Miloš Šaranović

Ima li nade za Barselonu i Arsenal?

Revanši osmine finala Lige šampiona igraće se od 7. do 15. marta. Bar dva velika, u evropskim okvirima, kluba pokušaće da naprave čuda. Barselona najveće, Pari Sen Žermen će na Kamp Nou startovati sa ogromnih 4:0, a Katalonci nikada nisu stigli toliku prednost protivnika iz prve utakmice. Ruku na srce, retko su ubedljivo i gubili.

Miloš Šaranović petak 3.03. 12:00 Komentara: 49

Za dušu gospodina Umberta Paninija

Ostario sam dovoljno da znam da sve ima kraj. Pa i život.

Ostario sam dovoljno da je neobično to što skupljam sličice. Uz sva objašnjenja, neobično je.

I šta sada? Da ne priznam da me je potresla vest o smrti čoveka kojeg nikada nisam video? Baš potresla.

Miloš Šaranović nedelja 1.12. 18:52 Komentara: 108

Prelazni rok 2013: Završni račun

Prelazni rok u većini fudbalske Evrope završen je u ponedeljak u ponoć, a svet je poslednjeg dana iz minuta u minut pratio kako stotine miliona evra menjaju vlasnike, a o interesovanju svedoči i to što je to najposećenija vest na našem sajtu u poslednjih nekoliko meseci.

Miloš Šaranović utorak 3.09. 18:32 Komentara: 11

Kup konfederacija - istorijat

Kup konfederacija je takmičenje koje okuplja prvake kontinenata, šampiona sveta i domaćina, ekipu koja će organizovati sledeće Svetsko prvenstvo.

Igra se od 1992. godine, kao Kup Kralja Fahda, a trenutni format sa osam učesnika podeljenih u dve grupe ima od 1997. godine. Prvo izdanje 'pravog' Kupa konfederacija bilo je specifično po tome što Evropu nije predstavljao prvak nego vicešampion, a od tada su na okupu bili najbolji timovi kontinentalnih fedearcija ili konfederacija, možda ne u najjačim sastavima ali je 'na papiru' svaki Kup konfederacija bio skup najboljih po delovima sveta.

Miloš Šaranović subota 13.06. 15:24 Komentara: 0

Stiže novi prvak sveta, pitanje je ko?

Tradicionalno najjednostavniji sistem kvalifikacija imaju Južnoamerikanci. Deset selekcija KONMEBOLa (Južnoameričke fudbalske konfederacije) igraju 18 kola po klasičnom dvostrukom bod-sistemu, a četiri i po tima učestvuju na Svetskom prvenstvu. Praksa iz prethodnih ciklusa pokazuje da je broj učesnika 'najfudbalskijeg' kontinenta upravo toliki, iako se, kroz istoriju kvalifikacija, nešto češće kvalifikovao maksimalan broj timova iz Južne Amerike.

Miloš Šaranović četvrtak 29.01. 21:51 Komentara: 8

CAF kvalifikacije: Južna Afrika i pet nepoznatih

Afričke kvalifikacije za Svetsko Prvenstvo 2010. su došle u poslednju fazu. Formirano je pet grupa čiji će pobednici da se pridruže domaćinu Mondijala, Južnoj Africi. Prva faza kvalifikacija donela je nekoliko iznenađenja, pre svega eliminacija Senegala, što je dovelo do nereda u glavnom gradu te države, Dakaru. Prema propozicijama FIFA, domaćin Južna Afrika je takođe igrala kvalifikacije, iako ima zagarantovano učešće, ali zauzimanjem drugog mesta u grupi izgubili su priliku da učestvuju na Afričkom Kupu nacija 2010. godine.

Miloš Šaranović petak 31.10. 18:39 Komentara: 8

Finale Kupa UEFA, Rendžers ili Zenit?

Fudbaleri Glazgov Rendžersa i Zenita iz Sankt Peterburga igraće u sredu u Mančesteru za trofej namenjen pobedniku Kupa UEFA. Škotski klub, koji se i dalje bori za četiri trofeja u sezoni, nikada nije pobedio u ovom takmičenju, Zenit takođe, a jedini pobednik Kupa UEFA iz Rusije ili Škotske je ekipa CSKA koja je bila najbolja 2005. godine.

Rendžers i Zenit nikada se nisu sastajali, aktuelni prvak Rusije čak nikada nije igrao sa nekom ekipom iz Škotske, a tim iz Glazgova je deset puta igrao sa klubovima iz Rusije, sedam puta su pobeđivali, odigrali dva meča bez pobednika a jednom izgubili.

Miloš Šaranović utorak 13.05. 16:12 Komentara: 3
strana 1 od 4 idi na stranu