Partizan na skeneru B92.net: Pasoše u fioke i poslednji pozdrav Evropi

Partizan je u Farumu doživeo jedan od najtežih poraza u istoriji, a sudeći po situaciji u kojoj se ceo klub nalazi, verovatno i najteži.

SS
Podeli

* Partizanu bride obrazi od sramote – velika bruka u Danskoj! VIDEO

Svi smo verovali da neće moći gore od onog prvog meča protiv Sabaha, nakon kog su crno-beli uspeli da prežive preko penala u revanšu.

Sada im ni sva čuda ovog sveta ne bi pomogla, jer je svima jasno da ovaj Partizan nije za Evropu, a ni za mnogo više od toga...

Ne boli samo ova "petarda", nije prva, a verovatno ni poslednja. Boli činjenica da je Partizan izgledao kao nekada Ril ili Zrinjski protiv njega.

Kao kanta za udaranje, a protivnik ne želi da stane i želi osvetu za svaki primljeni gol 2018. godine u dvomeču istih rivala.

Naplatio je Nordsjeland sve sa kamatom i uručio Partizanu crveni pečat u pasošu. Evropa, jednostavno, nije za njega.

U narednim redovima analizirali smo igru svakog igrača na terenu, ako se imalo šta analizirati u sveopštoj katastrofi i crno-belom truležu u državi Danskoj.

Golman i odbrana

EPA/EFE
EPA/EFE

Grafika: SofaScore

Aleksandar Jovanović – Poslednja linija ne bi smela u oči da ga pogleda zbog svega što su mu još jednom priredili. Ponovo je bio na vetrometini zahvaljujući očajnoj igri saigrača ispred njega. Nije mogao ništa kod oba pogotka u prvom poluvremenu, kao i dva prazna gola koja su promašili igrači Nordsjelanda. U drugom poluvremenu je skidao zicere, primao golove, a na talasu potpunog pada morala, primio je autogol od Ilića koji inače, sasvim sigurno, ne bi.

Aranđel Stojković – Novajlija iz TSC-a odigrao je, verovatno, najgoru utakmicu u karijeri. Osman mu je radio šta je hteo, propisno ga obrukao u nekoliko navrata i prečesto ostavljao u prašini. Nije ni približan toj brzini fudbala. Uostalom, kao ni najveći broj trenutnih igrača Partizana.

Svetozar Marković – Kapitenova odbrana je još jednom bila od slame, povijala se od prvog minuta i raspala već do sredine prvog poluvremena. Užasan meč za njega kao predvodnika odbrane i celog tima koji posrće iz meča u meč. Nije ni do njega, ali se mora reći da nije pravo rešenje za stub odbrane, a kamoli kapitena.

Mihajlo Ilić – Otvorio je utakmicu sa nekoliko dobijenih duela, ali vrlo brzo se i on slomio pred naletima napada Danaca. Neiskustvo mu sigurno nije pomoglo u tim momentima potpunog sloma kompletnog crno-belog tima. Na kraju je i njemu Osman leteo iza leđa, a sreća ga je potpuno napustila u 87. minutu kada je postigao nesrećan autogol.

Nikola Antić – Po njegovoj strani je manje duvala promaja u prvom delu, držao je sve zatvoreno sve do finiša kada je "otvorio" ruku i poklonio penal protivniku, a samim tim i drugi pogodak. Nakon toga se i on raspao kao kompletna defanzivna linija, pa je u drugom poluvremenu i preko njegove strane fijukalo kao vetar na Mont Everestu.

Vezni red i napad

EPA/EFE
EPA/EFE

* Duljaj: Žao mi je ljudi što su gledali ovu sramotu

Aleksandar Šćekić – Uskočio je umesto Kristijana Belića i činilo se da bi njegova visina mogla da bude plus. Međutim, Danci su probijali kuda su hteli, a ni u ofanzivi centimetri crnogorskog reprezentativca nisu mnogo pomogli.

Frenk Kanute – Iako nije delovao loše na terenu, uklopio se u sivilo Partizana, jer on nije igrač koji bi jednim potezom napravio razliku. Duljaj ga je možda prerano izveo iz igre u 59. minutu, a tada se Partizan potpuno raspao.

Ksander Severina – Vidi se da ume, ali to iz nekog razloga ne pokazuje. Osim partije protiv Radničkog iz Niša, do sada nije imao zapažen učinak od dolaska u Partizan. Ovo su utakmice u kojima mora to da radi, zato je doveden, ali mrka kapa. Biće upamćen kao još jedan promašaj Partizanove uprave.

Bibars Natho –Potpuno zatvoren i tu se videlo koliko je vicešampion Danske ozbiljan klub, jer su očigledno dobro skautirali crno-bele i njihovog glavnog organizatora igre.

Kvinsi Menig – Više je pomagao Antiću u odbrani nego što je bio na protivničkoj polovini, a na kraju nije izdržao ni sat vremena na terenu, te je tražio izmenu zbog povrede.

Mateuš Saldanja – Nije igrač za velika dela. I ono malo upotrebljivih lopti koje je dobijao je uspevao da upropasti početničkim prijemom, davljenjem lopte i prekasnim dodavanjima. Sve u njegovoj igri je bilo pogrešno.

Izmene

EPA/EFE
EPA/EFE

* Crno-bela tuga: Najteži porazi Partizana

Aldo Kalulu (od 59. minuta) – Apsolutno ničim nije doprineo svojim ulaskom, sve je počelo da se raspada jer je ušao umesto zadnjeg veznog Frenka Kanutea koji je bio poslednji osigurač na sredini terena.

Samed Baždar (od 59. minuta) – Da li je on uopšte bio na terenu?

Nemanja Nikolić (od 78. minuta) – Potpuno bez učinka na terenu.

Nemanja Trufunović (od 86. minuta) – Nejasno je ubacivanje mladog igrača da debituje u Evropi pri rezultatskoj katastrofi.

Trener

EPA/EFE
EPA/EFE

Igor Duljaj – Pre sedam dana je dobro naoštrio momke da energetski nadoknade 2:0 i izbace Sabah, ali kada se radi o kvalitetu, tu je Partizan katastrofalan. Taktički takođe, još jednom je podbacio mladi stručnjak i dokazao da, ipak, nije dorastao klupi Partizana. Najgore od svega su njegove izjave u kojima govori da igrači nisu ništa krivi, a primili su samo pet umesto 10 ili više golova. I ne, neće biti sve u redu, kao što je rekao posle utakmice, dok se mnoge pozicije u klubu, od vrha do trenera, u Partizanu ne promene.

Autor – Stefan Smuđa

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu