Ko je najbolji plej u istoriji NBA lige? ANKETA

Medžik Džonson prokomentarisao je debatu o tome da li je najbolji plejmejker u NBA istoriji on ili Stef Kari.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia/Bildbyran
Foto: Profimedia/Bildbyran

Pre mesec dana Kari je u podkastu Gilberta Arinasa pokrenuo debatu rekavši da daje sebi prednost u odnosu na Medžika kao najboljeg pleja svih vremena.

Kari jeste hvalio "ludački" učinak Džonsonove 13-godišnje karijere, ostavivši javnosti prostora da diskutuje ko zaslužuje status najboljeg.

Nekoliko dana kasnije novinar ESPN-a Stiven Ej Smit je otkrio da mu je Majkl Džordan poslao poruku u vezi ove debate.

"Ne slažem se o tome ko je najbolji plej svih vremena. Medžik Džonson je ubedljivo najbolji PG ikad. Stef Kari je blizu, ali nije ispred Medžika", navodno je Džordan napisao Smitu.

Karim Abdul-Džabar, koji je igrao deset sezona sa Medžikom u Los Anđeles Lejkersima, otišao je u potpuno drugačem smeru izabravši Oskara Robertsona.

Konačno se javio i Džonson koji je rekao da ga pet titula šampiona, tri MVP i jedna nagrada MVP-ja finala razdvajaju od superstara Golden Stejt Voriorsa.

Ali, Kari još uvek nije završio karijeru i ove sezone će njegovi Golden Stejt Voriorsi biti među konkurentima za titulu, kojih Stef ima četiri, uz dva priznanja MVP-ja sezone i jedno finala.

Kari je, kao i Džonson, definisao jednu celu generaciju igrača, uticao na potpunu promenu igre pa je zaslužio da bude u ovoj debati.

Ipak, mnogi će pre prednost dati Džonsonu koji je mogao da igra na nekoliko pozicija i važi za verovatno najboljeg dodavača u istoriji lige.

Beležio je više od deset asistnencija po meču u devet uzastopnih sezona, i lider je večne liste NBA lige sa 11,2 asistencije po meču.

S druge strane, Kari je najbolji trojkaš u istoriji i jedini koji je postigao najmanje 3.000 trojki u NBA (3.390).

Zbog njega se u potpunosti promenio stil igre u NBA u poslednjoj deceniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 26 sledeca idi na stranu