1. (Банатска лисица, 1. oktobar 2023 08:42)

    Ne može to da se zaključi. Ako su na terenu zajedno Lopez, Giannis i Dame, pretpostavljam da će mu Brook postavljati blokove u inicijalnom piku. Pošto to rade na 9-10m, protivnici najčešće primenjuju blitzing na Dejmu. To znači da i igrač koji čuva njega i onaj koji čuva centra koji mu postavlja blok, izlaze da ga udvoje još na inicijalnom bloku. To će otvoriti ogroman prostor svima, a pogotovo Giannisu.
    (Aleks, 1. oktobar 2023 14:06)

    # Link komentara

  2. Nista nisu naucili. Nidza ce im pomogne da obnove gradivo ;)
    (pro bono, 1. oktobar 2023 11:26)

    # Link komentara

  3. @Алекс. По теби ће неко ко буде желео да сачува Јаниса вероватно на њега да стави бекове, а на Дејма крила и центре. То може да се закључи из оног што си написао, а то је тотална глупост.
    (Банатска лисица, 1. oktobar 2023 08:42)

    # Link komentara

  4. Sad malo o komplementarnosti njih dvojice. Problem Baksa dosta dugo je napad, više puta u toku utakmice dođe do "začepljenja" u napadu koje protivnik iskoristi. Dešavalo im se da gaze 40 minuta i onda u poslednjoj deonici ne mogu da daju poene, Janisa utrajaju pod košem, spolja niko ne može da pogodi a Džru baš i nije neki pnr igrač.

    Sve te probleme rešavaju dovođenjem Lilarda. Može da reši 1 na 1, najbolje igra u clutchu, vrhunski je pnr igrač i deli prvo mesto u ligi kad je u pitanju broj poena iz izolacija i pnr. Taj pik sa Janisom će biti ubitačno ofanzivno oružje koje će biti teško zaustavljivo. Dejmu postavljaju blokove već na 10m, što znači da protivnik njega mora čuvati već na tih 9-10m. To će otvoriti ogroman prostor Janisu, ali i ostalima.

    Ako se protivnik opredeli da više pažnje posveti Janisu, daje prostor Dejmu da prodre u reket, gde može da 1) poentira 2) iznudi bacanja 3) izbaci pas na perimetar. Ako se pak opredeli da bolje čuva Dejma, to je gozba za Janisa unutra. Valja napomenuti i da su svi plejevi s kojima je Janis igrao do sada imali TS% u PO ispod 50% (prosek lige je 55%), dok je Dame karijerno na 56% a poslednja 2-3 koja je igrao i 60%. Tu je i Stots kao pomoćni trener Baksa, koji najbolje poznaje njega kao igrača i pomoći će da se uklopi.

    Sve u svemu, biće ovo najzanimljiviji duo u sezoni pred nama i ne hajpuju se bez razloga.
    (Aleks, 30. septembar 2023 15:45)

    # Link komentara

  5. Pera Ždera

    Onda ne pričamo o liderstvu, već o nečem drugom. Pa i tu se ne bih složila, ako pogledaš kakav je Nurkić centar uz njega, da je CJ dok je igrao s njim imao više prostora da pokaže svoj ofanzivni potencijal nego u Pelikanima. To je zapravo dvosmeran proces, igrači jedni drugima pomažu da budu bolji, košarka je kolektivni sport.

    Ne znam ni zašto uvlačiš Jokića u priču. On i Dame su potpuno različiti tipovi igrača. Dame šutira često sa 9m i igra iso jer je to njegov najveći forte, uz pnr igru. Jokić mnogo više asistira jer je "plej u telu centra" i ima neverovatan pregled igre. Za jednog će reći da previše šutira sa 9m, za drugog da previše dodaje, a zapravo obojica rade samo ono što svaki igrač treba da radi - maksimizuju šanse da tim postigne koš.

    Ako je poenta poređenje da bi Jokić svaki Dejmov tim doveo do finala (titule), to niko ne može da zna. Da je tako lako, igrači bi se menjali kao u igrici. Denver je mnogo verovao svojim nosiocima ali i role playerima i to se isplatilo. Pa pola tvog pisanja ovde se svodilo na kritiku svih saigrača, a sad su "vrhunski"...

    Jednostavno Portland nikad nije gradio ekipu oko Dejma na tako pametan način. Bilo je tu solidnih igrača, ali nisu bili komplementarni. Krilna pozicija nije nikad bila zapravo pokrivena i veći deo nismo imali drugog centra, pa ni prvog jer Nurkić posle loma noge nije bio isti igrač.
    (Aleks, 30. septembar 2023 15:37)

    # Link komentara

  6. Pera Ždera

    Šta je Dame ako nema vrhunski leadership za ekipu? To je nešto što ističu svi njegovi bivši saigrači. Ne znam kakve je on to odlične timove uz sebe imao sve ove godine? Najbolji saigrači su mu bili CJ (u najboljem slučaju granični All-Star) i Jerami Grant.

    Što se tiče toga kako će funkcionisati kao drugi igrač, Dame je sam izjavio da je ovo novo za njega, da prvi put igra "sa boljim od sebe". Ali da će poznajući sebe maksimalno iskoristiti situaciju. Ja uopšte ne mislim da će na relaciji Janis-on biti ikakvog ega, obojica su svesna da su match made in heaven.
    (Aleks, 30. septembar 2023 11:05)

    Nisi me razumela/razumeo.
    Rekoh, ne pricam o svlacionici vec o parketu i igri.

    Ne poznajem ga kao osobu pa da znam kakav je lider van igre. Moj utisak se odnosi na parket, odluke, reakcije na postavke, citanje igre kroz timski reakciju, sutiranje precesto sa 9+m (i ako ima istorijski procenat), svasta nesto sto saigrace oko njega cini boljima KOSARKASKI gledano, ne glasnim motivacijama, pozitivnom prirodom, radnim etikom, davanjem primera itd... Tu se slazem.

    Sta je toliko strasno pomisliti da jednistavno nije kosarkasi lider kroz tendecije koje ispoljava na parketu i odluke koje donosi u pojedinim odgovorima na protivnicku odbranu ili resenja u napadu. Nisto tu nije neprirodno. Postoje ovakvi i onakvi tipovi igraca koji u manjoj ili vecoj meri cine saigrace boljima ili potencijalom neostvarenima. Na to sam mislio. Mozda/verovatno gresim... Samo utisak.

    Primer Denvera... Toliko se osporavao MPJ, Gordon dok je bio u Orlandu, pa KCP, Marej godinama itd.. Da su mnoge pitali pre godinu, dve kakav tim ima Denver, vecina bi rekla.prosecan, nedovoljan, neozbiljan... Toliko godina se osporavali Meloun, uprava na skrtosti, besmisao Porterovog ugovora itd...

    Denver uzeo titulu i sad odjednom su SVI oni vrhunski (sto inace i mislim da jesu bili kroz ceo ovaj neophodni proces) dok Lilard nije imak s'kim da igra :) Ma da... Ali kapiram, takva je ljudska priroda generalno u svemu.

    Das Jokicu bilo koji Dejmov tim i obrnuto pa bi svakako bilo jasnije na koji momenat kosarkaskog liderstva kroz stil igre sam mislio. Ne poredim ih vec samo "crtam" radi sustine mog prethodnog komentara koju si promasila...

    E sad, Dejma kao opciju dva kroz nesto timskije razmisljanje i odluke nisam rekao da je nemoguce vec da ostaje da se vidi, dokaze i svakako je potencijal ogroman i veoma izgledan kroz saradnju sa Janisom. Rekoh vec da Dejm izgleda kao super lik, ega bez sto ne znaci da mu je stil igre BIO dovoljan za lidera kao prve opcije u timu al pobogu da je imao bolje saigrace posto ih "debeli" Jokic npr ima a nijedan nije allstar.

    Babe i zabe.
    (Pera Ždera, 30. septembar 2023 13:21)

    # Link komentara

  7. @Pera Zdera
    Ne mrzim ja Jokica nego vecinu njegovih fanova od kojih je mnogo njih NBA kosarku pocelo da 'prati' otkad je postao all star,e takve bi sve u top stavio...
    A to sto si spomenuo timsku igru i Denver u istoj recenici imalo bi smisla da ti ne pises ISKLJUCIVO o Jokicu koji jeste nas igrac ali nisam nikada primetio da pises o Bogdanu,Jovicu,Pokusevskom,e to govori nesto o tebi ali necu dalje da polemisem...
    A to da nisam zrela osoba je legendarno! :)
    Mozda lepse i bolje umes da pises ali o kosarci znam malo vise od tebe jer nikada ne stavljam pojedinca ispred kolektiva kao ti i mnogi ovde,a ovo ti tvrdim jer sam NBA fanatik od 1990-33 godine to je jedina sporedna stvar o kojoj se samnom moze razgovarati,a to kazu svi koji me znaju...a da,NISAM IGRAO PROFESIONALNO kao ti,pikao sam 5 na 5 ispred zgrade ali necu dozvoljavati ni tebi,ni bilo kome drugom da mi drzi lekcije o kosarci!
    Sportski pozdrav!
    (R.I.P. Marko 666, 30. septembar 2023 11:11)

    Pazi, da si i ole zapazio moje komentarisanje ovde primetio bi da u toku sezone komentarisem UTAKMICE i svasta sto se kroz njih kosarkaski desava sa osvrtom na svakog bitnog igraca obe strane parketa kljucnog ili za komentar bitnog u toj utakmici (komentari su mi vise reportazno kosarkasko taktickog tipa a ne uzdizanje srpskog mesije.

    ... Dakle, ti komentari u 90% utakmica nisu samo o Jokicu. Naprotiv, cesto ga i "kritikujem" i dajem komentar o propustima pa i za tu reprezentaciju sam komentarisao da je jako gorak ukus ostavio ne zbog neigranja vec zbog neobracanja javnosti koju ga nocu prati i zbog nepojavljivanja na turniru bar kao podrska ortacima iz reprezentacije... Tako da si tu promasio. Ne komentarisem samo "debelog".

    Uglavnom sam na vecini NBA vesti i cesto komentarisem i Bogdanovica, Jovica, druge timove... Primera radi, ceo SP turnir (reprezentaciju) sam propratio i komentarisao/analizirao.. Kako ovaj tako i prethodne. Da, pretezno komentarisem Denver i Jokica (jer je stvarno istorijski talenat koji mnogima menja percepciju kosarke i prizemnost van terena) ALI ne i iskljucivo.

    To sto ti nisi primetio ne znaci da se moji komentari ne desavaju na drugim mestima i kroz kontekste van Nikole Jokica. Obrati malo vise paznju ili nemoj, kako god...

    "...ali necu dozvoljavati ni tebi,ni bilo kome drugom da mi drzi lekcije o kosarci!"

    O ovome ja govorim. Ti si zapoceo celu negativnu polemiku etiketirajuci ljude koji komentarisu pozitivno Jokica i sama ova recenica ti je totalno van sustine i bas je ogorcena. Niko ovde ne komentarise da bi tebi ili bilo kome drzao predavanja vec iz ljubavi prema igri (nadam se vecina)... Nema potrebe za tim frustracijama i odlazenjima u krajnost.

    Kao sto rekoh prvi si postavio energiju ove "rasprave" nicim izazvane... Ne poznajemo se, ovo je komentar sekcija sportske kosarkaske rubrike i sve mimo zdrave kosarlaske analize kroz hobi posmatranja iste je meni veoma besmisleno.

