Zvezda na skeneru B92.net: Borjanov Kopenhagen 2.0 i potez Krstovića za "vulkan"

Finale Kupa Srbije za zaborav, po ko zna koji put u nizu.

Miloš Simanović
Podeli
foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT
foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Čista nula od utakmice, što govori i rezultat, ali je pobednik morao da se zna - to je bila Crvena zvezde posle penala. Junak crveno-belih, "milioniti" put, bio je golman Milan Borjan sa dva odbranjena udarca u penal seriji - Milošu Jojiću i Nikoli Štuliću.

Uz nemile scene na kraju, loš fudbal, Borjan je iskočio iz sivila kao najkonstantniji igrač Zvezde godinama unazad. Izgleda da smo se pretplatili na slab fudbal u sudarima Crvene zvezde i Partizana, pa da se više ne čudimo.

Iako je bilo teško analizirati bilo šta, morali smo ipak da sumiramo pojedinačan učinak svih u taboru crveno-belih.

foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT
foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Odbrana

Milan Borjan – Imao je dva velika kiksa, ostao nekažnjen i dogurao do penala gde je izrastao u heroja. Čitao je udarce Jojića i Štulića i preslikao Kopenhagen. Za pamćenje i novu priču koju će potomcima prepričavati.

Milan Gajić (do 72. minuta) – Namestio je dva zicera Falčineliju, ali Italijan nije znao to da iskoristi. Odlično je osećao prostor, "krio" se iza odbrane Partizana i bio konstantna opasnost. Pre svega u prvom poluvremenu. U nastavku je zamenjen Gobeljićem, iako je bio jedan od istaknutijih na terenu.

Nemanja Milunović – Vladao je u vazduhu, po navici. Rutinski je odradio posao, mogao čak i do gola posle udarca glavom na korneru, ali je pogodio pravo Stojkovića.

Radovan Pankov – Slično kao Milunović, s tim da je imao nekoliko nesigurnih poteza. Nekako mu je ocena kao i penal – prešla je liniju uz dosta muke.

Milan Rodić – Pokazao je ogromnu želju, bio aktivan u oba pravca, a na sve to je "zatvorio" svoju stranu. Znao i za bolje partije, ali je položio i na penalima kada je bio jako siguran.

foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT
foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Sredina i napad

Seku Sanogo – Držao je vezni red Zvezde, bio defanzivni stub, a nije se libio ni da podeli nekoliko tačnih pasova u dubinu. Standardno dobar, mnošto dobijenih duela i sasvim korektno odradio svoj deo posla. Koji je ogroman.

Gelor Kanga (do 66. minuta) – Jako loša partija Gabonca. Počeo je meč tako što je napravio nekoliko grubih startova, otvarao kontre rivalu, a sa loptom ništa epohalno nije napravio. Prosto, bio je najslabiji pojedinac Zvezde i moraće što pre da zaboravi ovu utakmicu.

Mirko Ivanić (do 90. minuta) – Utopio se u lošu utakmicu. Jednostavno se nije snašao u sporom tempu, seckanju, nije ni imao prostor da iskreira nešto. Za ovo poslednje su zaslužni Šćekić i Zdjelar....

Aleksandar Katai (do 72. minuta) – Slušala je lopta Kataija, ali sopstveno telo nije. Delovao je bez svežine, ne preterano zainteresovan i osim jednog dobrog prodora nismo videli previše od njega, na šta je sve navikla Zvezdina "desetka". Kao da se izgubila u čestim prekidima.

El Fardu Ben (do 100. minuta) – Ponavlja se Ben – opet je bio nevidljiv protiv Partizana. Nije bio nikakva opasnost po Stojkovića, često je bio ostavljen čak i sam, ali nije koristio ono što najbolje zna, a to je da se sjajno kreće u međuprostoru. Praktično je imao ulogu pukog izvođača kornera...

Dijego Falčineli – Propisno se ispromašivao Italijan u verovatno poslednjem meču za Zvezdu. Imao je tri zicera, sva u prvom poluvremenu i pokazao da nije pravi gol igrač. Kretanje i postavljanje – sve je to OK, ali napadač "živi" od golova. Njih Falčineli nije isporučio u onolikoj meri koliko bi trebalo i to smo već nekoliko puta naglašavali, što je potvrdio i večeras.

foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT
foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Izmene i trener

Veljko Nikolić (od 66. minuta) – Hteo da igra, slično kao Ivanić, ali ga je "pojela" utakmica. Imao je hrabrosti da izvede realizuje penal.

Marko Gobeljić (od 72. minuta) – Bez konkretnog učinka u napadu, dok je u odbrani sve zatvorio.

Slavoljub Srnić (od 72. minuta) – Imao je jedan udarac u produžecima i ništa više od toga.

Miloš Degenek (od 90. minuta) – Zatvorio prilaze i dodatno zategao odbranu.

Aleksa Vukanović (od 90. minuta) – Bez konkretnog učinka.

Nikola Krstović (od 100. minuta) – Bez konkretnog učinka, a onda je zakuvao u penal seriji. Dao je gol Stojkoviću i isprovocirao ga, za najupečatljiviju scenu na derbiju. Tih meč pretvorio se u "vulkan" zbog toga kada su igrači oba tima uleteli na teren. Krstović je time kupio navijače Zvezde, ali sa druge strane nije potez za pohvalu.

Trener Dejan Stanković – Odlučio se da igra bez izjednog bonus igrača, sa najjačim timom, ali daleko, daleko od nekog nivoa. Čak i za uslove srpskog fudbala. Utisak je da je potpuno promašio sa izmenama, kao da nije želeo pobedu u produžecima. Na kraju je njegov tim slavio posle penala i na najbolji način zatvorio sezonu. Duplom krunom posle 14 godina, prolećem u Evropi – više od ovoga ne može. A samo se krajnji rezultat pamti.

Priredio: Miloš Simanović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu