Izvor: Tanjug |

Teodosić: Sale je jedini verovao

Srpski košarkaš Miloš Teodosić rekao jea je sjajan osećaj biti na balkonu Skupštine Beograda i sa sunarodnicima proslaviti osvajanje srebra na Mundobasketu.

Komentari: 12

Reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju pošto je u finalu Svetskog prvenstva u Španiji poražena od Sjedinjenih Država sa 129:92, a u ponedeljak joj je priređen doček ispred Starog dvora u Beogradu, gde se okupilo 20.000 ljudi.

Neverovatan je osećaj izaći na balkon i biti dočekan od svog naroda. Saigrači i ja nismo mogli ni da zamislimo kako to izgleda, a posebno mi je drago što smo usrećili ljude u Srbiji. Iskreno, nisam očekivao srebrnu medalju, a jedini je u to verovao selektor Đorđević. Verovali smo da možemo do četvrtfinala, a ostalo je bila premija”, rekao je Teodosić.

Teodosić je istakao da je državni tim napravio sjajan uspeh za srpsku košarku na Mundobasketu u Španiji.

Pokazali smo da smo zemlja košarke i verujem da ćemo imati još više uspeha. Cilj su Olimpijske igre u Riju 2016. godine i na dobrom smo putu da to i ostvarimo”, naveo je Teodosić.

Teodosić je izabran u idealnu petorku Svetskog prvenstva, na kojem je prosečno postizao 13,6 poena, 4,4 asistencije i 2,1 skok.

Znači mi to priznanje kao i svakom igraču. Ipak, do njega ne bih došao da nisam imao pomoć saigrača i stručnog štaba. Ova nagrada je i njihova”, istakao je košarkaš moskovskog CSKA.

Centar reprezentacije Srbije Raško Katić istakao je da je kao dečak maštao o tome da se nađe na balkonu Starog dvora.

Doček je bio fenomenalan, ostvario nam se san. Niko nije očekivao da se nađemo u finalu, ali mi smo to ostvarili. Nismo imali strah ni protiv selekcije SAD, ali oni su bili jednostavno bolji i zasluženo osvojili zlato”, naglasio je Katić.

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Bodiroga rekao je da su igrači zaslužili doček kakav im je priređen.

Bili su najbolji kada je bilo najpotrebnije, u mečevima protiv Grčke, Brazila i Francuske. Iako smo imali problema na početku turnira, izdigli smo se i došli do srebra. Momci su dostojno nosili državni dres i obradovali naciju, možemo da budemo ponosni na njih. Čestitam im na velikom uspehu, teren nikad ne laže, oni su sve na njemu rekli”, rekao je Bodiroga.

prethodna strana 1 / 35 sledeca idi na stranu