MN

Bogdan: Sale unapredio moju igru

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović rekao je gostujući u Bulevaru B92 da je selektor Aleksadar Đoršević podigao njegovu igru na viši nivo na SP.

Komentari: 22

Reprezentacija Srbije osvojila je srebro na Mundobasketu u Španiji, a Bogdanović je pružao odlične partije.

"Sale je neverovatan čovek, bila velika čast i biće i u buducnosti da sarađujem sa njim. Podigao je moju igru na viši nivo, ulio samopouzdanje koje mi je bilo potrebno, s obrzirom da sam najmlađi član reprezentacije. Za njega imam samo reči hvale“, rekao je Bogdanović.

Bogdan ističe da je najteže bilo na samom početku priprema, a da se ekipa probudila posle meča sa Španijom.

"Najteže je bilo na početku, posle teške prethodne sezone, a na prvenstvu smo ekipno buđenje osetili oko meča sa Španijom."

U ponedeljak je ispred Skuštine Beograda priređen doček košarkaša pred oko 20.000 ljudi. Poslednji put medalju na Svetskom prvenstvu naši košarkaši osvojili su 2002. u Indijanapolisu, a posle ovog srebra svi će očekivati uspehe na narednim takmičenjima.

"Ne treba da podlećemo euforiji, sada svi očekuju uspehe, ali mi treba dobro da odradimo svoj posao, da se fokusiramo i pokušamo da ostvarimo dobar rezultat", rekao je Bogdanović koji će naredne sezone igrati u Fenerbahčeu.

"Nemam iskustva sa inostranim klubovima, odabrao sam Fener zbog trenera Željka Obradovića, jer je naš i uspešan. Znam da su pod pritiskom osvajanja trofeja i to otežava da se napravi uspeh, slično je i u Srbiji, tako da sam navikao na to i nadam se da ću se ibzoriti sa tim", rekao je Bogdanović.

prethodna strana 1 / 36 sledeca idi na stranu