Saša Ozmo

Skener: Nesrećan poraz Srbije, ne i tragičan

Loš šut za tri poena, propusti u odbrani i nekoliko sumnjivih sudijskih odluka.

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
  1. Mi smo ipak "nebeski" narod. Računajte na nas!
    (Džoi Ramon, 02. septembar 2014 03:20)
    Neka sad srbovanja, napisi nesto pametno o utakmici.
    (Mali, 2. septembar 2014 09:39)

    # Link komentara

  2. Mi smo ipak "nebeski" narod. Računajte na nas!
    (Džoi Ramon, 2. septembar 2014 03:20)

    # Link komentara

  3. Slabo su nasi igrali. Sto se sudija tice da smo vodili desetak kosa razlike sudije ne bi mogle nista da ucine i pomognu Francuzima. Sudije su uvek bile protiv nas ali starije generacije nisu dolazile u situaciju da sudija uzme utalmicu u svoje ruke.
    (todos, 1. septembar 2014 21:15)

    # Link komentara

  4. TRAGIKOMEDIJA!!!
    (Amstel, 1. septembar 2014 15:58)

    # Link komentara

  5. sta ocekivati bez micova nedovica ercega i krstica?? to su strasni igraci za evropske prilike ,sta mi bez njih mozemo?? mozemo jedno..da igramo ispod kosa jer tu smo dominantni ,mozda i jedna od najdominantnijih ekipa na ovom prvenstvu,ali sta ako naletimo na ekipu koja ima jos bolje sutere od francuza?? mi nemamo dovoljno dobre sutere za tri poena ,tu su nam recimo hrvati daleko ispred..neznam,nisam optismistican,igra nam se bazira na cvrstoj agresivnoj odbrani koja je juce dozivela raspad zbog vrlo brzih i tehnicki odlicnih francusa(ballhandling).ovaj poraz je dobar jer necemo naletiti na spaniju u osminifinala ,bar to je pozitivno,sad protiv irana ce mo dobiti,protiv brazila sa ovakvom igrom i sa ovako losim suterima( bogdanovic,teodosic simonovic)gubimo..nazalost;((
    (Vladimir_natal_Petkovic, 1. septembar 2014 15:39)

    # Link komentara

  6. Francuska nije bila kompletna, pa sta ? Kompletnu Francusku sa sve Parkerom smo pobedili na EP pa oni postadose prvaci a mi ispadosmo. Sada imamo daleko bolju reprezentaciju i evidentno je da krijemo karte za klucne utakmice u fazi direktnog ispadanja. Svi momci osecaju vrelinu parketa i igraju lavovski. Raduljica vec terorise pod kosem, mladi Jovic se afirmise iz meca u mec svidelo se to ili ne kvazi strucnjacima. Samo par korekcija, pogotovo sto se tice Bogdanovih zaborava u odbrani, da jos krle udje u ritam i sa svakim mozemo da se nosimo i da pobedjujemo. Sto se tice Saleta, protiv Francuza je atipicno rotirao petorku i uz malo prisebnosti smo mogli da lagano dobijemo utakmicu sa 10, 15 razlike. Da ne pricam o sudiji koji je sad suspendovan od strane Fibe zbog "poklon" sudjenja u zavrsnici. U kljucnoj fazi Djordjevic ce se drzati prve petorke koju za sada ne stavlja u prvi plan ali svi ostali ce zahvaljujuci ovim prvim utakmicama biti u elementu, znati svoju rolu i dati pun doprinos i ako budu manje ulazili u igru. Jos jedno mogu da se kladim, u istom izdanju kao protiv Francuza Brazilce dobijamo glat. Gledao sam ih protiv Litvanije u prijateljskom mecu, ne znam ko je igrao goru kosarku, oni ili Litvanci. I jedni i drugi su me potpuno razocarali. Srbija ce iznenaditi mnoge na ovom prvenstvu a izgleda najvise patoloske kriticare i pesimiste u Srbiji.
    (gorango, 1. septembar 2014 14:55)

    # Link komentara

  7. Ne razumijem ove zvjezdaše. Prvenstvo je završeno. Ovo je reprezentacija. Onaj ko se razumije u košarku zna da od Teodosića nismo imali ovakav biser kakav je Bogdanović. Mislim da će dečko imati izuzetnu karijeru i klupsku i reprezentativnu. Sjećam se ja i drugih velikih igrača koji su imali samo 22 godine kako su igrali u reprezentaciji. A Bogdan je sada u tim godinama jedan od stubova reprezentacije.Počnite navijati za Srbiju a ne mrziti partizanove igrače. Jer sve velike uspjehe naše košarke treba da zahvalimo najvećim dijelom partizanovim stručnjacima i igračima. Među 10 najboljih igrača Srbije svih vremena ima bar 6-7 partizanovih (Kićanović, Dalipagić, Divac, Danilović, Đorđević, Paspalj, Rebrača). Dodajte tu još Stojakovića, Bodirogu, Koraća i eto vam najboljih. Još Obradović, Ivković i drugi treneri. Ako pljujete po Partizanu, pljujete i po svim velikim uspjesima Srbije.
    (NB, 1. septembar 2014 14:41)

