- Komentari -
  1. Borg jeste na kraju pukao pod prevelikim pritiskom i imao je mentalnih problema kasnije. To je bilo neko drugo vreme kada je on sam bio bukvalno veci od tenisa, bio je prva teniska mega zvezda i ta konstantna paznja ga je na kraju kostala kraja karijere. Bez obzira na to, dok je igrao tenis bio je jedan od psihicki najstabilnijih igraca ikada, cak su do pojave djokovica nadala ga mnogi smatrali i najboljim igracem pod pritiskom u istoriji tenisa. Bio je kao masina, hladan i nesalomiv, Ice Borg.
    (kikk, 13. oktobar 2020 13:55)

    # Link komentara

  2. Učitelj internet...
    Da te pitam nešto, vezano za tvoju analizu tog čuvenog meča. Kažeš, Rafa je na kraju bio srecan jer zna da se provukao. Posto je to bio neizvjestan meč do samog kraja, da je Novak pobedio, zar ne bi bilo isto? Mislim na to Stefan, jer zna da se provukao? Sta? U tom slučaju, da je Novak pobedio, značilo bi, da ga je odrao, odučio od tenisa...? Ne razumem bas najbolje tvoju konstataciju za Rafu, imajući u vidu koliko je taj meč bio napet i do samog kraja nije se znao pobednik. To je bilo pre 7 godina i bili su mladji obojica. Novak od 2016. ne igra vise mečeve u 5 dobijenih na GS,bar ne sa igračima koji igraju duge poene. Niko ne spori da su odigrali taj meč, ali isto tako mnogi bi da ospore meč u nedjelju. Ono sto javideh, nije Novak bio toliko los, koliko je Rafa bio dobar i nije mu dao da diše. Malo se opustio u 3 setu, ali to je bilo sve.
    (Aj, aj, 13. oktobar 2020 08:18)

    # Link komentara

  3. Sljaku treba izbaciti iz tenisa, na to smece gde 5 minuta putuje loptica do protivnika i onda onaj Nadal ima sve vreme ovog sveta da se namesti za udarac i jos stoji 6 metara iza linije. Pa cist primer je to sto ima 13 RG na 3 ostala Slema jos samo 7, tuga!

    Na tri preostala jos "samo" 7. I pride i "tuga". Hiljade tenisera nisu atp 250 osvojili, a tebi je 7gs na brzim podlogama i jos 10ak finala tuga.
    (Losmi, 13. oktobar 2020 04:06)

    # Link komentara

  4. 1) pobijediti Jordana u finalu NBA

    2) pobijediti Nadala u finalu Garrosa
    (Rafa30, 13. oktobar 2020 03:14)

    # Link komentara

  5. Oposum

    Tako ti Boga, navedi mi izvor podataka gde si proverio da su igrali na Lenglanu? Imaš snimke meča, imaš podatke sa zvaničnog sajta turnira, imaš podatke zvaničnog sajta ATP, imaš podatke sa vikipedije. Svi navode stadion Filip Šatrije. A, ako ništa drugo, ti pogledaj snimak tog meča i nekog pre dve godine, dok nije napravljen novi stadion (dobro si pročitao, stari su srušili do samog nivoa terena skoro) pa uporedi.
    (don, 13. oktobar 2020 00:10)

    # Link komentara

  6. Najteža stvar u tenisu i u celokupnom sportu to je pobediti ful spremnog Nadala na Rolan Garosu. To je jednostavno nemoguća misija. To niko ne može uraditi. Kada je Nadal ful spreman onda je bukvalno nepobediv na tri dobijena seta na šljaci. To je činjenica.
    (Ljubitelj tenisa, 12. oktobar 2020 23:22)

    # Link komentara

  7. Da Nole može da parira Rafi na Rolan Garosu pokazalo je ono čuveno polufinale 2013. godine kada se Rafa bukvalno PROVUKAO zahvaljujući Noletovoj grešci, onom pecanju na mreži! Tada je Rafa bio viđen da bude pobeđen na Rolan Garosu! I to ful spreman Rafa naravno! Bio je to veliki meč, po meni, a nisam sam u toj tvrdnji, to je bio najveći i najbolji meč u istoriji Rolan Garosa! Posle meča, posle osvojene meč loppte Rafa je bukvalno bio pre pre pre pre presrećan, jer je znao da se tada bukvano izvukao! Imate snimke tog velikog meča na JuTjubu, pogledajte i sami se uverite! Znači onaj ful spreman Rafa i onaj ful spreman Nole i to znači RAVNOPRAVAN MEČ na Tolan Garosu! Definitivno! Pa vi pričajte šta hoćete!
    (Učitelj internet teletabisa, 12. oktobar 2020 23:14)

