1. Federer svoje četvoro djece od rođenja vodi na turnire sa sobom ,tako da ne propušta ništa od njihovog odrastanja ,pa mi nije jasno kako to ne može i Novak.Možda je problem u tome što Jelena ne može da sjedi u loži i nema vremena da je stalno sa djecom,jer gradi svoju" karijeru"?!
    (razlozi, 14. septembar 2019 16:21)

    # Link komentara

  2. Ne bi tako pričao da Rafa nije osvojio 19.titulu i sad je on najboljem putu da postane Goat. Samo još jedan Rolan Garos, stiže Federera, najviše mastersa ima. E, to je sada za Đokovića težak put. Još je otpustio izvanrednog kodicionog trenera (kome može mnogo da zahvali). Pokazuje, nažalost, srpski mentalitet. Bilo bi dobro, da on na ovaj način pokušava da smanji pritisak, plašim se da stvarno tako misli. A, to nije dobro, jer taman izbrusi takmičarsku formu (Australien open), a onda pravi suviše dugačke pauze ( posle Vimbldona se baš "opustio" na krstrarenju). Time će samo reskirati povrede a onda od titula nema ništa. Njemu svaka čast i za sve ovo, ali mislim da zaista propušta veliku šansu da bude najbolji. A mislim, da bi zaista to mogao da uradi. Sve može da se uskladi (primer Federer) a u pitanju su možda 2-3 sezone.
    (Gagi, 14. septembar 2019 14:41)

    # Link komentara

  3. Meni bi jedino bilo žao da ga povreda i narušeno zdravlje onemoguće; odnosno da bude PRIMORAN da okonča karijeru. Ali ako to sam poželi, nemam za čime žaliti. Njegovi navijači mogu biti razočarani i tužni, ali ni oni ne smeju da ga osuđuju. Čovek ima prava da sam odredi prioritete u svom životu i živi na način koji ga čini najsrećnijim. Navijači ponekad kao da zaborave da nemaju aktivnu ulogu u životu sportiste.

    To što Novak previše ističe svoj privatan život, mislim da je posledica njegove izrazito ekstrovertne ličnosti (iste one koja mu omogućava da bude ekspresivan, šaljivdžija, šoumen, medijska zvezda, motivacioni govornik..). Zato mislim da je veoma teško porediti njegov javni nastup i nastup Nadala ili Federera (koji su introvertne ličnosti i ne uživaju toliko u medijskoj pažnji). Zbunjuje me ponekad fan baza: kad Novak pobeđuje, najdivniji je baš takav kakav je; kad gubi ili nagoveštava povlačenje, sve što ga čini onim što jeste - njegovim sopstvenim navijačima postane iritantno. Ja sam Rafin navijač, ne Novakov, ali uvek mi bude žao kad se njegovi navijači razočaraju nakon što posustane ili napravi pauzu, pa svu svoju navijačku strast pretvore u bes prema njemu. Pružite podršku svom favoritu. Ne otežavajte mu dodatno kad god prolazi kroz teske trenutke i prekretnice u životu.

    Lično verujem da će se vratiti. On je ambiciozan i kompetitivan sportista; ukoliko ne iskoristi svoj maksimalni kapacitet, nikome neće biti više krivo nego njemu.
    (Marija, 14. septembar 2019 14:21)

    # Link komentara

  4. O čemu ti pričaš čoveče? Ili igraj ili se penzioniši i završi više s ovom pričom. Dosadio si i Bogu i narodu!
     (Mladen, 14. septembar 2019 14:20)

    # Link komentara

  5. Zašto otvoreno i iskreno pod navodnicima? Znači nije?
    (Vračarka, 14. septembar 2019 14:02)

    # Link komentara

  6. Znači opet u najavi nova salva filozofiranja naširoko "o smislu postojanja čoveka u Univerzumu" i bacanje reketa i loptica u drugi plan "jer oni su ništa naspram dece i porodice"! Gluposti. Pa naravno da se "po difoltu" podrazumeva da je porodica uvek na prvom mestu razume se, ali to nema nikakve ali baš nikakve veze sa poslom kojim se baviš i koji ti je upravo doneo svu slavu, novac, privilegije i raskoš kojim tvoja porodica može da uživa u životu što bolje i lepše. Upravo to te obavezuje da se prema tom poslu odnosiš korektno i profesionalno. Tvoje je da udaraš lopticu reketom, ne da filozofiraš o smislu života. Posao je posao, ili ga radi ili daj otkaz. Mi želimo tenis od tebe, ne meditacije. Ti si teniser ne šaman definitivno.
    (Ivan, 14. septembar 2019 13:18)

