA od njega napravila mitsku zver.
    (Zuja, 01. avgust 2021 13:39)

    Ljiga.
    (Mr. Bojangles, 1. avgust 2021 14:14)

    # Link komentara

  71. Nikad slabiji Olimpijski turnir u košarci, bez najboljih košarkaša na svetu: Lebron, Stef Kari, Harden, Kajri Irving, Kris Pol (USA), Datome, Belineli, Barnjani (ITA), Šruder (GER) i još Adetokumbo MVP finala NBA, Jokić MVP NBA, Micić MVP EL, Teo MVP EC...
    (Sića, 1. avgust 2021 14:13)

    # Link komentara

  72. Ja ovde jedini neizvestan duel vidim u Australija Argentina, mogu Argentinci da ih iznenade. Ostalo mi deluje kao rutinski posao za SAD, Francusku i Sloveniju
    (Bubba Smith, 1. avgust 2021 14:13)

    # Link komentara

  73. Beograd scim srcem uz braću Dončića i Dragića!
    (catapa, 01. avgust 2021 13:45)

    Jaoooo...evo ih ovi jugonostalgičari koji misle da su kul i da nekoga interesuje za koga oni navijaju. Pusti ti to nego nam objasni gde si završio osnovnu školu i kako si je završio.
    (Pećko Pivo, 1. avgust 2021 14:12)

    # Link komentara

  74. pcinjskiokrug
    Ne znam na koju generaciju mislis posto su osim Gasola i Durenta svi antipaticni, a nemam predstavu ko ce staviti tacku na koga.
    (jsx, 1. avgust 2021 14:11)

    # Link komentara

  75. Amerikanci lagano uzimaju zlatnu a Slovenci u najboljem slučaju drvenu.
    (pivljanin, 1. avgust 2021 14:09)

    # Link komentara

  76. Bravo,bravo Doncicu a ti Jokicu znas vec sta!!!
    (TP-1, 1. avgust 2021 14:07)

    # Link komentara

  77. Ovi Slovenci imaju više sreće nego pameti . Navijam za Nemačku .
    (Deli, 1. avgust 2021 13:50

    Nema potrebe za zluradim komentarima. Imaju i pameti, i znanja pa ih onda takve i sreća ponekad isprati. Oni sada liče na nas sa OI 2016. kad nas je Đorđević maestralno vodio na tom takmičenju. Isto kao i mi tada, imaju odličnu hemiju u ekipi.
    (Kandidati za medalju, 1. avgust 2021 14:06)

    # Link komentara

  78. Slovenci su se sami izborili za sve,niko im ništa nije poklonio.Od četvrtfinala kreće američka mašinerija
    (Biće zanimljivo, 1. avgust 2021 14:02)

    # Link komentara

  79. @Vix
    ne znam sta je razlog, ali je ovo sa zrebom mnogo bolje, a ne kao sad cu ja da pustim ove da pobede, da posaljem one na amere a mi da igramo sa Angolom npr.

    mislim da je ovako ispravnije zar ne?
    (gao, 1. avgust 2021 14:01)

    # Link komentara

  80. Neka neko objasni, zasto zreb? Zar nije 1-4, 2-3.....
    (Vix, 1. avgust 2021 13:35)

    Zbog kalkulacija i puštanja utakmica
    (no1e, 1. avgust 2021 13:59)

    # Link komentara

  81. Neka neko objasni, zasto zreb? Zar nije 1-4, 2-3.....
    (Vix, 1. avgust 2021 13:35)

    Zato što je bilo tri grupe sa po 4 ekipe, ne dve sa po 6.
    Prošle su iz svake grupe prva i druga i dve najbolje trećeplasirane, tako da tu u startu nema osnova za 1-4, 2-3.
    (SCB, 1. avgust 2021 13:58)

    # Link komentara

  82. Neka neko objasni, zasto zreb? Zar nije 1-4, 2-3.....
    (Vix, 01. avgust 2021 13:35)

    sada ima 3 grupe po 4 ekipe, pa prolaze 3*2 + 2 sa najboljim skorom.
    (nebulozator, 1. avgust 2021 13:58)

