- Komentari -
  1. Najveće pranje mozga ikada u nogometu je ono tobožnje rivalstvo Messija i Ronalda. Kako jedan zanatlija poput Ronalda može uopće biti rival jednom profesoru-doktoru poput Messija ? Omjer Zlatnih Lopti je trenutno 7:5 za Messija ( sad će zbog titule biti 8:5), ali svi znamo da da bi trebalo biti 8:4 ili još realnije 9:3. Ne možeš uspoređivati čistu silu i mehaniku s elektronikom i digitalnom tehnikom. Elektronika je uvijek iznad mehanike, ona je u stanju njome upravljati. E, to je ta razlika.
    (djedmedjed, 20. decembar 2022 16:47)

    # Link komentara

  2. Ma kakav bre Mesi. Ronaldo je velemajsor za Mesija. Mesi ne zna da šutne loptu glavom, ne zna da skoči, možda je dao jedan gol glavom tokom čitave karijere. A kao čovek je nula. Taj tip nema osmeh na licu. Mesi je prosečan fudbaler. Negu su njega digli u nebo mediji. Isto kao i Iphone-Samsung. Samsung je BOG za Iphone. Ali Iphone je zahvalujući dečuriji/omladini možda malo ispred Samsunga. Ja sam samo jednom imao u ruke Iphone i nikad više dok sam živ. Ali to ti je marketing. Slična sitauacija Ronaldo/Mesi.
    A videćeta ko je ko kada oboje zavrse fudbalsku karijeru. Mesi će postati kafanska pevačica(kao većina latinosa) a Ronaldo fudbalski trener.
    (Mirsad Ulcinj, 20. decembar 2022 13:44)

    # Link komentara

  3. Vaistinu!
    (Soko, 20. decembar 2022 12:36)

    # Link komentara

  4. Kako vas nije sramota da pišete ovakve komentare? Kada su osvojili evropsko tada Ronaldo nije bio kriv pretpostavljam? ....
    (Jaime Lannister, 20. decembar 2022 10:48)

    Osvojili su ga 2016. iskljucivo zbog toga sto je Ronaldo izasao u 5. minutu finala. Tako je omogucio Portugalu da igra kao ekipa.
    (Aki, 20. decembar 2022 12:34)

    # Link komentara

  5. (Jaime Lannister, 20. decembar 2022 10:48)

    Pa Portugal trenutno ima verovatno na svakoj poziciji bolje igrace od Argentine osim golmana samo sto Argentinci igraju kao tim dok u Portugalu niko nikoga ocima ne moze gledati. Barem meni tako deluje.

    A Portugal ti je jedna od najvećih svetskih reprezentacija nastala zahvaljujuci Figu, Rui Kosti itd. Porto 2004 osvoji LS sa pola igraca Portugala. Mislim da Portugal od 1998 godine nije propustio nijedno veliko takmicenje.

    I istini za volju mislim da je sada vec svima jasno da Ronaldo nikada nece biti pobednik kao Mesi. Mesiju treba jos 2 trofeja da postane i najtrofejniji igrac svih vremena. Ako Dani Alves ne napravi neko cudo jer je rekao da ce igrati do 50e samo da zadrzi rekord 😂
    (Vardy, 20. decembar 2022 12:24)

    # Link komentara

  6. Uticaj medija godinama kroz karijeru. Godinama jednog sikaniraju, drugog paze i maze i prave od njega sveca. A kolektivna masa upija, kao i sve drugo iz medija. Jedan je morao da se nosi sa tim pritiskom kroz celu karijeru, dok je drugome sve servirano na izvolite. I u medijskom i fudbalskom pogledu. Jednog dizu u nebesa, drugog osporavaju. Pa onda jedan bude kriv sto mora s vremena na vreme da ih podseti ko je i sta je. A uvek je bio ono sto jeste, za razliku od ovog drugog koji s vremena na vreme pokaze ono sto nije, tih i dobrocudan svetac.
    (Eeeee, 20. decembar 2022 12:16)

    # Link komentara

  7. To kaze covek koji je igrao za reprezentaciju sa 39 godina na Euro 200 i nije hteo da prepusti mesto drugima usprkos ocajnoj igri....cak su igraci trazili da ga stave na klupu, ali trener ga ostavio. I sad se pravi pametan i prica o egu.
    (dpaq, 20. decembar 2022 11:58)

    # Link komentara

  8. U pravu je
    (Daca, 20. decembar 2022 11:56)

    # Link komentara

  9. Igrali su lep fudbal, veliki broj talentovanih igrača, nadolazećih zvezda, ali ništa to nije što Ronaldo lagano ne može da upropasti. Grešku su načinili onog trenutka kada su ga poveli na SP posle svega što je uradio u Junajtedu. Takva ličnost naprosto nije za klupu, ili ti igra svaku ili ga ne vodiš.
    (Milan, 20. decembar 2022 10:17)

    tako je. u tome je greska trenera. i to ne vazi za ronalda nego za bilo koju mega zvezdu na zalasku, cak i kada su relativno umereni sportisti u pitanju. ako ti treba za prvu postavu, zovi ga. ako ti ne treba, nemoj da ga zoves (osim ako nije unapred dogovoreno da nece igrati, kao npr. dani alves). a posebno vazi za ronalda jer covek je bolesnik. ono sto je trazio da mu se prizna gol koji je dao bruno fernandes, to su neki momenti koje nisam mogao ni da zamislim za 30 godina gledanja fudbala, a kamoli da sam video.
    samo cekam sada koji klub je toliko nenormalan da ga dovede. posle ibrahimovic ego manijak. ibrahimovic samo glumi, foliraza zarad medijskog spektakla i zastrasivanja protivnika, ali je on ulogu veterana svuda najnormalnije prihvatio. ronaldo je pravi pacenik. on u veliki klub vise ne moze, jer ni jedan ozbiljan klub koji pretenduje na osvajanje pl ili ls ne bi smeo njemu da garantuje da ce biti glavni igrac. a u mali klub nece. bas da vidim ko ce sledeci da se opece. ako ga celzi dovede to ce biti najveca budalastina ikada.
    (zigi, 20. decembar 2022 11:35)

    # Link komentara

  10. Gordost i ego su najveci neprijatelji i kad tad univerzum poslozi kockice....Ronaldo se ponasao kao da je on jedan jedini,da ostali fudbaleri ne postoje i kao da je fudbal individualan sport.
    (Asteriks, 20. decembar 2022 11:29)

    # Link komentara

  11. amin
    (zigi, 20. decembar 2022 11:29)

    # Link komentara

  12. @Sinki, bravo za komentar, upravo tako ja razmišljam i gledam na tu priču o njima dvojici. Osim zadnjeg dela poslednje rečenice..
    Nek priča koliko ko hoće da se Mesiju nameštalo da osvoji - da nebesa nisu bila uz njega on bi promašio jedan od tih penala ili bi onaj šut Francuza u zadnjem minutu ušao u gol, on ostao upamćen kao najveći luzer. Ne, njegova karijera biva krunisana titulom svetskog prvaka u najboljem finalu u istoriji svetskih prvenstava. I pre toga Kopa Amerika pobedom nad Brazilom na Marakani. Nebesa su ga nagradila i krunisala.

    Sa druge strane, Kristijano koji pod stare dane nije umeo da podnese činjenicu da više nije u centru pažnje, nije uspeo da zauzda svoj ego i njegova sjajna i zaista fenomenalna karijera se završava na jedini mogući način. Biva oteran iz Junajteda uz kritike svih legendi, svi jedva čekaju da mu vide leđa, sad poput Megan i Harija ide daje intervjue i pljuje klub institucije gde je stvorio ime. Univerzum ga je prizemio i tresnuo po nosu. Čak je i Zlatan umeo pod stare dane da se distancira od svog ega i da se na simpatičan način sprda sa svojim likom i delom - CR7 to nije umeo.

    Ovim je tačka stavljena na celu tu priču o rivalstvu njih dvojice na jedan lep i poučan način. "Smiri se gordi čoveče, i pre svega savladaj svoju gordost.."
    (Соко сиви, 20. decembar 2022 11:20)

    # Link komentara

  13. Koliko je jadno ovo sto su svi docekali da osporavaju coveka koji i sa 38 godina moze da odigra lagano sezonu u bilo kojoj od najjacih liga sveta i to odlicno. Da ne pominjemo kakav je trag u fudbalu ostavio. Cemu osporavanje Ronalda? Neostvareni i iskompleksirani ljudi. Sta vam Mesi nebi bio dobar i da nije osvojio SP? Nista ne menja ni kod njega ni kod Ronalda. Ostace upamceni kao najveci. Mozete li da uzivate u sportu koji volite da gledate ili morate da osporavate takve igrace. Jedno je da se ismejava Mekgvajer, Pogba itd preplaceni promasaji a drugo je kad se prica o ovakvim ikonama svoje generacije. Verovatno neponovljivim.
    (ko-ometator, 20. decembar 2022 11:17)

    # Link komentara

  14. Kako vas nije sramota da pišete ovakve komentare? Kada su osvojili evropsko tada Ronaldo nije bio kriv pretpostavljam? Ako mene pitate ja bas imam utisak da bi utakmica protiv Maroka tekla drugačije da je Ronaldo igrao od početka meča, s obzirom da im je taktika bila pročitana od starta meča! Svaka čast Mesiju, ali oni iz godine u godinu imaju fantastičan tim za svako prvenstvo, pa nista nisu mogli da urade sve do sada. Portugal je jedna od najvećih svetskih reprezentacija nastala upravo zahvaljujući Ronaldu. Čovek osim svetskog prvenstva, je sa ekipom osvojio sve što se moglo osvojiti. Osvojio je 5 puta Ligu šampiona, evropsko, ligu nacija, titule u Španiji, Engleskoj, Italiji, naravno i kupove i očigledno da čovek radi nešto što mu donosi ovakve rezultate i opet neko dodje da ga osporava u 37-oj godini kako ne zna ništa, a ima veća m... neka 99% igrača koji su talentovaniji od njega. Mesi je vanserijski talenat nema šta neuporediv sa Ronaldom u tom segmentu, ali Ronaldo je veći pobednik (rodjeni) i to je ono što ja vise volim kod njega nego kod Mesija.
    (Jaime Lannister, 20. decembar 2022 10:48)

    # Link komentara

  15. A igrali još gore bez njega protiv Maroka nego kada je ušao
    (lebron goat, 20. decembar 2022 10:45)

    # Link komentara

  16. prizemljili ga ameri sa koka kolom
    (h, 20. decembar 2022 10:44)

    # Link komentara

  17. Potpisujem svaku rec Mateusa.Sve je u pravu kad ovako kaze. Portugal ima strasno jaku ekipu pa pogledajte te igrace i gde nastupaju po Evropi. Strasno jak tim Ruben Diaz Pepe Cancelo Danilo Karvaljo Bruno Fernyndes Silva Leao Felks mali Ramos sve vrhunski igraci. I mnogo bole igraju bez Kristijana. On ih samo koci i smeta im jos nije dobar za kolektiv.Ono sto su odigrali protiv Svajcarske bez njega je fudbalska poezija.
    (Pall Mall, 20. decembar 2022 10:33)

    # Link komentara

  18. Igrali su lep fudbal, veliki broj talentovanih igrača, nadolazećih zvezda, ali ništa to nije što Ronaldo lagano ne može da upropasti. Grešku su načinili onog trenutka kada su ga poveli na SP posle svega što je uradio u Junajtedu. Takva ličnost naprosto nije za klupu, ili ti igra svaku ili ga ne vodiš.
    (Milan, 20. decembar 2022 10:17)

    # Link komentara

  19. Ostaje misterija kako je Ronaldo uopste ubacen debatu sa jednim Mesijem koji se moze porediti jedino sa Peleom i Dijegom. Vrhunski golgeter i ozbiljan psihopata, a o razmatranju za najboljeg fudbalera ikada nije ni u 20.
    (Negativni, 20. decembar 2022 10:09)

    # Link komentara

  20. Ne mogu se oteti utisku da je Ronalda univerzum prizemljio...Bio je nevjerovatno pun sebe,taj njegov ego je bio neizdrziv,samo ja pa ja,samo moja statistika.....Ja sam najbolji,ja imam najvise golova...Ni jedan sportista u istoriji nije bio tako opsjednut statistikom i golovima kao on....I eto,pred kraj karijere je sve doslo na svoje....Messi je skromno i tiho plesao svojim beskrajnim talentom godinama,pravio cudesa,da bi ga univerzum na kraju nagradio najvecom titulom....Ronalda je ego unistio jer je htio svima da dokaze da je bolji od Messija,a nije shvatio jedno,a to je da statistikom i golovima ne moze biti bolji od fudbalskog genija.
    (Sinki, 20. decembar 2022 09:47)

    # Link komentara

  21. Ma to što su potukli onu legiju stranaca vredi kao da su uzeli Mundijal.
    (Nebojša, 20. decembar 2022 09:43)

    # Link komentara