    # Link komentara

  7. Ovaj koliko god da je vrhunski teniser (a stvarno jeste) toliko je van terena nepodnosljiva osoba. Pa jel on ozbiljno misli da je njegove prave navijace i malo briga za njegovom djecom, zenom, bracom. Koga realno zaboli ona stvar za njegovim van-teniskim stvarima..? Nama, tvojim pravim navijacima je stalo samo da das sebe 100% na terenu i pokusas da postanes GOAT. A djeca, zena, braca..? Pa jel ti stvarno mislis da je nekog briga za tim.? Tim malo pa malo pricama o zeni, djeci, braci, ti zapravo pokazujes jedno veliko nepostovanje prema svojim najvjernim navijacima.
     (koni, 14. septembar 2019 12:21)

    # Link komentara

  8. Sto se tice dece...ni jedno ni drugo nece da se seća u tom dobu da li je on bio uz njih 200 dana ili 250 dana u godini...sto se tice njega...imaće ostatak zivota da provede sa decom tako da svakako vredi skoncentrisati se na karijeru jos 3 ili 4 godine kako treba. Sto se tice akademije...juce sam video uzivo kako izgleda akademija Nadala na Majorci...domaći zadatak za Novaka
     (majstor, 14. septembar 2019 10:50)

    # Link komentara

  9. Ja koji najvise volim b92 i rekorder sam po broju ostavljenih komentara mislim da jesu
    (dnevna doza prosecnog Srbende, 13. septembar 2019 20:38) to ti je najvece dostignuce u zivotu jado jadni
    (scoliony, 14. septembar 2019 10:20)

    # Link komentara

  10. Ovde o tome kako je biti najveći na svetu i Novaku kao promašaju priča polusvet koji sedi ispred dragstora i cirka zidarsko pivo. Ili je jedva završio srednju školu i radi za 300 € i svi su mu krivi, osim njega samog. Razume se u sve, bolji je selektor od Saleta, Žoca i Dude zajedno, voli Zvezdu i mrzi Partizan (ili obrnuto), smešno mu je kada neko na slagalici kaže: zvezda-zvezda-karo-karo... Sve u svemu ljudske i moralne gromade koji su dosegli neslućene visine, pa sad sa oblaka gledaju nesrećnog Novaka kako se valja po prašini i traći svoj Bogom (ovde se obavezno prekrste) dati talenat.
     (Mr., 14. septembar 2019 09:59)

    # Link komentara

  11. Bio je Kirjos u pravu.
     (Bodibond, 14. septembar 2019 09:50)

    # Link komentara

  12. Znači onaj "navijač" na US Openu koji mu je dobacio "kad ćeš u penziju" mu je zaista pomogao da se odluči.

    Samo ne znam zašto mu je onda rekao da će "saznati ko je on".

    Možda da mu pošalje prvi ček od penzije :)

    Inače, ovaj govor o "važnosti porodice i bejbisitovanja" smo već slušali u leto 2016. kada je rešio da se 2 godine odmara od tenisa.

    Jedino što u svesti ne mogu da zamislim je da te reči izgovara čovek sa četvoro dece Rodžer Federer.
    (niko me ne voli, neću više da igram, 14. septembar 2019 09:40)

    # Link komentara

  13. @GOAT je nadal Druze, prvo, te price o Teslinoj kastraciji su glupost totalna, mit. Za ostatak si manje-vise u pravu, mora covek biti fanatik, stoji, ali s druge strane, Nole mozda nije nista jos zavrsio, ako se oporavi, moze da se desi da se fokusira na slemove, i prestigne i Nadala i Fedexa (mada delim tvoje misljenje da verovatno nece). I jos jedna stvar - Nole je svakako vec legenda ovog sporta, taman i da ovog trenutka okaci reket u klin.
     (Zhol, 14. septembar 2019 09:35)

    # Link komentara

  14. "Trenutno se, privatno i profesionalno, nalazim u specifičnoj situaciji", kazao je Đoković za "CNBC" i dodao:

    "Otac sam dva anđela i vreme koje provedem sa njima je posebno. Ne želim da protraćim to vreme i onda da se u nekom trenutku života osvrnem na prošlost i vidim da nisam bio tu tokom najbitnijih trenutaka njihovog odrastanja".

    Dovoljno... Sve je jasno.
     (Smuleco, 14. septembar 2019 09:06)

    # Link komentara

  15. Sad se bas nalupetao sa gomilom fraza.
     (ja, 14. septembar 2019 07:49)

    # Link komentara

  16. Posprdni nadimak koji je zdušno prihvatio govori o njemu više od svih izgovorenih reči. Djoker Nole! Da li je to prihvatljiv nadimak za svetskog asa?! Da nije strašno, možda bi bilo simpatično!
    (alkos, 14. septembar 2019 07:47)

    # Link komentara

  17. Nole može da radi šta hoće.
    Novak ako se penzioniše i ne bude imao najbolji rekord ikada na žalost izgubiće bitku koju je morao da dobije.
    Kod svog Srpskog naroda.
    Zna on to vrlo dobro.
    A ako taj meč izgubi........
     (Dragi, 14. septembar 2019 05:10)

    # Link komentara

  18. Ajde Novace izdrzi i napravi jos neki record i budi najbojli u istorii.Pa i moja porodica pati dok gledam tvoje utakmice pa ih opet gledam.Koliko puta samo nisam otisao u park sa decom samo da gledam tvoj mec pa ne znaci da si mi ti bitnii od nih.
    (Aleksandar, 14. septembar 2019 04:42)

    # Link komentara

  19. Kakva gomila praznih frazetina...

    U svim intervjuima ima tendenciju da propoveda, podučava, popuje - pa tako i ovaj put.

    Baš je namerio u poslednjih par godina da poduči sirotu javnost šta i koliko jesti, kakvu vodu piti, koliko dugo zuriti u sunce, kako postati "najbolja verzija sebe", a ovaj put plasira svoje omiljeno - kako voleti svoju decu, "sad kad sam otac i suprug".

    Samo nam je to još falilo - naš vlastiti lajf kouč, onako na daljinu.

    S frazama kao prepisanim iz bilo koje petparačke knjižice o samopomoći. "Otvoreno i iskreno", nema šta.
    (zoki, 14. septembar 2019 03:34)

    # Link komentara

  20. RAFA = G.O.A.T.
    (Muamer, 14. septembar 2019 03:01)

    # Link komentara

  21. "Otac sam dva anđela i vreme koje provedem sa njima je posebno. Ne želim da protraćim to vreme i onda da se u nekom trenutku života osvrnem na prošlost i vidim da nisam bio tu tokom najbitnijih trenutaka njihovog odrastanja".

    Mislim da je ovde i Nolobotovima stvar postala jasna, ako do sada nije bila. Ovo sto Novak prica je potpuno razumno i ok, za nekoga ko je svestran i ko hoce da ima koliko je to moguce izbalansiran zivot. Ali takva osoba jednostavno ne moze biti GOAT, ni u bilo kom sportu. Za to je potrebno imati potpuno fanatican karakter, bas kakav ima Rafa Nadal. Tesla se kastrirao da mu zene ne bi odvracale paznju sa jedine stvari koja mu je bila bitna i kojoj je posvetio ceo svoj zivot - nauci. Nadal doduse nista tako drasticno :), ali se jos uvek nije ozenio i deca mu nisu ni u planu, jer ne zeli da mu bilo sta skrece paznju sa svakog sledeceg poena, meca, turnira, i sa trke za GOATa. E to je ono sto je potrebno da bi ste bili GOAT, i ako vam ova izjava po 100ti put nije dokazala da Novak to nije, onda vam nece ni biti jasno za jos bar 3,4 godine. Djokovic je odlucio da se manje muci od Nadala i da se vise odmara, leskari, preskace turnire i igra sa decom, jer je vec i previse para zaradio, i to je naravno potpuno OK. Ali legende tako ne razmisljaju. Legende ne zale za propustenim sansama za menjanjem pelena, legende se odricu SVEGA za svoj cilj, a tome Djokovic nije ni blizu.
    (GOAT je NADAL., 14. septembar 2019 02:23)

    # Link komentara

  22. Zašto juriti rekorde, pokazao si ko si šta si!
     (deki, 14. septembar 2019 02:20)

    # Link komentara

  23. Najbolji je Kralj Federer.
    (hihihi, 13. septembar 2019 22:33)

    Videli smo kralja u finalu WIMB-a.
    (Lik, 14. septembar 2019 01:22)

    # Link komentara

  24. Zaključak samo jedan a to da je Novak sasvim normalan osoba koja podržava prave vrednosti i koji voli sport zašta se opredelio.

    Moraš znat zašta ćeš preodelit kao mali da bi znao kasnije šta će biti od tebe. Novak je izabrao i vrlo uspešan je.
    (Biti čovek, 14. septembar 2019 00:59)

    # Link komentara

  25. Nole, svaka cast za sve sto si postigao u karijeri i zivotu ali to kao propusices najvaznije trenutke u odrastanju deteta sacuvaj bolje za spavacu sobu. Bas ce deca od godinu dana da se secaju necega bitnog. Svi smo mi pametni odavde ali zgazi brate jos malo i uzivaj u zivotu ako ti je stalo do toga. Nista ne valja sa pola volje raditi.
    (Boci, 14. septembar 2019 00:37)

    # Link komentara

  26. Da li bi ja trebalo da se nerviram kad ti izgubis ili se radujem kad pobedis,naravno da ne ,tako da cao
    (Pepi, 14. septembar 2019 00:36)