    # Link komentara

  8. Sljaku treba izbaciti iz tenisa, na to smece gde 5 minuta putuje loptica do protivnika i onda onaj Nadal ima sve vreme ovog sveta da se namesti za udarac i jos stoji 6 metara iza linije. Pa cist primer je to sto ima 13 RG na 3 ostala Slema jos samo 7, tuga!
    (Darko, 12. oktobar 2020 23:10)

    # Link komentara

  9. Borg je ipak druga dimenzija za sve njih. Nekoliko puta osvajao je i London i Pariz za redom. Da li to mogu Nadal, Federer ili Novak?Mogu ali na nekoj igrici samo! Da ne pricam o Borgovoj harizmi, tu su tek ova trojica pravi patuljci. Od Borga pocinje moderna era tenisa, on je zasluzan za tolike nagrade od turnira i sponzora. Dakle sto je Maradona u fudbalu to je Borg u tenisu. Toliko.
    (CHE, 12. oktobar 2020 22:25)

    Bravo! To i ja tvrdim ali ovi "stručnjaci" mi nalupaše minuse a da činjuenice naprosto VRIŠTE o tome! Naravno da je Borg bio druga dimenzija za svu ovu trojicu, osvajao je čovek tri godine uzastopno Rolan Garos i Vimbldon u ciglo mesec i po dana, to niko nikada neće moći ponoviti, to je brutalna dominacija nezapamćena u istoriji tenisa! I sad neko dođe pa kaže ne, nije on najveći, najveći je Rođa, Rafa, Nole, Sampras, itd. Pa Kuerten u onoj najboljoj formi, kada je bio kralj Rolan Garosa u 3 sezone i osvajao taj trofej tri puta, taj Kuerten da stane na suprotnoj strani mreže sa Rafom na Tolan Garosu bilo bi veeeeliko veeeliko pitanje ko bi pobedio! A o Borgu da ne pričamo! Jednostavno druga dimenzija tenisa!
    (Oposum, divna životinjica, 12. oktobar 2020 23:07)

    # Link komentara

  10. Oposum

    Nadal je oba puta poražen na Šatrijeu, samo u različitim rundama turnira. Proveri podatke, pa onda piši komentar.
    (don, 12. oktobar 2020 21:41)

    Proverio sam podatke, protiv Soderlinga 2009. godine Nadal je igral na Suzan Lenglen stadionu.
    (Oposum, divna životinjica, 12. oktobar 2020 23:00)

    # Link komentara

  11. Све експерт до експерта у коментарима.Ђоковић нема појма о тенису, са Федерером и Надалом има позитиван скор у игрицама а највише пара од турнира је зарадио у сновима.
    (Циник, 12. oktobar 2020 22:58)

    # Link komentara

  12. Pa ko ga je naterao da napravi tih 40 gresaka?? Vazduh ili Rafa? Igrao je koliko mu je Rafa dozvolio, dakle minimalno, a sve greske su posledica Rafinih odlicnih poteza. Prosto, zar ne?
    (hm, 12. oktobar 2020 22:36)

    legendo da li ti znas sta znaci NEiznudjena greska u tenisu, novak ih je imao 52, guglaj na NEiznudjena greska, doduse i sama rec ti kaze ne moras ni guglati
    (aki, 12. oktobar 2020 22:54)

    # Link komentara

  13. Igrom mu se moze parirati, Novak sigurno moze, ali ne kao juce onom igrom, ali mentalno ga slomiti je gotovo nemoguce.
    (Beobrad, 12. oktobar 2020 22:41)

    # Link komentara

  14. Koji ste vi licemeri vi koji kažete da je Nadal izgubio 2 puta na Roland Garosu zato što je bio povređen a ne zato što je bio razvijen od strane te dvojice što su ga pobedili a kada pobedi Đokovića onda je to zato što je on kralj šljake i kada je 100 posto spreman niko mu ništa ne može a nikako zato što je Đoković bio povređen i nije mogao da pruži ni 50 posto svojih mogućnosti.Vi ste jedni najobičniji licemeri koji hodate ovom zemljom.
    (Ljubo, 12. oktobar 2020 22:37)

