Čuveni teniser veruje u 'rušenje' Federerovog rekorda

Bivši britanski broj jedan Greg Rusedski smatra da će Rodžeru Federeru teško biti da sačuva rekord u broju titula na Grend slemovima.

MTIzvor: B92
Podeli
Photo by Clive Brunskill/Getty Images
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

On je dodao da su Novak Đoković i Rafael Nadal trenutno spremniji od Švajcarca, te da će najverovatnije i oboriti taj rekord.

Rusedski je prokomentarisao i trenutnu situaciju sa koronavirusom.

"Šala koja kruži kaže da je Rodžer operisan i da je čitava turneja otkazana sve dok on ne bude bio spreman. Očigledno da je koronavirus veoma ozbiljna situacija i da je zdravlje ljudi trenutno prioritet. Ali, ovak prekid je Rodžeru dao vremena da se oporavi od poslednje povrede", rekao je Rusedski.

Rodžer Federer u avgustu puni 39 godina.

"Mislim da će mu biti poprilično teško da se izbori za Grend slem kada sve ponovo krene. Tada će mu biti 39 godina, a osvajanje glavnih turnira u sa toliko godina biće veoma teško. Gledam video snimke kako Novak Đoković trenira, Nadal se vratio na teren i jednostavno ne vidi kakve nove dimenzije Federer može doneti u svojoj igri da bi osvojio GS titulu u ovoj fazi karijeri", dodao je on.

Ipak, Rusedski kaže da Federera nikada ne smete da otpisujete.

"Prošle godine na US openu, Rodžera je umorila vrućina i izgubio je u četvrtfinalu. Bila bi sjajna priča kad bi mogao da pobedi, ali i dalje mislim da su Đoković i Nadal momci koje će ostali juriti da pobede. Onda sledeći tek dolazi Federer na toj listi. Nikad ne možete da ga otpišite", zaključio je Rusedski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.