    Ako ne zelis konstruktivnu raspravu ili ovakav tip "ti meni, pa cu ja tebi"/"moj je tata jaci od tvog" onda tako i ne postupas, ne etiketiras ljude ovde kroz jezik uvreda i podsmevanja. E na taj deo mislih kada spomenuh nezrelost. Godine tvoje ili moje su nebitne :) Ako ti smeta fanaticnost i jedna krajnost onda se ne sluzi istom i ne idi u drugu ;)

    Probaj da komentarises kosarku i Jokica kad si vec na vestima o njemu a ne ljude koji njega komentarisu. Besmisleno je i frustrirajuce, po malo i dosadno.

    Sportski pozdrav!
    (Pera Ždera, 30. septembar 2023 13:05)

    # Link komentara

  8. @Pera Zdera
    Ne mrzim ja Jokica nego vecinu njegovih fanova od kojih je mnogo njih NBA kosarku pocelo da 'prati' otkad je postao all star,e takve bi sve u top stavio...
    A to sto si spomenuo timsku igru i Denver u istoj recenici imalo bi smisla da ti ne pises ISKLJUCIVO o Jokicu koji jeste nas igrac ali nisam nikada primetio da pises o Bogdanu,Jovicu,Pokusevskom,e to govori nesto o tebi ali necu dalje da polemisem...
    A to da nisam zrela osoba je legendarno! :)
    Mozda lepse i bolje umes da pises ali o kosarci znam malo vise od tebe jer nikada ne stavljam pojedinca ispred kolektiva kao ti i mnogi ovde,a ovo ti tvrdim jer sam NBA fanatik od 1990-33 godine to je jedina sporedna stvar o kojoj se samnom moze razgovarati,a to kazu svi koji me znaju...a da,NISAM IGRAO PROFESIONALNO kao ti,pikao sam 5 na 5 ispred zgrade ali necu dozvoljavati ni tebi,ni bilo kome drugom da mi drzi lekcije o kosarci!
    Sportski pozdrav!
    (R.I.P. Marko 666, 30. septembar 2023 11:11)

    # Link komentara

  9. @Pera Zdera
    Ne mrzim ja Jokica nego vecinu njegovih fanova od kojih je mnogo njih NBA kosarku pocelo da 'prati' otkad je postao all star,e takve bi sve u top stavio...
    A to sto si spomenuo timsku igru i Denver u istoj recenici imalo bi smisla da ti ne pises ISKLJUCIVO o Jokicu koji jeste nas igrac ali nisam nikada primetio da pises o Bogdanu,Jovicu,Pokusevskom,e to govori nesto o tebi ali necu dalje da polemisem...
    A to da nisam zrela osoba je legendarno! :)
    Mozda lepse i bolje umes da pises ali o kosarci znam malo vise od tebe jer nikada ne stavljam pojedinca ispred kolektiva kao ti i mnogi ovde,a ovo ti tvrdim jer sam NBA fanatik od 1990-33 godine to je jedina sporedna stvar o kojoj se samnom moze razgovarati,a to kazu svi koji me znaju...a da,NISAM IGRAO PROFESIONALNO kao ti,pikao sam 5 na 5 ispred zgrade ali necu dozvoljavati ni tebi,ni bilo kome drugom da mi drzi lekcije o kosarci!
    Sportski pozdrav!
    (R.I.P. Marko 666, 30. septembar 2023 11:09)

    # Link komentara

  10. Pera Ždera

    Šta je Dame ako nema vrhunski leadership za ekipu? To je nešto što ističu svi njegovi bivši saigrači. Ne znam kakve je on to odlične timove uz sebe imao sve ove godine? Najbolji saigrači su mu bili CJ (u najboljem slučaju granični All-Star) i Jerami Grant.

    Što se tiče toga kako će funkcionisati kao drugi igrač, Dame je sam izjavio da je ovo novo za njega, da prvi put igra "sa boljim od sebe". Ali da će poznajući sebe maksimalno iskoristiti situaciju. Ja uopšte ne mislim da će na relaciji Janis-on biti ikakvog ega, obojica su svesna da su match made in heaven.
    (Aleks, 30. septembar 2023 11:05)

    # Link komentara

  11. @Pera Zdera
    1.Minnesota nije ni trebala da bude u play off a izvukao im to mali Edwards,kakvi Gobert i Towns-panj i mekusac...
    2.Phoneix je na brzinu sklepao tim sa 3-4 all stara,evidentna je bila neuigranost i losa timska hemija(Ayton) a pritom se pobredio Paul u drugoj utakmici pa se igralo 2(Durant Booker)- na 5(petorka Nuggetsa),pa i Bucko je to vristao na tajm autu...
    3.Lakersi su grupa veterana koji su isluzeni i skloni povredama sa izuzetkom talentovanih Reevesa,Hachimure i donekle Vanderbilta,bili su konkutentni samo rezultatski jer kad ti je ubedljivo najbolji igrac od 39 godina u seriji toj nema sta da se trazi...
    4.Miami-najgori finalista ikada velikog finala NBA-Butler,Adebayo i pola tima za EL a pola za EK...
    Smesna liga-jos smesniji sampioni a najsmesniji MVP(brlja,eksici,pevaljke,sevdah,vandalizam) a za reprezentaciju ga zabole...ajde sto nije igrao jer umoran je ali mogao je da dodje na prvenstvo i podrzi momke ali nije ni to jer i za to ga zabole...ali zabolece i vas-'Jokarine svedoke' nesto sa njegove strane jer obozavanje nekog kulta je vrlo opasan pojam!!!
    (R.I.P. Marko 666, 30. septembar 2023 00:00)

    Ovakvom "logikom" mozemo doci do mana bilo kom timu, bilo kog sporta u istoriji... Jesu li ti timovi nadigrali ostale i dosli do POffa, finala konferencija i sanse za titulu, jesu... TACKA.

    A o kvalitetu lige mozemo do prekosutra bespoentno jer ocigledno se bilo kakvim argumentima ne mozes ubediti u suprotno od svog prilicno pesimistickog i nepodnosenjem Jokica obojenog razmisljanja. Jedno je kritika a sasvim drugo pljuvanje sa velikim brojem atributa i uvredljivih epiteta... Tu razliku ovde mnogi nikako da ukapiraju... U stilu, ako uvredljivo i sarkasticno pisem, bolje cu da istaknem poentu i jasnije cu argumentovati kako sam u pravu. Komedija :)

    A na ovu bizarnu teoriju da su (smo) obozavaoci kulta jer nam se dopada kosarka najboljeg igraca planete (ili mozda nije najbolji? :)) koje je ETO i nas sunarodnik, sta reci. Ozbiljno zabrinjavajuce iskrivljeni pogled na realnost... Zar je toliko nemoguce ukapirati da ljudi jednostavno vole da prate dobru timsku kosarku i istorijski, specifican talenat. Nije sve preterivanje i morbidnost, fanaticnost... Opusti se malo :)

    A reprezentacija... presli smo tu temu ovde SVI uzduz i popreko i istina je negde IZMEDJU. "Krivis" ovde mene/druge za fanaticnost a sam ekstremno ides u negativnom smeru na temu Jokica, danasnjeg NBA itd. Ma da, to uopste nije fanaticnost/destruktivizam :) A da, takvi ste pametni i objektivni a ovakvi smo zaslepljeni i Jokini svedoci :)))

    Ponekad imam osecaj da "ulazim u raspravu" sa ne bas zrelim individuama...
    (Pera Ždera, 30. septembar 2023 08:34)

    # Link komentara

  12. @Pera Zdera
    1.Minnesota nije ni trebala da bude u play off a izvukao im to mali Edwards,kakvi Gobert i Towns-panj i mekusac...
    2.Phoneix je na brzinu sklepao tim sa 3-4 all stara,evidentna je bila neuigranost i losa timska hemija(Ayton) a pritom se pobredio Paul u drugoj utakmici pa se igralo 2(Durant Booker)- na 5(petorka Nuggetsa),pa i Bucko je to vristao na tajm autu...
    3.Lakersi su grupa veterana koji su isluzeni i skloni povredama sa izuzetkom talentovanih Reevesa,Hachimure i donekle Vanderbilta,bili su konkutentni samo rezultatski jer kad ti je ubedljivo najbolji igrac od 39 godina u seriji toj nema sta da se trazi...
    4.Miami-najgori finalista ikada velikog finala NBA-Butler,Adebayo i pola tima za EL a pola za EK...
    Smesna liga-jos smesniji sampioni a najsmesniji MVP(brlja,eksici,pevaljke,sevdah,vandalizam) a za reprezentaciju ga zabole...ajde sto nije igrao jer umoran je ali mogao je da dodje na prvenstvo i podrzi momke ali nije ni to jer i za to ga zabole...ali zabolece i vas-'Jokarine svedoke' nesto sa njegove strane jer obozavanje nekog kulta je vrlo opasan pojam!!!
    (R.I.P. Marko 666, 30. septembar 2023 00:00)

    Ovakvom "logikom" mozemo doci do mana bilo kom timu, bilo kog sporta u istoriji... Jesu li ti timovi nadigrali ostale i dosli do POffa, finala konferencija i sanse za titulu, jesu... TACKA.

    A o kvalitetu lige mozemo do prekosutra bespoentno jer ocigledno se bilo kakvim argumentima ne mozes ubediti u suprotno od svog prilicno pesimistickog i nepodnosenjem Jokica obojenog razmisljanja. Jedno je kritika a sasvim drugo pljuvanje sa velikim brojem atributa i uvredljivih epiteta... Tu razliku ovde mnogi nikako da ukapiraju... U stilu, ako uvredljivo i sarkasticno pisem, bolje cu da istaknem poentu i jasnije cu argumentovati kako sam u pravu. Komedija :)

    A na ovu bizarnu teoriju da su (smo) obozavaoci kulta jer nam se dopada kosarka najboljeg igraca planete (ili mozda nije najbolji? :)) koje je ETO i nas sunarodnik, sta reci. Ozbiljno zabrinjavajuce iskrivljeni pogled na realnost... Zar je toliko nemoguce ukapirati da ljudi jednostavno vole da prate dobru timsku kosarku i istorijski, specifican talenat. Nije sve preterivanje i morbidnost, fanaticnost... Opusti se malo :)

    A reprezentacija... presli smo tu temu ovde SVI uzduz i popreko i istina je negde IZMEDJU. "Krivis" ovde mene/druge za fanaticnost a sam ekstremno ides u negativnom smeru na temu Jokica, danasnjeg NBA itd. Ma da, to uopste nije fanaticnost/destruktivizam :) A da, takvi ste pametni i objektivni a ovakvi smo zaslepljeni i Jokini svedoci :)))

    Ponekad imam osecaj da "ulazim u raspravu" sa ne bas zrelim individuama...
    (Pera Ždera, 30. septembar 2023 07:10)

    # Link komentara

  13. @Pera Zdera
    1.Minnesota nije ni trebala da bude u play off a izvukao im to mali Edwards,kakvi Gobert i Towns-panj i mekusac...
    2.Phoneix je na brzinu sklepao tim sa 3-4 all stara,evidentna je bila neuigranost i losa timska hemija(Ayton) a pritom se pobredio Paul u drugoj utakmici pa se igralo 2(Durant Booker)- na 5(petorka Nuggetsa),pa i Bucko je to vristao na tajm autu...
    3.Lakersi su grupa veterana koji su isluzeni i skloni povredama sa izuzetkom talentovanih Reevesa,Hachimure i donekle Vanderbilta,bili su konkutentni samo rezultatski jer kad ti je ubedljivo najbolji igrac od 39 godina u seriji toj nema sta da se trazi...
    4.Miami-najgori finalista ikada velikog finala NBA-Butler,Adebayo i pola tima za EL a pola za EK...
    Smesna liga-jos smesniji sampioni a najsmesniji MVP(brlja,eksici,pevaljke,sevdah,vandalizam) a za reprezentaciju ga zabole...ajde sto nije igrao jer umoran je ali mogao je da dodje na prvenstvo i podrzi momke ali nije ni to jer i za to ga zabole...ali zabolece i vas-'Jokarine svedoke' nesto sa njegove strane jer obozavanje nekog kulta je vrlo opasan pojam!!!
    (R.I.P. Marko 666, 30. septembar 2023 00:00)

    # Link komentara

  14. @Pera Zdera
    1.Minnesota nije ni trebala da bude u play off a izvukao im to mali Edwards,kakvi Gobert i Towns-panj i mekusac...
    2.Phoneix je na brzinu sklepao tim sa 3-4 all stara,evidentna je bila neuigranost i losa timska hemija(Ayton) a pritom se pobredio Paul u drugoj utakmici pa se igralo 2(Durant Booker)- na 5(petorka Nuggetsa),pa i Bucko je to vristao na tajm autu...
    3.Lakersi su grupa veterana koji su isluzeni i skloni povredama sa izuzetkom talentovanih Reevesa,Hachimure i donekle Vanderbilta,bili su konkutentni samo rezultatski jer kad ti je ubedljivo najbolji igrac od 39 godina u seriji toj nema sta da se trazi...
    4.Miami-najgori finalista ikada velikog finala NBA-Butler,Adebayo i pola tima za EL a pola za EK...
    Smesna liga-jos smesniji sampioni a najsmesniji MVP(brlja,eksici,pevaljke,sevdah,vandalizam) a za reprezentaciju ga zabole...ajde sto nije igrao jer umoran je ali mogao je da dodje na prvenstvo i podrzi momke ali nije ni to jer i za to ga zabole...ali zabolece i vas-'Jokarine svedoke' nesto sa njegove strane jer obozavanje nekog kulta je vrlo opasan pojam!!!
    (R.I.P. Marko 666, 29. septembar 2023 23:58)

    # Link komentara

  15. Realno, Denver je imao prošle godine sreće više nego pameti. Kad ovo kažem mislim na povrede u drugim timovima. Kad mi neko kaže da je Denver favorit ja padam od smeha. Čuj Denver favorit....
    (milos, 29. septembar 2023 11:51)

    Warriorsa.Vi i vas Mesija imate srece sto je prosao zenit GS pa ste sto na srecu,sto na rizik osvojili ovu titulu,protivnik u finalu nikad losiji tim u istoriji NBA finalima je ovogodisnji Miami.Jeste najbitnije osvojiti titulu ali bitno je i kako,odnosno koga pobediti-finalistu iz 2023 ce za tri godine svi da zaborave,a ako se neko i seti Heata pamtice samo Butlera i Adebaya jer ostatak ekipe je za Evroligu.Uh...
    (R.I.P. Marko 666, 29. septembar 2023 20:20)

    Denver VS Minesota 4:1
    Denver VS Finiks 4:2
    Denver VS Lejkersi 4:0
    Denver VS Majami 4:1

    Ma da, klasicna sreca, sa brdo neizbesnih, 7mih utakmica ;)

    Taj "Mesija" kako ga ironicno oslovljavas, koji jema pojma je u prvom krugu nadigrao U ISTO VREME na parketu Gobera (tri puta defanzivac godine) i Taunsa kojeg su toliko dugooo u prvim sezonama gurali ispred Jokica kao cudo od igraca/centra.

    Dalje, u sledecoj rundi nadigrao Ejtona za kojeg su vecina pricali da jedini ume da cuva Jokica (da ne spominjemo postojanje Durenta i Bukera u ekipi:).

    U finalu konferencije razvalio Dejvisa u oba pravca, trojkama i prodorima u lice i tom odbranom koji "debeli ne igra". Smenjivali se Lebron, AD, Hacimura na debelom i dzabe, METLA.

    U finalu protiv ekipe koja je izbacila Milvoki i Boston, protiv ekipe sa jedim BATLEROM i Adebajom koji ce isto tako zaustaviti Jolica. hmm.. TITULA.

    Da, bas ima srece taj Denver na celu sa debelim izdajnikom nacije :)))))
    (Pera Ždera, 29. septembar 2023 22:54)

    # Link komentara

  16. Denver, Boston ili Golden Stejt. Neko od njih osvaja.
    (Darko, 29. septembar 2023 21:57)

    # Link komentara

  17. Meh, Lillard je imao ponude od supertimova 100 puta. I on i Janis su iz manjih sredina. I Janis igra već dugo sa Middletonom i Lopezom. Konstrukcija ostatka ekipe ovisi o pickovima, recimo MPJ. I kakva je Gordon ekipa s bilo kim prije recimo Milsapa ili Bartona. Lupetaš.
    Pa i Holiday je bio hype mislim, kada je stigao pa su osvojili.
    I AD je bio hype pa su opet osvojili.
    I Durant je bio hype pa je GSW sve počistio.
    I Kawhi je bio hype pa eto titule. Sve u PRVIM sezonama.
    I Milwaukee nisu baš skupina budala pa da ne znaju kako im se Lillard uklapa. Dakle nema hype, nema tradeova samo zbog Denvera, jel. Kakvo tješenje.

    "
    Uze mi jedan dole ceo komentar, ali ponoviću i ja.

    Amerika je to, sve im je uvek u nekom hajpu, dizanje svega u nebesa itd., zato sad i veličaju ove nove timove.

    Jesu ovo supertimovi, na papiru stvarno sve to izgleda super. Praksa je drugo, pogotovo u poslednje vreme titule osvajaju najbolji timovi, a ne skupovi par zvezda.

    Najbolji primer je upravo Denver koga stavljaju kao tek 4og favorita, ali što je najgore, verovatno ne bi bili ni u prvih deset da nisu osvojili prošle godine.

