Vembanjama objasnio zašto preskače Mundobasket

Viktor Vembanjama objasnio je zašto neće igrati za Francusku na predstojećem Svetskom prvenstvu u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

DPIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/ADAM DAVIS SHUTTERSTOCK OUT
EPA-EFE/ADAM DAVIS SHUTTERSTOCK OUT

Prvi pik sa ovogodišnjeg NBA drafta, kog su izabrali San Antonio Sparsi, odlučio je da reprezentataivne obaveze propusti jer želi da se što bolje spremi za ruki sezonu u najjačoj košarkaškoji ligi sveta.

"Imao sam dugu sezonu u Metropolitanu i imaću dugu sezonu sa Sparsima, a posle toga slede Olimpijske igra u Parizu. Samo mislim da je više od dve godine bez odmora preveliki rizik. Predstoje velika takmičenja poput Ol, koje zaista ne želim da propustim. Da bih mogao da budem na raspolaganju za reprezentaciju Francuske narednih godina, osećam da moram da propustim ovu", rekao je Vembanjama novinarima posle treninga Sparsa.

Vembanjama je prošle sezone odigrao 44 utakmice sa Metropolitanom u francuskoj ligi, gde je prosečno postizao 21,6 poena, 10,4 skoka i 3 blokade, uz 2,4 asistencije, nakon čega je proglašen za MVP, pošto je njegov tim završio na drugom mestu na tabeli.

U plej-ofu je imao 17,3 poena, 9,2 skoka, 2,7 asistencija i 2,7 blokada, a Metropolitan je u finalu izgubio sa 3-0 od Monaka.

"Zaista je teško. Meni će karijera biti podjednako važna sa franšizom koliko i sa reprezentacijom. Postoje trofeji koje možete da osvojite i sa klubom i sa nacionalnim timom. Izostanak iz reprezentacije je kao propuštanje sezone sa Sparsima. To je ludo
", rekao je francuski košarkaš.

SP u košarci počinje 25. avgusta i trajaće do 10. septembra, a Francuska je u grupi H sa Kanadom, Letonijom i Libanom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 56 sledeca idi na stranu