Skener B92: Marin bez prave podrške, sudija upropastio sjajno veče Jovančiću

Fudbaleri Crvene zvezde bili su na korak od minimalnog vođstva, ali u Kopenhagen ipak idu sa "minusom" iz Beograda.

Podeli
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Crveno-beli vodili su 40. minita, zaslužili su pobedu, ali je Kopenhagen iz nepostojećeg penala izjednačio u 84. minutu za konačnih 1:1 pred 40.000 navijača.

Sudija iz Portugala Tijago Martins imao je veoma loše veče i nažalost njegove greške su uticale na to da crveno-beli ne idu s pobedom u Dansku.

Kopenhagen nije imao niti jednu stopostotnu šansu, što govori o odličnoj igri crveno-belih, međutim rezultat je izostao.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Borjan – Bez mnogo posla u prvih 45 minuta igre. Odbrana se pobrinula da Borjan nema nijednu ozbiljnu pretnju po gol na startu ovog dvomeča.

Krajem meča primio je gol iz sumnjivo dosuđenog penala.

Rodić – Imao je dva-tri dobra centaršuta sredinom prvog poluvremena, u odbrani nije ispadao i odigrao je sasvim solidno.

Malo igrao u drugom poluvremenu, zamenio ga je Žander u 65. minutu.

Milunović – Imao je dosta vazdušnih duela s N’Dojeom, neke je dobio, neke izgubio, ali je dobro komandovao odbranom tokom prvih 45 minuta igre.

Pritisak Kopenhagena bio je mnogo jači u drugom periodu igre, ali je odbrana Zvezde odolevala. Ipak, crveno-beli su primili gol iz penala krajem meča, čime je “pokvaren” učinak zadnje linije.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Degenek – Oštar u startovima, imao je par grešaka u dodavanjima, ali je ostao pozitivan utisak u prvom poluvremenu, baš kao i ostatak zadnje linije.

Baš kao i Milunović igrao je veoma sigurno u zadnjoj liniji, ali primljen gol iz penala baca senku na njihovu sjajnu igru.

Gobeljić – Voli Gobeljić da ode u napad, takva mu je uloga, ali slabo se pokazao u prvom poluvremenu. Često su crveno-beli stvarali višak na desnom boku, međutim Gobeljić nije uspevao da pronađe pravi centaršut ili šut.

Tokom drugog poluvremena nije mnogo grešio, na kraju njegova dobra partija.

Kanjas – Loše je ušao u meč, bio je neprimetan na sredini terena, s malo lopte u nogama, što je loše za igrača njegovih sposobnosti.

Nešto aktivniji u drugom poluvremenu, radio je dobar posao defanzivno, što mu i nije najjača karakteristika.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Jovančić – Najbolji fudbaler crveno-belih u prvih 45 minuta. Uzimao je loptu i vukao je sa svoje na protivničku polovinu. Veoma agilan, stvarao je probleme vezistima Kopenhagena.

Nastavio je sa odličnom igrom i u nastavku, Jovančić je bio Zvezdin najbolji fudbaler, a u 84. minutu je “skrivio” penal, odnosno Biel je “prodao kontakt” i Kopenhagen je dobio jedaneasterac.

Vukanović – Iznenađenje Vladana Milojevića je opravdalo poverenje. Krilni napadač bio je jedan od najboljih igrača Zvezde u prvom poluvremenu. Imao je nekoliko dobrih centaršuteva, ali niko u sredini nije uspeo da reaguje.

Ipak, krajem prvog perioda je splasnuo i u drugom nije bio mnogo aktivan. U 76. minutu zamenio ga je El Fardu Ben.

Ivanić – Neprimetan u prvih 30-tak minuta igre, pokušavao je da se ubaci iz drugog plana, međutim nije uspeo da iznenadi odbranu Danaca. Krajem poluvremena je bio nešto aktivniji u građenju napada.

U 44. minutu igrao je krucijalnu ulogu kod gola. Uspeo je da oduzme loptu, koja potom dolazi do Pavkova koji odličnim šutem pogađa mrežu.

Dobru igru s kraja prvog, Ivanić je preneo na drugo poluvreme. Agresivan, a opet miran na lopti, nekadašnji igrač BATE odigrao je dobru utakmicu.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Marin – Radio je ono što se od njega očekuje s loptom, ali imao je ju je malo u posedu u prvom periodu igre. U 31. minutu uputio je ozbiljan udarac, koji je završio malo iznad prečke.

Tokom drugog poluvremena nastavio je da snadbeva saigrače sjajnim loptama. Mnogo je više bio uključen u igru od izlaska Pavkova. U 80. minutu namestio je sjajnu šansu Boaćiju, ali je ovaj promašio.

Pavkov – Aktivan u skoku, štoperi Kopenhagena nisu mu mogli ništa u vazdušnim duelima. Bio je aktivan u igri, a u trenicuma kada se činilo da ga nema na terenu on je postigao gol.

Ivanić je uspeo da se izbori za loptu, a Pavkov je uz malo sreće savladao Gritebusta. Igrao se 44. minut. Izašao na poluvremenu zbog povrede zadnje lože.

Boaći (od 46) – Imao je dobro priliku na startu drugog poluvremena kada je glavom pogodio spoljni deo mreže. U 80. minutu propustio je veliku šansu, kada je na asistenciju Marina promašio iz izgledne šanse.

Žander (od 65) – Nije mnogo pokazao, krajem meča bio je u sjajnoj šansi, ali je ometen od strane igrača Kopenhagena. Zvezda je tražila penal, ali ga nije dobila.

Ben (od 76) – Nije mnogo pokazao za 20-tak minuta u igri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu