- Komentari -
  1. Naš fudbal kaska za vrhunskim reprezentacijama bar 20 godina. Prvo mora se imati kontinuitet odlaska na euro i mundijal. Od 5 takmicenja da se ode na 4 i budemo sveprisutni tamo. Dalje plasirati se u 1 ligu naciju gde ćemo igrati sa najboljima u Evropi te tako imati kontinuitet velikih utakmica. Nije isto igrati sa Rumunijom Slovenijom Estonijom Norveškom Luksemburgom ili Holandijom Engleskom Španijom ili Hrvatskom. To smo sada uspeli upali smo u 1 grupu Lige Nacija. Izgraditi kult reprezentacije da igraču bude najveća čast da ga selektor pozove da igra za svoju zemlju primer Hrvatske a ne da ga bude briga ide il ne ide ko što je kod nas. Tamo LM10 čovek sve osvojio za 5 života igra za svoju zemlju ko da je debitant a ima 38god. Pojačati rad u struci nemamo stručne ljude i oformiti savez nemamo ni s od saveza. Kvalitet i talente to imamo.
    (Dobri, 25. decembar 2022 10:42)

    # Link komentara

  2. Druže, iskreno vidim da nemaš pojma o čemu pričaš. Drži se ženske odbojke.
    Ti vidiš penal koj Niko drugi ne vidi.
    Sam proglašena ekspert?
    (Nedeljko, 24. decembar 2022 18:29)



    Ma ja to video od vas.
    Ceo svet plus vasi eksperti videli da je bio penal za Argentinu, plus je Livakovic trebao dobiti crveni, samo vi tvrdite da je urota i da nije bio penal.
    (Lukaku, 24. decembar 2022 21:13)

    # Link komentara

  3. Piksi igra ultra napadački fudbal i cela postavka igre zavisi od zadnjeg veznog ,kojeg je u kvalifikacijama odlično igrao Gudelj. Bolje reći igrao je za dvojicu i to je donosilo rezultat ,jer je Piksiju omogućavalo da igra sa dve 10-ke u sistemu koji zahteva "dupli-pivot" postavku. Gudelj je nestao na SP ,sa njim i igra Piksijeve Srbije. Treba pogledati kako su igrali Holandjani : u indentičnoj formaciji.Sa tri 6-ice,dok je Srbija igrala 3412 sa dve 10-ke i jednom 8-om. Prenaivno.
    Muslin je bio doktor,sve od novembra 2017.do danas je parodija i farsa. Imamo laku grupu za EP ,verovatno ćemo proći ,rezultatima 4:3 i sl....a,na Euru potop,opet.
    Kasnimo po pitanju poimanja fudbala 30 godina.
    (Branislav, 24. decembar 2022 20:21)

    # Link komentara

  4. Treba imati i srece.
    Hrvatska sa 2 pobede, 4 remija i 1 poraz do medalje.
    Cist penal za Brazil sudija nije svirao.
    (Lukaku, 23. decembar 2022 23:14)

    Druže, iskreno vidim da nemaš pojma o čemu pričaš. Drži se ženske odbojke.
    Ti vidiš penal koj Niko drugi ne vidi.
    Sam proglašena ekspert?
    (Nedeljko, 24. decembar 2022 18:29)

    # Link komentara

  5. Kako još mnogima nije jasno da je dobar rezultat i prolaz skupine izgubljen isključivo protiv Kameruna bilo je 3-1 i utakmicu je trebalo zatvorit obranu povuć a ne radit ofsajd zamke, čekat priliku iz kontre i onda bi u zadnjoj mogli igrati i na remi protiv Švicarske s tim da bi KAmerun imao i sa pobijedom protiv Brazila samo 3 boda. Ali iskustvo je stečeno ima tu prostora za napredak. Ako ne igraš velike turnire nemaš gdje steći to iskustvo
    (Ivica, 24. decembar 2022 17:09)

    # Link komentara

  6. U smislu ocekivanja i taktike potop. Utisak je negativan, ali mislim da mi nismo mogli mnogo bolje da odigramo, jer kod Piksija se igralo otprilike ovako, ali su protivnici bili u grupi slabi ukljucujuci Portugal. Ekpie poput Svedske ili Norveske ipak nisu nivo za svetsko prvenstvo bar trenutno. Mora da se promeni koncept obrane i postavke igre bez lopte. Verujem da nekoliko igraca tom konceptu tesko da ce moci da odgovore, pre svega zbog fizicke nespremnosti i konstitucije. Mislim da moramo da ubrzamo i snizimo ekipu, fudbal ipak nije kosarka ili odbojka, potrebna je izdrzljivost i paklena eksplozivnost, a ja to ne vidim bas ni kod jednog naseg igraca uz jedan ili dva izuzetka.
    (Aluvial, 24. decembar 2022 13:34)

    # Link komentara

  7. Mozemo samo da isplivamo, potopljeni vec jesmo.
    (Danijel, 24. decembar 2022 07:12)

    # Link komentara

  8. Potop
    (Bane, 24. decembar 2022 03:07)

    # Link komentara

  9. Treba imati i srece.
    Hrvatska sa 2 pobede, 4 remija i 1 poraz do medalje.
    Cist penal za Brazil sudija nije svirao.
    (Lukaku, 23. decembar 2022 23:14)

    # Link komentara

  10. kao Hrvat mogu samo jedno reći,fine sam novce izgubio na kladionici na vama.. Očito sam gledao samo vaše napadače i previše slušao naše hrvatske nogometne stručnjake.
    (marijan, 23. decembar 2022 22:40)

    # Link komentara

  11. Srbija je srednja klasa europskog nogometa. Mogu oni pobijediti nekad favorite, ali nisu klasa za najvece domete. Srbiji mora biti cilj redovno plasiranje na velika natjecanja i KONTINUITET, sve ostalo su mitomanije i iluzije. Plus mjenjanje mentaliteta i navika, ali to je skoro pa nemoguce.
    (GrofModerneHrvatske, 23. decembar 2022 20:36)

    # Link komentara

  12. Uvek je lepše kad ne učestvujemo jer gledamo utakmice nepristrasno, tu i tamo odaberemo za koga ćemo da navijamo ili neka država izbaci generaciju koja osvoji srca svih navijača i totalno se ne stresiramo, nema reklama, čak možda RTS i ne bude prenosio.
    A za ovu generaciju još ima nade,ali mnogo moraju da rade na fizičkoj kondiciji- to kao da su tek sada vudeli koliko trče Afrikanci,a koliko i tzv. veliki timovi poput Brazila ipak imaju kondicije i samelju nas čim pojačaju tempo.
    Piksi je bio veliki igrač,ali je osrednji selektor,nema liderske sposobnosti i kao da igrači vode njega. A naši navijači se podsmevaju selektorima koji nose "papirologiju" i prave beleške kao da igraju šah,a ispostavilo se da su sve reprezentacije imale toliko gradiva da uče (videlo se pred ulazak zamena u finalu kako im pomoćni treneri pokazuju zadatke i listaju onoliku papirologiju), dok mi kao da nismo imali Stručni štab ili barem nismo naviknuti na tako ozbiljan pristup utakmicama. Ja glasam da ekipa iz "Bisera pustinje" bude Stručni štab i da i Dragana učestvuje jer se bolje razume od Piksija, pametnija je i brzo uči, a Rade Obradović je genije u svakom pogledu.
    (Saša 2., 23. decembar 2022 19:13)

    # Link komentara

  13. Ako pricamo o nekim "potopima" ajmo za pocetak o skoli fudbala? Iz kog razloga mi nemamo vise neku jaku 10ku (posto Tadic ide u narednih 2-3 godine sigurno) i iz kog razloga nemamo dobre defanzivce od Vidic-Subotic-Ivanovic-Kolarov tandema (znaci ukupno preko 6-7 godina vec)? Mislim cast Pavlovicu ali pozadi smo skroz limitirani, ali nema tu puno sta ni da se prica kad nam je svojevremeno najboljim bekom lige proglasen Gobelja.. a iz te lige bi upravo trebali dolaziti buduci reprezentativci.
    (Ludak, 23. decembar 2022 18:53)