    Po meni je bez obzira na sve ove trejdove Denver prvi favorit ako ih zaobiđu povrede u ključnim delovima sezone. Prosto, ostao je isti onaj tim od prošle godine bogatiji za iskustvo igranja u finalima i osvajanjima titule.
    Samopouzdanje i uigranost koju sad taj tim ima ne može nijedan supertim da kupi.
    (depresivna bubašvaba, 29. septembar 2023 09:55)
    (Ustaše, 29. septembar 2023 21:01)

    # Link komentara

  18. Sada kada su osvojili prsten mozemo da pisemo bajke i gluposti, ali glavno je to da je konkurencija u NBA trenutno jako slaba.
    Dok su GSW bili u prajmu, Cleveland, Majami, La pre toga jedan Denver ne bi imao sta da trazi, imali i porodicnu atmosferu, klupu, svejedno.
    Sada kada nema kvalitetnih timova za NBA standarde svako moze da osvoji.
    Majami sa prosecnim timom i igracima dva puta dolazi do finala NBA. To ipak nesto govori, da je kvalitet jako los u NBA zadnjih 7-8 godina.
    (Fidel, 29. septembar 2023 19:03)

    Ti kao da si navijač Partizana, nikad jača Flora, nikad slabiji Liverpul...
    (Sale, 29. septembar 2023 20:47)

    # Link komentara

  19. I što to znači. Vidio si i GSW, vidio si i Lakers, vidio si i Milwaukee samo Lillard umjesto Holidaya. Zapravo jedino što si ti vidio je Miami. bez Herra i Phoenix bez CP3.

    "
    Videli smo Brooklyn, Dallas...
    (Veljko Petranović, 29. septembar 2023 10:11)
    (Ustaše, 29. septembar 2023 20:45)

    # Link komentara

  20. Najbitnija stvar je što suci vole svinju, i prihvatili su takav kriterij. Dokle tako, tako zna.

    "
    Najbitnija stvar je dobra i skoro porodična atmosfera koja vlada u Denveru. Drugim rečima Denver će i ove sezone biti šampion.
    (Boža, 29. septembar 2023 11:19)
    (Ustaše, 29. septembar 2023 20:32)

    # Link komentara

  21. Puno filozofiraš. Liga je proširena i razvodnjena radi zahvaćanja tržišta. A po kvaliteti igrača je ista. Ono što je sada kriza je to što nakon GSW generacije nema puno igrača koji znaju igrati takvim stilom, pa se stvara dojam da liga stari i slabi. Ali GSW je visok domet.

    "
    Mnogo je tu para i onda svi sve trpe...i na sve pristaju... I sunovrat tog sporta i te lige se nastavlja..biznis model unistava sport... videli smo da nba ne skoluje prvo ljude a onda i igrace... da arci talente na jeftinu zabavu...
    Da igraju kako se ne igra...ljubitelj kosarke ne voli nba ligu jer nba liga treba da bude daleko bolje takmicenje...a tu takmicenja i nema...liga je vlasnik klubova tj licenci... svima sve isto i onda sav talenat ne moze da nadomesti nesto sto je u osnovi trulo iznutra... masa statista... ne kupuje se dres tima nego igraca...i onda imas jednu ili dve zvezde i masu statista...vise uloge pored Doncica ima Ziga Dimec u sloveniji nego li bilo koji igrac Dalasa u timu sa Lukom..
    Nba liga nekriticki i nerealno uzdize 3 5 10 do 20 igraca a sve ostale unizava...time i trenere, time i timove time i sport...
    Ne postuju igru...
    Postuju biznis i hajlajtse...i toliko. Gledas male timove i zemlje kako se trude nesto da naprave sa svojim skromnim mogucnostima...na raznim takmicenjima i gledas ove kako rasipaju milione, ljude i talenat...
    (Dzi, 29. septembar 2023 11:27)
    (Ustaše, 29. septembar 2023 20:29)

    # Link komentara

  22. @znanje-imanje
    @Pera Zdera
    Lilard imao jaku ekipu kao lider Portlanda???!!!
    CJ,Nurkic,Plumlee,Simons,Aminu,Harkless,Powell,Hood,Collins,Trent,Eubanks,Hollis-Jefferson,Kaman(na samom kraju karijere) i pazite dobro sad-Shabbaz Napier!!!
    Ovaj 'All star' tim Blazersa je Lillard MORAO dovesti bar do finala,pa jeste li vi ljudi normalni?Cak i svi zajedno da su odigrali sezonu-opet bi pukla metla od Warriorsa.Vi i vas Mesija imate srece sto je prosao zenit GS pa ste sto na srecu,sto na rizik osvojili ovu titulu,protivnik u finalu nikad losiji tim u istoriji NBA finalima je ovogodisnji Miami.Jeste najbitnije osvojiti titulu ali bitno je i kako,odnosno koga pobediti-finalistu iz 2023 ce za tri godine svi da zaborave,a ako se neko i seti Heata pamtice samo Butlera i Adebaya jer ostatak ekipe je za Evroligu.Uh...
    (R.I.P. Marko 666, 29. septembar 2023 20:20)

    # Link komentara

  23. @znanje-imanje
    @Pera Zdera
    Lilard imao jaku ekipu kao lider Portlanda???!!!
    CJ,Nurkic,Plumlee,Simons,Aminu,Harkless,Powell,Hood,Collins,Trent,Eubanks,Hollis-Jefferson,Kaman(na samom kraju karijere) i pazite dobro sad-Shabbaz Napier!!!
    Ovaj 'All star' tim Blazersa je Lillard MORAO dovesti bar do finala,pa jeste li vi ljudi normalni?Cak i svi zajedno da su odigrali sezonu-opet bi pukla metla od Warriorsa.Vi i vas Mesija imate srece sto je prosao zenit GS pa ste sto na srecu,sto na rizik osvojili ovu titulu,protivnik u finalu nikad losiji tim u istoriji NBA finalima je ovogodisnji Miami.Jeste najbitnije osvojiti titulu ali bitno je i kako,odnosno koga pobediti-finalistu iz 2023 ce za tri godine svi da zaborave,a ako se neko i seti Heata pamtice samo Butlera i Adebaya jer ostatak ekipe je za Evroligu.Uh...
    (R.I.P. Marko 666, 29. septembar 2023 20:19)

    # Link komentara

  24. Najbitnija stvar je dobra i skoro porodična atmosfera koja vlada u Denveru. Drugim rečima Denver će i ove sezone biti šampion.
    (Boža, 29. septembar 2023 11:19)

    Sada kada su osvojili prsten mozemo da pisemo bajke i gluposti, ali glavno je to da je konkurencija u NBA trenutno jako slaba.
    Dok su GSW bili u prajmu, Cleveland, Majami, La pre toga jedan Denver ne bi imao sta da trazi, imali i porodicnu atmosferu, klupu, svejedno.
    Sada kada nema kvalitetnih timova za NBA standarde svako moze da osvoji.
    Majami sa prosecnim timom i igracima dva puta dolazi do finala NBA. To ipak nesto govori, da je kvalitet jako los u NBA zadnjih 7-8 godina.
    (Fidel, 29. septembar 2023 19:03)

    # Link komentara

  25. Lilard i Janis sami nisu apsolutni favoriti. Jedan nema sut i upitna slobodna bacanja drugi je rupa u odbrani. Mnogo ce zavisiti od role playera koje imaju top timovi. Prosle godine Denveru je prevaga upravo bila igraci kao KCP, Kristijan i Brus Braun. Ove godine Denver je oslabljen jer nisu mogli da zadrze Brusa Brauna i kod njih sve zavisi da li ce neki od "matorijih" rukija moci da pomogne plus Redzi Dzekson ako se vrati u formu i rotaciju. I dalje Denver ima najbolju prvu petorku u ligi i najboljeg igraca na planeti tako da su jedan od favorita ako su svi zdravi.
    (Mladen, 29. septembar 2023 16:50)

    # Link komentara

  26. Ako Denver ponovi igru iz prosle sezone nemoze im niko nista.
    (roronja, 29. septembar 2023 13:03)

    # Link komentara

  27. Teoretski ljubav lepo zvuci malcice drukcije je u praksi(Bora corba).
    (Rajkovic, 29. septembar 2023 12:53)

    # Link komentara

  28. Realno, Denver je imao prošle godine sreće više nego pameti. Kad ovo kažem mislim na povrede u drugim timovima. Kad mi neko kaže da je Denver favorit ja padam od smeha. Čuj Denver favorit....
    (milos, 29. septembar 2023 11:51)

    # Link komentara

  29. Mnogo je tu para i onda svi sve trpe...i na sve pristaju... I sunovrat tog sporta i te lige se nastavlja..biznis model unistava sport... videli smo da nba ne skoluje prvo ljude a onda i igrace... da arci talente na jeftinu zabavu...
    Da igraju kako se ne igra...ljubitelj kosarke ne voli nba ligu jer nba liga treba da bude daleko bolje takmicenje...a tu takmicenja i nema...liga je vlasnik klubova tj licenci... svima sve isto i onda sav talenat ne moze da nadomesti nesto sto je u osnovi trulo iznutra... masa statista... ne kupuje se dres tima nego igraca...i onda imas jednu ili dve zvezde i masu statista...vise uloge pored Doncica ima Ziga Dimec u sloveniji nego li bilo koji igrac Dalasa u timu sa Lukom..
    Nba liga nekriticki i nerealno uzdize 3 5 10 do 20 igraca a sve ostale unizava...time i trenere, time i timove time i sport...
    Ne postuju igru...
    Postuju biznis i hajlajtse...i toliko. Gledas male timove i zemlje kako se trude nesto da naprave sa svojim skromnim mogucnostima...na raznim takmicenjima i gledas ove kako rasipaju milione, ljude i talenat...
    (Dzi, 29. septembar 2023 11:27)

    # Link komentara

  30. Najbitnija stvar je dobra i skoro porodična atmosfera koja vlada u Denveru. Drugim rečima Denver će i ove sezone biti šampion.
    (Boža, 29. septembar 2023 11:19)

    # Link komentara

  31. Realno Denver i bez ovog trejda ne bi bio favorit. Izgubili su itekako bitnog Brusi Brauna, a nisu doveli adekvatno pojačanje. Pritom Jokić slavi kao da je završio karijeru, nešto mi se čini da nije više toliko gladan titule. Mislim da Denver treba u narednih par godina da profitira na Jokiću i Mareju i pokrene neku novu priču. Ne deluje mi kao da će oni dugo vladati. Ako budu tvrdoglavi vratiće se na franšizu u pokušaju.
    (Oki, 29. septembar 2023 11:00)

    # Link komentara

  32. Sve zavisi od Jokiceve/timske motivacije i zdravlja/povreda, naravno...

    Kod njega se nikada ne zna, mada ima on sportske fanaticnosti u sebi koje uglavnom uspesno skriva. Ne mozes biti najbolji u bilo cemu a da to ne volis (ipak) i ne dajes 300% sebe. Timski verujem da je motivacija tu jer je sada psiholoski lakse/rasterecenije - Istorijski uspeh je vec napravljen pa na krilima istog (uz poboljsanja i godinu dana+ ogromnog iskustva i to sampionskog) ka potencijalnoj "dinastiji"...

    Najvise se nadam vecoj eksploataciji mladih, neverovatno talentovanih, snaga (Vatson, vise minuta za Brauna i bar neki minuti za Hantera koji me je bas odusevio + najvise iscekujem njegove nastupe/napredak/doprinos. Tu su i ostali potencijalno uspesni pikovi...

    Baksi, hmm... Imao je Lilard godine i sa odlicnim timom oko sebe pa nista. Fali mu tog timskog liderstva (kosarkaskog, ne u svlacionici) ma koliko god fan(t)a(s)tican borac i takmicar bio. On i Janis na papiru veoma opasni ali praksa, bez zverske odbrane Holideja, videcemo. Nekako mi taj narativ vuce ka bombama (ali ne velike detonacije, ispostavlja se) Durent/Buker, Doncic/Irving, Embiid/Harden itd... Nedokazano.

