Novak Đoković

Novak šesti put šampion Rima!

Novak Đoković je po šesti put šampion Mastersa u Rimu!

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Najbolji teniser sveta je posle 96 minuta igre savladao petog tenisera sveta, Stefanosa Cicipasa, 6:0, 7:6 (5).

Bila je to 1.001. pobeda srpskog tenisera u karijeri, njegov 87. ATP trofej i 38. na masters turnirima, čime je samo podebljao rekord i sada ima dva više od Rafe Nadala.

I što je najvažnije - poslao je poruku svima pred dolazak u Pariz da kralj, bude li igrao kao u prvom setu ovog finala, teško da će abdicirati u Bulonjskoj šumi.

Zastrašujuće je kako je Novak počistio prošlogodišnjeg protivnika iz finala Rolan Garosa u prvom setu.

Ni traga onoj drami kao pre nepunih godinu dana u Parizu, kada je Cicipas vodio 2:0 u setovima, pa na kraju položio oružje i izgubio sa 3:2.

Danas je Atinjanin ušao u finale kako da je na teren stupio pravo iz postelje, delovao je tromo i uspavano nasuprot Đokoviću koji je od početka tukao iz svih raspoloživih oružja.

Ne pamti se kada je Novak tako lako razoružao jednog top pet igrača u početnom setu, trebalo mu je za to svega pola sata.

Istina, pomagao mu je i Cicipas greškama, ali je ruku na srce Novak igrao u najvećoj mogućoj brzini i uz tri brejka pao je i "krompir", 6:0 za Đokovića!

Grafika: Sofascore

Nije bilo druge za Cicipasa nego da pokuša da momentalno resetuje sistem, pokuša da zaboravi šta mu se dogodilo.

Uspeo je na početku drugog seta da se stabilizuje, deluje da je "iskopao rovove" u rimskom teniskom koloseumu, dobije početna dva servis gema i povede sa 2:1.

Novaku je stao servis, a Cicipas je uspeo da iskoristi prvu brejk priliku i potom povede sa 4:1, posle prvog asa u meču.

Novak je morao da spašava brejk loptu u šestom gemu i smanji na 4:2.

Činilo se da će Cicipas uspeti da izjednači, naročito kada je poveo sa 5:2, ali i Novak se probudio.

Smanjio je na 5:3, a onda je proradio i ritern i u devetom gemu vratio je brejk, smanjio na 5:4, a potom i da izjednači na 5:5.

Ubrzo su stigli do taj-brejka, a tu je Novak bio sigurniji, dobio ga je sa 7:5 i tako stigao do velike pobede. Sve detalje sa meča Đokovića i Cicipasa mogli ste da pratite uz naš LIVE BLOG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.