"Toni Parker je bio sebičan igrač"

Bivši igrač San Antonio Sparsa Stiven Džekson ponovo je optužio bivšeg saigrača Tonija Parkera da je sebičan igrač.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Džekson je čak okrivio nedavno primljenog pleja Sparsa u "Kuću slavnih" za poraz u finalu Zapada 2012.

U razgovoru sa Kolinom Kauherdom sa "Foks Sportsa", "Kapetan Džek" je govorio o Parkerovoj sebičnoj igri, koja ih je koštala plasmana u veliko finale NBA lige.

"Znam koliko je Toni sebičan jer je on razlog zašto smo izgubili 2014. od OKC-a. Nije želeo da mi doda loptu u šestoj utakmici nakon što sam pogodio šest trojki zaredom", rekao je Džekson.

Džekson je možda previše ljut na Parkera pa je zaboravio da godina kada je pogodio šest uzastopnih trojki nije bila 2014. već 2012, kada su Sparsi igrali sa OKC Tanderom u finalu Zapadne konferencije.

Sparsi su u toj seriji poveli sa 2-0, ali su Tanderi preokrenuli seriju sa četiri pobede u nizu.

U šestoj utakmici te serije, Džekson se raspucao pogodivši prvih šest pokušaja za tri poena.

Završio je meč sa 23 poena šutiravši 6/7 za tri uz četiri skoka, jednu asistenciju i dve ukradene lopte.

Parker je na toj utakmici imao 29 poena i 12 asistencija, ali je u drugom poluvremenu podbacio jer je postigao samo 8 poena i upisao samo dve asistencije.

Sa raspoloženim Džeksonom na startu meča, Sparsi su vodili 63:48 na poluvremenu, ali je Parker uništio ritam "mamuza" u nastavku pa je Tander postigao 59 poena do kraja meča i preokrenuo na 107:99 za eliminaciju San Antonija.

"Sparsi bi imali više titula da Parker nije bio sebičan"

Džekson je o Parkerovoj sebičnoj igri pričao još u februaru u podkastu "All the Smoke". On je tada Parkera nazvao najsebičnijim igračem sa kojim je ikada igrao.

Uz bivšeg pleja Sparsa, Dežuntea Mareja kao gosta emisije, Džekson je tvrdio da su Sparsi mogli da postignu više uspeha i da su verovatno mogli da osvoje više titula da Francuz nije bio sebičan.

Džekson je govorio o tome da je Parker sa 16, 17 godina imao fenomenalnu reputaciju u Francuskoj, ali se mučio i dobio "grubo otrežnjenje" tokom svoje prve NBA sezone protiv većih, jačih i boljih NBA plejmejkera.

Parker se na kraju prilagodio i postao Ol-star igrač, ali prema Džeksonu, to je bilo zato što je igrao u sistemu Grega Popovića, koji je garantovao pozitivne rezultate igračima kojima je bio namenjen.

Na nesreću po Džeksona, Parker je imao ogroman uspeh u NBA ligi i nedavno je postao član "Kuće slavnih".

Dok je Džekson takođe osvojio šampionsku titulu sa Sparsima, Parker je pomogao timu da osvoji četiri prstena uz šest nastupa na Ol-star utakmicama, tri imenovanja u najbolji tim lige i nagradu za MVP-ja finala 2007.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 26 sledeca idi na stranu