"Kada je Jokić to shvatio, bilo je gotovo" VIDEO

Košarkaš Lejkersa Džered Vanderbilt nije se dvoumio kada je upitan da li je znao pre šest godina da će Nikola Jokić postati onoliko dobar koliko je danas.

Izvor: B92
Podeli

Vanderbilt je u ligu stigao 2018. godine kada ga je Orlando birao kao pika druge runde, ali je odmah trejdovan u Kolorado.

Tamo se zadržao dve godine, pre nego što ga je put vodio preko Jute i Minesote do Kalifornije gde je postao jedan od najboljih defanzivnih igrača u ligi.

Međutim, još uvek se seća koliko je dvostruki MVP bio dobar i pre nego što je osvojio trofeje za najboljeg igrača lige i šampionski prsten.

"Da, naravno. Video sam to prvog dana. Bio je drugačiji. Kada je shvatio koliko je dobar i koliki uticaj može da ostvari... Kada je bio tamo, bio je veoma fin. Sećam se da su ga svi bodrili da osvoji MVP trofej. Sećam se Vila Bartona koji bi govorio: ‘Idi i uzmi MVP, možeš da uradiš to s*anje‘. Jednom kada je shvatio i osetio da može to da uradi, bilo je gotovo. Uvek ste mogli da vidite u naznakama šta može da uradi", rekao je Vanderbilt gostujući u podkastu "Tidal League".

Tokom prvih godina nije imao značajnu ulogu kao danas, ali itekako ceni taj period svoje karijere.

"Uvek govorim, postoji vrednost u tome da sediš na klupi. Iskustvo je najbolji učitelj. U mogućnosti si da posmatraš. Pre nego što sam došao nisu bili plej-of tim, tako da sam gledao kako preokreću sistem. Ljudi misle da je njihov put ka šampionatu počeo pre pet ili šest godina. To se nije desilo preko noći. Biti u mogućnosti da gledaš i učiš iz prvih redova, cenim to što igram više sada jer sam tada počinjao sa klupe i učio od veterana", zaključio je Vanderbilt.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 26 sledeca idi na stranu