    ALI kao "sidekick" hmm.. Primer Dejvisa u Pelikansima nije uspeo kao "prva violina", lider na parketu sto se moze reci i za Lilarda u Portlandu (Hardena u Hjustonu npr) .. KLJUCNO je pitanje kako izgleda kada je "druga opcija" tj kada igra uz nekog lidera (preciznije receno), sto Janis u Baksima svakako jeste. Za Dejvisa UZ Lebrona se ispostavilo kao prava formula...

    Uzbudljiva sezona ispred nas, svakako :)
    (Pera Ždera, 29. septembar 2023 10:43)

    # Link komentara

  33. Videli smo Brooklyn, Dallas...
    (Veljko Petranović, 29. septembar 2023 10:11)

    # Link komentara

  34. U zadnjih 40ak godina koliko sam mogao da vidim najbitniji faktor za NBA titulu je biološko stanje timova pri početku PO. I fitnes a pre svega stanje povreda. A to niko živi ne može da zna. To ne zna posmatrač sa strane ni na kraju lige a kamoli da iko zna sada. To odlučuje bar 50% sve, tako da su bilo kakve kvote skoro besmislene.
    Čak četiri sledeća faktora su još luđa. Jedan su sudije. Drugi su (ne)kompatibilinosti timova, jer desi se naletanje tima koji je bolji na slabiji ali tim koji im nikako ne leži - i eto kuršlusa. Tu je i faktor sreće, od one čiste sreće do lutrije kad će koji igrač, naročito ne tako bitan, da poludi i odigra nikad bolje. Najzad tu je i psihodinamika timova. Videli ste Ejtona koji neće da igra... Ko može da zna da su šanse Spursa sa Kavaijem, cenjene visoko, u stvari nula jer će se ovaj samoproglasiti za povređenog i oladiti ih zauvek? NBA je puna "nećete da me prevarite" i svakakvih tragikomičnih psihologija, i kuršlusa svake vrste. Dobri timovi se posvađaju, loši timovi se udruže i proigraju... Ova četiri faktora nisu po sebi mnogo bitna, ali njihovih po 4-5% kad dodaš na osnovnih 50% nepredvidljivosti zdravlja igrača samo još više čine sve skroz nepredvidljivim.
    Na sve krenu sa procenom u još veće nebuloze: Milvoki je favorit? I to duplo spram Denvera? Neuigran tim pre uigranog? Tim proseka 32 godine pre tima proseka 27? I još da šampion ima manje šanse i od Bostona? hahahaha
    MPJ, Braun i Wotson će biti još bolji za 2. titulu Denvera...
    (znanje-imanje, 29. septembar 2023 10:05)

    # Link komentara

  35. finiks osvaja ove godine...
    (johnny, 29. septembar 2023 10:03)

    # Link komentara

  36. Uze mi jedan dole ceo komentar, ali ponoviću i ja.

    Amerika je to, sve im je uvek u nekom hajpu, dizanje svega u nebesa itd., zato sad i veličaju ove nove timove.

    Jesu ovo supertimovi, na papiru stvarno sve to izgleda super. Praksa je drugo, pogotovo u poslednje vreme titule osvajaju najbolji timovi, a ne skupovi par zvezda.

    Najbolji primer je upravo Denver koga stavljaju kao tek 4og favorita, ali što je najgore, verovatno ne bi bili ni u prvih deset da nisu osvojili prošle godine.

    Po meni je bez obzira na sve ove trejdove Denver prvi favorit ako ih zaobiđu povrede u ključnim delovima sezone. Prosto, ostao je isti onaj tim od prošle godine bogatiji za iskustvo igranja u finalima i osvajanjima titule.
    Samopouzdanje i uigranost koju sad taj tim ima ne može nijedan supertim da kupi.
    (depresivna bubašvaba, 29. septembar 2023 09:55)

    # Link komentara

  37. можда Бакси уђу у плеј оф, имају шансу и поред губитка важних играча
    (Вук Караџић, 29. septembar 2023 09:53)

    # Link komentara

  38. Upropastiće Janisa, ko Kajri Dončića.
    (Lale gator, 29. septembar 2023 09:42)

    # Link komentara

  39. Po meni Finiks favorit broj 1 - Durent,Buker,Bredli Bil,Grejson Alen tu rafalnu paljbu trojki nece moci niko braniti a dobili i skakaca i zahvalnog igraca Nurkica.
    (Roger Federer, 29. septembar 2023 09:36)

    # Link komentara

  40. Je l može da se kladi da neće osvojiti?
    (Nikola, 29. septembar 2023 09:30)

    # Link komentara

  41. I opet stavljaju novoformirane super ekipe kao favorite ispred uigranih timova iako se poslednjih godina pokazalo da gomilanje zvezda više nije pouzdan recept za titulu. Prošle godine Denver niko nije video kao kandidata za titulu uprkos prvoj poziciji na zapadu, ove godine Denver ne bi bio ni u prvih deset da nije aktuelni šampion...
    (ko ne pamti iznova proživljava, 29. septembar 2023 09:24)

    # Link komentara

  42. Ako ne bude povreda,Nuggets-i ce da se prosetaju do titule….
    (oz, 29. septembar 2023 09:14)

    # Link komentara

  43. Isto kao prošle godine, pa smo videli kraj.Ako budu zdravi, opet osvajaju i to sa rotacijom 6-7 igrača u plej ofu.
    (Sprivel, 29. septembar 2023 09:10)

    # Link komentara

  44. Budimo realni, kada je poslednji put favorit osvojio? Pa Bruklin je bio prejak na papiru, i ništa više od toga. :)

    Forza Jokara
    (Srbenda, 29. septembar 2023 09:09)

    # Link komentara

  45. Ne dobijate uloženo... dakle na 1 dobijate 3,6, a ne 4,6. Taj 1 je vas.

    Kao što ameri to napisu +360. Na 100 dobijate 360 iliti 360%.
    (ГМ, 29. septembar 2023 09:04)

    # Link komentara