SP 1994: Ni domaćini, ni učesnici

Beograd nije dobio priželjkivane Olimpijske igre 1992. godine, ali je ubrzo zatim pravo na organizaciju SP u košarci 1994. stiglo našoj prestonici.

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
  1. "Nehumano" je bilo gledati Kempa u akcijama...Jos kad Leni Vilkins u petorku ubaci Seka i Leri Dzonsona...kosarkaski zivi zid za protivnike.
     (zemlja kosarke, 30. avgust 2014 02:52)

    # Link komentara

  2. Shon Kemp!
     (grom, 30. avgust 2014 00:51)

    # Link komentara

  3. Argentinci su prvi pobedili Amere, jednu utakmicu pre nas. Istina je, da smo ih mi izbacili, ali su ih Argentinci prvi dobili.
    Tada je ekipa bila SR Jugoslavija a ne R Srbija i bilo je i igrača iz Crne Gore. 1996 smo pokušali kao SR Jugoslavija i nije nam loše išlo. Šteta je velika što se povredio Savić (zglob) u polufinalu.
    Što se hrabrog malog naroda tiče, shvatite da je tokom rata u bosni stradalo 200.000 muslimana, naših komšija, kolega sa posla, drugara iz razreda i vrtića prijatelja, rođaka itd. Neko je te ljude pobio u ime naroda o kojem pišeš, kao i drugog bratskog još manjeg a još nezgodnijeg susedskog naroda. Šta bi se tek o muslimanima moglo reći? Koliko li su tek oni hrabri, mali i nezgodni?
    (@divos, 29. avgust 2014 23:51)

    # Link komentara

  4. @Divos
    Nema potrebe bilo kome da se izvinjavas, naprotiv. Svaka ti cast na emotivnim istinitim recima! Osvezenje je procitati lep komentar koji je realan, sadrzajan, sustinski, a nije samo isprazna jugonostalgicna zalopojka kao vecina na slicnim vestima.
     (my way, 29. avgust 2014 23:44)

    # Link komentara

  5. Kako je ludo odigrao Bazarevič (za Rusiju) protiv SAD u grupi, da li se sećate. Celu utakmicu u suludom ritmu, i bilo je dosta neizvesnije nego u finalu
    (bb, 29. avgust 2014 22:40)

    # Link komentara

  6. tim usa '94 ubedljivo najdominantniji u istoriji svetskih prvenstava. tacnije jedini pravi drim tim koji je nastupio na sp, ostalo su bili sastavi sa 12 nba igraca ali ne superstarova.
     (Corleone, 29. avgust 2014 22:10)

    # Link komentara

  7. Унапред се извињавам читацима што ћу мање писати о самом СП (а и тако ми неће објавити коментар, изгледа да некоме не леже овакви коментари) а више о стварима које су пратиле те догађаје.
    Као што је знано, би то једно за ове просторе трагично време, и биле су то године када су светски силници наметнули злочиначке санкције једној малој земљи, и једном загуљеном и поносном народу, бурне и трагичне историје. А иако би то морало бити непојмљиво те санкције су обухватале и оне спортске. Биле су те санкције злочин према овој земљи на брдовитом Балкану, према српским кошаркашима којима је онемогућена да покажу и докажу на паркету колико вреде, али би то и злочин према спорту, према кошарци. Јер на том СП екипа САД састављена од НБА играча се прошетала, терорисала је све противнике, била је то демонтрација силе против нејаких, и једини противник који је могао одговорити том НБА тиму била је управо селекција земље тих храбрих, задртих и несрећних људи, Србија, и неби НБА звездама против тих загуљених Срба баш то тако глатко ишло, не кажем да супер-моћна екипа НБА играча не би победила, али знам да ови луди Срби не би урадили како су то већ сви други на том СП чинили, и пре меча скинули гаће, већ би рекли "ево вам к***ц што чете победити". Уосталом будући догађаји ће то доказати, после злочиначких санкција, почиње и најсјанија ера српске кошарке (1995-2002) и управо ће ти луди Срби на СП 2002 победити по први пута тим САД састављен од НБА звезда, али то је већ друга прича
    (Divos, 29. avgust 2014 21:40)

    # Link komentara

  8. pravda za YUGU... :P
     (Haahahahaha :D, 29. avgust 2014 21:33)

    # Link komentara