AK

Srbija na skeneru: Led lako probijen

Košarkaši Srbije lako su probili led na Svetskom prvenstvu u Španiji pobedom nad Egiptom u kojoj Aleksandar Đorđević nije morao da forsira ključne igrače.

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
  1. Ma kakvi namerni porazi, šta je vama ljudi. Neka igraju kako znaju i neka pobede koga mogu. Čuj izbeći Španiju u 1/4 finala - pa treba doći do tamo. Daleko je Srbija od velesile, neko 1/4 finale i borba za recimo 5. mesto bilo bio sasvim dobar ishod ovog SP. Budimo realni i ne zanosimo se prošlim vremenima, "zemlja košarke", Bg-Arena i slična megalomanija. Najdobronamernije ovo pišem.
    (Vladimir, 31. avgust 2014 14:50)

    # Link komentara

  2. Mislim da Teodosic,Raduljica,Bogdanovic I Bjelica mogu na svakoj utakmici da ubace po vise od 10 poena I oni su nasa glavna snaga u napadu.Da je Krle zdrav I on bi bio na tom nivou,ali I samo njegovo prisustvo mnogo znaci.Poene u rukama imaju I Kalinic,Bircevic I Jovic,Markovic agresivnost,Stimac pozrtvovanost.U Katica sam uvek siguran kada je ledjima okrenut protivnickom kosu,kad tu pivotira nema greske.A I fizicki je najspremniji.Simonovic je ipak 12. igrac I to je dobro,on se ne snalazi pod pritiskom ali kad je rasterecen ume da ubode tricu.Fali nam mozda podrska na dvojci u vidu Nedovica ili Andjusica,kao I sirina na cetvorci, ali zbog Krleta smo morali da krenemo sa vise centara, povrede su nas omele,a I protivnici uslovljavaju takav odabir.Sve u svemu cini mi se da nam je ekipa dobro izbalansirana.
     (Doktor86, 31. avgust 2014 13:30)

    # Link komentara

  3. Puna podrška našem timu. Oni su najbolje što u ovom trenutku imamo.
    Protiv Francuza, po meni, bitno je ostvariti kontrolu skoka da bi se sprečila tranziciona igra jer se tu Francuzi dobro snalaze. Mislim da će ovo biti tvrda utakmica sa malim brojem poena, pozicionim napadima i da je u takvoj igri naša prednost.
    (Navijač, 31. avgust 2014 13:23)

    # Link komentara

  4. Idemooo! SRBIJAAA!!!
    (MII, 31. avgust 2014 13:14)

    # Link komentara

  5. marko, osnovni razlog Teovih 0 asistencija je igranje na poziciji 2, obrati paznju da je sa njim na terenu uveb bio Jovic ili pak Bogdan prevodio loptu... Jedino bodu oci njegovih 0 +/- dok je bio na parketu, mada je i Djordjevic dosta rotirao...
     (ShV, 31. avgust 2014 12:41)

    # Link komentara

  6. @(GoranNS90, 31. avgust 2014 10:59)

    Haha, cuj Stojakovic. Pa to je jedan od najpoznatijih Barklijevih citata...
    (palop, 31. avgust 2014 12:36)

    # Link komentara

  7. Bircevic je katastrofa, u duelu sa jacim timovima on ce biti rupa....
    Provereni sut 4/8 a ta 4 promasaja sve ziceri...
    (Vlado, 31. avgust 2014 12:29)

    # Link komentara

  8. Ako zelimo da imamo vise talentovanih igraca moramo uvesti zabranu igranja stranih igraca u nasim timovima maksimum jedan po ekipi a ne kao sade tri cetri koji primaju 500-700 hiljada eura pa za te pare mozemo dovesti tri domaca mlada igraca i pustiti ih da napreduju nemogu da verujem da ovi u KSS nemogu to da shvate naravno tada ce biti slabiji rezultati u europskim takmicenjima ali realno niti do sada nismo imali nekog velikog uspeha.
    (Aki, 31. avgust 2014 12:22)

    # Link komentara

  9. Rasko ce da unisti Diawa.
     (aha, 31. avgust 2014 12:12)

    # Link komentara

  10. Pobediti Iran i sve ostale izgubiti. Moramo biti 4. u grupi da izbegnemo Španiju u 1/4 finala.

    Znači 2. ili 4. u grupi, 3. nikako!
     (Thilmo, 31. avgust 2014 11:58)