    # Link komentara

  14. Ilica trebate gurati. Ne znam kakav je u obrani ali naprijed igra stalozeno i racionalno, a zna. Plemeniti veznjak. Ne znam zasto piksi nije probao s njim, bar protiv svicaraca. Buduci nositelj vase reprezentacije. Po svemu sto sam vidio, pravi igrac.
    (gadni, 23. decembar 2022 17:38)

    # Link komentara

  15. @Wess, konačno neko ko razume genij Ivice Osima... Zato su Osimu na SP 1990-e igrali Meša Baždarević, Srećko Katanec, Dragoljub Brnović, Davor Jozić, Zlatko Vujović i ostale vodonoše, jer su morali da pokriju nedostatke Piksija i Safeta Sušića (koji apsolutno nisu trčali), dok su klupu grejale veličine poput Robert Prosinečkog, Mijatovića, Alan Bokšića, Davora Šukera, Darka Pančeva, dok su fudbalska Srbija i Hrvatska bile na aparatima i mislili koji ludak... Taj ludak nas je skoro doveo u polufinale SP-a, a uz malo sreće se moglo i do kraja.
    (Baki, 23. decembar 2022 17:24)

    # Link komentara

  16. Naša fudbalska reprezentacija je ogledalo nas samih.Mi smo lenji,prepotentni,hvalisavi,bahati,preterujemo u svemu,kratkog fitilja i nekulturni.Nikada,kao takvi,nećemo imati zapažene rezultate ma ko bio trener ili reprezentativac.Najviši dometi,do sada,su nam pobede nad Nemačkom i Portugalom.Drago mi je da sam svestan svega navedenog pa se ne ložim kao ogromna većina.
    (gari, 23. decembar 2022 16:55)

    # Link komentara

  17. Ako ikada shvate da u reprezentaciji igraju za svoj narod, zemlju, za nacionalni ponos, biti će nešto od njih...
    (Mentalitet, 23. decembar 2022 16:37)

    # Link komentara

  18. Imamo solidne ali ne i vrhunske igrače koji bi bili ,,kadri stići i uteći i na strašnom mestu postojati''. Većina naših igrača napred su ,,potez'' igrači koji su svoje karijere napravili na ,,potezu'' i koji i u svojim klubovima igraju zahvaljujući tome što drugi rade za njih ali kad se u reprezentativni tim stavi istovrenmeno veliki broj ,,genijalaca'' onda pozadi puca. Nije fer svu krivicu svaljivati na užu odbranu jer je veliki broj golova koje smo primili posledica vrlo slabe timske, a ne samo individualne i grupne taktike u odbrambenoj fazi igre. Potreban nam je mnogo ozbiljniji, bolji balans...
    (Wess, 23. decembar 2022 16:20)

    # Link komentara

  19. Ono sto u kosarci, odbojci, tenisu, vaterpolo posedujemo fali nam ocigledno u fudbalu, to jest fudbalska inteligencija! Pocevsi od fudbalera sa starletama do neozbiljnog fudbalskog štaba, tako da i sledece cikluse nema puno napretka nazalost.
    (Mateja, 23. decembar 2022 14:46)

    # Link komentara

  20. Taj Mitrovic nas je ukanalio na prethodna dva prvenstva, covek je promasio 7-8 cistih zicera na SP 2018 i ove godine. Sebican! Covek je igrac za kvalifikacije i to je to.
    (Straight Outta München, 23. decembar 2022 13:13)

    Cistis sneg ili si na mesalici? A?
    (PRSKAJ POLIVAJ !!!, 23. decembar 2022 14:44)

    # Link komentara

  21. Kad bi (nekako) postali sledeci evropski prvaci, da li bi i onda footbal bio korumpiran i generalno ne za Srbiju?
    (Samo Kazem, 23. decembar 2022 14:31)

    # Link komentara

  22. Зашто тако идење у крајности? Зашто суманото гледање на ствари црно и бело. Полако људи, фудбал је то. Некад добијеш, некад губиш. Спорт је, не питање преживљавања. Опет некоме памет не долази. Каже искорак или потоп. Јбт.
    (Вук, 23. decembar 2022 14:15)

    # Link komentara

  23. Taj Mitrovic nas je ukanalio na prethodna dva prvenstva, covek je promasio 7-8 cistih zicera na SP 2018 i ove godine. Sebican! Covek je igrac za kvalifikacije i to je to.
    (Straight Outta München, 23. decembar 2022 13:13)

    Lep dan danas, baustel ceka.
    (DELIJA bosanceros, 23. decembar 2022 14:07)

    # Link komentara

  24. "Taj Mitrovic nas je ukanalio na prethodna dva prvenstva, covek je promasio 7-8 cistih zicera na SP 2018 i ove godine. Sebican! Covek je igrac za kvalifikacije i to je to."
    ___…__

    Ne valja i ne zna Mitrovic? "Ukanalio" nas kazes? 52 gola u reprezentaciji? A ne valja? Dva komada i u Kataru. Ko je to bio bolji? Daj ta imena? Kakav smo mi narod?! Covek povredjen igra za zemlju, posle toga ne moze da igra ni za klub - a ne valja?! Pa daj majstore nadji ti ta imena koja nas nece ukanaliti! Da se resimo tog problema koji zabija tolike golove. Da i mi proigramo. ..Ne da smo tezak i nerealan narod, vec smo cista psihodelija.
    (nebojsa, 23. decembar 2022 13:48)

    # Link komentara

  25. (nebojsa, 23. decembar 2022 12:25

    Taj Mitrovic nas je ukanalio na prethodna dva prvenstva, covek je promasio 7-8 cistih zicera na SP 2018 i ove godine. Sebican! Covek je igrac za kvalifikacije i to je to.
    (Straight Outta München, 23. decembar 2022 13:13)

    # Link komentara

  26. nije fudbal nas sport i to moramo da shvatimo,ocekujemo puno a ne uradimo nista,uvek tako
    (deki, 23. decembar 2022 13:02)

    # Link komentara

  27. Neka urade nesto ili neka ne urade nista samo da ne filozofiraju i ne igraju na 0:0. Ovo nije hirurgija pa da je ishod isljucivo bitan. Ovo je sport, ovo je zabava gde 10 ljudi trci za loptom i ne zelim da gledam nase igrace u formaciji 5-5-0 eto samo da bi nekako stigli sto dalje bez datog gola. Hocu mo acku j napadacku, prsa u prsa igru a ne neko kukavicko cekanje 0:0 pa da odigramo 4,5 utakmica a jednom da skocimo i obradujemo se datom golu. Ovo je zabava ljudi.
    (Nikola, 23. decembar 2022 12:57)

    # Link komentara

  28. E, a što Rade i Vjetrović ne bi preuzeli reprezentaciju?! Boske je fino analizirao i kritikovao sve 3 utakmice, po meni je u pravu za fokus igrača i ono što je rekao za žene fudbalera, nezvane goste u hotelu itd. Tj. pustio bih Pixija još za naredno EP u Nemačkoj, pa ako ne uspe, neka lepo Rade pokaže šta zna i šta je naučio u Koreji i po belom svetu, a Pixija onda neka RTS zove za analitičara na sledećem SP u S. Americi. Pošteno! :)
    (Šumadinac, 23. decembar 2022 12:55)

    # Link komentara

  29. Iz teksta se dobro vidi gde smo trenutno. Mi pored ovakvih protivnika u kvalifikacijama idemk na to da vudemo medju prva dva jer eto dva idu na evropsko. Pa ako se ne uigrako toliko da idemo iskljicivo na prvo mesto protiv ovakvih protivnika cemu tacno da se nadamo na evropskom? Fale nam bekovi i to je to u principu. Treba da se forsira napadacki fudbal, naravnk uz bekove koji moraju postojati aoo igrate napadacki jer stvarno ne mogu da gledam fudbal u kom se ide na 0:0 pa makar to znacilk i da cemo osvojiti prvenstvo. Neka hvala, ovo je sport i zelkm da se radujem golovima koje postignemo a ne da dodjemo u finale sa 6 utakmica 0:0.
    (Mrgud, 23. decembar 2022 12:42)

    # Link komentara

  30. Iskreno uživam u analizama razboritih i normalnih Hrvata koji prate našu reprezentaciju, a ne poštede ni svoju kad je nešto za kritiku, pored realno dobrih rezultata i kontinuiteta na par zadnjih SP. Ove naše ložane samo preskočim. Voleo bih da smo na ovom SP imali kombinovanu ekipu, tj. da imate naš špic-dvojac i možda SMS, Živkovića... Hrvati bi dobili oštricu i bili mnogo konkretniji, da ne kažem punili bi mrežu protivnika češće.
    (Šumadinac, 23. decembar 2022 12:27)

    # Link komentara

  31. Stalno slusam kako mi imamo "odlicne igrace" , "veliki potencijal" itd. Pogledajte neumoljivu statistiku. Mi imamo DVA IGRACA koja su nas drzala iznad vode u tri kvalifukaciona ciklusa - od cega smo se dva puta plasirali. ALEKSANDAR MITROVIC i DUSAN TADIC su dali ili namestili maltene 70 odsto nasih golova zadnjih godina. Gde su ostali "veliki igraci"? SMS i Kostic - tu i tamo, ponekad. Ostali jedna dobra utakmica pa ih nema pet narednih nigde. Samo zahvaljujuci brutalnoj motivaciji Mitrovica kada igra za Srbiju i fudbalskoj prefinjenosti Tadica mi smo bili na 2 zadnja svetska. Da li bi isli u Katar da oni nisu igrali?Pa i u Rusiju pre 4 godine? Pustite te bajke o "velikom potencijalu". DISCIPLINA! Dva krila, centarfor, jedan ofanzivni vezni, dva defanzivnija (od cega jedan zna i prema gore), dva halfa i dva solidna (ne mora vise od toga) beka. Znaci 4:3:3 . Moze i 4:4:2 sa Mitrovicem i Vlahovicem napred, ali tada krila postaju vezna krla i ne mogu zajedno TAdic i SMS. TRi pozada mogu protiv Litvanje u BG, a vec sa Madjarima pa i Crnogorcima u Podgorici - rizicna su varijanta. I opet kazem DISCIPLINA u igri. I trebaju normalni pomocnici selektora zaduzeni za razne delove igre.
    (nebojsa, 23. decembar 2022 12:25)

    # Link komentara

  32. Igrati 3 utakmice 3-1-6 i pricati na kraju kako je snaga/forma bila najveci problem i kako trener nije imao velika ocekivanja kada je dosao u Katar, to je najava potopa.
    A u sve 3 utakmice smo vise pretrcali ( kao i proslo SP ).
    ZNak da nemamo taktiku, nema sprinteva kad treba, nema bekova, nema sloge, nema pristojnosti.
    Imamo solidan tim, solidnu grupu za kvalifikacije za EP, tako da se lako moze desiti da uz 2,3 dobre utakmice promenimo sliku. ALi za to pre svega, treba znanja,hrabrosti i odgovornosti.
    Na nama je da se lozimo kao i obicno.
    (uzimamotoevropsko, 23. decembar 2022 12:18)

    # Link komentara

  33. Ja smatram osvojeni bod prijatnim iznenadjenjem, iskreno nisam ocekivao. Koliki je to iskorak, ne bih znao reci, nemamo tradiciju ponavljanja uspeha. Ne bi nam bilo prvi put na Mundijalu, ali nikad se ne vratimo za nijansu bolji, moglo bi se reci i naprotiv. Ne radi se zapravo o tome da mi stagniramo, jedino ne napredujemo kao ostali svet
    (Splavar, 23. decembar 2022 12:18)

    # Link komentara

  34. Možda je najbolje da se nađe novi selektor...
    (drugi Milos, 23. decembar 2022 11:32)

    Evo ja se javljam, rasturam Football Manager 2021!
    (Deep Throat, 23. decembar 2022 12:14)

    # Link komentara

  35. Posle izbora novog predsednika FSS bice daleko jasnije kojim putem ide reprezentacija Srbije,posle kvalifikacija i samog EP sledi"novi sunovrat"reprezentacije i mesto gde pripadamo u drugoj polovini timova gde i pripadamo
    (DDF, 23. decembar 2022 12:03)

    # Link komentara

  36. Тужно је што већина људи који су за то да Пикси остане бранили тај став са ми немамо боље. Е ту и јесте беда нашег фудбала, нема ко квалитетан да води.
    Човек је из утакмице у утакмицу показао да није у стању да учи на сопственим грешкама. Још бесрамно брани остварени резултат. Дно дна.
    (Милан, 23. decembar 2022 08:15)

    Није то друже, имамо и ми бољег, а постоји и милион бољих странаца, али смо свесни да ће "ови" сасвим сигурно као по устаљеној шеми довести горег.
    Под гаранцију.
    (Ја бих прогурао аутобус овуда, 23. decembar 2022 11:56)

    # Link komentara

  37. A taman sam zaboravio tu tugu a vi morate opet…
    (realista, 23. decembar 2022 11:46)

    # Link komentara

  38. Možda je najbolje da se nađe novi selektor, pa kad taj nešta zgreši treći, pa nakon njega četvrti, a sve to u makismalno tri godine.
    Narod će imati po kome da pljuje - zabava garantovana.
    Imam osjećaj da bi ljudi popljuvali selektora i igrače čak i da su osvojili SP.
    Nije poanta u rezultatima, već u pljuvanju.
    To je to.
    (drugi Milos, 23. decembar 2022 11:32)

    # Link komentara

  39. Kada smo pobedili Švedsku napisao sam komentar da ako budemo igrali sa ovom taktikom na SP,sa dva klasicna napadaca sidraša i bez bekova crno nam se piše.
    Ali pošto je tada bila euforija do neba dobio sam preko 400 minusa i one fore nije fudbal za tebe idi prati umetnicko klizanje.
    U Srbiji se površno prati sport,fudbal se prati kao da je to FIFA igrica pa nekako i ne cude ovi rezultati.
    Na žalost sada je bukvalno isto stanje i u košarci.
    Vlade Djurovic je kritikovao reprezentaciju onda kada je kao igrala vrhunski ali znao je on da kod prvog pravog protivnika sve naše mane ce izaci na videlo.
    I na SP i na EP on je čovek sve lepo objasnio i predvideo ali je zbog toga pljuvan i na kraju su ga i sklonili sa RTS-a.
    Euforija i busanje u prazno je naša najveca mana u svim sferama života.
    (Eric Cartman, 23. decembar 2022 11:32)

    # Link komentara

  40. Uigrati sastav:

    Vanja - Pavlović, Milenković, Eraković - Gudelj, Kostić, Tadić (Samardžić?), Sergej (Ilić), Živković - Mitrović, Vlahović. [link]
    (svetla budućnost, 23. decembar 2022 10:43)

    Ovako mi u košarci uigravamo ekipu, ima 20 godina!
    (kokolo okolo, 23. decembar 2022 11:31)

    # Link komentara

  41. Mnogo postujem Piksija i kao igraca i kao trenera ali je mnogo pogresio kada je stavio samo troje u odbranu,mislim da je 4-4-2 najbolja opcija...
    (vucko, 23. decembar 2022 11:23)

    # Link komentara

  42. Jedina svetla tačka ove reprezentacije bilo je to samopouzdanje i inat koje smo pokazivali u odlučujućim mečevima.. Piksi je po dolasku na mundijal čak i to izgubio.. Pokazao zavidan nivo neznanja što se tiče taktike i onda branio to svoje neznanje nekim minimalističkim komentarima poput “Ovo je veliki uspeh za nas” , “Jedna velika Italija sedi kući i gleda SP”.. Ja ne želim i ne mogu da verujem da je naš vrhunac plasman u grupnu fazu i da se tu sve završava.. Fudbal nam je truo iz korena,više ne proizvodimo kvalitetne fudbalere kao nekad i odgovor na to je kriminal i korupcija od najnizeg pa do najviseg stepena , i odatle treba početi. Ova nacija ima kvalitet i mi u to ne smemo da sumnjamo!
    (samoobjektivno, 23. decembar 2022 11:15)

    # Link komentara

  43. Ludilo mozga, ne svidja mi se taktika protiv Arg, a bila preslikana kao protiv Brazila.. samo sto se desio penal. Hr mogla glat da ne prodje grupu, Livi totalno pogubljen poslednjih 15 min protiv Belgije, stoji zakucan za liniju dok Josko gradi loptu, pusta nabacenu loptu koju ima na ruca a ona srecom pada Lukakuu na medjunozje, na kraju ispade heroj nacije. E sad to su nijanse i okrene se na jednu ili drugu stranu, mi smo jos miljama daleko da dodjemo do toga da nijanse odlucuju, kod nas se to uvek zavrsava razlikom u klasi.
    (dex rock, 23. decembar 2022 11:15)

    # Link komentara

  44. Reprezentacija Srbije sigurno posjeduje određenu kvalitetu, ali europska prvenstva su čudljiva natjecanja i nemoguće je za bilo koga prognozirati što će se tamo dogoditi. Evo Hrvatska je tri puta bila u polufinalu svjetskih prvenstava, a nije dosad prošla niti jednu eliminacijsku utakmicu na Euru. Sva četiri puta smo bili jako blizu, ali uvijek smo ispali u prvoj eliminacijskoj utakmici. Imamo s druge strane primjer Italije koja nakon 2006. nije prošla skupinu na svjetskim prvenstvima, dva puta se čak nije ni kvalificirala, a u tom je razdoblju bila prvak Europe i još jednom finalist. Dakle, na Euru treba ići bez puno pompe i samohvale, pa što bude.
    (Hrvat u gostima, 23. decembar 2022 08:49)

    Hr je dvaput igrala 1/4 finala
    (vjeko, 23. decembar 2022 11:14)

    # Link komentara

  45. Tadic spor, Tadic mator stvarno? Pa čak i u takvoj formi da je po statistici je stvorio najviše šansi i samo su finalisti poput Grizmana ispred njega. Što za Modrica ne vidim takve komentare, a pritom je 3 godine stariji od Tadica.
    Zamena za Tadica po Piksijevim rečima iz septembra pred Ligu nacija, stiže u martu a to je Lazar Samardzic. On ce biti nova desetka za narednih 10 godina.
    U odbrani cemo takodje vrlo uskoro(možda čak i za EP) dobiti Jan Karla Simica koji je sa nepunih 18 godina vec dobio svoje prve seniorske minute u Milanu i ako nastavi tako da se razvija možda upadne i u tim za EP.
    (Il, 23. decembar 2022 10:59)

    # Link komentara

  46. Znači utjeha vam je što na EP idu dva iz grupe, pa eto možda se uhvati to drugo mjesto.
    (mario, 23. decembar 2022 10:58)

    # Link komentara

  47. Koju ozbiljnu ekipu je vodio selektor? Kakvo iskustvo sa velikih takmicenja ima? Gde je kupio tj dobio diplomu trenera? Kod bata Djore? I sad citamo nadlove novinara koji ce za 50 e i mene da proglase za novog Murinja. Mislim ... stvarno...
    (dragan, 23. decembar 2022 10:55)

    # Link komentara

  48. @ DEX
    Brate puno si naivan ako vjerujes u ono sto si napisao. Ne zelim puno polemizirati ali moram reci da Srbija nema selektora a za igrace ima ljude kojima je umjesto treninga vaznije splavarenje. Momci u naponu snage koji ne mogu izdrzati 90 minuta na terenu su curice. Selektor koji ne zna sacuvati rezultat i nakon ispadanja sa SP daje izjave kakve je Piksi davao bi kod nas u HR odavno bio bivsi. Meni osobno Z. Dalic je potpuno pogresno vodio i pripremio utakmicu protiv ARG ali covjek se posuo pepelom i ponasa se normalno. Igraci grizu sami tako da bi i bez njega bi napravili dobar rezultat. Ako je neko " drzao" pistolj na Piksijevom celu red je bio da on to nakon povratka u Srbiju sam kaze i da se zahvali na funkciji.
    (Max, 23. decembar 2022 10:48)

    # Link komentara

  49. Тужно је што већина људи који су за то да Пикси остане бранили тај став са ми немамо боље. Е ту и јесте беда нашег фудбала, нема ко квалитетан да води.
    Човек је из утакмице у утакмицу показао да није у стању да учи на сопственим грешкама. Још бесрамно брани остварени резултат. Дно дна.
    (Милан, 23. decembar 2022 08:15)

    a cekaj, ajde sada realno, da je neko pre dve godine ponudio da se plasiramo na sp pa makar tamo ispali u grupi bez boda, ko ne bi prihvatio? mi na evropsko ne uspevamo da odemo, a ne na sp. nego eto, ljudska priroda. das nekom prst, on hoce i ruku.
    piksi je obavio ogroman posao. bilo je gresaka, ali da nam kamerun nije iz milimetarskog ofsajda dao gol, mozda bismo ih razmontirali sa 5:1 i onda bi nam protiv svajcarske bio dovoljan bod. mozda se piksi kockao, i mozda je i trebalo.
    videli ste i sami sta je fudbal. portugal unisti svajcarsku sa 6 komada, a mi zavrsili ispred njih kvalifikacije. i onda maroko izbaci portugal, a hrvatska dobije maroko. hrvatska koja je pre toga samo kanadu dobila. falilo je malo i srece i na sp i sa povredama pre sp. a fale nam i bekovi, to nema veze sa stojkovicem.
    podrska piksiju dok god nas odvodi na prvenstva i dok god tamo ne bivamo ponizeni sa 3 4 5 golova razlike. zaveo je i neki red. neki je autoritet gomili koju dobrim delom cine splavari ipak.
    (vrg, 23. decembar 2022 10:46)

    # Link komentara

  50. Uigrati sastav:

    Vanja - Pavlović, Milenković, Eraković - Gudelj, Kostić, Tadić (Samardžić?), Sergej (Ilić), Živković - Mitrović, Vlahović. [link]
    (svetla budućnost, 23. decembar 2022 10:43)

    # Link komentara

  51. Ovaj tim Srbije bez bekova je limitiran tim i pored Vlahovića,Mitrovića,Tadića možeš da dodaš Nejmara ili Mesija i dalje će biti sakat zbog tih pozicija.Problem je što menadžeri ili nakupci u srpskom fudbalu slabo traže igrače na tim pozicijama,tako da se malo pažnje posvećuje u njihovom stvaranju.
    (Tako je,momci, 23. decembar 2022 10:29)

    # Link komentara

  52. Mi tradicionalno imamo odlične fudbalere. Otprilike isti nivo kao i naši političari.
    (gloria, 23. decembar 2022 10:29)

    # Link komentara

  53. Mi treba da smo zadovoljni učinkom na svetskom prvenstvu. Samo nije realno da prodjemo prvi krug sa iole kvalitetnijim ekipama. Realno je da smo mi ekipa sa odličnim pojedincima ali kao tim smo malo ispod proseka. Eto
    (dule, 23. decembar 2022 10:22)

    # Link komentara

  54. Nojeva barka
    (abraksas, 23. decembar 2022 10:07)

    # Link komentara

  55. bruka
    (bas, 23. decembar 2022 10:05)

    # Link komentara

  56. smešni smo
    (ende, 23. decembar 2022 10:01)

    # Link komentara

  57. Dobar tim i dobar selektor a loš rezultat. Bolji tim očigledno nemamo a ni boljeg selektora. Očigledno da je u pitanju loš stručni štab i naš mentalitet. Najgore bi bilo promeniti sada selektora koga smo veličali do neba jer bi tom logikom trebalo promeniti i sve igrače. Krivica za loš rezultat je kolektivna. Ideja igre sa dva špica je logična jer imamo dva dobra špica. Nelogično bi bilo da Hrvati igraju sa dva špica a nemaju ni jednog. Piksiju se nešto dogodilo od dolaska u Katar. Delovao je kao da mu neko drži pištolj na čelu i traži od njega da izgubi. On je tu svoju reakciju objasnio povredama igrača ali to ovjašnjenje ne pije vodu. Istinu nikada nećemo saznati ali verujem da je izvukao pouku i da će unaprediti igru na sledećim takmičenjima.
    (DEX, 23. decembar 2022 10:01)

    # Link komentara

  58. Molim vas lepo, ostavimo se mi fudbala. Igrajmo košarku ili bolje odbojku. Nije fudbal za nas.
    (Stevica, 23. decembar 2022 10:00)

    # Link komentara

  59. Imaml jednog od trenutno najboljih fudbalera u Evropi za kojeg bi svi bili sretni da igra ali kod Stojkovica nema mesta...Zasto?
    (Telal, 23. decembar 2022 09:58)

    # Link komentara

  60. Nece biti potop zato sto igramo u najsmesnijoj grupi ikada i bicemo prvi pa cemo se opet zavaravati da igramo dobro
    (Markos, 23. decembar 2022 09:57)

    # Link komentara

  61. Ja očekujem na evropskom da zablistamo
    (VOSAK, 23. decembar 2022 09:57)

    # Link komentara

  62. Kod nas je potop odavno ali to korumpirani i jeftino plaćeni novinari vešto prikrivaju .......
    (Pirlo potencijal, 23. decembar 2022 09:56)

    # Link komentara

  63. Mislim stvarno tko sada ne ode na EP to jest ne prođe kvalifikacije onda stvarno, pa Lihteštajn i San Marino će samo otpasti možda,pa i ja i ti bi za te kval. mogli biti selektori.
    (sport i razonoda, 23. decembar 2022 09:51)

    # Link komentara

  64. @ko-ometator

    A Hakimi? Zijeh? Mi takve nemamo. Secam se nekoliko puta protiv Francuske kako su igrali duple pasove...
    (Ljubitelj fudbala, 23. decembar 2022 09:49)

    # Link komentara

  65. Potop
    (Podunavac, 23. decembar 2022 09:49)

    # Link komentara

  66. Izgubili smo Tadica. Na EP ne ocekujem njega nivo na kojem je sada (mada i sada je u padu). Bez Tadica Mitrovic nije isti nivo.
    (Ranzo, 23. decembar 2022 09:45)

    # Link komentara

  67. U svetlu očekivanja srpske fudbalske javnost, deluje kao veliki neuspeh. U realnosti, shodno kvalitetu koji posedujemo i stanju u kome se nalazi naš fudbal, jedan sasvim solidan uspeh.
    Teško je pomiriti se sa činjenicom da smo mi jedan fudbalski prosek. Pre svega zbog činjenice, da imamo komšiluk koji je fudbalski fenomen i sam svetski vrh.
    Tako je kako je. Za utehu, bilo bi dobro da se u mnogim drugim sferama nalazimo tamo gde nam se nalaze fudbaleri.
    U čemu smo mi još 29. na svetu?
    (Sin.Gruja, 23. decembar 2022 09:39)

    # Link komentara

  68. Није ни искорак, ни потоп. Овакви смо подследњих 20 година што се тиче репрезентације. Дошло је до искорака по питању клупског фудбала пошто ту у последњих шест година правимо боље резултате него раније што је и довело до тога да ћемо у следећој сезони добити следеће бенефите:
    1. Један куб више у европским такмичењима
    2. Три клуба у групним фазама европских такмичења
    3. Другопласирани из нашег првенства иде у квалификације за ЛШ
    4. Скоро 100% сигурно шампион Србије иде у групну фазу Лиге шампиона без квалификација
    (Марко, 23. decembar 2022 09:37)

    # Link komentara

  69. Nemamo tim.
    Nemamo igru.
    Sve se zasniva na Vlahovicu i Mitrovicu.Tadic mator i jako spor.
    (Djed Gavrilo, 23. decembar 2022 09:32)

    # Link komentara

  70. Iskorak je, ali mora jos doata koraka da se napravi kako bi moglo da se igra sa najboljim reprezentacijama.
    (Wabbit, 23. decembar 2022 09:32)

    # Link komentara

  71. "Švajcarci su dokazali da su psihički daleko spremniji za ovakav tip turnirskih utakmica i do poluvremena uspevaju da Piksija pošalju u predinfarktno stanje jer je selektor znao da nam, uz tako početnički primljene golove, povratka više nema."

    A nije znao da ce ih primiti zbog njegove odluke da igra s trojicom nazad a da mu bocne u fazi odbrane igraju krila umjesto bekova koji znaju igrati naprijed?
    (Serpico, 23. decembar 2022 09:30)

    # Link komentara

  72. Treba da igramo bunker, to je to..
    (C i n i k, 23. decembar 2022 09:30)

    # Link komentara

  73. Od 5 liga petice, racunajte da su top timovi prvih 5. Neka svako od tih 25 timova ima 15 vrhuskih igraca. To dodje 375. Od tih 375 nasih je 6. Znaci 2% da kazemo. E tolike su nam bile sanse da napravimo nesto. Neki put neko i uspe sa 2% ali to je neki put. Nemam vremena da se bavim time ali ako nekog ne mrzi neka izvadi spisak svih ekipa na sp zadnjih 50 godina koje su prosle grupnu fazu i videcete koliko je moguce da se bas tebi desi to "neki put".
    (miki, 23. decembar 2022 09:29)

    # Link komentara

  74. Ubedljivo najbolji komentar @ Mrblue! Ha ha ha. Baš tako. Naši fudbaleri su mnogo bolji od Francuske i Maroka, jer mi nismo nikad izgubili u finalu svetskog prvenstva, niti u polufinalu. :-) ha ha ha. Genijalno. Ovo bi bilo šmekerski da je Piksi, onako ozbiljan, izjavio na konferenciji za novinare nakon ovog vrhunskog rezultata.
    (Igor, 23. decembar 2022 09:28)

    # Link komentara

  75. Svi potenciraju trčanje ali niko ne govori o kakvom trčanju je reč, ne opušteno "trčkaranje" po čemu smo bili bolji od svih već kratki i srednji sprintevi (pre i posle 60.minuta), kao i sposobnost igranja presinga. Mi konstantno na 5 metara od protivnika koji prima loptu, konstantno puštamo okretanje i kretnju ka našem golu. Toga nema u ozbiljnom fudbalu...
    (Onako samo, 23. decembar 2022 09:25)

    # Link komentara

  76. igrati sa 6 (SEST) napadaca i jednim igracem sredine terena (sasa lukic) na SP je ravno samoubistvu.dragan stojkovic je obican cirkuzan. argentina, hrvatska, maroko, igraju sa jednim napadacem i 6 u sredini.
    (ZLOBEX, 23. decembar 2022 08:28)


    Ovo je već preterivanje. Ja ne znam šta si ti od fudbala gledao i da li se razumeš u fudbal uopšte. Kako šest napadača, kad su Živković, Kostić i Tadić igrali bočne veznjake/krila, Sergej isto veznjak, a samo je jedan bio u špicu - Mitrović. Jedino kad smo imali dva isturena centarfora je protiv Švajcarske - Mitrović i Vlahović. Svašta se može pročitati ovde.
    (Yole, 23. decembar 2022 09:20)

    # Link komentara

  77. Ми имамо тим и селектора само за квалификациону фазу изгледа...главни проблем је недостатак самопоуздања а онда и тактичке памети. Баш тако памети. Кад поведемо игра нам нема концепт и потпуно су погубљени на терену. Ако ништа бар у фази напада то зна да делује лепо, знају шта треба да раде. Али мора да се разјасни како се износи лопта, шта радимо кад чувамо резултат, како затврамо меч итд. Јер ми кад имамо лопту у задњој линији а противник му да по пресингу изгледамо као најпогубљенија и технички инфериорнија екипа у универзуму. То је проблем недостатка концепта јер момци нису толико технички непотковани. То мора да се стави на папир, увежба и рецитује 3 пута на дан.
    (bruder, 23. decembar 2022 09:18)

    # Link komentara

  78. Dve su kljucne stvari.

    Preslaba i suplja odbrana (koju ni sjajni golman nije mogao da izvuce) i slaba fizicka pripremljenost igraca.
    Sredina nam je isto bila dosta tanka.
    (ns posmatrac, 23. decembar 2022 09:17)

    # Link komentara

  79. bez trčanja...zalaganja...bez srca....nista nema....samo da se hvale i pričaju na konferencijama.... nivo rukovodstvo...novi Predsednik saveza....i drugi iskusniji sa autoritetim selektor....PIXI MORA OTICI NIJE ON ZREO ZA TRENERA....NEZNA POSAO TRENERSKI
    (varga stevan, 23. decembar 2022 09:14)

    # Link komentara

  80. Sve polazi od selektora.
    Treba mnogo više da se angazuje oko aut linije i da utiče na igrače i sudije.
    Uz aut liniju mu je mesto 90 min i treba mu zabraniti fotelju.
    Postavku tima mora mnogo bolje raditi, sa rezultatom 3:1 u našu korist on tera naše igrače da jure tamo napred komarce, umesto da ih malo povuče nazad ii odmori ih i čuva rezultat.

    Odbranu treba znatno korigovati, mozemo mi dati 5 golova kada je to malo, jer ćemo primiti 6.
    Štopera Motrovića ni na slici više ne mogu da vidim...

    Na kraju mora da nauči da ovo nije Japan i da strategija iz Japana gde ljudi mnogo više trče ne prolazi kod nas.
    Naši taj tempo izdrze 60 min i ćao..
    (Patriota, 23. decembar 2022 09:14)

    # Link komentara

  81. Nema šanse da bude Srbija na EP2024 u Nemačkoj .
    Ako i bude medu prva dva mesta u Grupi udarit ce joj sankcije kao Rusima radi podrzavanja istih. Zivi bili pa videli!
    (pa oćete li objaviti više moj komentar, 23. decembar 2022 09:13)

    # Link komentara

  82. neverovatno je kakav smo mi narod. Pljujes coveka koga si do pre mesec dana dizao u nebesa. Piksi ima svoju filozofiju i svoju taktiku, ko se malo razume u fudbal i prosao je neke fudbalske skole moze da zakljuci da je problem na ovom svetskom prvenstvu bila fizicka priprema igraca. mi nismo bili spremni na 90 minuta trcanja. Piksi je igrao napadacki fidbal bez bekova, sto je po mnogima bilo ravno samoubistvu ali to je njegova filozofija koja bi prosla da smo imali spremne veziste za 90 minuta tuče. Jednostavno covek je hteo da nakon ovog svrtskog prvenstva svi vide tu njegovu zamisao kao dobru stvar i uvedu je u svoju igru, jer posle svakog svetskog prvenstva pojedine taktike koje su inovativne i daju rezultat postaju novi sabloni igre. kao sto je bio prelaz formacije sa 352 na 442 ili sad u modernije vreme 361...
    hvala na paznji
    (Coach, 23. decembar 2022 09:12)

    # Link komentara

  83. Nemamo bekove na nivou kvaliteta igranja za reprezentaciju i to je veliki problem u taktičkom smislu.
    (Milan, 23. decembar 2022 09:10)

    # Link komentara

  84. Nadati se vecem uspehu naseg fudbala je iluzorno, mi necemo imati igrace iz naseg prvenstva, nema ko da ih izgradi zar mislite da ce deca Pandurovica, Duleta Savica, Ilije Zavisica, Terzica, Mrkele, …..stvoriti vrhunskog fudbalera
    (kum zorzo, 23. decembar 2022 09:08)

    # Link komentara

  85. Nakon 20+ godina praćenja srpske nogometne reprezentacije (malo pažljivije od one urnebesne utakmice sa Slovenijom koja je završila 3:3), nameće se samo jedan logičan zaključak.
    Vama nisu potrebni bolji igrači, već imate odlične ! Vama ne treba niti bolji trener, već imate odličnog.
    Znači fali vam jedino dobar egzorcist jer jedino objašnjenje za činjenicu da 11 odličnih igrača sa odličnim trenerom u tako važnim utakmicama izgleda kao hrpa amatera sakupljenih selekcijom perspektivnih drugoligaša je viša sila.
    (biber_lajsna, 23. decembar 2022 09:07)

    # Link komentara

  86. Najgore je što se čini da Piksi nije video nijednu svoju grešku. Takođe, pogledajte klupe drugih reprezentacija. Tamo sedi gomila likova koji analiziraju svaki aspekt utakmice. Stručni štabovi su sve veći i u dobrim reprezentacijama svaki član stručnog štaba doprinosi. A naši izgledaju kao da je još '82. Otišli smo tamo i svi su nas pročitali i spremili se za nas, a mi, izgleda, nismo pročitali niti jednu reprezentaciju.
    (Zika, 23. decembar 2022 09:06)

    # Link komentara

  87. Sada je idealna situacija da se rešimo zla koje se zove profesionalni fudbal
    Objasnio sam ovde [link]
    (Vladimir Majstorović, 23. decembar 2022 09:05)

    # Link komentara

  88. Kao I uvek potop,mi smo nesretna nacija za sve.
    (peki, 23. decembar 2022 09:04)

    # Link komentara

  89. Kvalitet nesporan, ali bez trcanja fudbal se ne igra. Mi to 20 godina jos nismo shvatili. Maroko nema nijednog igraca koji je bolji od nekog naseg, a tesko da su po kvalitetu vecina njih bolji od ekipe najboljih iz naseg prvenstva ali ljudi trce, ginu. Ne igraju imena, plate vec dve noge, srce i zelja (to je ono sto kod nas vidite samo kod nekih pojedinaca kao na primer Pavlovic)
    (ko-ometator, 23. decembar 2022 08:16)

    Nema Maroko samo ima jednog beka koji igra u PSG-u a drugi u Bajernu.
    Imaju igraca koii igra u Celsiju koji je bio najbolji igrac Ajaksa.
    A što se trcanja tice statistika pokazuje da smo mi pretrcali Brazil,Kamerun i Švajcarsku.
    A to pokazuje da nije bio problem u kondiciji vec u taktici.
    (Eric Cartman, 23. decembar 2022 09:01)

    # Link komentara

  90. U sportu ne postoji "fizicka priprema". Jedina priprema je mentalna priprema za takmicenje. Ako u glavi nisu bili spremni, onda "povrede" dolaze same po sebi, kao simptom problema a ne kao uzrok. Nas problem je poceo sa zavrsetkom kvalifikacija kada su svi, na celu sa novinarima, stavili ogroman teret na nejaka pleca nasih fudbalera, koji su ocigledno bili nepripremljeni za tako nesto. Samo se setimo sudbine Alkaraza u tenisu ove sezone i sve ce nam biti jasno.
    (Analiticar, 23. decembar 2022 08:55)

    # Link komentara

  91. Kvalitet nesporan, ali bez trcanja fudbal se ne igra. Mi to 20 godina jos nismo shvatili. Maroko nema nijednog igraca koji je bolji od nekog naseg, a tesko da su po kvalitetu vecina njih bolji od ekipe najboljih iz naseg prvenstva ali ljudi trce, ginu. Ne igraju imena, plate vec dve noge, srce i zelja (to je ono sto kod nas vidite samo kod nekih pojedinaca kao na primer Pavlovic)
    (ko-ometator, 23. decembar 2022 08:16)

    Mi smo pretrcali vise par kilometara od svih protivnika. Ali ne trcimo pametno. Pa Mesi pretrci duplo manje od prosecnog fudbalera pa smo videli rezultat.
    Sto se same vesti tice naravno nastavljamo uspeh. Posle prvog mesta u grupi sa Portugalom i ulaska u prvu diviziju Lige Nacije bez dileme idemo na prvi EURO posle 24 godina u onoj laganoj grupi. Da, na svetskom nije bilo bajno ali ceo taj narativ oko toga sta je uspeh na Mundijalu je smesan. Znaci da smo prosli grupu sto je bio glavni cilj i prosli kao Svajcarska onda bi bio uspeh? Jedna utakmica gore dole skroz nebitno.
    (Amsterdam, 23. decembar 2022 08:55)

    # Link komentara

  92. Pa ako nastave da igraju fudbal bez da se bore i trce slijedi potop. Ja vise ne vjerujem da ce Srbija napraviti znacajniji iskorak ikada, osim ako se cjelokupni sistem ne promjeni.
    (zubac, 23. decembar 2022 08:54)

    # Link komentara

  93. Potop je bio, sad može samo iskorak.
    (Skakač na H5, 23. decembar 2022 08:52)

    # Link komentara

  94. Manjkamo samo sa iskustvom na ovakvim takmičenjima . Prvi zadatak približiti ove momke ,uigravati ih dok ne počnu da plaču .
    (izNenada, 23. decembar 2022 08:52)