    # Link komentara

  8. Za sve koji misle da je argumentovana kritika ili nepovoljno misljenje automatski jednako pljuvanju ili izrazavaju negativni stav frustriranih koji „nemaju sopstvene zivote“ mogu da porucim samo ovo: citajte bajke, gledajte crtane filmove i Stanlija i Olija i sve ce uvek biti veselo i imace srecan kraj. Igrao sam aktivno kosarku skoro 20 godina i mislim da mogu da propoznam primedbe koje imaju tezinu; pored toga, uveren sam da vecina onih koji nesto kritikuju cine to prvenstveno iz velike zelje da nam rezultati budu bolji. A da ima mesta kritici, pa ima. Uzgred, a kada da pobedimo Francuze ako ne bez Parkera, Azinke i sa juce bezvoljnim Batumom? Pogotovo sto smo ih, u istom sastavu, dobili nedavno u Francuskoj. E, da, ali nama je tada igrao Micov, i bio jedan od najboljih. Po meni, njegov izostanak je nepromisljen potez Djordjevica, koji je svoj autoritet mogao bas i na nekom drugom da trenira. Micov je em solidan suter, em je stekao izuzetno iskustvo konstantno igrajuci Evro ligu, a da o njegovu uigranost s Teom i Krletom i ne pominjem. Drugi treneri bi se verovatno polomili da kompletiraju takav trio iz jednog od najjacih klubova Evrope.
    (pavle.kulesevic@mes-gmbh.com, 1. septembar 2014 13:46)

    # Link komentara

  9. Nije Bogdanović poranio, bio bi tu još jedan dva driblinga, finta i
    pucao bi u zadnjoj sekundi.
    (nex, 01. septembar 2014 10:39)

    Ma da onda bi otiso do klupe pitao saleta sta posle tih silnih driblinga i finti da uradi pa bi se vratio i dao kos?!?

    boze koje gluposti...
     (petarczv, 1. septembar 2014 13:34)

    # Link komentara

  10. Nas tim nije igrao dovoljno dobro da pobedi prosecnu Francusku. Nasa igra je nit' smrdi-nit' mirise! Nema prepoznatljivost, izgubila je fluidnost koju je na mahove pokazivala u pripremnom periodu, nema identitet! Ovaj kriticki ton je mozda ostar a mozda i blag, sve zavisi kakav zaista kalibar imaju nasi igraci i trener. Nikome od nas to nije najjasnije sto i jeste najveci problem. Teodosic jeste ingeniozan plejmejker ali nije garantovan kvalitet. Bogdanovic jeste ocigledno talentovan strelac ali nije zlatno pokrice za igru bez identiteta. Bjelica jeste rasan kosarkas ali ne igra u rasnom nacionalnom timu. Ostali su dobri kosarkasi bez onoga sto odusevljava, mogu samo da nas neki put prijatno iznenade. Uglavnom nas ne iznenadjuju, pruze svoji maksimum koji bude dovoljan za castan poraz ili ne narocito bitne pobede. U takvim uslovima trener dolazi u prvi plan, da poveze labave redove i nesigurne pojedince u dobitnu formulu pobede. Medjutim, Sasa Dj. juce nije dobro vodio tim, doprineo je vise od igrackih gresaka i zavrsnih sumnjivih sudijskih odluka porazu naseg tima. Zaustavio je Bogdanovica u njegovom pocetnom strelackom raspolozenju i otpoceo najdelikatniji deo utakmice (pocetak trece cetvrtine) bez najkreativnijeg i najiskusnijeg plejmejkera. Pretumbavao je cesto tim izmena radi, manje igre radi, takav se utisak stekao. Sasa i ostali su pali na ispitu iako nisu razocarali. Kljucna figura naseg tima je trener, bez njegove vestine nasi igraci nemaju oslonac u kvalitetu.
    (Sa koskom, 1. septembar 2014 13:30)

    # Link komentara

  11. Utakmicu smo odigrali sasvim korektno. Zaslužili smo produžetke ali italijanski sudija je svojim dvostrukim aršinima u poslednja dva napada to onemogućio. Videlo se da je Đorđević pogrešio kada se odrekao usluga Micova, pošto je Birčević bio totalno izgubljen na terenu i nije mu mesto u reprezentaciji.
    (Ivica, 1. septembar 2014 12:40)

    # Link komentara

  12. Da li je Bogdanovic suludo trosio lopte i promasivao i da li ga je Sale pustio.Index -11 plus sutiranje u poslednjoj cetvrtini 7-0 i kako neko da dobije utakmicu koja se lomi sa igracem koji u poslednjoj cetvrtini siluje loptu
    (Laki Bg, 1. septembar 2014 10:59)

    # Link komentara

  13. Nije Bogdanović poranio, bio bi tu još jedan dva driblinga, finta i
    pucao bi u zadnjoj sekundi.
    (nex, 1. septembar 2014 10:39)

    # Link komentara

  14. da li je realno da neko oceni Jovićevu igru čistom desetkom? ona gubljenja lopte i loši pasevi su bili skandalozni
    (aman, 1. septembar 2014 10:09)

    # Link komentara

  15. a sta kaze misko i tadije na poraz
     (qwerty, 1. septembar 2014 09:56)

    # Link komentara

  16. A odbranu ne skenirate? A selektorove odluke ne skenirate?
     (CM, 1. septembar 2014 08:33)

    # Link komentara

  17. Postovani Sasa uglavnom se slazem sa analizom, mada mislim da je na zalost najveci propust bio sa klupe. Rotacija jeste bitna i potrebna u modernoj ksarci i dugacka klupa donosi i svezinu igracima i mogucnost ispunjavanja taktickih zadataka, medjutim neki igraci jednostavno traze da "udju u igru i ostanu u njoj". Simnovic jeste imao dobre kretnje ali nije ni probao sut koji je juce nedostajao. Ako ne ide sut za 3 ili nije rasporedjen onda to bude problem. Mi sno pred kraj sutirali 4:0 (poslednje 2min cini mi se) i tu je trebalo ici na sigurniju realizaciju a ne lomiti mec sutom koji ne ide. Bogdan je u Partizanu zbog nedostatka rotacije naucio da igra celu utakmicu sto je ovde problem zbog minutaze, Raduljici kapa dole kao i Jovicu, Bjelica se jos trazi, Rasko moze bolje, Stimac daje sve od sebe na zalost nije format jednog Zorana Savica, Teo treba da iskontrolise sut ostalo je dobro i bice sigurno bolje, Kalinic dobar sve u svemu dosta dobro mada mi se cini da je placen danak neiskustvu Sase Djordjevica zbog same zavrsnice. Sve u svemu da je bilo drugacije verovatno bi o ovome drugacije pricali tako da je nijansa u pitanju a ne nestrucnost. Srecno!
    (Arhimed, 1. septembar 2014 08:06)

    # Link komentara

  18. Nas mentalitet ne ume da prezivi ovakav poraz u poslednjoj sekundi. Ocekujem ih jos tri, dakle brzi povratak kuci
     (Vrana, 1. septembar 2014 08:02)

    # Link komentara

  19. Necu ulaziti u pojedinacne ucinke, ali bih izneo svoje zapazanje. Sudije su gresile na obe strane, nije bilo tendecioznog sudjenja po mom misljenju. Poslednje dve situacije su svirane na taj nacin iskljucivo zbog imena Francuza ( ipak su evropski prvaci). Naravno, to treba zasluziti ( kao kada Divcu nisu svirali faul nad Skonokinijem protiv Argentine 2002-ge, a to bi uradili nekom ko ima ,,manje'' ime).
    (Miki, 01. septembar 2014 01:33)


    Ali zasto to,zasto? Faul je faul, napravio ga Majkl Dzordan ili Vranjes.
     (React, 1. septembar 2014 03:20)

    # Link komentara

  20. Zasto svi( kss, reprezentacija, partizan, mediji) forsirate bogdanovica, on je jedan prosecan limitiran igrac, imamo mi mnogo vece talente ali ne mogu da izbiju u orvi plan!
    (vojo, 31. avgust 2014 23:09)

    Bogdan je najbolji mladi igrac Evrolige,4 strelac tog takmicenja i neko ko je sam pobedjivao CSKA i Makabi.Niko ne mora da ga forisra,sam se izborio za svoj status.
    (pera, 1. septembar 2014 02:33)

    # Link komentara

  21. Ne znam u cemo je problem sa kritizerima, pre utakmice verovatno ne bi pricali da bi bila tako tesna. Igrali smo dosta dobro, naravna da se francuska vratila, vodili smo 10 i dozvolili da se izjednaci, ali to je francuska ne egipat, sta ste ocekivali da ih dobijemo 20. Mogli smo da zadrzimo vodstvo i odolimo tom naletu ali bilo je gresaka, Bjelici je dva puta na pritisak ispala lopta iz ruku i primili kos iz kontri i jos neko je imao nespretne izgubljene ali takodje promasili smo 4 suta za 3 za redom, i to ne losa suta, da je jedan usao ne bi se vratili francuzi i bila bi to dobra pobeda, nazalost nije i to se desava, i na kraju smo usli u neizvesnu zavrsnicu i jeste bogdanovic pozurio ali naj iskrenije bez opravdanja sudije su se mnogo ogresile o nas, prvo nesviran faul a drugo sviraju faul za francuze sekund do kraja kada se to skoro nikad ne svira, a pogotovo ne kada nisi svirao na drugoj strani isto to. Djordjevic je po meni odlicno postavio igru, takticki smo bili odlicni i sa forsiranjem faulova, medjutim tri lopte kad ispadnu iz ruke i promase se 4 suta za 3 redom to si igracke greske ne trenerove.
     (joe, 1. septembar 2014 02:08)

    # Link komentara

  22. Necu ulaziti u pojedinacne ucinke, ali bih izneo svoje zapazanje. Sudije su gresile na obe strane, nije bilo tendecioznog sudjenja po mom misljenju. Poslednje dve situacije su svirane na taj nacin iskljucivo zbog imena Francuza ( ipak su evropski prvaci). Naravno, to treba zasluziti ( kao kada Divcu nisu svirali faul nad Skonokinijem protiv Argentine 2002-ge, a to bi uradili nekom ko ima ,,manje'' ime). Mi smo ovaj mec morali dosta ranije da dobijemo. Imali smo ih ali nismo uspeli da prelomimo. Tu se vidi nas nedostatak kvaliteta. Francuzi su imali dosta puta drugi, pa i treci napad, a mi bi trebali da budemo dominantni u tom segmentu. Samo sto tu nije samo visina bitan faktor, vec i zagradjivanje ( jos od malih nogu treneri te uce : zagradi igraca, lopta ce ti upasti u ruke). Tako da dzaba nam visina ako ne gradimo kako treba. I da, mislim da je Bogdan odigrao lose poslednji napad (kao i protiv Cedevite, kada je odvukao svog igraca do Tepica, u nedostatku ideja), ali ako je to proces sazrevanja, onda nadam se da ce biti treca sreca. Ne izgleda ovo ni najbolje, ni najgore, ali mislim da nemamo ekipu za najveca dostignuca. Nadam se da gresim. Napred Srbija !
    (Miki, 1. septembar 2014 01:33)