    # Link komentara

  15. @aki

    Pa ko ga je naterao da napravi tih 40 gresaka?? Vazduh ili Rafa? Igrao je koliko mu je Rafa dozvolio, dakle minimalno, a sve greske su posledica Rafinih odlicnih poteza. Prosto, zar ne?
    (hm, 12. oktobar 2020 22:36)

    # Link komentara

  16. Borg je ipak druga dimenzija za sve njih. Nekoliko puta osvajao je i London i Pariz za redom. Da li to mogu Nadal, Federer ili Novak?Mogu ali na nekoj igrici samo! Da ne pricam o Borgovoj harizmi, tu su tek ova trojica pravi patuljci. Od Borga pocinje moderna era tenisa, on je zasluzan za tolike nagrade od turnira i sponzora. Dakle sto je Maradona u fudbalu to je Borg u tenisu. Toliko.
    (CHE, 12. oktobar 2020 22:25)

    # Link komentara

  17. @(Oposum, divna životinjica, 12. oktobar 2020 20:39)

    Borg je izgubio 4 finala na US openu, i redovno ga igrao.
    (matori, 12. oktobar 2020 22:23)

    # Link komentara

  18. Ljubo
    Cela tvoja analiza bi bila dobra, samo sto taj meč nije bio finale, već 1/2 finale. Taj meč kada se Novak upecao. Ne možeš taj meč i ovaj da poredis nikako. Prvo tada su bili ravnopravni i nije se znalo do zadnjeg poena ko ce pobediti. U ovom meču, pobjednik je bio jasan, Novak nije znao sta da radi. Previše se navikao da igra sa lošije rangiranim teniserima, koji meč obično izgube i pre nego sto počne. Novakova igra je uvek ista, nema rezervni plan, osim da počne da šepa, drži se za rame, lakat, viče i urla na sakupljače. Čekaj samo da vidiš kada se ovi mladi saberu, a već su ga pobedjivali. Do sada je mogao na iskustvo da provuče i dobije meč. Video si na USO sta se dogodi kada protivnik ne odustaje. Istina na RG se vratio svom starom oprobanom receptu, pa je počeo da se prenemaze. Međutim, sa Radom nije to mogao. Prvo to ne bi poremetilo Rafu, a drugo skrenuo bi pažnju na sebe i razglabali bi svi kako se folira. Pa je postao nemi posmatrac sopstvenog meča. Nije pobedio sam sebe, pobedio ga je Rafa.
    (Da, da, 12. oktobar 2020 22:18)

    # Link komentara

  19. Nadal - GOAT.
    (gisTro, 12. oktobar 2020 22:14)

    # Link komentara

  20. covjek je sve tocno kazao,nadal jeste dvaput izgubio,od svedjanina 2009te u jako losem stanju(nije igrao iza toga mjesecima)kojeg je sazvakao dogodine i od noleta gdje je ovaj bio mrtvi favorit obzirom u kakvom je nadal tada bio fizickom stanju..najblize je bio opet novak u onom polufinalu,bio je to veliki mec,prije i kasnije nitko ni blizu..davno je bila 2005ta...novak je gubio ponekad od teskih autsajdera u australiji tako da dominacije nisu usporedive
    (ind, 12. oktobar 2020 21:54)

    # Link komentara

  21. Đoković je kao i u onom ranijem finalu kada se upecao u mrežu kao neki amater a imao je praktički dobijen meč pobedio samoga sebe,imati 50 neiznuđenih grešaka to ne smije imati ni onaj na 100 mestu a ne neko ko želi da bude najbolji svih vremena.Da ne pričam o prvom servisu a pogotovo o drugom koji su katastrofalni bili ceo turnir,drop šotovima koji ne mogu ni da pređu preko mreže a tek ono što ga je krasilo kroz čitavu karijeru a to je ritern koji je bio prava katastrofa.Nadal koji ništa nije specijalno igrao samo je trebao pogoditi u teren i čekati greške Đokovića kojih je bilo neverovatnih 50 a to znači poklonjenih 13 gemova od osvojenih Nadalovih 19 gemova.I ja bi voleo da čujem o kakvom vi razbijanju pričate kada je Novak samoga sebe pobedio a to brojke govore.
    (Ljubo, 12. oktobar 2020 21:42)