    # Link komentara

  95. Piksi će izgleda tvrdoglavo da insistira na igri sa tri centarhalfa. Ali mi imamo igrače na bočnim pozicijama koji su previše ofanzivno orijentisani. Onaj Švajcarac što im je igrao levo krilo, protiv nas je izgledao kao Gigs iz najboljih dana, a protiv Portugalije se nije video. Po meni je za nas najbolji sistem 4-4-2, ili 4-1-4-1.
    (Bocko, 23. decembar 2022 08:52)

    # Link komentara

  96. Tekst je više prepričavanje onoga što se desilo nego analiza. Ocena da "sistem koji on forsira lako je pročitan od strane svakog protivnika" je više nego upitna. Da je "sistem lako pročitan" ne bi protivnici dopustili da prime 5 golova. Sa druge strane, izostao je komentar i analiza Piksijevog, najblaže rečeno, neuobičajenog ponašanja za vreme takmičenja. Čovek kao da je bio na trodonima, bez prepoznatljivog optimističnog duha što samo ukazuje da već u startu nešto nije bilo u redu i to se i obistinilo. Povrede (izgleda ne samo ključnih Kostića, Vlahovića i Mitrovića) svode kapacitet igrača na 60%-70% što je nedovoljno za ovakav tip takmičenja i naravno da "duva"u odbrani jer "odbranu" danas ne igraju štoperi već ceo tim što je i Tadić rekao. Pogledajte utakmice sa Portugalijom, Norveškom i Švedskom pa će vam sve biti jasno. I da, jedan od problema je "roster"... Tanko je to (nema Nastasića, Spajića...) i zato vam trebaju trodoni. Biće to bolje.
    (Gruya, 23. decembar 2022 08:51)

    # Link komentara

  97. Reprezentacija Srbije sigurno posjeduje određenu kvalitetu, ali europska prvenstva su čudljiva natjecanja i nemoguće je za bilo koga prognozirati što će se tamo dogoditi. Evo Hrvatska je tri puta bila u polufinalu svjetskih prvenstava, a nije dosad prošla niti jednu eliminacijsku utakmicu na Euru. Sva četiri puta smo bili jako blizu, ali uvijek smo ispali u prvoj eliminacijskoj utakmici. Imamo s druge strane primjer Italije koja nakon 2006. nije prošla skupinu na svjetskim prvenstvima, dva puta se čak nije ni kvalificirala, a u tom je razdoblju bila prvak Europe i još jednom finalist. Dakle, na Euru treba ići bez puno pompe i samohvale, pa što bude.
    (Hrvat u gostima, 23. decembar 2022 08:49)

    # Link komentara

  98. Prestanite da brukate sebe i drzavu gde vam je ljudsko dostojanstvo kada mozete decenijama da redjate neuspehe i budete najgori. Gasite firmu nemojte se blamirati.
    (Dosta je, 23. decembar 2022 08:48)

    # Link komentara

  99. "Pustite Piksija da radi, uzivajte u spektakularnoj igri koja daje dobre rezultate"

    Koje dobre rezultate i spektakularnoj igri u Kataru ? Jel sam ja nesto propustio ?
    (Koki, 23. decembar 2022 08:47)

    # Link komentara

  100. Selektor koji NIJEDNOM recju posle utakmica i prvenstva nije rekao "da, mozda sam pogresio", nego je optuzivao igrace, losu srecu, povrede itd., nije dobar selektor. Da ne govorimo o taktickom amaterizmu. Ja jesam za kontinuitet i da mora da se istrpi neko, ali ne bilo ko, vec neko ko ima potencijal. Ako se u tri utakmice sapletes o isti kamen (ocajne izmene, fizicki pad, takticka katastrofa) onda nesto i slutim da ce nesto da se promeni.
    (Jim Hoyle, 23. decembar 2022 08:47)

    # Link komentara

  101. Potop...kao i uvek...
    (Voja, 23. decembar 2022 08:47)

    # Link komentara

  102. Odličan tekst, na žalost malo je takvih u Srbiji, jer onda savez ne bi imao koga da šalje na Svetska i Evropska prvenstva, besplatno.
    Ne želim da mislim da nam je selektor odličan samo za kvalifikacije, a za turnir smo videli.
    Katastrofalno je vodio utakmice, igrači sramotno nemaju kondicije za posle 60 min. Biću grub, izgledali smo kao cirkus, zabavljači.
    Priče da na njih utiče izbor predsednika je priča za malu decu! to su profesionalci, njih treba da interesuje samo teren.
    Neka nam kažu da nam je cilj samo se kvalifikovati i neka se više ne ložimo, i to je ok.
    (Fica BG, 23. decembar 2022 08:46)

    # Link komentara

  103. Da smo i prosli dalje, Portugal bi nas isto potukao kao Svajcarsku i to bi onda bio uspeh. Jedna utakmica vise bi bio uspeh, a ovako je neuspeh. Ustvari je potpuno svejedno. Sta se lozite bez razloga.
    (Grunf, 23. decembar 2022 08:45)

    # Link komentara

  104. Ako ništa drugo.Srbija nikada nije izgubila u finalu,kamoli polufinale.
    (Mrblue, 23. decembar 2022 08:44)

    # Link komentara

  105. I da, ne striktno jedna formacija, već dva napadača po potrebi, plan B, plan C.
    Zavisi i s kim se igra.
    A mi sa svima isto, kao ispred škole, svi u napad. Svi bi da se upišu.
    Mora taktički bolje. Kad vodimo, ti i ti, ne prelazi pola, ne idi visoko. Ili ko ode visoko, da popuni mesto neko iza.

    Mora se naći krivac za ovo ili rešenje problema, ako nije Piksi, ko od pomoćnika, jel mu neko nešto pomogao, jel neko primetio nešto, sugerisao? Drulović, Đorović? Nisu? Daj druge.
    (Goran Dnevna Doza Bon Jovija, 23. decembar 2022 08:43)

    # Link komentara

  106. Poslati igrace Srbije na trening kod Dalica i njegove ekipe !
    Da malo vide igraci sto je disciplina i kako se igra za tim a ne samoga sebe !
    Pored toga jedan ozbiljan mentalni trener kojeg imaju svi osim srpske reprezentacije i za kraj biti kritican prema igracima pa i samom sebi kao treneru ako je nesto pogresno bilo i to navesti imaenom i prezimenom !
    (Darko, Zagreb, 23. decembar 2022 08:41)

    # Link komentara

  107. kao neko ko ceo zivot prati i igra fudbal mogu apsolutno da se slozim sa textom!
    greske su itekako uocljive...
    taktika lose postavljena...
    ali mene vise brine fizicka (ne) sprema i nemogucnost nasih igraca da se bore 90minuta...to se videlo na sve tri utakmice...obratite paznju na sve Gvardioline ekipe...gde god da je bio trener, njegovi igraci su masine koji mogu da igraju 120 a ne 90minuta...to je obavezno...greske su jasne...sad rad!
    (Deathstroke, 23. decembar 2022 08:38)

    # Link komentara

  108. Pokazali smo da znamo da "teramo lopte", sad treba da se utegne i odbrana.. Protiv slabijih ekipa moze kao i do sada, ali protiv jacih moraju defanzivniji spolja.. Ili promena na 4 igraca pozadi..
    (Surduklija, 23. decembar 2022 08:37)

    # Link komentara

  109. Bicemo u piku, a Tadic koji je ubedljivo najvazniji igrac vec 10 godina ce tokom EP u Nemackoj imati nepunih 36 godina? Ne vidim izlaz nazalost.
    (Bubreg, 23. decembar 2022 08:36)

    # Link komentara

  110. Podrška za selektora i igrače. Bolje nemamo i ovi su odlični kvalifikovati se na SP je uspeh.
    (Neko iz publike, 23. decembar 2022 08:33)

    # Link komentara

  111. Kako za koga.
    (Jeremija, 23. decembar 2022 08:30)

    # Link komentara

  112. Jedina neverovatna i zabrinjavajuca stvar je da selektor pre poluvremena padne u "predinfaktorno stanje", a reprezentacija "prestane da postoji" odmah posle poluvremena!? Pa, jel neko gledao sve one obrte u poslednjih minut, dva, deset, dvadeset!? Da im javi neko da se igra svih 90, plus 30 minuta, i penali potom?
    (Dodo, 23. decembar 2022 08:29)