    # Link komentara

  23. treba biti nekad pametan i realan, pa doneti ispravne zaključke.. ok, sami smo krivi što smo doveli sebe u takvu situaciju, da sa francuzima igramo tesnu završnicu i da prepustimo sudijama sudbinu meča! moglo je ovo ranije da se završi po nas, mnogo bolje, ne da sve stane u 4,5 sekunde.. izgubili smo bitku na centru, bez krleta to se i očekivalo! a na centru je brazil dobio francuze.. i sada je važno dobiti iran, a ove dve možemo i da izgubimo, bolje nam je da budemo 4 u grupi, pa da špance izbegnemo do 1/2 finala, jer mislim da je ovoj našoj ekipi realan domet 1/4 finale, ali ako izbegnemo domaćina, sve je moguće! ipak, domaćin je domaćin.. a mi treba malo kao italijani da počnemo da razmišljamo!
     (vlade, 1. septembar 2014 01:13)

    # Link komentara

  24. Kakve sve zlobne pesimistične i negativne komentare čitam,nekad pomislim bolje da se onda nismo ni plasirali na SP,a za ove što čekaju svaki naš kiks preporučujem da odu u amabsadu SAD da uzmu državljanstvo i neka navijaju za njihovu reprezentaciju,ali pošto su oni košarkaški veoma obrazovani sigurno bi i u igrama reprezentacije SAD našli dosta zamerki.Toliko o nama!!
    (Đuka, 1. septembar 2014 01:10)

    # Link komentara

  25. Da li moze uz analizu igraca da se uradi i analiza selektora?
    (Strucnjak, 1. septembar 2014 01:01)

    # Link komentara

  26. Zasto svi( kss, reprezentacija, partizan, mediji) forsirate bogdanovica, on je jedan prosecan limitiran igrac, imamo mi mnogo vece talente ali ne mogu da izbiju u orvi plan!
    (vojo, 31. avgust 2014 23:09)

    Je l' Simonovića? Lazića?
    (Šavija Alonso, 1. septembar 2014 00:49)

    # Link komentara

  27. Poslednji napad loš tajming, sve i da je Bogdanovic prošao i postigao koš ostalo je dovoljno vremena da Francuzi izgrade poziciju i šutnu za tri poena. Ovako je ispalo još i gore izgubljena lopta (uz grešku sudija što je nebitno) i ostalo 4,5 sekunde za napad Francuske. Trebalo je sacekati još sekund ili dva i šutom spolja tražiti pobedu, ako promaši igraju se produžeci pa ko bolji. Nego idemo dalje SRBIJA!!!

    Ti pricas o sekundama , razumes? Nisu to sati..trebalo je sacekati jos par sekundi?? Pa nije to bas toliko jednostavno, atmosfera, adrenalin, neiskustvo, pa BB nema 29 god. 6 sezona u EL i reprezentaciji! Ovde je sve jasno, sudija ne sudi nad njim faul a sudi nad Lovernjom?? Zar nije jasno? To su sve uslovi za pobedu odnosno poraz. Sudija je nama dosudio poraz a njima pobedu ali nismo odavno velesila u kosarci i to je to. Da smo pogadjali jos par trojki dobili bi mec . Ali nismo jer je to sport. Drugi put ce biti drugacije ali je bitno za mene ne uz pomoc sudija vec na kvalitet.
    (55, 1. septembar 2014 00:45)

    # Link komentara

  28. "Nekoliko sumnjivih sudijskih odluka"???
    Da li se meni cini ili vecina u Srbiji uvek kuka na sudije kad god izgubimo?
    Ja nisam primetio da su sudije navijale za Francuze. Cak i ako je bilo par sumnjivih sudijskih odluka nasu stetu BILO JE SIGURNO NEKOLIKO I NA RACUN FRANCUZA!!! Kukate bre non stop kao Dusko Vujosevic! Umesto da se sportski prihvati poraz (bar ponekad), stalno citam ove "kme kme kmeee - komentare"

    Slazem se ja sa tobom da su sudije gresile i na stetu Francuza samo sto nisu gresile u poslednje dve sekunde kada su izmislile faul nad Lovernjom. Gresile su u toku meca na stetu oba tima ali ne u poslednjih 11 sekundi, faul nad BB i izmisljen faul nad Lovernjom. Razlika je to i to VELIKA, jer to odlucuje pobednika. Sad ti je jasno??
    (ccc, 1. septembar 2014 00:37)

    # Link komentara

  29. Skener: Nesrećan komentar Saše Ozma iz Srbije, ne i tragičan! :)
    (Aleksandar, 1. septembar 2014 00:28)

    # Link komentara

  30. Рано је почело са оправдањима. Пребацимо се ми на индивидуалне спортове. Тамо пролазе само они који вреде, нема да се шлепају разни медиокритети, као у екипним. Ђорђевић је доведен не да промени ситуацију, него да је смири, својим ауторитетом великог играча. Нама треба Кокошков, човек модерних схватања, који најбоље од свих разуме данашње играче, који неће лупетати о давнопрошлим временима, о Липовију и недефинисаној позицији Мачвана и крштеници Савана, па онда позвати још старије и недефинисаније, а младе Митровића, Јокића заборавити. Само, тај ћемо филм гледати кад у Србији буде живот бајка, а тога нема у догледно време. Ма, ако не могу од Кокошкова, нека уче наши екипни спортисти од Ђоковића, Стјепановића, Шпановићеве, Јелаче, оноликих кајакаша...
    (Иван, 1. septembar 2014 00:22)

