Skener B92: Jovančić podbacio, Bajern kaznio Zvezdine greške

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Bajerna iz Minhena, u utakmici u kojoj su bili konkurentni osamdeset minuta.

PT
Podeli
EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND
EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Iako rezultat 3:0 govori da je Bajern ostvario ubedljivu pobedu, crveno-beli su bili ravnopravan rival tokom većeg dela meča. Golove su primili nakon propuštenih šansi, a potom i "glupih" grešaka.

Borjan iza sebe ima odličnu utakmicu, što se ne može reći za Jovančića, koji je odigrao jednu od najlošijih u Zvezdi.

Milan Borjan - Imao je dobre intervencije na startu meča. Dva puta je pokušao Kutinjo i oba puta je golman Crvene zvezde odbranio. Kod primljenog gola nije mogao ništa.

U drugom poluvremenu imao je nekoliko sjajnih intervencija. U 80. minutu primio je drugi gol, nakon što je Gobeljić loše reagovao. Bio je izrazito ljut zbog olako primljenog trećeg gola.

Santana Žander - Jedan od najaktivnijih igrača Zvezde u prvom poluvremenu. Bajern je dosta napada preko Komana i Žander je imao pune ruke posla. Sredinom poluvremena istrčao je kontru, potom je uputio udarac, ali je lopta pogodila spoljni deo mreže. U 34. minutu mu je Koman pobegao i crveno-beli su primili gol.

Jedan od tragičara kod drugog pogotka. Uklizao je u kaznenom prostoru kako lopta ne bi došla do Komana, tom prilikom se ona odbila do Gobeljića, koji je loše primio loptu i Levandovski je savladao Borjana.

Nemanja Milunović - Bio je dobar u skoku, što se od njega i očekuje. Bio je zadužen da čuva Levandovskog, koji je bio stalna meta fudbalera Bajerna.

Početkom drugog poluvremena imao je katastrofalnu grešku kada je poklonio loptu protivniku, posle čega je Borjan imao sjajnu intervenciju. Krajem meča izbacio je loptu s gol linije i time se iskupio za neke ranije greške.

Miloš Degenek - Odlično je otvorio utakmicu Zvezdin štoper. U duel igri je bio sjajan, a u 27. minutu sjajnim uklizavanjem sprečio je stopostotnu šansu.

Jedan od najboljih fudbalera Zvezde. Na početku drugog perioda igre izbacio je loptu sa gol linije i time je sprečio pogodak Levandovskog.

Marko Gobeljić - Imao je Gobeljić dosta problema po levom boku, odakle su napadali Ernandes, Perišić i Kutinjo. Sredinom poluvremena učestvovao je u dobrom napadu Zvezde, ali je uputio loš centaršut.

U 33. minutu fenomenalno je blokirao šut Levandovskog. Minut kasnije Perišić je uspeo da ga prevari, a Koman je na drugoj stativi postigao prvi gol na meču.

Jedan od najaktivnijih igrača Zvezde i u drugom poluvremenu. Pokušavao je da istrči kontru kad-god je bio u prilici, ali je ipak u 80. minutu napravio grešku. Loše je primio loptu u kaznenom, Levandovski se prikrao i savladao Borjana.

EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND
EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Hose Alberto Kanjas - Bio je Kanjas miran na lopti, nešto što ga karakteriše. Međutim, kako je Bajern stalno pravio presing, on nije imao mnogo prostora za igru. Tokom drugog poluvrema bio je aktivniji, bolje je delio lopte, ali je izostala završnica.

Dušan Jovančić - Nije imao najbolje poluvreme Zvezdin univerzalac. Više puta grešio je na svojoj polovini, što je Bajern stavljalo u dobru poziciju za gol.

Milojević je bio svestan da Jovančić nije imao dobru utakmicu i od 62. minuta na terenu bio je Miloš Vulić.

Radživ Van la Para - Dosta je pomagao Žanderu, međutim ne može da se pohvali sjajnom igrom. Više puta je imao prostor, ali nije znao na pravi način da ga iskoristi.

Bolje je izgledao na terenu od 45. minuta. Više puta je pokušavao da prođe po levom boku, ali je Kimih bio spreman da odgovori.

Marko Marin - Kapiten Crvene zvezde znao je i za bolja poluvremena. Generalno nije imao mnogo prostora, Bajern ga je odlično skautirao, međutim i kada je mogao da odigra bolje, uglavnom je grešio.

U drugom poluvremenu bio je mnogo bolji, tražio je više loptu, ali je opet nedostajao taj završni pas. U 77. minutu imao je sjajnu šansu, lepo je gađao dalji ugao, ali je zamalo promašio.

Mateo Garsija - Trudio se Garsija, dosta je trčao i bio agresivan. Ipak, nismo videli njegove karakteristične prodore. U drugom periodu igre defanzivno je bio dosta bolji, međutim od njega se očekuje da bude više aktivan u napadu. Od 83. minuta zamenio ga je Aleksa Vukanović.

Milan Pavkov - Vodio je žestoku borbu sa Pavarom i Zuleom. Više puta je uspeo da dobro spusti loptu Garsiji ii Marinu, ali ni od njega nismo videli mnogo u prvih 45 minuta igre.

Borio se i u drugom periodu igre, početkom poluvremena zamalo je promašio loptu i time propustio dobru šansu. Od 70. minuta umesto njega na teren ušao je Ričmond Boaći.

Miloš Vulić (od 62. minuta) - Odlično je Vulić zamenio Jovančića i polako se nameće kao starter.

Ručmond Boaći (od 70. minuta) - Odmah je uneo potrebnu svežinu. Bio je dobar prilikom prvog dodira i time je otvara prostor saigračima.

Aleksa Vukanović (od 83. minuta) - Nije ostavio utisak za kratak period u meču.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.