“Federer je najimpresivnija ličnost koju smo imali u tenisu”

Rodžer Federer se 8. marta vraća na teren, tačno na dan kada će Novak Đoković oboriti njegov rekord po broju nedelja na vrhu ATP liste.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/NIC BOTHMA
Foto: EPA-EFE/NIC BOTHMA

Švajcarac će igrati prvi put posle Australijan opena 2020. i egzibicije početkom februara te godine u Južnoj Africi, a za povratak je izabrao turnir u Dohi.

Ljubitelji tenisa oduševljeni su što se osmostruki šampion Vimbldona vraća takmičenjima posle dvostruke operacije kolena.

Nekadašnji polufinalista grend slema u Londonu, Tim Henman, kaže da se Federer ne vraća na teren samo da bi igrao.

"Njegov nekadašnji nivo je tako visok, ne verujem da se vraća čisto da bi samo igrao. Želi da se vrati i bori za najveće titule. To neće biti lako ako se zna da ima skoro 40 godina, ali siguran sam da radi naporno. Za mene, on je najupečatljivija figura koju smo imali u našem sportu", kaže Henman.

Zanimljivo je da je Britanac pred kraj svoje karijere imao prilike da igra sa Rodžerom i ima veoma dobar skor od šest pobeda i sedam poraza.

"Tenis je blagosloven što imamo takve ličnosti. Federer, Nadal, Đoković, Serena Vilijams, to su nezamislivo sjajne zvezde. Stvarno imamo sreće, ali oni neće biti uvek na terenu. Važno je da uživamo u njihovoj igri dok su još tu", zaključio je Henman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.