    # Link komentara

  27. On stvarno nije normalan. Jel on uopste svjestan koliko zapravo iritira svoje navijace sa pricom o porodici, djeci, Jeleni, braci..
    Alo covjece, to je tvoja privatna stvar, to zadrzi za sebe. Ti si teniser, nas TENIS zanima, pokazi malo postovanja prema navijacima. Ti tim pricama o porodici, braci, Jeleni zapravo trljas so na ranu svojim navijacima. Jel ti covjece stvarno mislis da je nas briga za Jelenom i bracom..?
     (ben, 14. septembar 2019 00:28)

    # Link komentara

  28. Bez da budem krivo shvacen, Djoko nemoj da ga tupis! Zar Federeru nije stalo do njegova 4 andjela? Zar mu Mirka i 4 andjela nisu prioritet? Niko tebi nista ne prebacuje, ali ako zelis jos da igras tenis, igraj ga muski, sa voljom i zeljom da osvojis turnir. Ako mislis da si potrebniji andjelima, super, ucini to. Prestani sa tenisom i posveti se njima i gospodji. Niko ti nece reci ni rec. To je tvoja odluka i imas sva prava na nju. Ali, nemoj ga tupiti. I nemoj deliti srce Pepe le Tvora. Budi musko.
    (nikos, 14. septembar 2019 00:05)

    # Link komentara

  29. Folirant ..., čim dobije porciju, odmah ga rekordi ne zanimaju...
     (bh, 14. septembar 2019 00:02)

    # Link komentara

  30. a gde smes da prestignes federera kralju
    (boki89, 13. septembar 2019 21:54)

    Pokazao je on ko je KRALJ u finalu WIMB-a, pametnom dovoljno.
    (Lik, 13. septembar 2019 23:34)

    # Link komentara

  31. A znaci odustao je znao sam.. Nema on taj borbeni i takmicarski duh zato i nece biti najbolji svih vremena
    (Djuka Cg, 13. septembar 2019 20:31)

    Ček, pa onda SVI teniseri koji se povuku nemaju taj borbeni i takmicarski duh zato i nece biti najbolji svih vremena...smrdi ti ta logika debelo.
    Ono što je Novak uradio neće više NIKO! Sam protiv svih bukvalno, porazbijao glavne rivale, oborio rekorde svih onih veličina iz davnih dana, ima sve masterse što nema niko, 4 GS-a u nizu što ima samo Lejver...
    On bi stvarno trebao da se povuče i to dok je na prvom mestu, to rade samo KRALJEVI!
    (Lik, 13. septembar 2019 23:29)

    # Link komentara

  32. Dobar je Djoko, cim se malo uozbilji opet ce da osvaja velike turnire.
    Ko i svako od nas i on ima periode opustanja, pomisli da moze i sa pola snage da uradi sve isto kao onomad kad se znojio do gole koze. Poraz te vrati u stvarnost pa se opet trudis i opet budes uspesan. To je nas Nole, nas ponos i nasa dika.
    (domacin, 13. septembar 2019 23:26)

    # Link komentara

  33. Kakva patetika
     (dakiliz, 13. septembar 2019 23:17)

    # Link komentara

  34. Nije Novak govorio o povlačenju, samo je ovim prenapregnutim srbskim navijačima poručio da neće igrati do svoje četrdesete i da neće zbog njihovih rekorda, koje oni uporno obaraju i priželjkuju nove, izgubiti porodicu i zdravlje.
    (Marlen Dit, 13. septembar 2019 21:55)

    Pa i bolje što je poslušao Jetzu, a ne nolovce. Oni nisu ni za lizanje koverata, a kamoli da mu daje savete o karijeri.
    (Fed club, 13. septembar 2019 23:13)

    # Link komentara

  35. Još jedan dokaz da je on vojnik sistema, a sistem želi da on stane kako bi Federer bio najbolji ikada. Šta li na to kaže Nadal?
     (Henry Chinasky, 13. septembar 2019 23:13)

    # Link komentara

  36. Jelena verovatno zeli da zivi svoj zivot i da joj je tenisa preko glave ,to je njena odluka i moze joj se
    (miro, 13. septembar 2019 21:54)

    Pa o tome sam ja pričao preki neki dan, nego onaj besramnik Đido odmah počeo "a ti vređaš", "a šta tebe briga". Zamisli ti gada.
    (Fed club, 13. septembar 2019 23:05)

    # Link komentara

  37. hm, jednom rece skerlic, nisam kokoska da snesem jaje ali znam da prepoznam mucak. a nolo je dupli mucak :)
    (pravnik, 13. septembar 2019 23:01)

    # Link komentara

  38. Tvoj sam veliki navijac.....tvoje vreme tek dolazi, mladji si od svih tvojih najvecih rivala, ukljucujem i Wawrinku.....bit ce jos GS-ova.....respect....
    (Canadaboy, 13. septembar 2019 23:01)

    # Link komentara

  39. Ta žena te je koštala svega. Shvatićeš to za jedno 10 godina kad te bude proždiralo šta si mogao, a šta nisi učinio.
     (Vojvoda Momčilo, 13. septembar 2019 23:00)