    # Link komentara

  22. Pobediti Nadala u 5 setova na šljaci, osvojiti 3 seta protiv njega na Rolan Garosu, najteža je stvar u tenisu i u celokupnom sportu. Kada je Nadal ful spreman to je jednostavno najveći izazov u istoriji sporta i nemoguća misija.
    (Ivan Veljković, 12. oktobar 2020 21:41)

    # Link komentara

  23. Oposum

    Nadal je oba puta poražen na Šatrijeu, samo u različitim rundama turnira. Proveri podatke, pa onda piši komentar.
    (don, 12. oktobar 2020 21:41)

    # Link komentara

  24. @Oposum, divna zivotinjica
    Da se ne lazemo, Nadal je 2009 bio na 70%, a 2015 nije bio ni na 50%. Te godine je bio osakacen povredama i na svim turnirima na sljaci je gubio.
    Sto se Borga tice, ima covek 6 RG i 5 Vimbdlona, ali i Nadal ima 4 USO!
    Sljaka i beton, vrlo razlicite podloge.
    Pored toga, Borg je gubio finala USO, a USO se tada igrao na sljaci, tako da nije bio ni izbliza dominantan kao Nadal.
    Povukao se sa 26 godina i 11 slemova jer je psihicki pukao!
    Federer je sa 26 godina imao 12 GS, Nadal sa 26 imao 11 GS, Novak sa 26 imao 5 GS, tako da je Borg tu superioran samo u odnosu na Novaka.
    Medjutim, niko nije Borgu kriv za mentalnu nestabilnost. Covek je cak i samoubistvo pokusao, onda se usledio neuspesan i ponizavajuci pokusaj povratka, tako da ne vidim da je on imao potencijal da dostigne ono sto su dostigla ova trojica.
    (hm, 12. oktobar 2020 21:32)

    # Link komentara

  25. Sve to zvuci jos impresivnije kada znamo da su takva dva igraca, kakvi su Federer i Novak, uspeli da osvoje jedva po 1 RG za sve ove godine i to kada Nadal nije bio s druge strane mreze.
    Svi mi znamo da su dva poraza dosla usled povreda, 2009 je bilo iznenadjenje, 2015 se znalo da Nadal gubi, cak je kvota na Djokovica bila negde 1.30.
    Ali, kada je zdrav, Nadal je na RG nepobediv. Niko nikada tako nije dominirao na nekom turniru.
    Federer ima 8 Vimbldona, ali ima ih i Novak 5, Nadal 2, Marej 1, sve u njegovoj eri.
    Novak ima 8 AO, ali ima ih i Federer 7, Nadal i Vavrinka po jedan.
    A Rafa 13 RG, Federer i Djokovic samo po 1.
    Uz to, kako je neko vec naveo, Novak i Federer su na svojim najboljim GS gubili od mnogih, Nadal samo 2 puta kada nije bio zdrav i ni na 50% svojih mogucnosti.
    (hm, 12. oktobar 2020 21:24)

    # Link komentara

  26. Bata Mekinro jedino sto zna jeste da prica.
    Nas bata je bata Mile..isto,samo zna dra prica.
    Obojica trose tudje pare,za prazne price!
    (suma sumarum, 12. oktobar 2020 20:44)