    # Link komentara

  83. Australijom. Onakav igrač nikada nije postojao u istoriji košarke sa kakvom lakoćom igra on se šali sa protivnicima kada uzme loptu. NBA od njega napravila mitsku zver.
    (Zuja, 01. avgust 2021 13:39)

    Zujo, vidi si da si nov u gledanju košarke...
    (BOT Buzdovan, 1. avgust 2021 13:58)

    # Link komentara

  84. 15+ za Amere laganice
    (boskomilic29@gmail.com, 1. avgust 2021 13:57)

    # Link komentara

  85. Iskreno jedva cekam utakmicu SAD-spanija,cisto da se stavi tacka na ovu generaciju krajnje antipaticnih likova
    (pcinjskiokrug, 01. avgust 2021 13:42)

    Na koje misliš? Svakako Španci dobijaju...
    (BOT Buzdovan, 1. avgust 2021 13:57)

    # Link komentara

  86. Eh samo da smo imali srece protiv Italijana pa mi bismo se prosetali do zlata ovde. Jel tako?
    (Patriota, 1. avgust 2021 13:56)

    # Link komentara

  87. Gledam danas one Spance, bracu Gasol, Fernandeza, Riki Rubija... Ginu za reprezentaciju kao da im je prvo takmicenje, a imaju vec 15, 20 godina u nacionalnom timu i na desetine osvojenih medalja. Jednostavno vidis da su tako vaspitani i odgajani i da im je cast da igraju za reprezentaciju. Sa druge strane kod nas stasavaju generacije mladih sportista, ciji roditelji su dizelasi iz devedesetih. Neka nam je svima bog u pomoci.
    (Marko, 1. avgust 2021 13:55)

    # Link komentara

  88. SLOVENCI!!!!!!
    SVAKA VAM ČAST!!!
    Kapa dole za znanje energiju,i znoj ogroman.

    Baš sam očekivao da upravo tako,naši košarkaši igraju,srčano pametno i sa velikom voljom.

    Carinik,smara,trošadzija,sta sve za Luku nisu govorili,videće on na Olimpijadi,ako se plasiraju uopšte.
    I šta bi?!?!
    Cela ekipa naštelovana je perfektno,iskazuju naboj i sportski i nacionalni,i za sve to im treba odati priznanje.I manimo se ko je ko,i prebrojavanja krvnih zrnaca.Ljudi igraju muški,a nama zadnje vreme sve fali nesto,nismo uigrani,nismo ovo,nismo ono,eh da je bilo ovo ne bi se desilo ono.I fako u krug.
    Ljudi pocepase Litvaniju,u sred Baltika,i sad kidaju.
    Uveren sam,da samo sudije mogu Luku da zaustave.Inače ako ima suđenje ok,zlato im ne gine!!
    I to im želim od srca.
    (Legolas, 1. avgust 2021 13:55)

    # Link komentara

  89. Otkud žreb? Svašta šta sve neće uvesti...
    (Randy Marsh, 1. avgust 2021 13:54)

    # Link komentara

  90. Zar nisu trebale da se ukrstaju grupe??
    (dzoni, 1. avgust 2021 13:54)

    # Link komentara

  91. Potpuna glupost sa zrebom gde se ne uzima ko je na kojoj poziciji zavrsio u grupi, tacnije kada ima samo tri grupe. Sada Spanci koji su drugi u grupi idu na Amerikance koji su isto drugi u svojoj. Oni ce sada verovatno da ispadnu, a realno su bolji i Od Argetine i Od Australije. Argetina bila treca u grupi, i sada ona moze da prodje dalje tako sto ce pobediti Australiju
    Ja Nisam neko ko voli Spaniju Ali ovako sa tri grupe bas I nije fer
    (Stef, 1. avgust 2021 13:53)

    # Link komentara

  92. Slovenija sa Dončićem ide po titulu u finalu sa Australijom. Onakav igrač nikada nije postojao u istoriji košarke sa kakvom lakoćom igra on se šali sa protivnicima kada uzme loptu. NBA od njega napravila mitsku zver.
    (Zuja, 01. avgust 2021 13:39)
    Očito ne razumiješ značenje pojma - mit.
    (Ante, 1. avgust 2021 13:53)

