Đoković "otvoreno i iskreno" o rekordima, povredi i planovima za budućnost

Najbolji teniser sveta Novak Đoković otvoreno je govorio o problemima sa povredom i planovima za budućnost.

LNIzvor: B92
Podeli
Novak se družio sa decom pred početak US opena (EPA-EFE/PETER FOLEY)
Novak se družio sa decom pred početak US opena (EPA-EFE/PETER FOLEY)

Đoković je otkrio koliko mu znači da prestigne Rafaela Nadala i Rodžera Federera po broju osvojenih Grend slemova.

Svetski "broj 1" je kazao da su mu rekordni bitni, ali ne bitniji od porodice.

"Da li je to bitnije od vremena koje provedem sa porodicom? Da li je bitnije od zdravlja ili nečeg sličnog? Ne, nije. Prolazim kroz proces i potpuno sam, stoprocentno, iskren i otvoren prema vama. O svemu sam pričao sa ženom, sa roditeljima i braćom, jer sam želeo da čujem šta oni misle. Trenutno se, privatno i profesionalno, nalazim u specifičnoj situaciji", kazao je Đoković za "CNBC" i dodao:

"Otac sam dva anđela i vreme koje provedem sa njima je posebno. Ne želim da protraćim to vreme i onda da se u nekom trenutku života osvrnem na prošlost i vidim da nisam bio tu tokom najbitnijih trenutaka njihovog odrastanja".

Da li Novak može da zamisli život bez tenisa?

"Da i ne. Mogu da ga zamislim jer se ne plašim da ostanem bez njega. Osećam se srećno zbog dosta drugih stvari, ali kažem i da ne mogu da ga zamislim jer čak i kada ne budem profesionalni teniser i dalje ću biti uključen u taj sport", ističe Đoković.

On je otkrio i planove za budućnost.

"Želim da imam svoju tenisku akademiju i da prenesem svo znanje koje sam stekao ljudima oko mene i novoj generaciji srpskih tenisera", dodaje Novak.

Podsetimo, tridesetdvogodišnjak iz Beograda je na US openu morao da preda meč osmine finala Stenu Vavrinki zbog prevelikih bolova u ramenu.

"Nekada moramo da žrtvujemo određene stvari. Nekada jednostavno postoje stvari koje smo dugo radili, ali više ne funkcionišu", odgovorio je Novak na pitanje o tome kako podnosi teške trenutke u karijeri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.