    # Link komentara

  31. Juce nacuh da se na ovom SP ne gleda medjusobni skor ako ekipe imaju isti broj bodova, dakle ako mi fra i bra na kraju imamo isto bodova ne gelda se medjusobna kos razlika ako se napravi krug izmedju nas, nego ukupna kos razlika, ovaj link sa fiba sajta i tabela nase grupe to i pokazuje
    [link]
    dakle onda pada u vodu ovo nase nadanje da sa +2 pobedom protiv brazila idemo sigurno na drugo mesto... Molim relevantnu potvrdu i to brzo od sase ozma, jer sam u panici :)
    (goran, 1. septembar 2014 00:21)

    # Link komentara

  32. Danasnja igra nase reprezentacije protiv Francuske je bila zanimljiva, nasi kosarkasi su bili dobro igrali ali francuzi su uspjeli pobjediti samo zato sto su nasi igraci bili mislili da je sve gotovo, Bogdan Bogdanovic je dobar igrac kao nekad Sasa Dordevic dok smo bili Jugoslavija, Sasa Dordevic je covjek koji zna sta radi, on zna da kaze sta je dobro a sta ne ovoj generaciji. SRBIJA SRBIJA SRBIJA.
    (Igor Sekulica, 1. septembar 2014 00:17)

    # Link komentara

  33. Danasnja igra nase reprezentacije protiv Francuske je bila zanimljiva, nasi kosarkasi su bili dobro igrali ali francuzi su uspjeli pobjediti samo zato sto su nasi igraci bili mislili da je sve gotovo, Bogdan Bogdanovic je dobar igrac kao nekad Sasa Dordevic dok smo bili Jugoslavija, Sasa Dordevic je covjek koji zna sta radi, on zna da kaze sta je dobro a sta ne ovoj generaciji. SRBIJA SRBIJA SRBIJA.
    (Igor Sekulica, 1. septembar 2014 00:16)

    # Link komentara

  34. Mi ni ne zasluzujemo dobar plasman kad imamo ljude koji ovako stalno komentarisu i zakeraju i nista im ne valja.
    (zapravo nemaju svoj zivot, 31. avgust 2014 23:06)

    E neka ga ti imas pa nisi na komentarima!
     (Mali Si, 1. septembar 2014 00:14)

    # Link komentara

  35. na zalost imamo dosta problema u odbrani i kontroli reketa i bojim se da ce nas brazilci ubiti pod kosem.
    meni nije jasno zasto je raduljica igrao uopste zadnja dva napada francuza. isuvise je spor u odbrani i francuzi su namerno isli na njega oba puta. Djordjevic je naravio gresku sto nije ubacio Stimca.

    ali u sustini nije lose s obzirom na katastrofalan sut spolja...
    (nnn, 1. septembar 2014 00:13)

    # Link komentara

  36. Procitajte statistiku Markovica i videcete gde je problem. Igrac je nula! Ostali bas kako i pose 30% od igraca....
     (Mali Si, 1. septembar 2014 00:11)

    # Link komentara

  37. "Nekoliko sumnjivih sudijskih odluka"???
    Da li se meni cini ili vecina u Srbiji uvek kuka na sudije kad god izgubimo?
    Ja nisam primetio da su sudije navijale za Francuze. Cak i ako je bilo par sumnjivih sudijskih odluka nasu stetu BILO JE SIGURNO NEKOLIKO I NA RACUN FRANCUZA!!! Kukate bre non stop kao Dusko Vujosevic! Umesto da se sportski prihvati poraz (bar ponekad), stalno citam ove "kme kme kmeee - komentare"
    (djole, 1. septembar 2014 00:03)

    # Link komentara

  38. Ovaj poraz kao da smo kalkulisali sutra ako pobedimo Iran,sta god da uradimo sa Brazilom(osim pobede sa razlikom od 1 poena) bicemo 2. ili 4. u grupi sto nema veoma odgovara ne mozemo Spance do polufinala da sretnemo
    (ThePeraCar, 31. avgust 2014 23:57)

    # Link komentara

  39. Djordjevica nije bilo na terenu sredinom trece cetvrtine pa do kraja a Braduljica je bio sjajan :)
    (Daba, 31. avgust 2014 23:46)

    # Link komentara

  40. Poslednji napad loš tajming, sve i da je Bogdanovic prošao i postigao koš ostalo je dovoljno vremena da Francuzi izgrade poziciju i šutnu za tri poena. Ovako je ispalo još i gore izgubljena lopta (uz grešku sudija što je nebitno) i ostalo 4,5 sekunde za napad Francuske. Trebalo je sacekati još sekund ili dva i šutom spolja tražiti pobedu, ako promaši igraju se produžeci pa ko bolji. Nego idemo dalje SRBIJA!!!
    (vare, 31. avgust 2014 23:44)

    # Link komentara

  41. samo da neko objasni Teodosicu da ne ume da sutira trojka i da to vise ne radi...

    los komentar ponovo na rts-u, ali nemam gde drugde da gledam... samo kukaju na sudijski odluke i kako je ceo svet protiv nas...
    (2CRAZY, 31. avgust 2014 23:43)

    # Link komentara

  42. Ako dobijemo Iran i Brazil( 2 il vise razlike), a izgubimo od Spanije drugi smo u grupi.
     (Zoran, 31. avgust 2014 23:42)