    # Link komentara

  40. “Djoković otvoreno i iskreno” nażalost ne postoji kao kombinacija. I ovo sa žaljenjem konstatujem kao njegov navijač.
    (Myrthos, 13. septembar 2019 22:57)

    # Link komentara

  41. Novak je šest godina mlađi od Federera i pet od Nadala, kad se oni povuku Srbin Novak će igrati pet-šest godina posle njih i osvojiće još 12 GS titula, ukupno 28, a možda i više.
    (Srbin iz Male Ivanče, 13. septembar 2019 21:13)
    Godinu je mladji od Rafe.
    (Djed Gavrilo, 13. septembar 2019 22:52)

    # Link komentara

  42. Odlično je parirao Nadalu i Rogeru i dosta toga im uskratio, na njegovu žalost njemu su osim Rafe i Rogera u prvom dijelu karijere i neki "sporedni" likovi radili štetu kada je bio na vrhuncu...
    (CroFed, 13. septembar 2019 22:50)

    # Link komentara

  43. Ako je ovo intervju koji je zaista dao Novak,onda sve liči na lagano povlacenje.Vreme čini svoje.
    Osvojio je sto je osvojio.Dominirao je jedno vreme.Braca su ostala nezapazena,ali im je obezbedio odličan život.Otac je preterivao i mislim da mu je kvario reputaciju.
    Novak,kao i svaki put,ostao nejasan.
    Kao da se pravda navijačima i opet me podstiče da pomislim da mu je Kirgios uputio iskreno zapažanje.Jest da su se mnogi naljutili na Kirgiosa,ali,definitivno,Novak ima bespotrebnu potrebu da se pravda.
    Da je umeo da sve ostavi po strani a fokusira se na lični život i tenis,bio bi poput Nadala.
    Rafa je tu najbolji,vredno radi,osvaja trofeje i daje fenomenalno dobre izjave.Cvrsto stoji na tlu.
    Novak je postigao puno.Uzivali smo iskreno u tome.Sad je neko drugi na redu.Odbojkasice su vec te koje nas drže u svetskoj eliti.
    Biće još poneko.Mala smo mi država i nacija i velika nam je želja za samopotvrdjivanjem kroz uspehe sportista.
    Bolje bi bilo da se okrenemo stvaralaštvu i uredjenju države u kojoj smo,a usput da pozdravimo ovakve kao sto beše Novak.
    (Djed Gavrilo, 13. septembar 2019 22:48)

    # Link komentara

  44. Za većinu srba je svaka prostoproširena rečenica filozofiranje. To je u skladu sa znanjem i obrazovanjem.
     (Regent, 13. septembar 2019 22:46)

    # Link komentara

  45. Novak je šest godina mlađi od Federera i pet od Nadala, kad se oni povuku Srbin Novak će igrati pet-šest godina posle njih i osvojiće još 12 GS titula, ukupno 28, a možda i više.

    ...…..

    On Nadala 1 godinu
    (Allesia, 13. septembar 2019 22:45)

    # Link komentara

  46. Hejteri, ajmo u svoje kućice, dosta ste lajali!!! Novak je jedan od najvećih među nama i kad otvori usta da kaže “a” više to vrijedi nego sva vaša naglabanja kakav je on! Pa on je No1e i tačka!!!
    I kad gubi uvijek ima armiju poštovalaca njegovog lika i djela!!! Napred Nole!!!
    (nekoKO, 13. septembar 2019 22:42)

    # Link komentara

  47. Trla baba lan ...
    (... da joj prođe dan., 13. septembar 2019 22:39)

    # Link komentara

  48. Svima koji pišu negativno o Jeleni zelim Mirku za zenu!! Srećno uz sve pehare i pare!!!!
    (helena, 13. septembar 2019 22:39)

    # Link komentara

  49. Najgore reci i izjave ikada: SEDI JEDAN; PAMETNOM DOSTA; MOMENTUM
    nolo nije i nece biti najboji niti najuspesniji. Najbolji igrac sa najlepsom igrom je Federer i najuspesniji za sada, a Nadal ga prestigne mozda po broju slemova ali po broju nedelja nema sanse. Znaci ostaje Fedex prvi, Nadal drugi, nolo debelo treci
    (Usa, 13. septembar 2019 22:37)

    # Link komentara

  50. ide pemzija
     (king, 13. septembar 2019 22:36)

    # Link komentara

  51. On je najbolji svih vremena. Nije najuspešniji, najbolji jeste. A šta god uradio, zapad ga nikad neće primiti. Zato moramo mi.
    (Majkl Džondar, 13. septembar 2019 21:04)

    Ne druže, on može da bude samo najuspešniji, a ne najbolji. Najbolji je Kralj Federer.
     (hihihi, 13. septembar 2019 22:33)

