AK

Skener: Dometi još nejasni

Samo nekoliko minuta organizovane, timske igre bilo je dovoljno Srbiji da ostvari drugu pobedu na Svetskom prvenstvu.

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
  1. Sacuvaj me Boze! Luksemburg?!
     (mozda, 2. septembar 2014 21:59)

    # Link komentara

  2. Nakon ove utakmice necete nista
    znati jer nasi ce igrati opusteno i cuvati se za 1/8 finala.
































    .
     (nex, 2. septembar 2014 21:58)

    # Link komentara

  3. Dometi limitirani, najvise osmina finala i tog zbog laganog sistema inace nasi kosaekasi nisu za svetsko prvenstvo. Mnogo bolje reprezentacije se nisu plasirale kao naprimer Luksemburg.
     (mrki, 2. septembar 2014 17:28)

    # Link komentara

  4. Raduljica Braduljica da nema njega crno bi nam se pisalo
     (Paklena pomorandza, 2. septembar 2014 17:25)

    # Link komentara

  5. Dzokera smo vec dobili i to ogromnog koji daje novu dimenziju nasoj reprezentaciji, to je Raduljica. Momak deluje silno i tehnicki i fizicki, pozitivno zraci na nase igrace jer znaju da sa njim imaju veliki plus u reketu. Postali smo dominantni tu gde smo bez Krleta bili u velikom Minusu. Na proslom prvenstvu je morao da sam drzi reket do iznemoglosti, sad je Radulj tu, sa njim ili bez njega. Drugi dzjoker nam je bas taj povratak Krleta. Treci Bjelica, koji napokon shvata da igrac njegovog kalibra mora du uzima odgovornost i radi to odlicno, mada moze jos bolje. Bogdan moze u svakom momentu da proradi i zavije u crno bilo kojeg protivnika. Teo najbolji plej u Evropi, polako dolazi do svoje igre. Ali Dzoker iz rukava po meni bi trebao da bude Jovic. Momak ima petlju, karakter asa. Fizicki je beton, prenoz lopte mu je atomski, zna da doda, da sutne sa distanse, ima prodor i apsolutno nema kompleks. Vec je zacepio usta mnogima a tek ce da eksplodira. Jedna utakmica je bila dovoljna saletu da osacuje njegov potencijal. Toliko o Saletovoj (ne)strucnosti. Dakle imamo niz dzokera a i svi ostali obavljaju lavovski posao. Ova reprezentacija polako shvata svoj potencijal i sazreva. Samopouzdanje ce doci sa utakmicama i jos bole igre. Ja sam opravdano optimista.
    (Gorango, 2. septembar 2014 16:02)

    # Link komentara

  6. Ne bih se slozio da je ovo najslabija ekipa sto smo poslali, ona Sakotina iz 2006 je ne prevazidjena. Ovde ipak imamo po meni 4 ozbiljna igraca, Teodosic, Bogdanovic, Bjelica I Raduljica. Ali slozio bih se da je to premalo za neki konkretan rezultat na kakav smo se vec odavno odvikli. Citam neki Americki clanak o predstavljanju SP, pa ljudi moji nisu nas ni spomenuli, cak su I Australiju opsirnije opisali, mi ni u najavi. Gotovo da smo nestali sa kosarkaske scene, i B tim Francuske nas pobedjuje. Sutra protiv Brazila ce se sve videti, ja mislim da cemo se raspasti, nadam se da gresim.
    (Dvojnik, 2. septembar 2014 15:27)

    # Link komentara

  7. Ja mislim da utakmica sa Spanijom nece biti merilo nasih mogucnosti, kao sto nije bila ni ona sa Egiptom. Gledajuci onu utakmicu sinoc, jasno je da je za nas dobar rezultat sve ispod 30 razlike za Spance. Jaci su od nas za dve klase na svim pozicijama, ali, sva sreca pa nisu Spanci jedina reprezentacija na ovom SP. Protiv Brazila sam optimista kao i u sledecoj fazi. Nas realan domet je cetvrt finale, sve ostalo bice astronomski uspeh. U svakom slucaju, podrska momcima, za mene su sasvim dobri!
    (mozda, 2. septembar 2014 12:33)

    # Link komentara

  8. Ko želi sve može da vidi. Ekipa je blago rečeno smešna, odnosno najgora koju je ova zemlja poslala na neko važno takmičenje. Ekipu, trenera i pomoćnika su sastavili menadžeri uz pomoć raznih špekulanata (čitaj košarkaških radnika). Sigurni porazi protiv Brazila i Španije (od španije katastrofalan sa više od 25 razlike) i ispadanje odmah nakon prve utakmice posle takmičenja po grupama ako protivnik bude Grčka ili Hrvatska. Bez vidovitosti samo racionalnim uvidom u realnost.
    (Siniša T., 2. septembar 2014 11:48)

    # Link komentara

  9. Realno govoreci,nama jedino moze "joker" da bude Bogdan,sigurno ne Simonovic,Kalinic ili Jovic,premda Simonovic i Jovic obavljaju korektan posao,shodno svojim mogucnostima.Igra Raduljice je po meni najvece iznenadjenje nase kosarke u poslednjih pet godina,ako ne i vise,s obzirom na poziciju igraca,njegovu perspektivu pre ovog Prvenstva i godine.Dosta toga zavisi i od inspiracije Teodosica kao i od oporavka Krstica koji kad je u "fullu" predstavlja faktor vise za nas tim.
     (Gaston, 2. septembar 2014 11:36)