    # Link komentara

  43. koliki god da je Bogdan talenat itd. jednostavno nema ko da mu cuva ledja, tj kao u pasteta ligi kad puni FMP i postize nemoguce koseve onda sledi ono unosenje u facu,prozivanje tj. pucao je od samopouzdanja,kao da je znam da mu nista niko ne moze ... e na SP toga nema jer nema ni mentora DV koji ce da mu kaze: mali igraj ,sprdaj se imas sudje ,imaces 10+ bacanja,zasticen si kao beli medved!!
     (packe, 31. avgust 2014 23:40)

    # Link komentara

  44. Jeidno bih dodao analizu za selektora (da se razumemo obožavam Saleta i za mene će uvek biti legenda šta god uradio kao selektor, ali sam objektivno komentarisanje stvari) - Vršio je izmene kao u hokeju i tako je i sekao igrače, kao na primer Jovića, par puta ga je nepotrebno izvodio. Mislim da treba da prestane sa tim eksperimentisanjem i brzim izmenama, jer time nismo dobili ništa. Njegova je odluka da na Bogdana ide posledjni napad, iako je Bogdan, sem na početku utakmice, bio totalno van ritma i sve je promašio. Ok, slažem se da je bio fauliran, ali opet mislim da je prerano krenuo da napada koš rivala. Tajm aut je trebao ranije da zatraži u trećoj četvrtini, a ne tek kada su Francuzi kompletirali seriju 10:0. Mislim da nikako ne smemo imati Raduljicu (ili Katića) i Štimca u isto vreme na parketu, jer Štimac je nevidljiv kada je na pozicji 4, on se tu ne snalazi. Za pohvalu je što je poveo Jovića i što mu pruža šansu, dečko oduševljava za sada, svaka mu čast.
    (Darko 88, 31. avgust 2014 23:38)

    # Link komentara

  45. Moramo da vjerujemo u njih, da oni to osjete tada ce i oni biti jaci, dobice vjetar u ledja. Sta je dobro iz ove utakmice? Dobro je to sto smo konstantno bili pred pobjedom, to govori da mozemo, nijesu oni dobili vec smo mi izgubili, a to puno znaci. Ovo nije zadnja utakmica, tek treba da se igra. Uz vas smo. U potpisu - vasi vjerni navijaci.
     (loshmi, 31. avgust 2014 23:38)

    # Link komentara

  46. Il nas Hrvati dobiju- prvi put u ovih 20god, il dobijemo Grke posle duzeg perioda.
     (Zoran, 31. avgust 2014 23:38)

    # Link komentara

  47. Posle ovakvih poraza smo izgubili jednu generaciju, sada je red da to prebolimo. Sutra kvalifikaciona utakmica pa onda sa Brazilom za 2 mesto. Glavu gore, ako je morao poraz bolje sad nego u osmini. Argetina, Hrvatska i Grcka potpuno svejedno, svakog mozemo dobiti kao i izbubiti. Sudije su samo dobile sansu da presude, nisu glavni faktor. Nije usao sut i Bogdan je dobio novo iskustvo. Napred nasi ja sam nepopravljivi optimista NEMA BRE PREDAJE.
    (zlija, 31. avgust 2014 23:37)

    # Link komentara

  48. kao i obicno sjajna analiza sase ozme!
     (general dv, 31. avgust 2014 23:35)

    # Link komentara

  49. Vec trece prvenstvo, 211. pa 2013 i sada, imamo istе probleme: neodazivanje igraca, povrede i selektorski ego. Mi vise ne igramo sa drugim timom, vec po principu - daj sta das. Tako je Ivkovic 2011. cetvrtfinalni mec sa Rusijom igrao sa samo dva raspoloziva beka zbog povreda i malog rostera, kasnije samo se izblamirali u mecu sa Grcima kada su nam napravili razliku od 20 koseva u prvoj cetvrtini. Prosle godine u Sloveniju smo otisli na klincima, a sada Đorđevic ima neverovatan roster sa samo cetiri niska i osam visokih igraca?! Usput je odbio da naknadno pozove bilo kog iskusnijeg igraca.I naravno da kuburimo sa brzinom u odbrani i da smo tanki u vanjskom sutu. Ali ono sto je najgore to je cinjenica da smo imali mizerno malo asistencija, a navodno igramo kao tim! Francuzi su zabili skoro 70 odsto suteva za dva a selekor kaze da nam je odbrana adut?! Mnogo nelogicnosti. Odluka da Krstic ne iga "takticke prirode"? Ako Krle nije spreman cemu uopste njegov put u Spaniju? Selekor je jako lutao od prvog dana,i cini se da se jos nije zaustavio. Izvinite, ali da Bircevic postane nasa jedina opcija na cetvorki to NIJE NORMALNO. A onda nam jos Katic i Stimac igraju cetvorke?! Igramo radnicku kosarku - u reket u guzvu pa sta bude. Starhujemo da nas Spanci opet ne ponize, pravimo kalkulacije posle dva kola..To je odlika slabih. A mi smo tanki na bar dve pozicij u timu, a bojim se i na klupi.
    (vojin, 31. avgust 2014 23:34)

    # Link komentara

  50. Koga bre Hrvatska da pobedi? Pa oni sa kakvim god timom da igraju protiv nas,oni izgube. Ne znaju oni sa nama. Sve u svemu,verujem u ovaj tim,i njihovu borbenost. Srbija!!!
     (Loznicanin, 31. avgust 2014 23:33)