    # Link komentara

  52. Jednostavno ! The GOAT- Novak Djoković
    (gogibreee, 13. septembar 2019 22:15)

    # Link komentara

  53. Opet filozofiraš Novače, a volim te ko brata.
     (Cigla u zidu, 13. septembar 2019 22:14)

    # Link komentara

  54. Koliko praznih fraza, ovo je rekord i za njega. Jos kad neko o deci govori kao o andjelima, pa pateticno redjanje opstih mesta o vremenu provedenom sa njima, bla bla bla. Kako hirurg provodi vreme u sali i na dezurstvima, stalno uceci, pa ima porodicu? Ovaj umisljeni milioner, koji porodicu moze da vodi svuda i da uziva ( pogledajte Federera) kuka nad sudbinom i izigrava zrtvu? Neukusno.
     (zemlja gruva, 13. septembar 2019 22:03)

    # Link komentara

  55. nolo odustao. celu karijeru treci i ostade treci. vidi i on da vise nema smisla da zalaguje mase. ni u jednoj kategoriji nije prvi ni nedelja na 1 mestu, ni broj gs, ni titula, ni mastersa, ni zavrsnih mastersa. nema ni on 25 video da je vreme otislo. ali koliko je ovo vise dosadilo sa porodicom, penzionisi se vise aman
    (nolo je nolo, velika dvojka je nesto drugo, 13. septembar 2019 22:02)

    # Link komentara

  56. Дефинитвно звучи као да више нема жара... искрено ми је јако жао, волео бих да оствари све рекорде, с друге стране могу сасвим да га разумем, породица и деца нормалном човеку су увек на првом месту...
     (Невен, 13. septembar 2019 22:01)

    # Link komentara

  57. znaci odustao je znao sam.. Nema on taj borbeni i takmicarski duh zato i nece biti najbolji svih vremena
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Djuka Cg, 13. septembar 2019 20:31)

    Pa eto kad si znao da je on odustao jer nema taj takmicarski i borbeni duh, sto se ti ne ukljucis u trku za najboljeg svih vremena umesto da prebacujes i ocekujes da to uradi neko drugi a ti tako borben i pun takmicarskog duha?
    (Just sayin', 13. septembar 2019 21:59)

    # Link komentara

  58. Nije Novak govorio o povlačenju, samo je ovim prenapregnutim srbskim navijačima poručio da neće igrati do svoje četrdesete i da neće zbog njihovih rekorda, koje oni uporno obaraju i priželjkuju nove, izgubiti porodicu i zdravlje.
    (Marlen Dit, 13. septembar 2019 21:55)

    # Link komentara

  59. a gde smes da prestignes federera kralju
     (boki89, 13. septembar 2019 21:54)

    # Link komentara

  60. Hvala za sve radosti koje si nam doneo ,vidi se vec zadnjih nekoliko godina da ti porodica puno nedostaje narocito kada igras izvan Evrope. Mirka je drugacija od tvoje zene ona Rogera prati skoro pa svuda Jelena verovatno zeli da zivi svoj zivot i da joj je tenisa preko glave ,to je njena odluka i moze joj se ..Ja samo kazem na primer ljudi koji rade po kruzerima pa nisu sa svojim porodicama 5 ili vise meseci,tesko je i njima pa ne kukaju toliko Ako neko ima mogucnosti da mu je porodica na okupu onda si to ti,,Znam da ce ostati zal jer si stvarno mogao iako to jesi i sada da budes najbolji Vidim da Beker,Ivanisevic,Vilander ,i jos mnogo tenisera u poznim godinama ,prisustvuje turnirima a neki imaju i sitnu decu Ali nije to ni vazno,daj boze da nam pozivis 100 godina i da ih provedes sa najblizima samo da nam Jeca bude zajedno sa tobom ..ZIVEO NAM
    (miro, 13. septembar 2019 21:54)

    # Link komentara

  61. pa šta je rekao?hoće li da igra ili ne?ovo je meni strašno
    čini mi se da je ovo najava kraja..
    znam da je njegova odluka njegova lična stvar i da nema šta da se mi tu ljutimo, ali žao mi..
     (Napo Leon, 13. septembar 2019 21:42)

    # Link komentara

  62. To smo samo mi uvrteli u glavu da je on GOAT.
    I da ima sa se juri s Fedom i Nadalom.

    Budimo realni. Tenis nije samo statistika. Ima i u umetnickom dojmu, nacinu, stilu, drzanju...
    (ime, 13. septembar 2019 21:37)

    # Link komentara

  63. Svi vi koji osudjujete ovakve izjave ili ste jos mladi pa nemate porodicu, te onda delimicno i mogu da opravdam vas stav jer ne razumete, ali ukoliko imate porodicu i smatrate da su tamo neka profesionalna dokazivanja bitnija od vremena koje provodite sa decom, ne znam sta bih rekao, a da ne budem nepristojan.
     (hulk, 13. septembar 2019 21:30)