    # Link komentara

  113. Imali smo puno sreće u kvalifikacijama. Ako hoćemo uspeh, neophodna je analiza i ozbiljna rekonstrukcija od gore do dole. Ako puknemo na prvoj kvalifikacionoj utakmici, dovesti Paunovića pod hitno, nadamo se da će na čelo FSS doći Vidić.
    (Astronaut, 23. decembar 2022 08:28)

    # Link komentara

  114. igrati sa 6 (SEST) napadaca i jednim igracem sredine terena (sasa lukic) na SP je ravno samoubistvu.dragan stojkovic je obican cirkuzan. argentina, hrvatska, maroko, igraju sa jednim napadacem i 6 u sredini.
    (ZLOBEX, 23. decembar 2022 08:28)

    # Link komentara

  115. Svaka čast Tadiću, ali godine i umor su odradile svoje, a kako nemamo nikakvu desetku te kvalitete, nemamo šta ni za očekivati. Takođe odbrana bušna, vezni red gomila rmpalija, a krila prespora. Da se kvalifikujemo bio bi ogroman uspeh, valjda nećemo biti opet ludi da se naložimo.
    (Obrad, 23. decembar 2022 08:27)

    # Link komentara

  116. I naravno disciplina:
    - bez podizanja šorceva na treningu!
    - bez žena na takmičenju!
    - bez izjava tipa "Znaš koliko me briga šta misle Brazilci"!
    (Goran Dnevna Doza Bon Jovija, 23. decembar 2022 08:26)

    # Link komentara

  117. glavu gore. Ako smo mogli praktično u svim drugim timskim sportotivma, i u muškim i u ženskim konkuremcijama da dominiramo ili bar da imamo uspeha (medalje) zašto ne bi imalo smisla verovati da možemo i u fudbalu.

    Da podsetim, pored osvojenih EP u21 i WC u20 u zadnjih desetak godina, ali i Zvezde 1991, Srbija je sama došla do polufinala WC 1930.
    a 70 posto tima koji je 60ih uzeo dva srebra na EP i jedno polufinale na WC su činili srpski igrači.
    Dakle materijala je uvek bilo i ima i sad.
    (limanjoni, 23. decembar 2022 08:26)

    # Link komentara

  118. Odlican posao radi Piksi. Kvalifikivali smo se, mi ponovo zavolileli reprezentaciju, igramo ultra zanimljiv fudbal koji naravno ne moze da donese boginju ali je sve kako treba. Piksi mi je nesto kao Sale u kosarcu, svi su hteli da igraju za legendu, atmosfera bila odlicna, uspesi se nizali...al mi smo coveka smenili jer ne moze da se izgubi zlato na olimpijadi ili pu pu daleko bilo bude 5. na svetu. Pustite Piksija da radi, uzivajte u spektakularnoj igri koja daje dobre rezultate i ne ocekujte da budemo bas evropski prvaci i sve je dobro.
    (box, 23. decembar 2022 08:24)

    # Link komentara

  119. Bravo, tekst po mom ukusu.
    Sve je rečeno.
    Ostaje da vidimo jesmo li naučili na greškama.
    Ne znam, što se formacije i sistema tiče, previše ofanzivna (krila nisi bekovi, defanzivno nisu dobri ili ne stignu uvek biti i nazad), zato je bušna odbrana, da li menjati formaciju ili biti oprezniji kad vodimo, mi tad da igramo na kontru, a ne da primamo na kontru. Nećemo uvek voditi.

    4 - 3 - 3
    Ili 4 - 5 - 1.

    Ne moraju igrati Mitrović i Vlahović u isto vreme, nego ko je u boljoj formi i/ili ulazak sa klupe, zamena.

    Kostić visoko levo krilo, s druge strane Živković ili Lazović, Radonjić.

    U sredini još Tadić (10), SMS malo iza, Lukić ili Gudelj osigurač, zadnji vezni.

    Nazad ne moraju 3 centralna beka, već dva, Pavlović i Milenković. Veljković i ostali zamena.
    Levi bek recimo Mladenović, desni ne znam ni ja ko, samo ne Gobeljić.

    E tako, disciplinovano, popunjeno, nikako ne bi primili par golova na kontru od osrednjih reprezentacija.
    (Goran Dnevna Doza Bon Jovija, 23. decembar 2022 08:23)

    # Link komentara

  120. Nema tu srece
    (maxi, 23. decembar 2022 08:20)

    # Link komentara

  121. piksi napolje.
    (neutral fe, 23. decembar 2022 08:20)

    # Link komentara

  122. Kvalitet nesporan, ali bez trcanja fudbal se ne igra. Mi to 20 godina jos nismo shvatili. Maroko nema nijednog igraca koji je bolji od nekog naseg, a tesko da su po kvalitetu vecina njih bolji od ekipe najboljih iz naseg prvenstva ali ljudi trce, ginu. Ne igraju imena, plate vec dve noge, srce i zelja (to je ono sto kod nas vidite samo kod nekih pojedinaca kao na primer Pavlovic)
    (ko-ometator, 23. decembar 2022 08:16)

    # Link komentara

  123. Тужно је што већина људи који су за то да Пикси остане бранили тај став са ми немамо боље. Е ту и јесте беда нашег фудбала, нема ко квалитетан да води.
    Човек је из утакмице у утакмицу показао да није у стању да учи на сопственим грешкама. Још бесрамно брани остварени резултат. Дно дна.
    (Милан, 23. decembar 2022 08:15)

    # Link komentara

  124. Nije isto trenirati i grejati klupu u nekoj zvučnoj ekipi lige petice i trenirati i biti starter u istim tim ekipama. Doći fizički nespreman, vući povredu ili povrediti se pred sam početak Mondijala je nedopustivo. Što se selektorovanja Piksijevog tiče u tekstu je dobro sve rečeno. Kao plan je da "orline" napokon kroz kvalifikacije odu na kontinentalno takmičenje u fudbalu '24. po prvi put u ovom veku. Samo da se ne dese neki neočekivani rezultati tokom kvalifikacija pa da plan propadne. Znajući "domete" ove generacije svi rezultati su u opticaju!
    (belopoljanski, 23. decembar 2022 08:14)

    # Link komentara

  125. Totalni sraman potop po ko zna koji put ali naravno mi cemo to brzo zaboraviti,a oni ce zbog toga da nastave isto i nastavice da dobijaju milione "zasluzeno"!!!
    (Hetrik177, 23. decembar 2022 08:14)

    # Link komentara

  126. Odlican text sve na mesto!
    (boki, 23. decembar 2022 08:11)

    # Link komentara

  127. ne razumem zasto je svica bila kljucan igrac kad je kamerun 10 x slabiji. zar nije logicnije da smo njih pobedili a ostale stisli i prosli dalje?
    (ledenjak, 23. decembar 2022 08:07)

    # Link komentara

  128. Mislim da je svaki tekst o ovoj reprezentaciji suvisan... ne sumnjam u to da pojedinci od njih znaju da igraju futbal i da su vrhunski igraci... ali ne za svoju zemlju!!! Mi kao patrioti, navijaci, koji volimo nasu zemlju smo ostali ponizeni da dalje ne moze!!! Srecna vam nova godina.
    (Batman, 23. decembar 2022 08:07)

    # Link komentara

  129. sudeci po izjavama selektora posle SP , nista isti nije naucio , niti uvidio gde je pogresion..znaci potop .
    (sifra piralen i male veverice, 23. decembar 2022 08:06)

    # Link komentara

  130. Nada je čudo. Znamo da nema ništa od njih al mi se i dalje nadamo. Mazohizam teški.
    (Nenad, 23. decembar 2022 08:06)

    # Link komentara

  131. Vrlo prosto.....Potop!
    (Shevchenko, 23. decembar 2022 08:04)

    # Link komentara

  132. Potop!!
    (Admiral, 23. decembar 2022 08:03)

    # Link komentara

  133. Titanik!
    (ADVOKAT, 23. decembar 2022 08:01)

    # Link komentara