    # Link komentara

  27. Tačno, pobediti Nadala u 5 setova na šljaci, odnosno u 3 dobijena seta na šljaci je najteža stvar ne samo u tenisu već i u celokupnom sportu. To su učinila samo 2 čoveka, jedan je Robin Soderling 2009. godine, kada je Rafa bio povređen, nije bio ni na 50% svojih mogućnosti, drugi je Novak Đoković 2015. godine kada je Rafa bio možda na nekih 80%. Ostaje ipak ipak činjenica da je jedini čovek koji je Nadala pobedio na Šatrijeu upravo Novak Đoković pošto je meč sa Soderlingom igran na Suzan Lenglen terenu. I mislim da će tako i ostati do kraja karijere. Više ga niko neće pobediti dokle god se bude pojavljivao na Rolan Garosu. Što se Borga tiče, on i jeste veliki jer za razliku od Nadala on u svoje vreme nije bio samo kralj šljake već i kralj trave, pored velikih 6 Rolan Garoseva ima i velikih 5 Vimbldona osvojenih a to nikome nikada nije uspelo niti će uspeti. Da istovremeno budeš vrhunski na dve tako različite podloge, to je mogao samo Borg i niko više. Čak je 3 sezone osvajao Rolan Garos i Vimbldon uzastopno, jedan za drugim u ciglo mesec i po dana. Nestvarno i neponovljivo. I to je prestao da igra tenis sa svojih nekih 25 godina a već je bio došao do 11 osvojenih Slemova, plus u Americi na USO je igrao svega par puta a u Aistraliji na AO nikada nije ni putovao, što znači da bi imao ubedljivo najviše Slemova i dan danas, preko 25, da je igrao ovoliko dugo koliko igra Velika trojka i pitanje GOAT-a se ne bi postavljalo, to bi bio Šveđanin naravno. Najkompletniji igrač ikada.
    (Oposum, divna životinjica, 12. oktobar 2020 20:39)

    # Link komentara

  28. Ajde bre sta ga toliko uzdizete, nije on toliko ni bio ubitacan kolko je Djokovic odigrao ocajno, pa preko 40 gresaka je imao eej to govori koliko je uzasno igrao
    (aki, 12. oktobar 2020 20:33)

    # Link komentara

  29. Nadal dva puta izgubio na Garosu(2009 kada su i on i Novak na RG platili cjenu onog maratonskog meca iz Madrida, i 2015 kada je bio rasturen povredama).

    Djokovica je u Australiji drao ko je stigo(Rodik 2009, Conga 2010, Wawrinka 2014, Istomin 2017, Cunga Lunga 2018).

    Federera su takodje drali na Wimbldonu(Nadal 2008, Berdih 2010, Conga 2011, Stahovski 2013, Djokovic 2014, 15, 19, Raonic 2016, Anderson 2018).

    Kao sto vidimo, Djokovic i Federer su itekako ranjivi na svojim Slemovima, jedino Rafa nikom nista neda, Rafa GOAT !!
    (kiza, 12. oktobar 2020 20:08)

    # Link komentara

  30. Pobediti onakvog Nadala nije najteza stvar, to je jednostavno nemoguce. Covek je prosto previse jak kad "ukljuci" taj cuveni "beast mode". Svaka cast Soderlingu i Djokovicu, ali one verzije Nadala koje su oni pobedili (narocito ona protiv Djokovica 2015. gde je kvota na Djokovica pre pocetka meca bila 1.33?!?), ovome od juce ne bi uzele 2 gema. Zamislite samo kad takve igracine poput Djokovica i Federera ne mogu apsolutno nista da urade?! Jezivo.
    (Mikii, 12. oktobar 2020 19:56)

    # Link komentara

  31. Bogami jeste
    (sonic, 12. oktobar 2020 19:50)

    # Link komentara

  32. Što pet kad ga jedan može počistiti u tri seta?

    Pa stručnjaci ovde i u timu njihovog mezimca su videli pobedu Novaka u tri seta,u najgorem scenariju 3:1,čak Nadalu nisu davali ni jedan procenat šanse. Nazivali su Nadala prevarantom jer je osvajao Roland Garos u uslovima koji su idealni za njega,loptice se pravile za njega,a sad mu situacija nije išla na ruku a on Novaka počistio u finalu! A onda se ploča menja,licemerni navijači njegovog najvećeg protivnika mu se dive,iskazuju poštovanje,ono,riga mi se od toga.

    Evo jedan komentar koji mi je zapao za oko a sve je lepo opisano:

    "Nadalu je ova titula pripisana i pre pocetka turnira. Njegovoj prepoznatljivoj igri sa visokim spinovima odgovara suncano vreme i potpuno suva sljaka, tada je nepobediv. Uslovi, loptice sve ide na ruku Spancu. Da hipoteticki postoji mogucnost da Nadal ovaj turnir odigra u dijametralnim uslovima od ovih, pa on ne bi dosao ni do finala (eye-rolling).

    Cestitke od srca, champ!"
    (Il Biscione, 11. oktobar 2020 18:11)
    (Nele, 12. oktobar 2020 19:29)

    # Link komentara