    # Link komentara

  64. Zašto cinizam u komentarima?
    (T67, 13. septembar 2019 21:30)

    # Link komentara

  65. nisam neki lumen,priznajem,ali meni ovo zvuci kao da Frau nije u centru svemira sve vrijeme,izuzmi turnire,ostatatak vremena (naravno ako zelis biti na vrhu u,pogotovo ovim godinama) zahtjeva puno treninga,masaza,terapija...zatim ima i sponzorskih obaveza i tko zna sto sve jos, sto obican navijac ni ne zna...oduzima ti sve ili vecinu vremena,a imas zenu, djeca su tu,cudni brat,neobicni savjetnici..tako da moras odabrati kako ces provoditi vrijeme..biti posvecen 100% tenisu i ostati na vrhu ili traziti kompromis gdje nesto mora zaskripati..sta god odabrao sretno mu.
    (miro, 13. septembar 2019 21:29)

    # Link komentara

  66. Nikad vise GS.
     (Rasim NP, 13. septembar 2019 21:23)

    # Link komentara

  67. Bravo Nole,
    pazi svoju porodicu i uživaj u životu. Za mene si bio i ostat ćeš najbolji svih vremena.
    Imaš navijača koji nisu ostvarili životne ciljeve i onda im ostaješ samo ti, da pobeđuje za njihov ego. To su oni kad gubiš prvi te pljuju jer su izgubljeni u svom virtualnom svetu.
    Budi svoj, ostani svoj i malo naš. 💖💖💖
    (Iskren, 13. septembar 2019 21:22)

    # Link komentara

  68. A znaci odustao je znao sam.. Nema on taj borbeni i takmicarski duh zato i nece biti najbolji svih vremena
    (Djuka Cg, 13. septembar 2019 20:31)

    Hajde ti budi makar stoti na svetu u tome cime se bavis.
    Ma hiljaditi...
     (vf, 13. septembar 2019 21:22)

    # Link komentara

  69. Neverovatno koliko naših ljudi i posle ovakvih izjava gleda na Noleta kao na mašinu koja nema život van terena. Vi ili nemate porodicu ili ste ljubomorni što je naš čovek uspeo da ima i porodicu i karijeru iz snova i novac da do kraja života radi šta hoće. Nole živ bio, ne zanima me ko je goat ko nije, za nas ćeš biti najveći ponos, a ovi stranci neka se prepiru oko najboljeg svih vremena koliko hoće
    (Oki, 13. septembar 2019 21:20)

    # Link komentara

  70. On je već najbolji srpski sportista svih vremena a da li će biti najbolji teniser svih vremena meni lično nije ni bitno.
    Hvala mu na svemu i puno uspeha u daljem životu!!!
     (Bojan, 13. septembar 2019 21:17)

    # Link komentara

  71. Hvala Nole, srecan sam sto zivim u tvojoj eri.
     (dokle vise, 13. septembar 2019 21:17)

    # Link komentara

  72. Opet je u Pepe modu
    (Ja, 13. septembar 2019 21:16)

    # Link komentara

  73. Verovatno će da radi operaciju ramena, opet u Švajcarskoj gde je i lakat radio. Ozbiljan švajcarski izvor sam čitao
    (Bleja, 13. septembar 2019 21:15)

    # Link komentara

  74. Novak je šest godina mlađi od Federera i pet od Nadala, kad se oni povuku Srbin Novak će igrati pet-šest godina posle njih i osvojiće još 12 GS titula, ukupno 28, a možda i više.
    (Srbin iz Male Ivanče, 13. septembar 2019 21:13)

    # Link komentara

  75. Kad vidim komentare ovde tipa znao sam on nece, ne moze... Sta ste bre vi u zivotu napravili u karijeri. Crno ispod nokta mu niste. Ako ste zavidni na bre velicinu kakvu mozete da sanjate. Bolje u sebi zavist i zlobu drzite pametniji ste.
    (Milosh, 13. septembar 2019 21:12)

    # Link komentara

  76. Idi cuvaj decu i uzivaj
     (vla, 13. septembar 2019 21:12)

    # Link komentara

  77. Najveci si Nole.
     (cacanin, 13. septembar 2019 21:12)

    # Link komentara

  78. Mala korekcija vaseg teksta - tridesetdvogodisnjak iz Monaka.
     (maja d., 13. septembar 2019 21:10)

    # Link komentara

  79. Kada bi nekim čudom u prošlosti Novak i Rodžer zamenili žene, čini mi se da RF ne bi osvojio ništa.
    (Locutus, 13. septembar 2019 21:08)

    # Link komentara

  80. Vjerujem da ima malo pritisak od Jelene i ne voli da trenira, dve probleme kojih nema ni RF ni RN.
    (Toleranti, Peje, 13. septembar 2019 21:05)