    # Link komentara

  51. Stavite na sliku Bogdana Bogdanovića
    (Duda, 31. avgust 2014 23:33)

    # Link komentara

  52. Pod hitno da se Raduljica brze vraca u odbrani, dosta faulova smo napravili jer se morao prekinuti napad zbog sporog vracanja igraca. Pod hitno sprijeciti da se protivniku dozvole otvoreni sutevi i zakucavanja. Hvale nam bekovi, nemamo rotaciju na mjestu bekova. U sustini je dobar napad, ali nije odbrana, nesto tu hvali. U svakom slucaju imacemo popravni , a moramo i mi da vjerujemo u njih ako mislimo da se dobro plasiramo.
     (loshmi, 31. avgust 2014 23:30)

    # Link komentara

  53. Mislim da su nas Francuzi potcenili i mnogo mi je zao sto to nismo iskoristili. Jeste da su oni dosli bez pola tima ali da se u ovakvom sastavu nosimo s njima do poslednje sekunde, to je zaista iznenadjenje. Sama igra nije bila dobra ni sa jedne strane, i mislim da cemo i mi i oni imati velikih problema sa Brazilom. Iran ne bi smeo biti problem, a Spance necemo komentarisati - to je tim sa druge planete.
    (Dyne-o-Myte, 31. avgust 2014 23:29)

    # Link komentara

  54. Koliko god smešno zvučalo, neka smo izgubili. Neka izgubimo i od brazila i od španije. Bićemo četvrti u grupi i otići dalje. A budite sigurni - ne postoji tim koji nas može dobiti dva puta zaredom na velikom takmičenju. Onda ćemo mi sve redom da deremo do finala. Eto, to je neka moja filozofija.
     (Corleone, 31. avgust 2014 23:28)

    # Link komentara

  55. Dex, druze, ko ti drma kavez?
    (kimi, 31. avgust 2014 23:28)

    # Link komentara

  56. Ako mi,Brazilci i Francuzi budemo imali isti broj bodova na kraju (sto ce se dogoditi ako mi dobijemo Brazilce a Spanci nesto ne iskalkulisu),da li se racuna kos razlika u medjusobnim duelima ili ukupno? Jer sam cuo da se i slucaju istog broja bodova ne racuna medjusobni skor vec kos razlika. Zato mislim da se racuna ukupna kos razlika...
    (Djole, 31. avgust 2014 23:25)

    # Link komentara

  57. Trebalo je da se meč završi sa 10-15 razlike. Izgubili smo jer nismo umeli da odigramo drugo poluvreme kao prvo. Glavu gore, idemo dalje. Porazi su sastavni deo sporta. Nadam se dobrim izdanjima naše reprezentacije u nastavku turnira. Uživajmo u vrhunskoj košarci...
    (oxoxoposum, 31. avgust 2014 23:25)

    # Link komentara

  58. braduljica četnik hipster
     (iks, 31. avgust 2014 23:22)

    # Link komentara

  59. Pobedili ili ne Francuze,
    mi moramo da dobijemo Brazil da bismo bili drugi,
    jer je Brazil dobio Francusku.
    (pan, 31. avgust 2014 23:21)

    # Link komentara

  60. To je kraj ... this is the end
     (Toma-Evropa, 31. avgust 2014 23:18)

    # Link komentara

  61. Srpska posla: svaki put kad izgubimo, sudije su imale ulogu. Ne da smo dosadni vise.
    (pera, 31. avgust 2014 23:10)

    # Link komentara

  62. Zasto svi( kss, reprezentacija, partizan, mediji) forsirate bogdanovica, on je jedan prosecan limitiran igrac, imamo mi mnogo vece talente ali ne mogu da izbiju u orvi plan!
    (vojo, 31. avgust 2014 23:09)

    # Link komentara

  63. Kako nesrecan poraz?, nije kosarka loto tu se zna ko pobeduje a ko gubi. Lako je pobediti na prijateljskoj utakmici. Nauci se poznaju junaci a ova reprezentacija je skup turista u Spaniji. Vodic nezna put.
     (mrki, 31. avgust 2014 23:08)

    # Link komentara

  64. Mi ni ne zasluzujemo dobar plasman kad imamo ljude koji ovako stalno komentarisu i zakeraju i nista im ne valja.
    (zapravo nemaju svoj zivot, 31. avgust 2014 23:06)

    # Link komentara

  65. odlicna analiza, ostala je nedoumica da li je Krstic povredjen i ako nije kad ce zaigrati.
     (mrM, 31. avgust 2014 23:03)

    # Link komentara

  66. Ko je taj Skener?
     (Jose Alvelade, 31. avgust 2014 23:01)

    # Link komentara

  67. Сутра је најважнија утакмица и то је то.
    (Кривокапић, 31. avgust 2014 22:53)