    # Link komentara

  10. Lepo je neko napisao u komentaru, tek kada budemo igrali protiv Brazila, videćemo gde smo, jer Brazil ne spada u kategoriju jedne Španije ili USA, po snazi je veoma sličan timovima sa kojima se ukrštamo, ali za razliku od Francuske (sa kojima smo igrali egal), on je bar konstantan i disciplinovan. Francuska može da eksplodira jedno veče i igra egal sa Španijom, a sutra može da izgubi od znatno lošijeg protivnika-zato ne znamo kako su igrali protiv nas. Ovo trabunjanje da se neko pokazao protiv Irana i Egipta može da napiše samo neko ko nikada nije igrao košarku. Kada neko ima dovoljno tehnike i fizičke spreme, kada igra protiv lošijih protivnika on bi trebalo da izgleda kao Jordan, ali zato kada igra protiv boljih kao da sve to zaboravi. Ja ni protiv Egipta, ni protiv Irana nisam video nikakav individualni kvalitet, već isključivo timski, nije da nije bilo dobrih poteza, ali su oni bili isuviše retki kada se uzme u obizir koliko su to slabi protivnici. Mislim da je Bjelica daleko sporiji nego što je bio, da je izgubio i na tehnici vodjenja lopte, da je Štimac apsolutno beskoristan, Krstić da je poveden džabe jer ne može da igra, da je onaj Stefan Birčević takodje promašaj, kao i Katić. Ko onda može da bude JOKER? Ja mislim samo Jović. Fali nam Micov, Fali nam Bobi Marijanović, fali nam bek za prodor, jer je Marković impotentan za napad i organizaciju, dakle, fali nam NEDOVIĆ mnogo... Selektor je za sada OK, ali ono sam Micovom je velika greska!!!! Braduljica za sada extra!
    (mj, 2. septembar 2014 11:34)

    # Link komentara

  11. ono što su dosadašnje utakmice pokazale je da od Raška i Birčevića nema ništa, mora Krle da zaigra i Štimcu da se sredi glava (inače je extra igrač ali psihološki ume da padne ako mu loše krene). Radulja je jak kao zemlja ali neće moći sam protiv ekipa kao što je i Brazil sa 3 NBA centra. Bjelica je standardno dobar, puno mu pomaže u odbrani i skoku ali on nije centar!

    spoljna linija nam je sasvim OK, imamo extra šutera (Bogdan) koji nam je dugo falio u reprezentaciji, 4 fajtera za odbranu od kojih Jović igra mnogo bolje nego što smo očekivali i u napadu i lucidnog Teodosića koji se očigledno vraća u formu!

    sve u svemu ako Krle i Štimac prorade (možda i Katić mada ne verujem) imamo šanse protiv Brazila i onda drugo mesto u grupi i polufinale je realan domet. protiv Španije (realno, nažalost) nemamo šta da tražimo.

    p.s. dao sam bezrezervnu podršku Đorđeviću ali Mitrović bi bio jedno 200% korisniji od Raška i Birčevića zajedno!
    (chubby checker, 2. septembar 2014 11:30)

    # Link komentara

  12. Ma ako sudije budu sudile kako treba,uzimamo medalju!AJMO SRBI!
     (Aleksandar, 2. septembar 2014 10:50)

    # Link komentara

  13. Hoće li neko objasniti šta u tabeli znači FT, FG, BS, St.... i ostale engleske skraćenice. Mislim, ovo je ipak Srbija, i bilo bi u redu da se to nekako objasni ispod tabele, makar na latinici.
    (Gorana, 02. septembar 2014 10:16)
    Svako ko prati kosarku to zna i bez prevoda :) FT=free throw=slobodnaci, FG-field goal = sutevi iz igre, BS-block shot-blokade, St-steals-ukradjene lopte itd itd itd ;)
    (Nataeos, 2. septembar 2014 10:44)

    # Link komentara

  14. bravo za naslov i tekst!!! bravo!!!
    mislim da cemo posle brazila znati mnogo vise,a posle spanije tacno gde i dokle mozemo!!
     (miki, 2. septembar 2014 10:19)

    # Link komentara

  15. Može se pričati i analizirati satima...za mene je stvar mnogo jasnija: sutra u 20:00 kad se završi meč sa Brazilom ćemo znati šta naši momci vrede i od kog su metala kovani! Do tada je sve nagađanje, protiv Irana i Egipta su odradili posao i tu nema šta toliko da se izvuče od pouke, sa Francuzima prvo poluvreme je bilo dobro, drugo jako loše.. Tako da će pravo merilo i igrački i psihološki biti protiv Brazila! Lično bi preporučio da pogledaju kako su Španci razbili Brazil u reketu, barem pola toga da urade i pobeda se neće dovoditi u pitanje! NAPRED SRBIJA :)
    (Nataeos, 2. septembar 2014 10:17)

    # Link komentara

  16. Hoće li neko objasniti šta u tabeli znači FT, FG, BS, St.... i ostale engleske skraćenice. Mislim, ovo je ipak Srbija, i bilo bi u redu da se to nekako objasni ispod tabele, makar na latinici.
    (Gorana, 2. septembar 2014 10:16)

    # Link komentara

  17. Ajte molim vas koji dometi kad nam vise od pola reprezentativaca nema klub.Sada se igra za statistiku i procente za selektora i pomocnika.Ociglednije nego u fudbalu.
    (Tanasko Rajic, 2. septembar 2014 10:10)

    # Link komentara