Utisak dana - Roland Garros 2020 -

Mari: GOAT? Rafa ili Novak

Britanski teniser Endi Mari govorio je o tome ko će biti teniski GOAT.

LNIzvor: B92
Podeli
Photo by Clive Brunskill/Getty Images
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Rafael Nadal je osvajanjem Rolan Garosa i 20. Grend slem trofeja u karijeri izjednačio rekord Rodžera Federera.

Iako je Novak ostao na 17. Grend slem titula, mnogi i dalje misle da će on biti najbolji u ovoj kategoriji kroz nekoliko godina.

Mari, nekadašnji "broj 1", dobio je "zadatak" da odredi ko će biti GOAT, odnosno najveći svih vremena.

"Nemoguće je odgovoriti na takva pitanja jer nikada ne znate. Neko se možda povredi, dođe do nekog problema kao što je bio slučaj sa mnom i to mu promeni celokupni tok karijere",
rekao je Mari.

Britanac je iz trke otpisao Švajcarca.

"Ako svi ostanu zdravi i penzionišu se sa istim brojem godina, onda mislim da će to biti između Rafe i Novaka. Mislim da će se bitka voditi između njih dvojice. Ali, kao što sam rekao, sve zavisi od mnogih stvari. Ali, ako ostanu zdravi i penzionišu sa isto godina, mislim da će se sve svesti na njih dvojicu", objasnio je 33-godišnji Škot.

Mari je prokomentarisao i nestvarnih 13 titula u Parizu "Bika sa Maljorke".

"To je neverovatan uspeh, ne verujem da će to iko ikada nadmašiti. On, naravno, može da osvoji 14 ili 15, koliko god već. Fali mu jedna titula da na jednom Slemu osvoji isto koliko je Pit Sampras osvojio na sva četiri. To je neverovatno",
priča Endi i dodaje:

"Mislim da je to jedan od najboljih rekorda u sporta, možda čak i najbolji, tako da pored toga nema šta da se kaže. Mislim da to niko nikada neće ponoviti, čak ni da će mu se iko ikada približiti".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.