    # Link komentara

  68. @Dex: Koliko vidim ti si nam po komentaru već rezervisao 4. mesto, pa pretpostavljam da misliš da nemamo šanse da pobedimo Brazil sa +2 da bismo bili drugi u grupi. Čini mi se da ti je komentar ishitren i da Brazil ne bi trebalo da za nas ,ukoliko popravimo neke segmente igre poput šuta spolja i brže rotacije u odbrani, predstavlja odsudan problem. E sad ako bismo, hipotetički, otišli u 1/8 finala kao četvrti u grupi i nabasali na Hrvate( hipotetički kao prve u grupi B), verujem da ta utakmica ne bi bila ni malo laka ni za jedne ni za druge. Činjenica je, i to svako neostrašćen vidi, da Hrvati imaju vrlo talentovanu, kompletnu i sposobnu ekipu koja bi po prvi put mogla zaista da nas zaustavi u 1/8, i to naravno pod uslovom da prevaziđu psihološku barijeru 19 godina bez medalje i isto toliko godina konstantnih( vrlo iritirajućih za njih) poraza od Srbije. Videćemo kakav će biti rasplet u grupi, ali svakako treba izbegavati 3. mesto( +1 pobeda na Brazilom) zbog ranijeg ukrštanja sa Španijom( naravno ako bismo do 1/4 finala došli) tj. ili pobediti sa +2 ili izgubiti.
    (Rile, 31. avgust 2014 22:52)

    # Link komentara

  69. Bogdan i Bjelica će biti tu kad bude gusto
    (Vita, 31. avgust 2014 22:51)

    # Link komentara

  70. Śuterski smo podbacili , više su Francuzi želeli pobedu i ako je utakmica bila u našim rukama... Podbacili smo u skoku.. Odbrana ok... Idemo na zlato još se zagrevamo !
    (Vita, 31. avgust 2014 22:51)

    # Link komentara

  71. Poraz nije tragican, nego je po meni cak i dobrodosao zbog kalkulacija. Ako bi u nasoj grupi zauzeli cetvrto mesto, sto sada deluje dosta realno, mi bismo izbegli Spaniju do polufinala. Posto na ovom prvenstvu jednog finalistu daju grupe AiB, a drugog CiD, A to nije mala stvar, jer mi nemamo igraca koji moze da cuva Gasola.
    S druge strane u potencijalnoj 1/8 finala isli bismo ili na Grcku ili na Hrvatsku(u zavisnosti ko bude prvi,a ko drugi), dok bi u 1/4 finalu isli na verovatno Brazil.
    (igor vr, 31. avgust 2014 22:49)

    # Link komentara

  72. Ivković nije zvao u reprezentaciju Raduljicu??? Sa manje više istim momcima, Ivkovića su nadigrali Slovenci, bili bolje plasirani Makedonci...Djordjevića niko neće nadigrati. Taktički je raznovrstan, Ivkovića su svi pročitali posle jedne utakmice. Kod Saleta su u napadu svi pretnja, kod Ivkovića svi jalovi. Sale menja ritam, Duda se gubi na utakmici., itd. U fudbalu iste igrače kada vodi Antić i Mihajlović nije isto. Prema tome, savezi nije svejedno ko je selektor. Jer nije svejedno da li smo u košarci velesila ili džak za trening. U fudbalu omladinski prvaci ili seniorske margine. Dole menadžeri, živela Srbija.
    (neša, 31. avgust 2014 22:47)

    # Link komentara

  73. Nista ne bih dodao vise.
    (ClaudeG, 31. avgust 2014 22:46)

    # Link komentara

  74. nemoj samo opet da krivimo sudije...
     (fan, 31. avgust 2014 22:41)

    # Link komentara

  75. Naslov koji tačno odslikava poentu današnje utakmice,a sama analiza je isto potpuno objektivna. Nažalost izgubili smo utakmicu koju smo prema pokazanom morali dobiti. Ali niti je strašno, niti je tragično, niti je to bilo kakav pokazatelj naših mogućnosti( iako bi mnogi ,koji zlurado komentarišu bilo iz Srbije bilo iz susednih zemalja, voleli da je tako). Treba se psihološki staviti iznad današnjeg nes(p)retnog poraza i pokušati da uz što manje napora ostvarimo pobedu protiv Irana i tako uz dan pauze, spremno i odmorno, krenemo u borbu za drugo mesto protiv Brazila koji nam apsolutno ne predstavlja ne znam kakav problem. Glavu gore momci! Potrebno je samo da igra ima što manje oscilacija, i ako ih ima da one budu gotovo neosetne, kao i da nas krene šut spolja. Držimo vam pesnice!
    (Antara, 31. avgust 2014 22:38)

    # Link komentara

  76. Skoro sve šta sam prognozirao dosad se ostvarilo. Mislim da ce Srbija pobediti Iran al izgubiti od Brazila iŠpanije a onda ce igrati protiv Grce i ispasti. Živi bili pa videli.
    (Komshija Hashim, 31. avgust 2014 22:35)

    # Link komentara

  77. Posle utakmice sam skontao da je lose sto smo dva centra francuza rano opteretili faulovima. Razigrali se njihovi bekovi krajem prvog i pocetkom drugog poluvremena, pogodili sve suteve i kraj. Nema neke posebne zamerke na nasu igru osim mozda puno "drugog" napada za francuze posle loseg zatvaranja reketa. Ako igramo kao danas mozemo da dobijemo Brazil samo da imamo jos nekog raspolozenog pored Raduljice. Napred Srbija!!!
     (cicko, 31. avgust 2014 22:34)

    # Link komentara

  78. Pa nije tragican. Znalo se.i pre prvenstva da bez cetvorki i sa hokejaskim izmenama ne mozemo dalje od osmine finala. NAZALOST, mislim da ce tu Hrvatska zabeleziti prvi zvanican trijumf protiv nas. Njihova generacija je na vrhuncu, a mi opet podmladjujemo, eksperimentisemo i gubimo. Nazalost, sa ovakvim zrebom i trenerom, cetvrtfinale bi bilo uspeh!
     (dex, 31. avgust 2014 22:31)

    # Link komentara