    # Link komentara

  81. A znaci odustao je znao sam.. Nema on taj borbeni i takmicarski duh zato i nece biti najbolji svih vremena
    (Djuka Cg, 13. septembar 2019 20:31)

    On je najbolji svih vremena. Nije najuspešniji, najbolji jeste. A šta god uradio, zapad ga nikad neće primiti. Zato moramo mi.
     (Majkl Džondar, 13. septembar 2019 21:04)

    # Link komentara

  82. "Trenutno se, privatno i profesionalno, nalazim u specifičnoj situaciji"

    Ova rečenica može da zabrine sve Novakove iskrene navijače. Ali, ne sumnjam da će dati sve od sebe da osvoji još koji grend slem turnir i zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju. Verujem u Novaka zato što je borac, neće se tako lako predati. Sve najbolje Nole majstore tenisa.
    (srle, 13. septembar 2019 21:02)

    # Link komentara

  83. Penzija u najavi.
     (očekivano, 13. septembar 2019 21:02)

    # Link komentara

  84. Biti prisutan I aktivno ucestvovat u zivotu deteta u godinama rasta I razvoja, neprocenjivo.
    I za dete I roditelja.
    Tek onda shvatis koliko nista nisi znao.
    Osoba koja je prepoznala Taj momentum I'ma moje neizrecivo postovanje I da nikada nista u zivotu nije uradila.
    To mogu po meni samo izuzetne osobe.
    Kakva slava, karijera, novac, kakvi bakraci.
    Nista to ne vredi Ako imas nesretno dete.
    Prioritet su deca pa Tek onda Ako se moze titule.
    Kraj, nema vise.
     (Unija Kolubara I brda, 13. septembar 2019 20:56)

    # Link komentara

  85. Znači kapitulirao je u trci za G.O.A.T. -a. Srećna mu penzija.
    (Fed club, 13. septembar 2019 20:31)

    Znamo mi da bi ti to zelio, ali zao mi je , dozivices razocarenje i to vrlo brzo....idemo Noleee....
     (Kun' fu Panda, 13. septembar 2019 20:55)

    # Link komentara

  86. Svaka cast za rezultate ali ovom izjavom je potvrdio da odustaje od trke za najboljeg.
    (Rex, 13. septembar 2019 20:53)

    # Link komentara

  87. Ili Igraj ili batali
    (Nadal, 13. septembar 2019 20:50)

    # Link komentara

  88. Opet ludilo kao pre :( Pre par nedelja je rekao da juri sve rekorde, a ovo sada zvuci kao penzija ili "muka mi je vise od treniranja, igranja, putovanja..."
    E moj Novace! :(
    (Paul, 13. septembar 2019 20:50)

    # Link komentara

  89. Nole kume, niko od tebe ne trazi iskren odgovor, vec trazi zanimljiv odgovor.
    Reci im "tenis, to sam ja", "ja cu jednog dana tenis ostaviti, ali da li ce on mene, nisam siguran, a vama savet, nemojte se u to kladiti, jer kvote ce biti veoma male".
    (hp, 13. septembar 2019 20:49)

    # Link komentara

  90. Dok igra gledacu ga i navijati.Tenis pratim i pre Novaka a praticu ga i posle njegovog penzionisanja.Lepo je sto ga imamo i to bi bilo to.
    (CHE, 13. septembar 2019 20:44)

    # Link komentara

  91. Sto puta sam rekao da ce on biti prvi koji ce oticu u penziju od velike trojke! Drugi je Nadal! A treci Federer! Opet vam kazem, Zivi bili pa videli!
    (miksererrr, 13. septembar 2019 20:39)

    # Link komentara

  92. Ja koji najvise volim b92 i rekorder sam po broju ostavljenih komentara mislim da jesu
    (dnevna doza prosecnog Srbende, 13. septembar 2019 20:38)

    # Link komentara

  93. Kakvog sportistu imamo nismo svesni, ziva legenda
     (Urke, 13. septembar 2019 20:32)

    # Link komentara

  94. Је л' још неком ово "мирише" на пензију?
     (Šuluburić, 13. septembar 2019 20:32)

    # Link komentara

  95. Ti si nas car zauvek!!!!!!
     (darko, 13. septembar 2019 20:32)

    # Link komentara

  96. Idemo GOATE gazi!
     (Nemanja, 13. septembar 2019 20:31)

    # Link komentara

  97. Znači kapitulirao je u trci za G.O.A.T. -a. Srećna mu penzija.
    (Fed club, 13. septembar 2019 20:31)

    # Link komentara

  98. A znaci odustao je znao sam.. Nema on taj borbeni i takmicarski duh zato i nece biti najbolji svih vremena
     (Djuka Cg, 13. septembar 2019 20:31)

    # Link komentara