    # Link komentara

  11. Da smo mi ozbiljna reprezentacija Egipat ne bi dao vise od 30 poena. Finci su uspeli amerikancima da daju samo 2 poena u drugoj cetvrtini, to je ozbiljan i profesionalan pristup, igras do kraja i gazis do kraja. 2002 izjava Stojakovica na pitanje Sarenca, "Sta znas o Angoli ? Ja znam da je Angola u nevolji !" i razbucala Jugoslavija Angolu 50 razlike.
    (GoranNS90, 31. avgust 2014 10:59)

    i šta je poenta tvog komentara......svi mi znamo da nemamo više taj tim, očigledno ti imaš problem da se pomiriš sa tim, to je prošlost, a ti idi na youtube pa gledaj uspehe starijih generacija i ne zamaraj nas time, nas koji uživamo u košarci i navijamo za svoju zemlju.......inače iran je španiji ubavio 60 koševa, mora da španci nisu ozbiljna ekipa.....a i ameri su dobili 55 od finaca
    (beograd, 31. avgust 2014 11:57)

    # Link komentara

  12. Prosle godine na EP smo pobedili Francusku i ta pobeda nas je odvela u cetvrtfinale pravo na Spance. Treba dobro razmotriti koliko nam je ova pobeda potrebna. Po meni bi trebalo samo jos da pobedimo Iran i ostale meceve u grupi da izgubimo. Kao da je neka razlika biti prvi ili cetvrti, pogledajte grupu sa kojom se ukrstamo, sve ujednaceni timovi. Ako mi budemo 4. u grupi a Spanci 1, onda sa njima ne mozemo da se sastanemo pre polufinala. Dakle, treba dobro razmisliti...
    (Pera, 31. avgust 2014 11:25)

    # Link komentara

  13. Hrvati se nesto busaju i po njihovim medijima i ovde prognoziraju nase rezultate,a ovamo se muce sa Filipinima. Iako su Filipini jedna od boljih slabih reprezentacija, Hrvati kao "kosarkaska velesila" trebali da dobiju to 30 razlike. Kad vec nama nalaze neke mane stalno.
    (Gremlin, 31. avgust 2014 11:19)

    # Link komentara

  14. Dragom Hrvatu, igrati protiv ekipe koja je prosjecno vusoka 192cm i dobit na guzove je stvarno hvale vrijedno dostignuce. Jesu Filipini tradicionalno neugodni (kako kome) i jest da je tamo basket br 1 ali ipak...
    (Srbin iz Hrvatske, 31. avgust 2014 11:18)

    # Link komentara

  15. Obratite pažnju kakav +/- imamo dok je Teodosić u igri, a kakav dok je Bogdan...
     (HilonHilonides, 31. avgust 2014 11:00)

    # Link komentara

  16. Da smo mi ozbiljna reprezentacija Egipat ne bi dao vise od 30 poena. Finci su uspeli amerikancima da daju samo 2 poena u drugoj cetvrtini, to je ozbiljan i profesionalan pristup, igras do kraja i gazis do kraja. 2002 izjava Stojakovica na pitanje Sarenca, "Sta znas o Angoli ? Ja znam da je Angola u nevolji !" i razbucala Jugoslavija Angolu 50 razlike.
    (GoranNS90, 31. avgust 2014 10:59)

    # Link komentara

  17. a sad ladan tus od francuze.
     (mkd, 31. avgust 2014 10:44)

    # Link komentara

  18. Sve izgleda dobro (da ne uročim). Zgodno je što su imali jednu "trening" utakmicu na startu (francuzi nisu imali taj luksuz i platili su ceh). Svih 12 je igralo, epizoda sa Micovim je "ad acta", ponovo su u pobedničkom raspoloženju koje je obeležilo pripremne utakmice. Od lakših protivnika ostao je samo Iran, ovo ostalo sve neizvesno. Najviše će se habati Teo i Bogdan pošto smo deficitarni na spoljnim pozicijama, zato je bitno da ostanu sveži što je moguće duže. Ako igrači iz drugog plana odigraju na nivou na kome su bili zadnjih mesec dana, biće mnogo lakše..
    (c, 31. avgust 2014 10:37)