    # Link komentara

  93. Zanimljivi parovi.
    Slovenija mi deluje kao sigurni učesnik polufinala, kod ostala tri para je đene-đene.
    Nema favorita za zlato, s obzirom da SAD nisu pokazale moć u grupnoj fazi i time dale vetar u leđa ostalim reprezentacijama.
    (SCB, 1. avgust 2021 13:51)

    # Link komentara

  94. Sa trenutnom igrom, nikoga od ovih 8 timova mi ne bismo prosli.
    (Djordje P, 1. avgust 2021 13:51)

    # Link komentara

  95. Ovi Slovenci imaju više sreće nego pameti . Navijam za Nemačku .
    (Deli, 1. avgust 2021 13:50)

    # Link komentara

  96. Neka neko objasni, zasto zreb? Zar nije 1-4, 2-3.....
    (Vix, 01. avgust 2021 13:35)


    Nakon sto se zavrse utakmice pravi se tabela od 8 timova. Prvih 4 na tabeli se nalaze u zoni nosioca, a drugih 4 na tabeli su nenosioci. Nasumicni zreb ukrsta 4 nosioca sa nenosiocima. Timovi koji su igrali u istoj grupi nisu mogli da se nadju ponovo u cetvrtfinalu. Najbolja drugoplasirana ekipa ( u ovom slucaju SAD) ne moze da se nadje u cetvrtfinalu sa najboljim treceplasiranim ekipama. Mislim da se isti sistem primenjuje i kod zena.
    (dzeki, 1. avgust 2021 13:50)

    # Link komentara

  97. Neka neko objasni, zasto zreb? Zar nije 1-4, 2-3.....

    Zato sto si imao 3 grupe od po 4 tima, taj sistem sto ti pricas mogao je na proslim oi, ove godine je promenjen jer su se zalili na broj odigranih utakmica, smanjen je sa 8 na 6, tj maksimalan br utakmica je 6.
    (nino, 1. avgust 2021 13:49)

    # Link komentara

  98. Takole blizu medalje na OI...Slovenija ne bo nikoli več...Še Nemčijo in Francijo...
    (Janez, 1. avgust 2021 13:48)

    # Link komentara

  99. Slovenija bila povlascena. Nisi mogli na SAD. Danasnja pobeda mnogo znaci.
    (Sale, 1. avgust 2021 13:47)

    # Link komentara

  100. Beograd scim srcem uz braću Dončića i Dragića!
    (catapa, 1. avgust 2021 13:45)

    # Link komentara

  101. Smesan sistem. Argentina dobila jednu Japan i sad ako dobije jos jednu vec su u borbi za medalju...
    (mamba, 1. avgust 2021 13:44)

    # Link komentara

  102. Španci bez OI medalje, lepa vest.
    (Nirvana, 1. avgust 2021 13:44)

    # Link komentara

  103. E sto mi drago zbog Spanaca
    (ccc, 1. avgust 2021 13:43)

    # Link komentara

  104. Iskreno jedva cekam utakmicu SAD-spanija,cisto da se stavi tacka na ovu generaciju krajnje antipaticnih likova
    (pcinjskiokrug, 1. avgust 2021 13:42)

    # Link komentara

  105. SAD, Francuska, Australija i Slovenija prolaze.
    (Vucko, 1. avgust 2021 13:41)

    # Link komentara

  106. Slovenija sa Dončićem ide po titulu u finalu sa Australijom. Onakav igrač nikada nije postojao u istoriji košarke sa kakvom lakoćom igra on se šali sa protivnicima kada uzme loptu. NBA od njega napravila mitsku zver.
    (Zuja, 1. avgust 2021 13:39)

    # Link komentara

  107. Francuska-Slovenija
    Španija-Australija
    (Darko, 1. avgust 2021 13:38)

    # Link komentara

  108. Ovo je kraj za Amerikance već u četvrtfinalu
    (Vladimir, 1. avgust 2021 13:37)

    # Link komentara

  109. Neka neko objasni, zasto zreb? Zar nije 1-4, 2-3.....
    (Vix, 1. avgust 2021 13:35)

    # Link komentara