    # Link komentara

  19. Mislim da ono sto je Sasha Dj napravio dobro je da je uspeo da identifikuje svoje glavne igrace, i napravi igru oko njih...
    Kalinic neverovatno napreduje, i ko god se seti onog Kalinica na proslom EP, i ovog sad, vidi jasno kolika je razlika.
    Ovako zavisecemo da neko uvek povuce, i za grupu ce i ovo biti dovoljno, ali posle, mi moramo dobijati od Tea ili Bogdanovica po 15-20 po utakmici, i racunati na Bradulju i njegovih sigurnih 10-15.
    i da ostatak tima uskoci sa 15-20, svi ostali,svi skupa,zajedno da postignu 20, mi imamo ekipu sa oko 75 poena i odbranu da drzi protivnika na ispod 75
    Tako da Saletova ideja i koncepcija oko tima je jasna, zelja je naravno bila 80 postignuti poena po tekmi, ali nakon Lucica, Nedovica, pa onda Dangubica, Milisavljevica koji je vec na startu otpao(tom momku se bas neda, a ubedljivo nas najbolji odbrambeni i tranzicioni igrac), i Micov biva izbacen na zadnjoj pripremnoj utakmici, mislim da smo suzili izbor bekova na kost i kozu... 3 beka i jedno krilo otpadase, na to se nadoveza i povreda Kuzmica, otkaz Velickovica,(NIKAD TI TO NECU ZABORAVITI NOVICE!), povreda ERcega, i mi dobismo ono sto imam sad...
    Ovo je grupa igraca vesto rukovodjenja, ali poprilicno sklepana, Sale je trebao da gradi svoj trio oko Lucica-Bjelice-Raduljice, i za Lucica je vec od starta govorio da mu je jedan od kljucnih igraca, ali sta da se radi...
    Sretno Orlovi, izgledate vrlo dobro, gladni ste, i dovoljno ocajni.... Sve u svemu, recept za medalju...
    (SASA, 31. avgust 2014 10:31)

    # Link komentara

  20. SP 2010-1 kolo Srbija-Angola 94:44(Angola prvak afrike)+50
    SP 2014-1 kolo Srbija-Egipat 85-64(Egipat drugi u Africi)+21
    U odnosu na generaciju iz 2010 tu su samo 4 igrača(Teo,Krle,Marković i Bjelica)Egipat nije merilo,bitna su samo dva boda i što su svi postigli poene,ali ako budemo igrali protiv Francuske kao protiv Egipta crno nam se piše.Mora to mnogo bolje.Napred Srbija!!!
    (PATRIOTA, 31. avgust 2014 10:10)

    # Link komentara

  21. Gledao sam jučer ove vaše! Moram odmah da kažem da su Egipćani ubedljivo najgora repka na prvenstvu, Filipini su za 3 klase bolja momčad od ovih.
    Krstić vam je totalno aut pa se sad vadite na Raduljicu baš me zanima kako će se danas snaći sa francuskim hitrim i brzim centrima i krilima. Svi ostali igrači vam igraju toplo-hladno, dakle čas jedan igrač odigra izvanredno da bi minut poslije napravio grešku al onu početničku. Cijela ekipa vam je amaterska, danas možda i budem čak i navio za vas ali čisto sumnjam da nešta možete protiv Francuza. Moja procena je 10+ za France.
    (Hrvat iz Vojvodine, 31. avgust 2014 10:00)

    # Link komentara

  22. Dakle bez obzira da li je Egipat pravi rival ili ne morate priznati da pomaci postoje. Juce smo mogli videti tim, sto je jako bitno, sastavljen od ne toliko poznatih pojedinaca ako izumemo Tea, Krleta, i eventualno Raduljicu, stoga smatram da je nasa podrska Saletu i momcima Neophodna, ukoliko zaista navijamo za njih.
    (Predrag, 31. avgust 2014 09:22)

    # Link komentara

  23. Dzaba Teodosicu i da je postigao i 20 poena kad nema niti jednu asistenciju sto je prvenstveni cilj igraca koji igra na poziciji 1!
     (marko, 31. avgust 2014 09:11)

    # Link komentara

  24. heh, odoh negde drugde da tražim rezultat...
     (vp72, 31. avgust 2014 08:10)

    # Link komentara

  25. sve smo ovo znali da ce biti, najveci plus je sakrivanje i cuvanje Bogdanovica, ako je moguce i ovu utakmicu ga treba sacuvati a od brazila nek krene da reseta.
    (molestant, 31. avgust 2014 08:01)

    # Link komentara

  26. Polako po zlato ide nasa reprezentacija. SRBIJA SRBIJA SRBIJA
    (Gigi, 31. avgust 2014 07:08)

    # Link komentara

  27. Ja se nadam da ce ova nova generacija biti novi sampioni, koji ce nas obradovati zlatom. SRBIJA SRBIJA SRBIJA.
    (Got got, 31. avgust 2014 07:03)

    # Link komentara

  28. Ipak,Egipat nije pravo merilo naseg kvaliteta
     (Strucnjak, 31. avgust 2014 02:50)

    # Link komentara